Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWitam towarzyszki niedoli
Dowiedziałam się dzisiaj, że siostra mojego narzeczonego zaszła w ciąże. Wiecie co jest zabawne? Że w szczęśliwym cyku kochali się RAZ. JEDEN RAZ. Próbuje się cieszyć razem z nią ale kiedy się dowiedzieliśmy to zarówno ja jak i mój super-cierpliwy ukochany poczuliśmy jakieś ukłucie zazdrości i niesprawiedliwości...
Kwiatuszku trzymam za Ciebie kciuki, też wariuje kiedy widzę w sklepach rzeczy dla maluchów. Wstyd się przyznawać, ale ostatnio kopiłam kocyk dla mojego dziecka (którego oczywiście nie ma).
A tak z innej beczki, czy uważacie, że jest sens używać testy owulacyjne? Nie prowadzę pomiarów temperatury a to wydaje się być dobra alternatywą dla leni jak ja. -
witam w poniedziałek
Paprota ja osobiscie nie bawie sie w testy owu bo byłoby to dla mnie stresujące i bym ciagle sie zastanawiała czy to już czy jeszcze nie albo ze moze za duzo wu[ypiłqam przed testem.
Co do ciąży po jednym - wystarczy jedno jeżeli jest w odpowiednim momencie. Za dużo i za czesto jest niekorzystne dla budowy i rozwoju plemników (w sensie, ze nie zdaża dojrzeć i są słabsze). -
Hej ja natomast używam testów w tym msc mialam 2 dni pozytywne wiec myśle,że jeżeli była owulacja to są jakieś szanse.. testy wykrywaja przed owoulacja 12-36 h jeśli był to cykl owulacyjny to są jakaś nadzieja ,że może się udało na mnie działają pozytywnie w ten sposób,że pobudzają do działania.
-
nick nieaktualnyEh Marlenko strasznie mi przykro. Wiem, że nie ma słów które mogą Cię pocieszyć... Ściskam Cię mocno. :*
Paprota ja osobiście nie jaram się testami ovu. Też mnie to stresowało i olałam temat. Mierzenie temperatury jest zdecydowanie bardziej wiarygodne.
Dorotka, czyżbyś Ty miała jakieś przeczucia co do końca tego cyklu... ?
Kiedy planujesz zrobić test? -
Kobitki kochane, przeczuć brak, jest tylko nadzieja i prasja meżulka (dzis rano jak obudzil sie napisał mi eska - "miałem dzis fajny sen. Śniło mi sie że przewiłem nasze dziecko" ). I cały czas gada, zę pewnie i tak sie nie uda bo byłoby za łatwo a my zawsze mamy pod górke bla bla bla. Ja tylko mówie ze niekoniecznie bo jest 50/50.
Pierwszy raz od bardzod dawna pojawił sie u mnie tak mocny ból sutków i codziennie jest on mocniejszy, piersi nabrzmiały ale nie bolą. I jem na umór ale tego z niczym nie wiąże, zaczełam sie troszke inaczej (zdrowiej) odżywiać to moze organizm tez troszke inaczej rozkłada zapotrzebowanie na posiłki. Dziś brzuch nie boli a wczorej miałam takie napady gniotącego bólu raz w jednym raz w drugim jajniku ale to inny ból niz owulacyjny i nie taki specyficzny jajnikowy.
A kiedy test? zależy od tego jaka bedzie temperatura a czwartek ide do gina żeby na wszelki wypadek wziac recepte na CLO i Dupka.monika_89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny…
A u mnie jak zawsze dupa zbita wychodzi… No bo niby posprzątali mi tam na dole, ale… przyplątała się grypa. Lekarstw trochę mam + antybiotyki. No i ze starań nici, a że u mnie owulka wcześnie zwykle jest (10-11 dc) to szykuje się kolejny cykl na straty
I jakby tego było mało jeden profesor stwierdził, że obleje cały rok i na egzaminie dał pytania o zagadnienia jakich wcześniej nie poruszał, ani na wykładach ani na laborkach
Ma dość… mam najzwyczajniej w świecie dość… Czemu, zawsze musi coś nie wychodzić? Czemu to tak kurewsko trudne? Przecież za cykl dwa, wszystko może znowu zarosnąć… Dlaczego? Niech mi ktoś odpowie dlaczego...
Chyba pójdę się schlać winem, póki antybiotyku nie biorę to mogę…Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 19:49
Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
25.03.2015 - biochemiczna.
6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).
Naturalny cud w czerwcu 2020 roku Spodzewamy się synka -
Madzia bierz szybciutko antybiotyki to moze za 2,3 dni poczujesz sie lepiej i znajdziesz troszke sil na chociaz jedno serduszko np 9dc. Do tego masz jeszcze 5 dni to antybiotyk powinien juz zadzialac.
A ten profesor jak mogl dac cos czego Was nie nauczyl? W tej sytuacji zbiorowo jakies podanie powinniscie napisac np do rektora bo facet ewidentnie chce pokazac ze jest najwazniejszy. Tylko ze na kazdego cwaniaka znajdzie sie sposob.
Generalnie zycie jest do dupy, wiecej w nim trudnosci i problemow niz radosci
Tule Madziu mocno i espieram :-*
A zamiast winka to leki i do lozeczka!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 20:15
-
Witajcie.
Dorotko, ja już z niecierpliwością czekam na informację, że zobaczyłaś piękne dwie kreski ale poczekaj jeszcze kilka dni
Marlenko... Strasznie mi przykro, wczorajszy dzień musiał być dla Ciebie bardzo ciężki Tulę mocno
Paprotko, mnie już kilka razy zwaliła z nóg informacja o kolejnej ciąży w najbliższym otoczeniu i powiem wprost - nie potrafię się cieszyć z innymi. Przepełnia mnie ogromny żal, że nam się nie udaje. Nie wiem, może to źle o mnie świadczy, ale czuję ogromną niesprawiedliwość. A co do testów to bawiłam się w nie chyba przez dwa cykle i dałam sobie spokój.
Madziu, tulę z całych sił -
Madzia spokojnie. Nie załamuj się. Nie wiem który dzień cyklu masz, bo wypadłam ostatnio trochę z obiegu, ale przecież nie jest powiedziane, że jak masz grypę to nie będzie owulacji, aby tylko trochę sił było na serduszkowanie. Dlatego leki i wygrzewać się pod kołderką razem z mężem .
*
Dorotka trzymam kciuki
*
Dziewczyny mam problem. Dostałam dziś okres i mam nadzieję, że to coś da w sprawie mojej torbieli. 29 dc więc idealnie. Zapewne to zasługa donga. No i w związku z tym mam pytanie. Czy jak mam torbiel to mogę go brać? Po nim mam super regularne cykle i dla mnie to mega udogodnienie. Wiem, że clo absolutnie nie można brać przy torbielach. A inofem i donga? -
Witajcie dziewczynki!
Powróciłam po kilku dniach przerwy. Wyjechaliśmy z mężem na przedłużony weekend w odwiedziny do rodziny. Cały czas zaglądałam do Was i czytałam na bieżąco co się dzieje, lecz nie bardzo miałam sposobność coś napisać.
Dorotko trzymam mocno kciuki, zapowiada się obiecująco, ale nie będę Cię nakręcać, poczekaj cierpliwe jeszcze na zrobienie testu
Marlenko, ściskam Cie z całych sił. Dobrze, że masz niedługo urlop, pomoże Ci przetrwać ten trudny okres i trochę oderwać się od pracy i ciężarnych koleżanek.
Madzia życzę szybkiego powrotu do zdrowia. Jeszcze jest parę dni więc szybko stań na nogi i do dzieła -
wziełam butelke wina wytrawnego i próbuje wylać smutki żal i to co mnie boli. Boze wyniki idealne a ciągle brak tej ukochanej fasoleczki jutro mam wizyte u swojego prywtanego gin jak ja bym chciała ,zeby nam pomogł. teraz jak sie nie uda zaczniemy 12 cykl;(
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 16:49
-
nick nieaktualnyPola miło, że mnie rozumiesz może w swojej zazdrości jestem egoistyczną świnią ale na pewno nie jestem jedyna
Marronek a może daruj sobie antybiotyk? Ja mam o antybiotykach wyrobione zdanie, mam wrażenie, że bardziej mnie osłabiają a nie pomagają. Poza tym grypa to nie wirus przypadkiem? Antybiotyki stosuje się przy zakażeniach bakteryjnych. Nie chce udawać mądrzejszej od lekarza, ale wielu z nich nadużywa recept na antybiotyki. -
Blumen, albo ja czegoś nie rozumiem albo coś mi nie gra w tym co piszesz
cytuje:
blumen21 wrote:teraz jak sie nie uda zaczniemy 12 cykl;(
blumen21 wrote:hej jestem tutaj nowa;) tak jak wy mam nadzieję ze w tym roku 2015 uda się zobaczeć 2 kreseczki na teście;)Gratuluje;) ja staram się juz 8 cykl..
wiec jak w miesiac zaliczyłaś 3 cykle to ja wymiękam, tym bardziej, ze ten Twój obecny (wg dzisiejszych info to 11cs) zaczął sie 18 stycznia...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 19:58
-
Dorcia, biorąc pod uwagę, że masz ten czulszy test i zakładając, że właśnie wtedy była implantacja to myślę, że jest szansa, ale nie ma pewności czy to spadek implantacyjny. Sama jestem strasznie ciekawa czy zakończysz ten cykl na zielono ale nie namawiam do robienia testu. Będę cierpliwie czekać, aż sama wymiękniesz