Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
-
WIADOMOŚĆ
-
ZakreconaŻona wrote:Rezerwe jajnikow musze sprawdzic...
To w 3 dc musi być robione.Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
25.03.2015 - biochemiczna.
6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).
Naturalny cud w czerwcu 2020 roku Spodzewamy się synka -
nick nieaktualnyMarronek wrote:To w 3 dc musi być robione.
Dziękuję bardzo za informację. No nic nie pozostaje mi nic innego jak teraz cierpliwie czekać na @, żeby rozpocząć moją 3 miesięczną przerwę ( bo w czwartek zostałam poinformowana, że tyle ma to trwać. Dostałam Ovulastan mam w czasie przerwy zrobić badania poziomu FSH i HSG...a później zobaczymy co dalej czy natura sama da radę czy trzeba będzie jej pomagać -
Też mam Ovulastan. I tylko miesięczną przerwę. Na koniec stycznie/początek lutego ruszamy ze stymulacją.
Czemu masz aż 3 miechy przerwy?Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).
nick nieaktualnyMarronek wrote:Też mam Ovulastan. I tylko miesięczną przerwę. Na koniec stycznie/początek lutego ruszamy ze stymulacją.
Czemu masz aż 3 miechy przerwy?
Nie mam zielonego pojęcia. Może ze względu na to, że zdążyłam być w ciąży (zazwyczaj po poronieniu lekarze każą 3mc odpocząć ciału?) i jestem po operacji
(usunięcie owej ciąży i uszkodzonego jajowodu) i może dlatego potrzebuję więcej czasu na załatanie się w środku. Pewnie jak się okaże w najbliższym czasie po zrobieniu badań co jest grane to wtedy czas będzie modyfikowany. -
Tak. Będziemy walczyć do końca. Teraz mam przerwę, kolejny miesiąc anty na wyciszenie a potem od nowa - stymulacja, kontrola hormonów, punkcja i transfer.
Nie mam zbyt wiele nadziei. Ale nie darowałabym sobie, jakby nie spróbowała. Do czerwca mamy czas.Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
Witajcie dziewczyny, wpadłam żeby życzyć Wam spokojnych Świąt i żeby każdej z nas spełniło się to największe marzenie
ja wciąż oczekuję na poronienie ciąży pozamacicznej, dostałam antybiotyk, bo lekarz podejrzewa chlamydię no i pewnie w okolicach marca/kwietnia zaczniemy znowu działania...Starania od maja 2013
Aniołki
13.11.2015 - [*] 7 tc
22.01.2016 - [*] 11 tc -
nick nieaktualnyPrzyłączam się do Lottie. Dziewczyny ja również Wam życzę spokojnych, zdrowych Świąt spędzonych w gronie najbliższych, otulone nieskończonymi pokładami miłości. Życzę Wam również, aby nadchodzący 2016 rok był dla nas wszystkich wyjątkowy i żeby spełniły się nasze wszystkie marzenia. Odpoczywajcie i nabierzcie siły, aby w przyszłym roku nosić pod sercem słodki ciężar a potem na rękach
-
Ailla - nie zostałaś sama.
Co do twojego wykresu wygląda ciekawie (wręcz obiecująco powiedziałabym). Jeżeli były serduszka w okolicy owulki to poczekałabym na twoim miejscu jeszcze 2-3 dni i zrobiła test.Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
nick nieaktualnyAilla wrote:Dziewczyny!! Dwie kreski! Co teraz?
Ailla teraz już wiesz czemu Twój wykres wyglądał dziwnie ) Trzymam kciuki za szalenie rosnącą betę )
Dziewczyny trzymam kciuki za nas abyśmy i my w 2016 w końcu zapączkowały!Ailla lubi tę wiadomość
-
Ailla wrote:Dziewczyny!! Dwie kreski! Co teraz?
Gratuluję.
A mnie nowy rok powitał okresem... I to takim jakiego dawno nie miała - oprócz standardowego bólu, doszedł rozstrój żołądka w dwie stronyHashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
nick nieaktualnyMelduje, że w 3 dc.:
FSH
FSH 7.51 mIU/ml faza folikularna: 3.5-12.5 mIU/ml
faza owulacyjna: 4.7-21.5 mIU/ml
faza lutealna: 1.7-7.7 mIU/ml
PROLAKTYNA
PRL 374.3 uIU/ml 102-496 uIU/ml
Jak na to, że jestem po ciąży PRL wygląda dobrze. Czy badanie FSH powinnam powtarzać w innych fazach cyklu jak biorę ovulastan?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 21:45
-
A LH nie robiłaś? Ważny jest stosunek tych dwóch hormonów.Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
Naturalny cud w czerwcu 2020 roku Spodzewamy się synka