X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
Odpowiedz

Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)

Oceń ten wątek:
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak doceniają, bo ludzie się nie cenią. Gdyby nie było tych 10 chętnych co nawet za minimalną stawkę się zgodzą pracować to by tak nie było. Ale skoro pracodawca wie, że są jelenie co zrobią to samo, za mniej i bez narzekania, to po co utrzymywać problematycznego pracownika?

Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
    25.03.2015 - biochemiczna.
    6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

Naturalny cud w czerwcu 2020 roku :) Spodzewamy się synka :)
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety u mnie wszyscy nowi bez znajomosci zaczynaja od najnizszej krajowej. Sama mam minimalnie wiecej. Ale miec to lub nie miec to roznica. Ahh temat rzeka niczym temat wiary :-P

klz9io4pkfldzhbc.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cóż ludzie sie nie cenią, bo wolą taką pracę niż żadną. Poza tym wszędzie dobrze gdzie nas nie ma i ludzie mają inne wyobrażenie o pracy zanim ja poznają. W rzeczywistości okazuje się inaczej. Ja długo starałam o pracę, najpierw poniewierka na stażu, później sito rekrutacji i w końcu udalo się. Tez wydawało mi sie, że będzie lepiej. Ale prawda jest taka, ze gdzie bym nie poszła to jako początkujący pracownik nigdzie nie dostałabym lepszych warunków. Wszędzie trzeba sobie zapracować. No w końcu ktoś kiedys musi przejąć te kierownicze stanowiska :P

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola! ale przecież beta musi przyrastać przynajmniej o 66%....czyli skoro miałaś 38 to wynik 50 nie jest tragiczny...daj znać co dalej..

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marronek wrote:
    Tak doceniają, bo ludzie się nie cenią. Gdyby nie było tych 10 chętnych co nawet za minimalną stawkę się zgodzą pracować to by tak nie było. Ale skoro pracodawca wie, że są jelenie co zrobią to samo, za mniej i bez narzekania, to po co utrzymywać problematycznego pracownika?

Dokładnie, mam bardzo podobne podejście. U mnie w branży też jest duża konkurencja, a do tego spora rotacja, jednak zawsze trzymałam się zasady, że to ja sama muszę o siebie walczyć. Jasne chwilami bywało trudno, zdarzało się, że szukałam pracy dość długo łapiąc się po drodze zleceń, ale w ostatecznym rachunku się to opłaca.

Już zupełnie nie wiem czy moja temperatura wynika z choroby czy jest nadzieja... Rozmawiałam przez telefon z lekarzem w czwartek mam zrobić betę i jeśli wyjdzie negatywna to wtedy ew. zacznę się leczyć bardziej inwazyjnie.

Pola jest mi niezmiernie przykro, że beta wyszła tak niska, nie wiem co więcej mogę napisać. Mam nadzieję, że kolejny wynik jednak okaże się dobry.

43kt9vvjbmmercyy.png
  • Pola 89 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elu, ale ja badanie powtórzyłam po 72h a nie po 48 :( Po powrocie do domu przebrałam się w piżamę i leżę w pościeli. Musze tylko skombinować coś do jedzenia, bo strasznie mi burczy w brzuchu mimo, że już jadłam. Nie pozostaje mi nic innego jak czekać do jutra po południu.

Czekamy na Julię :)
    0d1ye6hhxav2ezmq.png
    [*] 07.03.2015 - 6tc
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh...będę trzymać kciuki kochana...może maluch jest mega leniuszkiem...trzeba mieć nadzieje...

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela, a jak Ty się czujesz? Już prawie finisz przed Tobą. :)

ex2bmg7yxswzkwmo.png

Wysłany: 3 marca 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojechalam do gina i okazalo sie, ze jest na zwolnieniu :-\ jutro ma jakas ginka byc w zastepstwie wiec watpie ze bedzie chciala mi zrobic usg jak nie jestem zapisana. Eh :-\

Edit

Zadzwonilam do kliniki i zwolnilo sie miejsce do tej innej gin i sie zapisalam na rano. Bedzie musiala mnie przyjac :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 12:28

klz9io4pkfldzhbc.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie miałam napisać żebyś próbowała sie wbić do tej ginki na wizytę, jak jest w zastępstwie to pacjenci nie powinni byc odprawieni z kwitkiem. W takim razie czekamy do jutra na wieści. :)

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miszkaaa wrote:
    Ela, a jak Ty się czujesz? Już prawie finisz przed Tobą. :)
    no ja w sumie dobrze...czekam na rozwój sytuacji...mogłabym już rodzić bo bęc mi trochę ciąży :) ale mam już tydzień 4 cm rozwarcia i nic...czasem jakiś lekki skurczyk mnie złapie, ale nic się dalej nie rozwija...

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poddaje się! Jestem zła i płakać mi się chce ale widocznie muszę pogodzić się z tą decyzją.
    Otóż: oddzwoniłam wszystkie najbliższe szpitale i tak albo już nie wykonują hsg, albo nie mają miejsc albo zapraszają za miesiąc bo remont. Za miesiąc akurat @ wypadnie przed świętami, i zaraz po samych świętach powinnam mieć zabieg ale wątpię żeby ktoś się zgodził.
    Pozostaje mi tylko czekać...:-(

Myślę, żeby w tym cyklu zacząć brać wiesiołek ale z tego wszystkiego nawet nie chce mi się jechać do apteki :-(

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png

Wysłany: 3 marca 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miszka z tym, ze ja nie byłam zapisana bo moj gin kazał mi tylko na usg podejsc bez zapisywania sie. Tak dodatkowo bo na normalna wizyte na 17 marca jestem zapisana. A teraz pewnie ktos zrezygnował bo nie chciał innego lekarza wiec dla mnie lepiej ;)

Kurde nie chce mi sie leżeć bo jeszcze gorzej sie czuje jak sie wygrzewam pod kołdrą.

klz9io4pkfldzhbc.png

Wysłany: 3 marca 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena rzeczywiscie lipa z tymi terminami. Dziwne ze w niektórych nie robia hsg bo przeciez to dosc czesty zabieg... A juz na termin po swietach nie mozesz sie zapiisac?

klz9io4pkfldzhbc.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena, a może rozszerz krąg poszukiwań szpitala, no gdzieś musza mieć wolne miejsce. Kurczę szkoda by bylo jeszcze tyle czekać.

Wspieram <3

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola, trzymam kciuki za Ciebie i cały czas kibicuję!!!!

Kwiatuszku, kuruj się akurat teraz musiało Cię złapać chorubsko :/

Robaczek, miło że do nas ponownie zajrzałaś.

Pragnąca, ja również dostałam wczoraj ale przez weekend jechałam już na przeciwbólowych bo z bólu nie mogłam wytrzymać. Od wczoraj ból boli ale to chyba po tym zabiegu miałam wrażenie jakbym miała rurkę włożoną i mnie ona uwierała.
    Oby dla Ciebie ten cykl był szczęśliwy :-)

Dream, Ellka trzymam kciuki za owulację :-)

Miszka, lenistwo każdemu jest wskazane :-D

100krotka, Witaj w naszym gronie :-)

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ogólnie zależy mi na jednym szpitalu ale on ma akurat remont i nie robią zapisów. Patrzyłam na warszawę bo mieszkam niedaleko (ok.100 km) ale ja czytałam jakie one potrzebują badania to aż mnie paraliż ogarnął a nie będę wydawać tyle kasy.
    Mój obecny gin stwierdził że muszę mieć wymaz pochwy i z kanału szyjki macicy i grupę krwi więc mam. Kuw...nie wiem co robić.
    Ale wiecie co zrobiłam, umówiłam się na wizytę do mojego poprzedniego gina u którego zaszłam w ciążę. Chce żeby ktoś inny mnie skonsultował. Nie muszę się trzymać jednego, dobrze mówię??

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście, że dobrze mówisz. Skonsultować sie zawsze warto.

ex2bmg7yxswzkwmo.png

Wysłany: 3 marca 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry pomysł. Czasami dobrze jak inny lekarz spojrzy obiektywnie na sytuacje

klz9io4pkfldzhbc.png

Wysłany: 3 marca 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola a patrzyłaś na kalkulator przyrostu bety na BBF?
    Pozwoliłam sobie teraz przeliczyc na tym kalkulatorze Twoje wyniki i owszem, jest, że poniżej normy ale dodane jest: "Uzyskany wynik może (ale nie musi!) świadczyć o tym, że ciąża nie rozwija się prawidłowo" także jeszcze mocniej trzymam kciuki za jutrzejsze wyniki i sciskam mocno :*

klz9io4pkfldzhbc.png
‹‹ 446 447 448 449 450 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ