X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
Odpowiedz

Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)

Oceń ten wątek:
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnąca tydzień to dużo na pewno się wykurujesz. Przeziębienie Cię dopadło?

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnaca zdrowka zycze! Wez jakies leki zeby sie podkurowac :-)

Do mnie dzwonil moj nowy przelozony i powiedzial ze zdecydowali zebym nie przychodzila zeby nie bylo przypalu bo przez reorganizaje w pracy gazety za mocno sie tym interesuja i jakby wyszlo ze ja na zwolnieniu pracuje to dym murowany. Moze tylko pojde jedna rzecz ogarnac ale zamkne sie od srodka w pokoju jakby mnie nie bylo ;-) i dodal ze jesli nie wyzdrowieje to mam w pon leciec do lekqrza i brac dalej zwolnienie.

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Pragnąca Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeziębienie, także mam nadzieję że sobie szybciutko z nim poradzę ale jutro do pracy muszę jechać, dlatego mam nadzieje że poczuję się już lepiej. Strasznie zdradliwa pogoda panuje no chyba że się od kogoś zaraziłam.

Fajnie Dorotko że chociaż Ty możesz spokojnie na zwolnieniu być w domku to duży komfort psychiczny :)

Wysłany: 4 marca 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie do konca spokojnie bo terminy zawalamy przez moja chorobe ale nic nie poradze. Juz slysze jak mi dziamie jedna baba ze jej sprawe troche zignorowalismy. Od poniedzialku i tak pojde do pracy bo inaczej bede w czarnej no wiecie ;-)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnąca kuruj się i wracaj szybko do zdrówka!

Dorotko korzystaj ze zwolnienia i odpoczywajcie z maluchem :)

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • Pragnąca Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota to faktycznie jak nie ma Cię kto zastąpić to trzeba wracać do pracy, niestety. Doskonale znam temat :) a lepiej się czujesz? Choroba odpuściła?

Dreambaby bedę się starać wyzdrowieć, a widzę że u Ciebie temperatura rośnie :) Trzymam Kciuki :)

• Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatuszku, to świetnie, że kropek rośnie i wszystko jest dobrze. Fajnie, że jednak napisałaś, bo po to tu jesteśmy, żeby się cieszyć gdy jest dobrze i wspierać gdy jest gorzej.

Pola trzymam kciuki i też czekam na wieści.

43kt9vvjbmmercyy.png
  • jolaaa89 Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotko super wiadomości :) Cieszę się bardzo :) Teraz tylko życzę dalej samych dobrych wiadomości no i żeby przeziębienie minęło. :)
    *
    No niestety staże mają to do siebie, że do ważniejszych spraw nie dopuszczają stażystów więc się nudzę. Ale generalnie nie narzekam :) Lepsze to niż siedzenie w domu. Zawsze to się jakiś ludzi spotka itd. :)

Co do braku @ to już rozbierałam na czynniki wszystkie możliwości :D tak to już jest :) 10 dc byłam na usg z powodu torbieli. Owulacji nie było widać. Ale jajniki mnie bolały jakoś do 20 dc więc może owulacja była chociaż późna. A gdyby taka opcja była to na test jest za wcześnie. Kolejną możliwością jest cykl bezowulacyjny więc możliwe, że mój organizm świruje. Chociaż wcześniej jak tak miałam to po dongu cykle miałam normalne 28 dniowe. I tu nie wiem co myśleć, bo teoretycznie jak się ma torbiel i to z powodu nie pękniętego pęcherzyka (tak zakładam) to wtedy okres też się nie pojawia wtedy, kiedy powinien, a w tamtym cyklu był też dokładnie w 28 dniu. Już świruję i myślę co ze mną. Mam w sumie jeden test w domu, ale chyba się wstrzymam puki co, chociaż nie powiem, że mnie nie kusi :)

• Pola 89 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, nadrobię co pisałyście później. Chwilowo nie mam do tego głowy. Moja dzisiejsza beta - 30,4... Progesteron 2,6. Zastanawia mnie czy progesteron nie powinien być wyższy przy dawce duphastonu 3x1? Dzwoniłam do lekarza dwa razy, ale nie odebrał. Napisałam mu sms'a. Jeśli się za jakiś czas nie odezwie to zadzwonię do jego asystentki i spytam czy on w ogóle dzisiaj przyjmuje. Jesli tak to spróbuję się wcisnąć na wizytę. Bo nie wiem co robić... Pewnie każe odstawić dupka i czekać ;(

Czekamy na Julię :)
    0d1ye6hhxav2ezmq.png
    [*] 07.03.2015 - 6tc

Wysłany: 4 marca 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola strasznie mi przykro :-( po cichutku liczylam na cud :-( tak jak piszesz pewnie masz odstawic dupka i czekac. Kurde no :-( :-(
    I ten progesteron troche dziwny przy tej dawce dupka. Ciekawa jestem co lekarz powie na ten wynik progesteronu.

Tule Cie mocno :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 16:01

klz9io4pkfldzhbc.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polcia, tak mi przykro :(

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola bardzo mi przykro :( cały czas miałam nadzieję że to jakaś fatalna pomyłka.
    Tule Cię kochana <3 :*

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola bardzo, bardzo mi przykro :(

43kt9vvjbmmercyy.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola....

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polcia, kochanie tak mi przykro :(

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola bardzo mi przykro:(

• Pola 89 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam to, co zdążyłyście napisać jak mnie nie było. Dziękuję Wam za ogromne wsparcie i, że tak myślałyście o mnie, ale niestety tym razem nie było nam dane cieszyć się zbyt długo... Przez piękne 4 dni byliśmy szczęśliwi, że zostaniemy rodzicami. Lekarz jeszcze nie oddzwoniła, ale zdążyłam się dowiedzieć, że wreszcie przenosi się do nowego gabinetu, który długo szykował i teraz chyba akurat jest ten moment kiedy zmienia siedzibę. Normalnie dzisiaj by przyjmował, ale podejrzewam, że może wziął zamiast tego dyżur w szpitalu, albo jest zajęty czymś innym. Tak czy inaczej wiem, że odpowie jak będzie mógł. Nie będę już brała wieczornej dawki duphastonu, bo to już nie ma sensu. Myślę, że lekarz też by tak kazał zrobić. Mam tylko nadzieję, że nie będę długo czekać na najgorsze...

Dorotko, bardzo się cieszę, że maluch się dobrze rozwija i wszystko jest w porządku :) Oby tak dalej!

Pragnąca, kuruj się. Myślę, że w tydzień spokojnie dojdziesz do siebie na tyle, żeby działać.

Czekamy na Julię :)
    0d1ye6hhxav2ezmq.png
    [*] 07.03.2015 - 6tc
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola...bardzo mi przykro, że tak to się kończy...mam tylko nadzieję, że w najmniej bolesny-fizyczny sposób uda się to zakończyć...i życzę Ci żebyś szybko zaczęła starania od nowa i za chwilę cieszyła się ciążą ale już przez 9 m-cy. Szkoda, że los z nas tak czasem drwi...;/ nie mamy na to żadnego wpływu niestety :( Trzymaj się kochana!

Dorotko dobrze, że u Ciebie wszystko w porządku..

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochhh Polcia... Strasznie mi przykro...

• madzia2526 Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marronek dzięki za wyjaśnienie :) domyślam się, że jest to bardziej zabawka niż rzeczywisty "pomocnik", ale tak z ciekawości zapytałam bo pewnie czasami pokazuje dużo punktów a nic z tego a pewnie też są sytuacje że nie pokazuje wcale a okazuje się, że kobieta jest :)

kwiatuszej789 mam pierwszy darmowy miesiąc premium i się jeszcze bawię wszystkimi opcjami :) czyli lepiej nie wydawać na premium :)

Pola 89 trzymaj się...jest mi bardzo przykro :(

Pragnąca zdrówka!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 21:07

7a4ap07wpy0eq58n.png
‹‹ 449 450 451 452 453 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ