X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
Odpowiedz

Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)

Oceń ten wątek:
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Dorcia. :)
    Troche Wam dziewczyny zazdroszczę takiej podejścia, też bym tak chciała, ale nie potrafię. Na pewno, gdyby zaszła taka potrzeba, rodzina też by nam pomogła, ale ja nie lubię mieć takich "zobowiązań" wobec bliskich. Zawsze dbałam to żeby byc niezależną finansowo. Nigdy nie mialam kieszonkowego, więc na swoje potrzeby musiałam zarobić. Zasze w życiu towarzyszyło mi powiedzenie: Umiesz liczyć, licz na siebie.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez nie mialam nie wiadomo czego w dziecinstwie. Jestem jedynaczka, co mogloby wydawac sie fajne ale to wcale nie wplynelo na to ze mialam co chcialam. W domu sie nie przelewalo. Dla innych to w pewnym sensie przyjemnosc w ten sposob pomoc komus. Dla mamy to bedzie wnuk lub wnuczka wiec to dla niej sama radosc a ciotka mimo, ze ma co potrzebuje i co chce w zyciu to woli oszczedzic. A tak to po co wyrzucac nie zniszczone lozeczko czy kilka razy zalozone ubranka. No i nie liczylam na to ze to dadza lub kupia ale skoro oferuja to w to miejsce wole odlozyc juz kase na jakies szczepienia dla dziecka czy cos. Ja znowu wychodze z zalozenia ze trzeba sobie pomagac :-)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miszkaaa ja z mężem mieliśmy podobne podejście, że najpierw znalezienie pracy dla mnie, ale koniec końców czas leci a my nie młodniejemy.

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png

Wysłany: 8 lutego 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka wrote:
    To dopiero nasze początki, drugi miesiąc;) Nie robiliśmy jeszcze żadnych badań, licząc że nie trzeba będzie i szybko się uda:)
    Ellka oczywiscie to Wasza decyzja ale moze warto zeby Twoj partner zrobil zobie badanie armii aby w razie czego juz ja wspomoc a Ty moze prolaktyne i tsh bo to niestety czeste przeszkody w zajsciu. A cykle masz regularne? Mierzysz tempke? Piisze z tel i juz nie kombinuje zeby patrzec czy prowadzisz wykres :-)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatuszek, badania będziemy brać pod uwagę zapewne dopiero wtedy jeśli przez dłuższy czas nie będzie się udawało:) Cykle mam ostatnio nieregularne. Co do temperatury i wykresu to nie prowadziłam do tej pory, od jutra dopiero zaczynam

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png

Wysłany: 8 lutego 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie z ciekawoscia bede podgladala wykresik :-) a skoro chcecie bez spiny to luz :-) tylko bym sie zastanawiala czy masz owulki przy niregularnych cyklach. Ale juz nic nie mowie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 20:19

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz, to dopiero początki więc na razie spokojnie:). Ależ możesz mówić ;)

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png

Wysłany: 8 lutego 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niee, nie :-) mi by bylo szkoda czasu po prostu aletak jak napisalam to Wasza wspolna decyzja. Z drugiej strony jak sie zacznie czlowiek badac i kontrolowac to wkrada sie jakis niepotrzebny stres

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem:) jakby trzeba było to zgłoszę się po porady jakie badania radzisz itd:)

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj warto odłożyć pieniążki na szczepienia. Rozmawiałam z wieloma osobami na temat dodatkowych szczepień i każdy mówi żeby szczepić maleństwa przedewsztskim na pneumokoki i meningokoki. Rotawirusy też warto, ale trzeba mieć świadomość, że szczepionka nie uchroni przed nimi, jedynie złagodzi objawy, a i tak maleństwo może wylądować w szpitalu. Rotawirusy nie są groźne, jedyne ryzyko to odwodnienie organizmu i koniczność hospitalizacji. Zaś pneumokoki czy meningokoki to już grubsza sprawa i tego bym się obawiała.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka a ja uważam, że póki nic się nie dzieję nie ma sensu wkręcać się w całą machinę mierzenia temperatury, badań i wszelkich procedur wspomagających płodność. Na luzaku najlepiej :)

• Ellka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprotko, na razie jest na luzaku, a mierzenie temperatury i tym podobne to tak z ciekawości tak naprawdę;)

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png

Wysłany: 8 lutego 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka wrote:
    Rozumiem:) jakby trzeba było to zgłoszę się po porady jakie badania radzisz itd:)

Jak cos to zapraszam. Ale żeby nie było, że ja taka wszystkowiedzaca ;) - dziewczyny na OF maja ogrom wiedzy, o której ja nawet nie słyszałam i niestety duzo wieksze doswiadczenie w staraniach

haaalo Pooola ja tu czekam :P

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatuszek, ale wiesz, jedna coś powie, druga dopowie i już jesteśmy mądrzejsze o jakąś wiedzę;)

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png

Wysłany: 8 lutego 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba, my wszystkie tak sie uczyłyśmy, ze jedna od drugiej. Chwila moment i sie oczytasz :)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) No na razie zapewne tu posiedzę, bo bardzo fajna atmosfera i życzliwość tu panują:)

kwiatuszek789 lubi tę wiadomość

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Pragnąca Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mierzenie temperatury jest bardzo dobrym sposobem na poznanie funkcjonowania swojego organizmu, ale wymaga systematyczności i samozaparcia :) Wiele dziewczyn szybko się zniechęca ale jak już wejdzie w nawyk to zapisane informacje niejednokrotnie okazują się pomocne :) Także do dzieła Ela ;)

• Ellka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj z systematycznością to u mnie różnie bywa, ale będę się starać:). Między innymi też po to założyłam tutaj konto, żeby mnie ktoś gonił do roboty i motywował jak mi się nie będzie chciało;p:P

kwiatuszek789 lubi tę wiadomość

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Pragnąca Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi początkowo Mąż przypominał z rana o mierzeniu temperatury ;) teraz już nie musi bo sama pamiętam, że pierwsze co po usłyszeniu budzika mam zrobić to sięgnąć po termometr :)

• Ellka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomocnego masz męża:). Mój zapewne będzie się dziwnie na mnie patrzył jak rano będę spod poduszki termometr wyciągać;)

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
‹‹ 405 406 407 408 409 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ