Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Pewnie, że nie musiał, szczególnie że jestem szczepiona. Ale sama świadomość, że masz groszka, że musisz teraz bardzo uważać, dbac o siebie a tu stykasz sie z taką choroba. Równie dobrze, moge w tramwaju spotkac kogos z gruzlica, ale chociaz o tym nie wiem :p
-
nick nieaktualny
-
Rozmawiałam z mama dzisiaj na temat szczepień. Te wszystkie obowiązkowe które były zaliczyłam. W ksiażeczce zdrowia dziecka. I znalazłam jeszcze 3 informacje dotyczące szczepiania ze szkoły, ale nie do konca je rozumiem.
1.szczepienie przeciwko chorobie Heinego-Medina (poliomyelitis), napisane przez lekarza, że można szczepić. I tyle.
2.Próba tuberkulinowa a w przypadku jej ujemnego wyniku - szczepienie przeciwko gruzlicy. I tam lekarz zaznaczył: szczepienie jest przeciwskazane i dopisał dlugopisem RT 20 + 10 (?!)
3.Szczepienie przeciwko rozyczce, w uwagach rodziców jest notka: corka chorowala na rozyczke w 2001r. Nie ma żadnej notki lekarza.
A-nisia, cos?
-
pleasure, jakich chorób bo ja nie pamietam? Postaraj się uspokoić. Co Ci ginekolog polecił telefonicznie? Sa dwa tłusciochy jak w morde szczelil.
Mnie w przedostatnim tasiemowym cyklu lekarz tez powiedzial ze nie bedzie owulki a nastąpiła 2 czy 3 dni po wizycie. Chyba ze tempka podniosła sie tak z dupyWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 20:30
-
Madzia, kochana. Przecież leczysz tarczycę na pewno. Prolaktyna jest problemem przy zajsciu w ciaze bo moze nie dopuszczac do jajeczkowania. W ciązy zas rosnie i to normalne dlatego odstawiasz bromergon. Fajnie, że sie z kims skonsultowal i Cie nie zbył. Poza tym przypominam, że mimo tych chorób starałaś się o bąbelka, tak? Pójdz jutro na badania, spróbuj tez do gina. Ale przede wszystkim nie panikuj. Ja się cieszę, że kolejna staraczka dołącza na fioletową, do naszego ciążowego '89 Caluski dla Ciebie i groszka
-
Madziu kochana ogromne gratulacje! Beta przy takich krechach będzie czystą formalnością Ale czad! Cuda się zdarzają A chorobami się nie przejmuj, utrudniają zajście w ciążę, ale jak już się uda to jej nie przeszkadzają
27.08.2015 (*) cb
08.02.2016 (*) cb