X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne seks w dni plodne
Odpowiedz

seks w dni plodne

Oceń ten wątek:
  • mar Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mam takie pytanie - co uważacie o codziennym współżyciu w dni plodne? Słyszałam,ze lepiej co drugi dzień?
    Wybaczcie jeśli jest już taki wątek-trochę mogę nie ogarniac

Ania_84, rybka lubią tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zalezy wsyztsko od nasienia..
    za czesto tez moze oslabi dodatkowo.. o drugi dzien plemniki moga sie zregenrowac :) najlepiej co drugi dzien a w przed dzien mozliwej owulacji i w dzien owulacji np codziennie :)

Cynamonek30, rybka lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Cynamonek30 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu jesli to twoj kot na avarcie to jest taki słodziak jak mój;)
    Co do serduszkowania ponoć najlepiej co 2 dzien rano:)
    a chyba najrozsadniej tak jak my mamy ochotę :) spontanicznie :)

Ania_84, rybka, Anutka, gosiunia lubią tę wiadomość

zi13skjo0ong6u20.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to nasza kociczka ;D miała tu okolo 2 miesiecy :D

dokładnie najlpeij wtedy jak sie ma ochote :D nie raz sa przypadki ze jedno serducho kilka dni od domniemanej owulacji i ciaza jak ta lala :D

rybka lubi tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonku, a dlaczego piszesz, że najlepiej rano?

Cynamonek30, rybka lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde u mnie rano nie ma możliwości

rybka, Anutka lubią tę wiadomość

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rano sa swieze plemniczki ;) i bardziej ruchliwe ;)

rybka, sylwiaśta159 lubią tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, a wiecie, że jak zaszłam w ciążę te 1,5 roku temu to tylko rano seks uprawialiśmy? A teraz tylko wieczorem... Trzeba się przestawić, może coś to da :D

Ania_84, rybka, sylwiaśta159 lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu jest wszystko wytłumaczone :)

http://adonai.pl/nieplodnosc/?id=31

Szukałam info o temperaturach przed i w trakcie owulacji a znalazłam to. Tutaj pisza zeby kochac sie rano bo wtedy sa wieksze szanse :)
    Ps. to jest jakis portal katolicki wiec opisane jest wszystko w specyficzny sposób :D

Ita, rybka lubią tę wiadomość

p19uskjohisr6juh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czytałam, że badania najnowsze mówią, że niekoniecznie co 2 dzień - że Australijscy lekarze badali, że codzienne współżycie poprawia jakość spermy. Owszem co 2 dzień jest jej więcej, ale nie zawsze jakościowo to idzie. Nie chcę się wymądrzać, bo się nie znam ;P Ale czy współżyliśmy co 2-3 dni czy codziennie póki co nie ma efektów :(

rybka lubi tę wiadomość

• Tamka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurcze, to trzeba się na rano przerzucić ;)

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Cynamonek30 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamko kiedys na jakims forum wyczytałam,może to tylko "efekt Placebo" bo ja pomimo ubogiego życia sexualnego miałam 2 serduszka rano i nieregularnym okresie zafasolkowałam.... wiec może coś w tym jest..:) ? ? ?

a i pozycja na łyżeczke ponoc maja zołnierzyki krotszy dystans do pokonania :) potem nożki w gore nie wiem ile w tym prawdy ale na mnie moja psychuke podziłało

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2014, 11:55

zi13skjo0ong6u20.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane prawda jest taka że teorii na ten temat jest mnóstwo i złotego środka nie ma. Jedni mówią że rano inni że wieczorem i żeby nie leciec do toalety tylko przytulić się i zasnąc inni znowu żeby poleżeć tak z 15 min i dopiero wtedy do toalety żeby "wydalić" plemniki z których i tak nic nie będzie żeby nie oblepiły szyjki macicy i nie uniemożliwiały wejścia świeżym. Moja gin mówiła żeby współżyć w dni płodne codziennie a potem jak się chce inni znowu że 2-3 razy w tyg a w dni płodne codziennie inni że po miesiączce 5 dni odczekać i dopiero przed płodnymi zacząć. Także jak widzicie teori jest mnóstwo a prawda jest taka że są ciąże które się udały stosując każdą teorię jednej rano innej wieczorem jeszcze innnej wspolzyjac codziennie czy co 2 dzien a jeszcze innej raz w miesiacu w dniu owulki :)

Tamka, rybka lubią tę wiadomość

• Welonisia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz racje teorii jest dużo na ten temat :) Jak mamy zajść w ciążę to i tak zajdziemy a jak nie to nie i pozycja w jakiej to robimy chyba nie ma większego znaczenia :D

rybka lubi tę wiadomość

p19uskjohisr6juh.png
  • Cynamonek30 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozycja moze ułatwic dotarcie plemnikom do celu....tak myslę
    "W tym celu najlepsze są pozycje, w których kobieta leży na plecach. Umożliwiają one głęboką penetrację, a po stosunku nasienie pozostaje najbliżej szyjki macicy. Ułatwia to plemnikom szybkie dotarcie do komórki jajowej oraz sprzyja zgromadzeniu jak największej ilości spermy w pochwie. Oto pozycje, które najczęściej zalecane są przez specjalistów:
    Pozycja klasyczna. Leżąc na wznak, oplatasz nogami tułów partnera. Najlepiej dodatkowo włożyć poduszkę pod biodra - przy minimalnym wysiłku z obu stron plemniki mają łatwą drogę do celu. Dobra jest także zmodyfikowana pozycja klasyczna, w której zakładasz klęczącemu przed Tobą partnerowi nogi na ramiona lub opierasz się stopami o jego tors.
    i Nr II
    Pozycja kolankowo-łokciowa polecana jest zwłaszcza kobietom z problemem tyłozgięcia macicy oraz mężczyznom ze słabym nasieniem. Pozycja uznana jest za jedną z bardziej skutecznych. Nasienie, zbierając się w opadającej ku dołowi pochwie w okolicach szyjki, ułatwia zajście w ciążę.

rybka, gosiunia lubią tę wiadomość

zi13skjo0ong6u20.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo że pozycją możemy tylko pomóc ale przecież tyle ciąż jest z tak zwanej "wpadki" i wtedy ludzie chyba nie skupiają się na tym w jakiej pozycji :) robią to kiedy chcą i jak im wygodnie i nie myślą o ciąży wtedy na pewno jest większa ochota na seks i tak to wszystko wychodzi. Widzę sama po sobie jak zaczęliśmy świadomie planować ciążę to obydwoje się stresowaliśmy i myśleliśmy o dziecku a nie o naszej przyjemności i było do kitu bo nagle zanikł mi śluz gdzie wcześniej miałam go mnóstwo a nawet jak zauważyłam że mam płodne i jest śluz to jak zaczęliśmy się kochać to nagle susza bo nie ukrywam że nieraz nam się nie chciało tylko szkoda nam było przepuścić dni płodne :). Teraz troszkę zmieniłam tok myślenia i na brak śluzu znowu nie narzekam :) i ostatnie nasze serduszka były wspaniałe :) ale nie liczę nawet na dzidzie bo mam męża w domu teraz tylko w weekendu bo w delegacji pracuje ale to już ostatni tydzień i wierzę w to że nam się kiedyś uda :).

rybka lubi tę wiadomość

• Welonisia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze i te pozycje pomagają ale w ciąże mozna zajść nawet na stojaco :) znam tez przypadki zajscia w ciąże podczas pieszczot.... wszystko zależy od sluzu, nasienia i dni płodnych :D
    Mysle ze poprostu trzeba sie kochac a nie uprawiac mechaniczny seks i wtedy bedzie latwiej :)

rybka lubi tę wiadomość

p19uskjohisr6juh.png
  • Cynamonek30 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No czesciowo sie zgadzam z Toba Asiorek ze wpadaja bo o tym nie mysla:)
    Raczej nie biora witaminek wiesiołkow a rodza zdrowe dzici:) bez wspomagania
    duzo wpływu ma nasza psychika wiec co szkodzi sobie urozmicic życie sexuale innymi pozycjami :)
    Wiadomo jak mamy zapisane byc mamami to bedziemy ;) no i mam taka nadzije ze Kwiecien/Maj bedzie nasz :)

Welonisia, rybka, gosiunia lubią tę wiadomość

zi13skjo0ong6u20.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi ginekolog powiedziała zeby kochać sie przed owulką :d i to dwa razy zaznaczała wiec ja też już nie wiem :D

rybka lubi tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ale my to robimy świadomie i bierzemy witaminki :) tylko nie dajmy się w tym wszystkim zgubić i się kochajmy z przyjemności nie myśląc wtedy czy się uda czy nie :) choć nie jest to łatwe :)

Welonisia, Mochjito, Januszkowa, rybka lubią tę wiadomość

1 2 3 4
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ