X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
Odpowiedz

Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)

Oceń ten wątek:
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blumen, moj na pierwszej wizycie, na tej co mu pow ze chce dzidzie to powiedzial jak dzialamy teraz a jesli beda 3 cykle z ladna owulka a bez ciazy to zaleci HSG. Dodal.ze to tez zalezy ode mnie czy chce jak najszybciej dziecko czy nie mam mega parcia. Jesli chce to bedziemy doglebniej mnie badac. Takze szukaj tego wlasciwego gina z konkretnym podejsciem bo to czesto polowa sukcsu

klz9io4pkfldzhbc.png
  • blumen21 Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne nie mogę stanąć w miejscu i czekam na cud ;/ jestem wkurzona podejściem lekarzy,którzy maja wszystko w dupie.Ja sama jestem po kierunku medycznym( masaż i fizjoterapia) i nie wyobrażam sobie ,żebym tak mogła traktować pacjentów..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 20:37

24afed3688.png
  • CiastkoZaDuzo Debiutantka

Wysłany: 29 stycznia 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam takie pytanie, miałam jednodniowe delikatne plamienie w 17 dniu cyklu co to może oznaczać? nie miałam przy tym żadnego bólu ani nic, lekko "pikał" mnie lewy jajnik, co to może być?

CiastkoZaDuzo
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o lekarzy na nfz to mam odmienne niż większość doświadczenia, bo trafiłam na świetną Panią endokrynolog w przychodni przy szpitalu położniczym. Zdecydowanie nie oszczędza na badaniach a każdej pacjentce poświęca z pół godziny co najmniej. Z kolei lekarze w medicoverze gdzie mam wykupiony pakiet z firmy żałowali na głupią prolaktynę z obciążeniem na przykład. Trzeba dobrze trafić, nie jest to niemożliwe. Z moich doświadczeń wynika, że jeżeli macie możliwość chodzić na badania do specjalistycznych przychodni to wszystko odbywa się lepiej.

Ciastko, a kiedy miałaś owulację?

Wysłany: 29 stycznia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciastko podejrzewam, zę to plamienie okołoowulacyjne. Chyba, ze miałaś wczesną owulke wiec moze implantacja ale to raczej mało prawdopodobne.

Blumen dawaj do mnie, mąż czeka na rehabilitację (na nfz prawie 2 msc czekania!) to podleczysz mi go a ja w zamian zaprowadze Cie do mojego gina? :D umowa stoi? :D

klz9io4pkfldzhbc.png

Wysłany: 29 stycznia 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprota tylko widzisz, niestety jak pójdziesz do specjalistycznej kliniki to zostawisz tam całą pensje bo wizyty kosztują sporo a jak zaczną zlecac mase badań to debetem na koncie się to skonczy. Takie czasy mamy - niewiele osób stac na prywatne PORZĄDNE leczenie a na nfz Cie oleją.

klz9io4pkfldzhbc.png
  • blumen21 Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;) jasne tylko ja z Warszawy;D a co męzowi dolega;)

24afed3688.png

Wysłany: 29 stycznia 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze sie sklada, ja sochaczew, jakies 50km od stolicy :-) a maz ma zwyrodnienie kregoslupa, przepuline, wypukline, kręgozmyki i cos tam jeszcze. Takze ciekawie nie jest.
    A moj gin jest z Wawy to zobacz gdzie przyjmuje bo ja teraz z tel pisze i ciezko mi szukac. Opinie sa o nim srednie, sporo negatywow bylo na niego w zwiazku z opieka okoloporodowa ale i tak nie zraza mnie to. Moze idz do niego na wizyte, nazywa sie Sławomir Warzęchowski.

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam na myśli nie prywatne kliniki a przychodnie ginekologiczne, ja chodzę do przychodni przy szpitalu Św. Rodziny w Warszawie i naprawdę nie mogę narzekać.
    Prywatnie to można zostawić majątek i jak się okazuje to częto na zbędne badania.

• Marti89 Przyjaciółka

Wysłany: 30 stycznia 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)
    Niedawno założyłam tutaj konto,ponieważ dopiero od połowy mca staramy się z mężem o dzidziusia.
    Na razie próbowaliśmy podczas owulacji i będziemy już teraz starać się nieustannie ;)
    Okres powinnam dostać 11 lutego, ale moje cykle są baaardzo nieregularne i dość długie. Z tego powodu trudno jest określić mi dni płodne itp. Zawsze miałam nieregularne miesiączki, ale po odstawieniu tabletek (około rok temu) to już w ogóle masakra..
    To może śmieszne, ale czuje kłucia w podbrzuszu i jestem jakby "wzdęta". Oczywiście to wszystko przypisuje zagnieżdżaniu się.. ;) Bardzo pragniemy dziecka, ale z tego co u Was czytałam niestety nie raz nie wychodzi to tak szybko jakbyśmy tego chciały:(

Pozdrawiam przyszłe mamusie !

Marti 89

Synek ur. 07.04.2016r.

• Niecierpliwa Pola Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Marti ;) Życzę Ci, byś była jedną z tych szczęściar, którym udaje się zajść w 1-2 cyklu :) Jest sporo kobiet, które nie muszą się jakoś intensywnie starać o ciążę. Może właśnie Ty do nich należysz :)

Czy u Was też poranki są ostatnio takie ponure? Ja z dnia na dzień mam coraz większy problem ze wstawaniem :/ Ale... w końcu mój nastrój odbił się trochę od dna :) Może nie jest jeszcze idealnie, ale już dużo lepiej niż w ostatnich dniach. Może ma to związek z tym, że mąż wróci dziś z pracy i będzie miał cały tydzień wolny :D

Marti89 lubi tę wiadomość

• blumen21 Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wstałam;) zmierzylam temp spada.. test jest negatywny owulacyjny, Patrze a Tu zonk konto mi się skonczyło hehe muszę poczekać na męża ,żeby opłacił;D co do doktorka to zaraz sprawdzę...;) ile on bierze za wizytę?

24afed3688.png
  • jolaaa89 Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Przepraszam, że się nie odzywałam, ale musiałam trochę odreagować stres. Tak jak pisałam dopiero wczoraj wybrałam się do tego znajomego lekarza co pracuje w szpitalu, w którym miałam mieć zabieg. Zrobił mi usg, przejrzał wszystkie papiery i zdecydowaliśmy, że na razie z laparoskopią się wstrzymamy. Po miesiączce mam do niego przyjść do szpitala i zobaczymy co tam się dzieje. Torbiel jest duża, bo w największym miejscu ma 8 cm, ale na szczęście jest wypełniona płynem. Generalnie szanse na to, że sama się wchłonie są bardzo małe. Mam przyjść 12 lutego i jeśli do tego czasu nic się nie zmieni to zrobią mi punkcję. Mniej inwazyjny zabieg i następnego dnia jestem w domu. Tylko tu nie ma pewności, że torbiel się nie zrobi ponownie. Zazwyczaj się nie robi, ale gdyby tak się stało to wtedy laparoskopia. Trochę mi ulżyło i chyba boli mnie mniej. Pewnie od tego stresu bardziej bolało. Aaa i jak już pozbędę się problemu torbieli to wtedy zaczniemy myśleć co dalej. Także ja już z moją kliniką się chyba pożegnam, bo moja doktorka mnie zlewa, leczenie to takie przeciąganie i naciąganie, żeby jak najwięcej miesięcy się u nich leczyć. Przynajmniej mam takie wrażenie. Później z lekarzem zobaczymy jak moje cykle wyglądają i ocenimy jakie mam szanse na naturalną ciążę, bo jak znikome to lepiej zdecydować się na in vitro, a nie bezsensownie wydawać pieniądze na coś co nie przynosi efektów.

• jolaaa89 Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tylko nie dopytałam się jak ze staraniami w nowym cyklu. To znaczy a dzień dzisiejszy coś takiego jak seks dla mnie nie istnieje :), ale gdyby ból przeszedł, a nas by poniosło to co? Mamy się zabezpieczyć czy nie? Wiecie może jak o jest przy tych torbielach?

• blumen21 Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej z Tego co się orientuje jeżeli trobiel jest mały nie powinien przeszkadzać podczas starań natomiast jak jest just spory to po 1 trudniej jest o zapłodnienie a po 2 może uciskać potem małą fasolke więc nie jest to bezpieczne. Moim zdaniem najlepiej go wyleczyć a potem zacząć starania..;(

24afed3688.png
  • blumen21 Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatuszek a mąż co ma na skierowaniu napisane jakies zabiegi z fizykoterapi? ćwiczenia czy masaże wzmacniające?bo co lekarz to inna metoda;)

24afed3688.png

Wysłany: 30 stycznia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola widac ze ten lekarz calkiem inaczej podszedl do tematu. Rozumiem, ze masz możliwość zacząć sie u niego leczyć? Jeżeli nie zagraża to Tobie to moze dobrze, ze czekacie z laparo. Trzymam kciuki aby jednak torbiel sie wchłoneła i Ci wiecej juz nie dokuczała :)

Blumen ja do niego chodze do kliniki Alfa w sochaczewie wiec to nie jest jego prywatny gabinet i nie wiem na ile sie ceni. U mnie kinika za pierwsza wizyte bierze 100zł a za kolejne 80zł. Za jedniorazowy monit płaci sie u jego tak jakby recepcjonistki bo to zarazem położna - koszt 30zł. Z tym, ze ja chodze na karte luxmedu wiec mam za darmo.

A co do zabiegów to nie pamietam dokąłdnie co tam miała ale chya jakies poel magnetyczne i jakies 2 inne zabiegi ale jak poszedł na nfz zeby przepisali mu skierowanie to doktorek dopiał jakies zabiegi i wiem ze m.in. dopisał mu jakies cwiczenia z piłką.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 12:26

klz9io4pkfldzhbc.png
  • blumen21 Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola magnetycznego to nie posiadam w domu;) zreszta moim zdaniem pole jest bez odczucia i większej sprawności to ono nie daje ale lekarz coś musiał wpisać.ehg

24afed3688.png
  • blumen21 Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zorientuje się co ten moj doktorek teraz wymyśli;) a jak nie to może sie skusze na tego twojego doktorka

24afed3688.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewuszki jestem yu nowa i jestem styczniowa89.pozdrawiam

‹‹ 393 394 395 396 397 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ