X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
Odpowiedz

Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)

Oceń ten wątek:
  • madzia2526 Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potrzebuję waszej porady. W ostatnią środę robiłam progesteron i wyszedł 0,4 ng/ml wczoraj powtarzałam badanie i wyszło już 3,3 ng/ml czy to oznacza, że pojawiła się owulacja albo jeszcze jest? Od dzisiaj czuję kłócie jajników i uczucie jakby wypełnienia - czy takie są oznaki owu? Przepraszam, że pytam o takie rzeczy ale to wszystko jest dla mnie nowością i nie wiem na co zwracać uwagę.

7a4ap07wpy0eq58n.png
  • Pola 89 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem Dorcia, widziałam, nawet sprawdzałam ile musiałaby wynosić jutrzejsza beta, żeby jej przyrost od piątku był prawidłowy (tak, jakby to była pierwsza powtórka badania, bez badania z wczoraj), ale trudno mi uwierzyć, że tyle urośnie. Musiałaby wynosić minimum 122. To byłby wynik na dolnej granicy normy. Wylałam już morze łez :( Bardzo bym chciała, żeby się okazało, ze w laboratorium się pomylili, albo żeby groszek zatwardziale walczył o przetrwanie i nadrobił straty, ale staram się być realistką. Wolę nie robić sobie niepotrzebnie nadziei. Jeżeli jutro wynik byłby dobry to byłabym przeszczęśliwa, ale wolę być miło zaskoczona niż się jeszcze bardziej rozczarować.

Czekamy na Julię :)
    0d1ye6hhxav2ezmq.png
    [*] 07.03.2015 - 6tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola mam ogromną nadzieję, że jeszcze nie wszystko stracone...
    Ściskam Cię.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola trzymam kciuki i ja

• kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola wlasciwe masz nastawienie. Na najgorsze jestes przygotowana ale mam nadzieje ze odetchniesz z wielka ulga jutro. A my razem z Toba. Buziaki :-*

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Pola 89 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam za wsparcie :* Obawiam się, że najbliższe dni nie będą należały do łatwych, ale mam nadzieję, że jeżeli najgorsze jednak nastąpi to szybko zbierzemy siły do dalszej walki.

Czekamy na Julię :)
    0d1ye6hhxav2ezmq.png
    [*] 07.03.2015 - 6tc
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola pamiętaj że jesteśmy z tobą i trzymamy kciuki za szczęśliwe zakończenie

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb

Wysłany: 3 marca 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia2526 wg mnie OF zle wyznaczyl Ci owulke. Po mojemu to mialas ja w czwarek 26 lutego, tym bardziej ze wzrasta wartosc progesteronu. Ale nie wiem czy wzrasta wlasciwie bo nigdy go nie badalam

madzia2526 lubi tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • madzia2526 Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatuszek789 poprawiłam wykres i of określa na 27 więc podobnie jak Ty :) oby to była prawda i faktycznie pojawiają się u mnie owulacje :)

niesamowicie dokucza mi dzisiaj to podbrzusze :(

7a4ap07wpy0eq58n.png

Wysłany: 3 marca 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klucie jajnikow jak najbardziej moze byc objawem owulki. Oby nie torbiel.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 18:45

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mam do was pytanie o owulację, bo nie mogę znaleźć informacji. Zastanawiam się czy system dobrze wyznaczył mi owulację (tak wiem, że linia jest przerywana),a moja niepewność wynika z tego, że w teoretycznym (wyznaczonym przez ovufriend) dniu owu robiłam test i był bardzo blady, pozytywny wyszedł dzień wcześniej. Trochę za późno zaczęłam testy, ale po cyklu z dupkiem miałam owu 4-5 dni wcześniej niż zazwyczaj. Wiecie w którym momencie kończy się pik LH? Tzn. jak długo po owulce? Bo mam wrażenie, że była dzień wcześniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 20:01

43kt9vvjbmmercyy.png
  • blumen21 Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja pracuje od 2 dni po 10 H powiem wam szczerze,że jestem mega zmęczona nad opieką małej;D ale plusem jest to ,że nie mam czasu zastanawiać sie cyz sie udało w tym cyklu bp wracam padnieta;D Pola będzie dobrze ,, co nas nie zabije to nas wzmocni,,

24afed3688.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny. U mnie kolejny kop w dupę od losu. Wczoraj zmarła moja babcia, ciocia w szpitalu, lekarze każą się żegnać. CO jest nie tak z tym 2015?

Pola kochanie tak bardzo mi przykro :* nie wiem co mogłabym Ci napisać. Tulę Cię bardzo mocno :*

jola jak tam na stażu?

daria trzymam kciuki za kolejny cykl. MOże faktycznie dzidzia wie, co robi i po prosru czekała na nowe mieszkanie. Tego Wam życzę! No i po ciuchu gratuluję sprzedaży mieszkania :)

kwiatuszku proszę Cie bardzo na prawdę nie przejmuj się tym, kto Cie zastąpi itd tylko zmykaj na to l4!

robaczku powodzenia, oby i u Ciebie sie zazieleniło

100krotko witaj i powodzenia!

czekolada mam nadzieję, że uda Ci się znaleźć jakiś szpital. Zresztą dlaczego ktoś miałby nie chcieć zrobić zabiegu zaraz po świętach? przed, w trakcie rozumiem, ale po może Ci się uda gdzieś załapać

miszkaaa lubi tę wiadomość

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczku moim zdaniem system dobrze wyznaczył ovu. Ja jak robiłam testy owulacyjne to na ulotce było napisane, że szczyt LH jest 12-24h przed owulacją i właśnie wtedy test wyjdzie pozytywny.

Monia tak mi przykro z powodu straty babci :( tule mocno <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 20:03

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miszkaaa, dzięki za odpowiedź, jak to jednak człowiek szuka zwiększenia szans... Eh, cierpliwość jest cnotą, ale nie moją

43kt9vvjbmmercyy.png
  • madzia2526 Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2015, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatuszek789 bardzo dziękuję za odpowiedzi :)

monika_89 trzymaj się :*

To pierwszy miesiąc prawdziwych starań a ja już wariuję - co zdecydowanie nie jest zdrowe. Ile z reguły punktów w cyklach pokazuje wam punktów detektor ciąży?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 06:17

7a4ap07wpy0eq58n.png
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia - nie patrz na niego, bo on tylko myli. A to, ze masz dużo punktów o niczym nie świadczy.
    Punkty przyznawana są na zasadzie - 40% dziewczyn które zaszło w ciążę zaznaczyło taki objaw, więc masz punkt. Ale... 60% które też zaznaczyło, jakoś w tej ciąży nie było.
    A dwa, te mylące procenty. To nie pokazuje na ile % jesteś w ciąży, tylko na ile % test będzie wiarygodny. Czyli jeżeli wykonam test dzisiaj, to na ile % można mu wierzyć. Jak jest 100% i test negatywny to na ciąże nie ma szans.

Detektor bardzo myli początkowe forumowiczki, a te potem zakładają miliony wątków lub po prostu się żalą - miałam 100%/200 punktów i ciąży nie ma. O co chodzi...
    Tak więc, nie patrz na ten detektor bo on tylko w błąd wprowadza i daje złudne nadzieję.

madzia2526 lubi tę wiadomość

Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
    25.03.2015 - biochemiczna.
    6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

Naturalny cud w czerwcu 2020 roku :) Spodzewamy się synka :)
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wyrazy współczucia

Pola daj znać jaki wynik trzymam kciuki i wspieram <3

a u mnie biało i cały czas śnieg pada

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb

Wysłany: 4 marca 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam, nie ma co patezec na detektor bo on zbednie nakreca. W pierwszym cyklu z clo kiedy mialam plamienia przez kilka dni i gin juz pow ze szans w tym cyklu nie ma, to kazdego dnia, kiedy zaznaczalam plamienie detektor doliczal mi punkty. Wynik byl na prawde imponujacy a i tak szans nie bylo. Zdrowsze jest nie wykupywanie pakietu premium.

Monika wspolczuje Ci bardzo i tule. Oby ten Twoj pech szybko obrocil sie w szczesliwy czas :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 08:29

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola ja też pozwoliłam sobie wczoraj wbić w kalkulator Twoje wyniki ale już nie chciałam Ci mącic..tak naprawdę nie mamy wpływu na to..trzymam za Ciebie kciuki ..

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
‹‹ 447 448 449 450 451 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ