Forum Starając się - ogólne Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
Odpowiedz

Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)

Oceń ten wątek:
  • emilanka Autorytet
    Postów: 4200 2968

    Wysłany: 31 maja 2018, 23:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czasami zaglądam. Mocno Wam kibicuję. Marronkowa o Tobie szczególnie ciepło myślę i trzymam kciuki :*

    https://ciazooporna.music.blog/
    PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia poposiłkowa, hiperprolaktynemia, niedoczynność tarczycy, hiperandrogenizm (zbyt wysoki DHEAs androstendion), nietolerancja glutenu, mleka krowiego, mutacje: MTHFR 1298ac, Leiden, PAI, DTRR, nieszczelne jelita...
  • tuonela Autorytet
    Postów: 882 199

    Wysłany: 2 czerwca 2018, 08:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No marronkowa tez ci kibicuje:)ja 3 dzien zastrzykow w poniedzialek pierwsza wizyta w klinice:) eh...zobaczymy jak to pojdzie

    Starania od 2014 roku niezliczona liczba badan zabiegow i kasy...
    21.06.2018 ICSI jednej blastocysty (niestety negatyw)

    04.02.2019 crio blastki ( ciąża biochemiczna) [*]
    10.06.2019 crio blastki (biochemiczna) [*]
    14.02.2021 kolejna procedura
    03.03.2021 odwołany transfer hiperstymulacja
    ❄️❄️❄️❄️❄️ blastek
  • Marronek Autorytet
    Postów: 1881 504

    Wysłany: 2 czerwca 2018, 18:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    tuonela wrote:
    No marronkowa tez ci kibicuje:)ja 3 dzien zastrzykow w poniedzialek pierwsza wizyta w klinice:) eh...zobaczymy jak to pojdzie

    A czym masz stymulację?

    Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
    25.03.2015 - biochemiczna.
    6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

    Naturalny cud w czerwcu 2020 roku :) Spodzewamy się synka :)
  • tuonela Autorytet
    Postów: 882 199

    Wysłany: 3 czerwca 2018, 18:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narazie 75 j gonalu i 75 j menopuru .Mam AMH powyzej 3.5 wiec niby dobrze powinnam reagowac.Zobaczymy czy wogole cos sie dzieje.Narazie nic nie czuje a to 4 dzien stymulacji..boje sie ze nie reaguje.

    Starania od 2014 roku niezliczona liczba badan zabiegow i kasy...
    21.06.2018 ICSI jednej blastocysty (niestety negatyw)

    04.02.2019 crio blastki ( ciąża biochemiczna) [*]
    10.06.2019 crio blastki (biochemiczna) [*]
    14.02.2021 kolejna procedura
    03.03.2021 odwołany transfer hiperstymulacja
    ❄️❄️❄️❄️❄️ blastek
  • Marza89 Autorytet
    Postów: 1495 1772

    Wysłany: 11 czerwca 2018, 16:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, odebrałam wyniki krwi. Robiłam w 3 dniu kresu :
    TSH 2.584 normy 0,350 - 4,940
    FSH 4,11 normy faza folikularna 3,03 - 8,08
    Środek cyklu 2,55 - 16,69
    Faza lutealna 1,38 - 5,47
    LH 11,42 normy faza folikularna 1,80 - 11,78
    Szczyt w środku cyklu 7,59 - 89,08
    Faza lutealna 0,56 - 14,00
    Prolaktyna 27,16 normy 5,18 - 26,53
    Co sądzicie?

    Aniołek [*] - 6 tydz./ PCOS, Bhcg 29. 06 / 10 dpo - 19, 13 dpo-120, 15 dpo-420, 20 dpo-4228
    Laura 💕 03.03.2019 😍 3410g 😍 53cm😍
    jon7a04.png
  • Marronek Autorytet
    Postów: 1881 504

    Wysłany: 13 czerwca 2018, 14:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marza - troszkę wysokie TSH (normy są do dupy, dla kobiet starających się powinno być około 1 lub mniej). Stosunek LH do FHS masz dużo za wysoki (tak podobno jest przy POCS).

    Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
    25.03.2015 - biochemiczna.
    6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

    Naturalny cud w czerwcu 2020 roku :) Spodzewamy się synka :)
  • Marza89 Autorytet
    Postów: 1495 1772

    Wysłany: 13 czerwca 2018, 21:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marronek wrote:
    Marza - troszkę wysokie TSH (normy są do dupy, dla kobiet starających się powinno być około 1 lub mniej). Stosunek LH do FHS masz dużo za wysoki (tak podobno jest przy POCS).
    Dziękuję ;) 18 czerwca mam wizytę, więc mam nadzieję, że gink da mi coś na zbicie TSH czy prolaktyny...
    Najlepsze, że poprzedni lekarz mówil: proszę starać się dalej za jakiś czas zobaczymy... Haha zero pomocy a widać od razu, że problem mam. Mój nowy gink od razu do działania przeszedł - badania i monitoring ;)

    Aniołek [*] - 6 tydz./ PCOS, Bhcg 29. 06 / 10 dpo - 19, 13 dpo-120, 15 dpo-420, 20 dpo-4228
    Laura 💕 03.03.2019 😍 3410g 😍 53cm😍
    jon7a04.png
  • tuonela Autorytet
    Postów: 882 199

    Wysłany: 30 lipca 2018, 21:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś tak tu ucichło...nasze pierwsze ISCI sie nie powiodło:( mamy jeszcze 2 blastki.. I może po nowym roku podejdziemy...

    Starania od 2014 roku niezliczona liczba badan zabiegow i kasy...
    21.06.2018 ICSI jednej blastocysty (niestety negatyw)

    04.02.2019 crio blastki ( ciąża biochemiczna) [*]
    10.06.2019 crio blastki (biochemiczna) [*]
    14.02.2021 kolejna procedura
    03.03.2021 odwołany transfer hiperstymulacja
    ❄️❄️❄️❄️❄️ blastek
  • Promyk89 Autorytet
    Postów: 2270 1896

    Wysłany: 3 sierpnia 2018, 17:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja :)
    Za 14 dni testuję, ale nie wiem czy cokolwiek z tego wyszło. Bo owulacja wreszcie była ale mąż się psychicznie zablokował... :P

    Starania od 2017r.
    1 IVF maj/czerwiec 2019
    4 zarodki 4AA 4BB 4BB 3.
    1-Transfer 4AA
    Test 06.07 - Bhcg<1.
    2-Transfer odwołany-krwawienie w 15dc.
    3-Transfer 4BB +assisted hatching+embryoglue
    Test 21.09 -Bhcg 486 :-)
    Test 23.09 - Bhcg 1076 :D
    USG 04.10 - <3
    12.10 krwawienie. Poronienie zagrażające? Leżing zawodowy
    31.10 - koniec leżingu !:D
    21.11-USG prenatalne - syn?:D
    12.12 - nawrót plamienia. Leżing.
    11.01-usg połówkowe. syn ! 350g szczęścia.
    23.03- 1660g ślicznego bobasa <3
    27.05 3300g 54 cm - Misio <3
    atdc2n0am8cbp7q1.png
  • tuonela Autorytet
    Postów: 882 199

    Wysłany: 3 sierpnia 2018, 19:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh jakie los nam figle plata..to jakas masakra

    Starania od 2014 roku niezliczona liczba badan zabiegow i kasy...
    21.06.2018 ICSI jednej blastocysty (niestety negatyw)

    04.02.2019 crio blastki ( ciąża biochemiczna) [*]
    10.06.2019 crio blastki (biochemiczna) [*]
    14.02.2021 kolejna procedura
    03.03.2021 odwołany transfer hiperstymulacja
    ❄️❄️❄️❄️❄️ blastek
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 sierpnia 2018, 17:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z wszystkimi. Ja również rocznik 89.

  • wusia Koleżanka
    Postów: 95 12

    Wysłany: 22 sierpnia 2018, 18:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. ja również rocznik 89. Teraz żałuję, że dopiero teraz zaczynam starania, bo uważam, że jestem stara :( Czekaliśmy na przeprowadzkę do własnego domku, potem AWANS, więc głupio było tak od razu, a kiedy już chciałam to los spłatał mi figla i zdrowie się posypało- ze względu na diagnostykę dopiero w maju mogliśmy... Mam długie cykle- ok 40-50 dni, obserwuję temperaturę od 3 miesięcy i wg tego i śluzu owulacja występuje (?) , dwa cykle z fiaskiem... Ciekawe jak długo będziemy czekać :(

    3 cs o I myszkę
    PCOS
    Długie nieregularne cykle, faza lutealna 12-14 dni.
    Tsh 0,895 norma 0,350-4,94
    Ft3 2,75 norma 1,71-3,71
    Fr4 1,04 norma 0,7-1,47
    Fsh 4,96 norma 3,03-8,08
    Lh 9,74 norma 1,8-11,78
    Estradiol 35 norma 21-251
    Prolaktyna 12,33 norma 1,2-29,93
    Testosteron robiłam rok temu- w normie
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 sierpnia 2018, 09:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    wusia wrote:
    Witam. ja również rocznik 89. Teraz żałuję, że dopiero teraz zaczynam starania, bo uważam, że jestem stara :( Czekaliśmy na przeprowadzkę do własnego domku, potem AWANS, więc głupio było tak od razu, a kiedy już chciałam to los spłatał mi figla i zdrowie się posypało- ze względu na diagnostykę dopiero w maju mogliśmy... Mam długie cykle- ok 40-50 dni, obserwuję temperaturę od 3 miesięcy i wg tego i śluzu owulacja występuje (?) , dwa cykle z fiaskiem... Ciekawe jak długo będziemy czekać :(
    Staracie sie o pierwsze dziecko? My o drugie i teraz leci 3cs. Byłam sobie zrobić dzisiaj podstawowe badania krwii. Z pierwszym dzieckiem udalo sie od razu. A tu [email protected] to wielkie rozczarowanie. Ciekawa sama jestem ile będziemy czekać na upragnione II

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 sierpnia 2018, 09:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyk89 wrote:
    Witam i ja :)
    Za 14 dni testuję, ale nie wiem czy cokolwiek z tego wyszło. Bo owulacja wreszcie była ale mąż się psychicznie zablokował... :P
    I jak udalo się?

  • Ewa89_89 Autorytet
    Postów: 5666 4875

    Wysłany: 23 sierpnia 2018, 12:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też z 89 :) starania o 1 dziecko

    14.04.2021 40+0 Izabela 💜👨‍👩‍👧
    21.12.2020-04.01.2021 zatrzymanie porodu przedwczesnego, pessar.
    04.12.2020 połówkowe♀️
    25.07.2020 FET 8b 🙏 9dpt bhcg 12, 11dpt bhcg 36, 13dpt bhcg 84 plamienia, 16 dpt bhcg 396, 29dpt krwotok (krwiaki), 31 dpt 💜
    06.20 histero usunięto uwypuklenie w macicy
    05.20 histero +hegarowanie nieudane (zbyt wąska szyjka)
    12.19 II IMSI długi protokół: 17 komórek/ 8 dojrzałych/ 4 zaplodnione/1❄️8b
    09.2019 laparohistero=przegroda, endometrioza 2 st.
    06.2019 IMSI krótki 12 komórek/7 dojrzałych/5 zapłodnionych/ 1 zarodek 2BB ET :-( cb, zero mrozaków :(
    1 IUI 03.04.19 :( Invicta Wrocław
    4 x stymulacja clo :(

    Ja: HSG ok, AMH ok 3; Choroba Gravesa Basedowa, Hashimoto, Łuszczyca, Endometrioza II, zrosty, MTHFR hetero, PAI homo, KIR AA, cukrzyca ciążowa.

    Mąż: mała ilość, słabe upłynnienie i ruchliwość, morfologia 4%, FDNA 18%; HBA 86%, 96% uszkodzeń główki, wszystkie parametry poniżej normy

    Starania od 01.2016
  • Niezapominajka2 Autorytet
    Postów: 1860 3118

    Wysłany: 26 sierpnia 2018, 16:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez 89 :) starania o pierwsze dziecko, narazie 1 cs za nami, chociaż wydawało mi się, że idealnie trafiliśmy w owulacje. Mam duże obawy, że trochę to potrwa w naszym przypadku. Idę do lekarza w połowie tego cyklu.

  • Asiunia_89 Debiutantka
    Postów: 9 0

    Wysłany: 27 sierpnia 2018, 09:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie staraczki :) również jestem z rocznika 89 i od kilku miesięcy staramy się z mężem o pierwsze dziecko. Coś czuję że w tym cyklu również nic nie wyjdzie :(
    Pozdrawiam serdecznie

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 sierpnia 2018, 12:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Też jestem 89 i staram się o pierwsze dziecko..
    W pierwsza ciąże zaszłam bardzo szybko ( 2 cykl) , ale niestety poroniłam. Minęło 8 miesięcy, w tym 6 miesięcy starań.. i nic. Jestem na etapie robienia badań hormonów.

    Ja właśnie przeżyłam kolejne rozczarowanie, bo dostałam @..

    Trzymam kciuki za każdą z Was, do której @ jeszcze nie przyszła i jest szansa.


  • Ewa89_89 Autorytet
    Postów: 5666 4875

    Wysłany: 27 sierpnia 2018, 14:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre ja też dziś dostałam @... 3 dni za szybko :/

    14.04.2021 40+0 Izabela 💜👨‍👩‍👧
    21.12.2020-04.01.2021 zatrzymanie porodu przedwczesnego, pessar.
    04.12.2020 połówkowe♀️
    25.07.2020 FET 8b 🙏 9dpt bhcg 12, 11dpt bhcg 36, 13dpt bhcg 84 plamienia, 16 dpt bhcg 396, 29dpt krwotok (krwiaki), 31 dpt 💜
    06.20 histero usunięto uwypuklenie w macicy
    05.20 histero +hegarowanie nieudane (zbyt wąska szyjka)
    12.19 II IMSI długi protokół: 17 komórek/ 8 dojrzałych/ 4 zaplodnione/1❄️8b
    09.2019 laparohistero=przegroda, endometrioza 2 st.
    06.2019 IMSI krótki 12 komórek/7 dojrzałych/5 zapłodnionych/ 1 zarodek 2BB ET :-( cb, zero mrozaków :(
    1 IUI 03.04.19 :( Invicta Wrocław
    4 x stymulacja clo :(

    Ja: HSG ok, AMH ok 3; Choroba Gravesa Basedowa, Hashimoto, Łuszczyca, Endometrioza II, zrosty, MTHFR hetero, PAI homo, KIR AA, cukrzyca ciążowa.

    Mąż: mała ilość, słabe upłynnienie i ruchliwość, morfologia 4%, FDNA 18%; HBA 86%, 96% uszkodzeń główki, wszystkie parametry poniżej normy

    Starania od 01.2016
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 sierpnia 2018, 14:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa89_89 wrote:
    Nefre ja też dziś dostałam @... 3 dni za szybko :/

    Chciałam napisać, że mi przykro, ale to tylko słowa.
    Jesteś mega dzielna dziewczyna.




    Ewa89_89 lubi tę wiadomość

‹‹ 778 779 780 781 782 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego