X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
Odpowiedz

Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)

Oceń ten wątek:
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można też sporo się dowiedzieć od bardziej doświadczonych koleżanek, chociaż widzę ty masz (niestety) duże doświadczenie. Będę trzymać za ciebie kciuki.

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mozna mozna :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola co za pech.

Witaj 100krotko. :)

• miszkaaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj Pola ale pech. Ale to dobry znak :) cierpliwie poczekamy do jutra

Dorotko, dobrze, że idziesz do lekarza. Oby szybko przepędził te choróbsko.

Witaj 100krotka! Życzę powodzenia w staraniach. :)

Ja właśnie wróciłam z ćwiczeń. Wiem, wiem, w trakcie @ nie powinno się ćwiczyć, ale jak raz odpuszczę to cały tydzień już będę kombinować. Wystarczy, że wczoraj cały dzień wyleniłam się w piżamie w łóżku wiec dosyć tego lenistwa.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj 100krotka :-)

Lekarz nic mi nie przepisal, powiedzial ze jak na 7 tc to lepiej uniknac nawet lekkich lekow. Niby sa jakies antybiotyki ale jednak swoje negatywne dzialanie maja. Pytal o zwonienie czy potrzebne, powiedzialam ze na 2 dni to on ze na 2 siie nie oplaca i minimum do konca tygodnia. Ale w czwartek i w piatek bede musiala na jakies 2h isc bo niee ma kto mnie zastapic. Mam sie wspomoc ewentualnie jakimis witaminami z apteki i porzadnie wygrzac. Jutro jeszcze gina zapytam co on na to. Aaa no i pic mleko z miodem. Ale wmusilam czosnek ledwo a o slodkim mleku myslec nie chce nawet

klz9io4pkfldzhbc.png
  • madzia2526 Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2015, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    32 dzień, a owu jak nie było tak nie ma :( oj chyba będzie trzeba wspomagać :(
    Dzisiaj lecę po wynik kolejnego badania progesteronu.

7a4ap07wpy0eq58n.png
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w ten biały poranek :D

Polu, faktycznie pech... A nie ma innej możliwości odbierania wyników? U mnie w laboratorium można je np. na maila wysłać (a przynajmniej większość z nich).

Dorotko - jak lekarz każe siedzieć w domu to siedź. Nikt nie ma prawa Cię z L4 ściągać do pracy.

No i witam nową koleżankę :)

Miłego dnia wam życzę :)

Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
    25.03.2015 - biochemiczna.
    6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

Naturalny cud w czerwcu 2020 roku :) Spodzewamy się synka :)
  • Pola 89 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Odebrałam wynik... Rozmawiałam już z lekarzem. W ciągu 72h beta przyrosła z 38,5 do 50,1 ;( Lekarz był zasmucony, powiedział, że mam powtórzyć betę i się z nim kontaktować. Ale jak go spytałam wprost czy jest chociaż malutka szansa, że coś z tego będzie to ze smutkiem w głosie odpowiedział, że raczej niewielka. Było słychać, że jest źle. Jakoś nie chce mi się wierzyć, że teraz nagle kolejna beta będzie ok. Muszę się z tym jakoś pogodzić...

Czekamy na Julię :)
    0d1ye6hhxav2ezmq.png
    [*] 07.03.2015 - 6tc
  • Pragnąca Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota czyli organizm sam się musi bronić, jedynie coś żeby go wspomóc, witamina c ew. jakieś inhalacje na katar, choćby z amolu. Na gardło jest hascosept mi pomagał, jest to psikacz do gardła, łagodzi ból i ma działanie miejscowo przeciwzapalne, tylko w Twoim przypadku nie łykać a lepiej wypluć jak jego pozostałości spływają z gardła po zakropieniu. Nie wiem jak Ci pomóc na każdego działa coś innego, ale najlepszym krokiem będzie pobyt w łóżku i przyjmowanie dużo płynów :) Zdrowiej szybciutko, a może dzisiaj gin coś podpowie

• miszkaaa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się!

Biały poranek? Cóż, na pewno nie u mnie :) u mnie za oknem szaro, buro i ponuro.

Dorotka, z jednej strony rozumiem Cię bo wiem jak praca może zawładnąć życiem, sama jestem najlepszym przykładem. Oglądam sie na pracę mimo że serce mówi co innego. Ale Marronek ma rację, teraz Twoje zdrowie jest ważniejsze i nikt nie ma prawa ściągnąć Cię ze zwolnienia, niech sie sami martwią.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj Polcia. W ty przypadku mam ogromną nadzieję, że gin sie myli. Zaciskam mocno kciuki, wspieram i tule <3

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polu, nie wiem co Ci powiedzieć... Jedyne co pozostaje to trzymać kciuki i mieć nadzieję, że wszystko będzie dobrze.

6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

• dreambaby Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie a u mnie dziś słoneczko świeci.

Pola oby gin się mylił! Wspieram Cię <3 Trzymam kciuki jeszcze mocniej z nadzieją że to jakaś pomyłka.

Kwiatuszek odpoczywaj i zdrowiej teraz to ty i maluszek jesteście najważniejsi.

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb

Wysłany: 3 marca 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola, moze kropek nadrobi jeszcze. Moze w laboratorium sie pomylili bo i takie przypadki byly na forum. Trzymam kciuki zeby z kolejnym wynikiem beta nadrobila!

Dziewczyny wiem.ze zdrowie wazniejsze i ze to sami w pracy doprowadzili do takiej sytuacji ze nie ma kto mnie zastapic ale niestety mam taka specyfike pracy ze nie moge pozwolic na zawalebnie terminu. Jezeli bym im powiedziala o ciazy i wiedziala co ze mna, czy mi dadza normalna umowe czy nie to bym miala jasniejsza sytuacje. Ale w tej sytuacji jesli nie ma tragedii z choroba to musze niestety przemeczyc sie. Mimo ze w tej sytuacji prawo jest po mojej stronie to jak beda chcieli sie mnie pozbyc z pracy to to zrobia. Takie sa realia pracy w naszym panstwie :-\

A co do lekow to jesli gin nic nie zaleci to nie bede z niczym ryzykowala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 09:14

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak będziesz na L4 to nie mają Cię prawa zwolnić. Więc równie dobrze, możesz pogadać z ginem i iść na L4 do końca ciąży i będą (za przeproszeniem) w dupie.

• miszkaaa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do realiów pracy to zgadzam sie w 100%. Nie raz ten temat byl poruszany i codziennie spędza mi sen z powiek, dlatego rozumiem o czym mówisz. Taka jest niestety praca w dzisiejszej budżetówce. Wszystkim wydaje sie,że jest pięknie i kolorowo dopóki nie wejdzie sie w ten bajzel.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola... widzieliśmy już na tym forum dużo tragedii ale równie dużo zupełnie niewytłumaczalnych cudów! Dlatego cały czas będę za twoja kropeczkę trzymać kciuki! Trzymaj się kochana :*

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Pragnąca Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola przykro mi :( ale nie wszystko stracone jeszcze. Mam nadzieję że wynik się podniesie i wróci do normy.

Wysłany: 3 marca 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda i umowa skonczy mi sie na przelomie wrzesnia/pazdziernika czyli zakladajac ze bedzie wszystko ok, tuz przed porodem. Nie chce sie wypiac na nich w sytuacji kiedy to ja potrzebuje tak na prawde ich łaski. A nikt mnie nie sciaga na sile tylko ja sama z siebie chce tak zrobic.

Miszka idealnie ujete. Bajzel... nigdy bym nie pomyslala ze taki syf jest w panstwowce :-\

klz9io4pkfldzhbc.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolega u mnie w pracy kiedys usłyszał: Jak sie Panu cos nie podoba, droga wolna, na Pana miejsce mamy kolejnych 10 chętnych, którzy będą zadowoleni z pracy". Tak właśnie "doceniają" pracownika. :|

ex2bmg7yxswzkwmo.png
‹‹ 445 446 447 448 449 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ