X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
Odpowiedz

Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)

Oceń ten wątek:
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dream, powiem Ci że ja również coraz częściej tak myślę, że ciążą przyszła do mnie w najlepszym możliwym momencie. Oczywiście jak by przyszła do nas wcześniej to nikt by nie narzekał ale patrząc na to obiektywnie to był naprawdę najlepszy czas... Ja nie mówię, że jak są problemy zdrowotne to trzeba się zdać na los i nie leczyć czy coś w tym stylu ale coś musi w tym "właściwym czasie" być :) patrząc co się tu ostatnio dzieje coś mi się wydaje że będzie więcej zieloności niedługo :)

Weekend już prawie minął, niezbyt produktywnie trzeba powiedzieć :) właśnie go dobijam "50 twarzami Greya" :)

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Dariaa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreambaby - ja coraz częściej łapię się na tym że to samo mówię.
    Dziewczyny na 90 % sprzedaliśmy naszą kawalerkę w Bydgoszczy a co za Tym idzie? mamy połowę kwoty na mieszkanie w Poznaniu i wiele łatwiej będzie nam dobrać kwote kredytu i nie zadłużyć się na wieki... :) Jestem szczęśliwa zaczyna się układać, mój teść mówi że Pan Bóg nad nami czuwa, wierzę że jak to załatwimy to doczekamy się dzieciątka by wypełniło nam ten dom radością i miłością, życzę dobrego niedzielnego wieczora :)

natt, miszkaaa, kwiatuszek789, czekolada, adk_1989 lubią tę wiadomość

2.06.2019 <3 mama Marysi nasz cud :*

phv3n5q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria i tego Wam życzę, amen. :*

• miszkaaa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria, super! Wszystko sie w końcu ułoży. Twój teść ma rację! Życzę Wam tego z całego serca. <3

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria super wiadomosci :-)

Wszystko idzie w dobrym kierunku, oby tak dalej :-)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Dariaa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia a jak Ty się czujesz??
    Natt czytałam że musisz leżeć, doczekać jeszcze chwilę i będziesz się małym dziubkiem cieszyć :)
    Dzięki dziewczyny :*

2.06.2019 <3 mama Marysi nasz cud :*

phv3n5q.png
  • Pola 89 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria super wiadomości! :) Trzymam kciuki z całych sił, żeby było tak, jak piszesz :)

Czekamy na Julię :)
    0d1ye6hhxav2ezmq.png
    [*] 07.03.2015 - 6tc

Wysłany: 1 marca 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria, tak sobie. Ale dopoki nie ma goraczki to ciesze sie. Oby jutro w pracy mnie nie rozlozylo do reszty. Najgorzej katar meczy. Nawet prysznicem sie zmeczylam :-P

Zaraz ogarne wlosy na jutro, naleje sobie dobrze cieplej wody do wygrzania w niej stop, mleko z miodem wypije, zqloze cieple skarpety i wygrzeje sie pod kolderka :-)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny:)
    Miłego dnia życzę;)

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Jak wam minął weekend?
    Ja na szczęście miałam skrócone zajęcia w sobotę - w środku wykładu (koło 16) prądu zabrakło :P Ewakuacja budynku, zajęcia odwołane :D

Miłego dnia wam życzę :)

adk_1989, Pola 89 lubią tę wiadomość

Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
    25.03.2015 - biochemiczna.
    6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

Naturalny cud w czerwcu 2020 roku :) Spodzewamy się synka :)
  • Pragnąca Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi weekend minął w cierpieniu :) 3 dni bolał mnie brzuch, wredna małpa mnie tak wymęczyła że mam nadzieje że na najbliższe 9 miesięcy będę miała ją z głowy tylko troszkę mam obawy czy się uda w tym cyklu, mój optymizm coś maleje. Pogoda dzisiaj paskudna, leje deszcz a przez to zupełnie nic mi się nie chce.

Dorotko jak się czujesz? Przeziębienie ustępuje czy się nasila?

Pola a u Ciebie jak samopoczucie?

• Pola 89 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Dziewczyny, nie chcę Was tu zarzucać ciążowymi rozterkami, bo nie tu jest na to miejsce, ale skoro Pragnąca spytała to się wyżalę. Umieram ze strachu jaki będzie wynik dzisiejszej bety :( Wczoraj wieczorem miałam jednorazowe, minimalne plamienie. Oczywiście spanikowana napisałam do ginekologa. Odpisał mi, że mam brać dupka i dać znać jak beta. Dzisiaj za to od rana boli mnie brzuch jak na @, a śluz jest minimalnie "brudny". Nie jest to typowe plamienie, ale nie jest też całkiem czysto. No i dzisiaj termin @. Bardzo Was proszę, trzymajcie mocno kciuki za dzisiejszy wynik... Teraz jestem u mamy, żeby czas mi szybciej zleciał, bo sama w domu bym nie wysiedziała :(

Miłego dnia Dziewczęta :* :*

Czekamy na Julię :)
    0d1ye6hhxav2ezmq.png
    [*] 07.03.2015 - 6tc
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polu, wszystko będzie dobrze. Musi być. Ja tak mówię, więc tak ma być! Koniec i kropka!
    Zrozumiano :P

miszkaaa lubi tę wiadomość

Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
    25.03.2015 - biochemiczna.
    6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

Naturalny cud w czerwcu 2020 roku :) Spodzewamy się synka :)
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola trzymam kciuki! Będzie dobrze! Czekamy na wieści bety! Kiedy będą wyniki?

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Pragnąca Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam Kciuki i wierzę że wszystko będzie w porządku, nie denerwuj się Pola.

• dreambaby Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola nie martw się musi być wszystko dobrze! Mocno trzymam kciuki za dzisiejszą bete! Daj znać jak odbierzesz wynik. Ściskam <3

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb

Wysłany: 2 marca 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny

Pola trzymam mocno kciuki za wyniki, na pewno pięknie beta urośnie :)

Pragnąca oby ta @, która cie tak wymeczyla była ostatnia na wiele miesiecy! :)

A jak ja się czuje? No cóż, zwolniłam sie i wieczorem spróbuje dostac sie do internisty. Wezme zwolnienie na 2 dni i pewnie da mi jakis antybiotyk lekki bo chyba samo z siebe nie przejdzie. Na czosnek i mleko juz patrzec nie moge wiec tylko lekarz zostaje :/ a jutro przed południem podejde na usg to szybcij bed wiedziala czy maluch sie rozwija.

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, nie było mnie tu z pół roku i mnóstwo się zmieniło, większość dziewczyn, z którymi pisałam jest już w ciąży, ale fajnie, że wątek cały czas działa. Obserwuję Was od ponad tygodnia i postanowiłam ponownie włączyć się w dyskusję.

Nie było mnie tu z kilku powodów, po pierwsze miałam problemy z tarczycą i musiałam ustabilizować TSH przed dalszymi staraniami, a po drugie zmieniałam pracę i mieliśmy plan, żeby wstrzymać się ze staraniami na ok. 9-10 miesięcy. Wytrzymałam 5 i to nasz drugi cykl starań po przerwie.

Pola trzymam kciuki, żeby beta wyszła dobrze.

Natt, jak się czujesz? Namówiłaś małego żeby jeszcze popluskał się w brzuchu?

43kt9vvjbmmercyy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polcia niestety ale takie plamienia są całkiem normalne na tym etapie. Mówię 'niestety' bo wiem, że doprowadzają one do utraty zmysłów praktycznie. Ja plamiłam dosyć długo bo do końca 7 tc plus w 5 tc zaliczyłam mocne krwawienie. Oczywiście Ci tego nie życzę i doskonale rozumiem, że się denerwujesz . Wierzę, że dzisiejsza beta nas zachwyci.

Dorotka odpocznij, wygrzej się w łóżku i może wtedy przejdzie. Trzymam kciuki za jutrzejsze usg! Koniecznie daj znać szybciutko jak było. :)

Robaczek staram się utrzymać tego małego zbója w środku ale czy mnie posłucha to nie wiem... Skurcze z 5 dziennie zeszły do 2-3 więc to dobry znak ale nadal strasznie kłuje mnie w szyjce, boli całe krocze, miednica i kości przy odbycie. No nic. Zobaczymy co dalej ale ja tam ciągle naiwnie wierzę, że przenoszę. :D
    A tak w ogóle trzymam kciuki za Ciebie bo wykres wygląda ciekawie. :)

Robaczek89 lubi tę wiadomość

• Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za kciuki, mam nadzieję że pomogą :). Ale z tym moim wykresem nie jest tak kolorowo, bo jestem lekko przeziębiona i już od soboty temp. w dzień jest koło 37,1. I teraz nie wiem czy poranna temp. ładnie się trzyma bo będę chora czy dlatego, że jest szansa na kropka. A jeśli to kropek, to nie bardzo mogę się leczyć, więc staram się wytrzymać do końca dnia w pracy i leczę się domowymi sposobami. A na test jeszcze za wcześnie żeby zobaczyć czy mogę spokojnie brać aspirynę czy szczęśliwie wszystkie leki zabronione :)

43kt9vvjbmmercyy.png
‹‹ 443 444 445 446 447 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ