X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne seks w dni plodne
Odpowiedz

seks w dni plodne

Oceń ten wątek:
  • Monifah Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to ja Wam powiem, że trudno może źle robimy, ale kochamy się praktycznie codziennie, a i zdarza sie, że czasem 2, a nawet z 2 tyg temu zdarzyło się i 3 razy, bo była niedziela. Mój ma ochotę to się kochamy, nie powiem mu przecież Słoneczko kochajmy się co 2 dzień, bo tak lepiej zajśc w ciążę, bo w ogóle nie będzie miał ochoty, bo będzie się stresował he he

Jedyne co, to nie wpadac w paranoje :)

Trzeba robic tak jak się chce i kiedy chce, a co do pozycji to ja powiem z autopsji znajomych zaciążonych, które podpowiadały, że w czasie płodnych na pieska podziałało, a że mi bardzo pasuje ta pozycja to i mi w to gra :D

Co do leżenia, to po mam na szafce nocnej zawsze chusteczki, więc od razu się podcieram i dalej leżę, ale po jakims czasie i tak do łazienki muszę siłą rzeczy tak jak Wy :P

A co do spania to śpię w koszuli nocnej, jest lekka, bawełnina i spię bez żadnej bielizny odkąd jestem mężatką :P he he

rybka lubi tę wiadomość

• Tamka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monifa , ja też w koszulinie śpię od czasu jak jestem mężatką, tak się jakoś zbiegło dziwnie ;) kiedyś tylko piżamki albo koszulka i majtki, a teraz, też po radach lekarzy, tylko w koszulach, nawet mam wersje zimowe na trzaskające mrozy , mało pociągające ale komfortowe ;)

na szafce również mam chusteczki ale i tak w kilka minut później śmigam do wc bo mnie pęcherz gniecie

te zalecenia dotyczące liczby serduszkowania są chyba istotne kiedy jest stwierdzony problem z nasieniem, a tak, to wydaje mi się, że im bardziej spontanicznie, tym lepiej

rybka lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Monifah Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli faktycznie są zalecenia, bo jest istotny problem to na pewno ma znaczenia, ale ostatnio mam w rodzinie takiej dalszej w sumie to kuzyństwo przypadek gdzie starali się 3 lata i gdy sobie odpuścili to zaszli w ciąże, także podstawa to psychika, bo ciało ludzkie jest każde inne i czasem gdy coś jest z góry skazane na ciężką przeprawę może okazać się że niespodziewanie ta zaginiona wyspa była tuż za kolejną falą

rybka lubi tę wiadomość

• Monifah Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale poetycko mi sie napisało hehe:P

rybka, Tamka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam koleżankę która za niedługo będzie rodzić i oni zaczęli się starać o dzidzie na spokojnie przed ślubem bo stwierdzili że skoro tak trudno zajść w ciąże to zaczną już teraz i udało im się w drugim cyklu i mówiła że współżyli praktycznie codziennie a po stosunku OBYDWOJE nogi w górę i tak przez parę minut hehe także podeszli do tego naprawdę na spokojnie i z humorem i się udało :) także jak ma się nam udać to się uda nie zależnie od tego czy się kochamy raz na miesiąc czy codziennie :) kiedyś ten plemniczek tam zostanie :D

rybka, Tamka lubią tę wiadomość

• Welonisia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monifah wrote:
    Dziewczyny to ja Wam powiem, że trudno może źle robimy, ale kochamy się praktycznie codziennie, a i zdarza sie, że czasem 2, a nawet z 2 tyg temu zdarzyło się i 3 razy, bo była niedziela. Mój ma ochotę to się kochamy, nie powiem mu przecież Słoneczko kochajmy się co 2 dzień, bo tak lepiej zajśc w ciążę, bo w ogóle nie będzie miał ochoty, bo będzie się stresował he he

Jedyne co, to nie wpadac w paranoje :)

Trzeba robic tak jak się chce i kiedy chce, a co do pozycji to ja powiem z autopsji znajomych zaciążonych, które podpowiadały, że w czasie płodnych na pieska podziałało, a że mi bardzo pasuje ta pozycja to i mi w to gra :D

Co do leżenia, to po mam na szafce nocnej zawsze chusteczki, więc od razu się podcieram i dalej leżę, ale po jakims czasie i tak do łazienki muszę siłą rzeczy tak jak Wy :P

A co do spania to śpię w koszuli nocnej, jest lekka, bawełnina i spię bez żadnej bielizny odkąd jestem mężatką :P he he

heheh ja to ci zazdroszcze bo mój M wieczorami zanim sie obejrze pada ze zmeczenia i zasypia więc dupa z przyjemnosci ;)

Jesli chozi o wycieranie i chodzenie do toalety to mysle ze to co ma zostać to i tak zostanie więc nie mozna przesadzać. Ja nigdy nie zwracałam na to uwagi i sie udało!

PS.
    Dziewczyny, jesli przeszkadza wam zapach spermy partnera to moze warto zmienic mu diete??? :D

p19uskjohisr6juh.png
  • Cynamonek30 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    no to by było naprawdę romantyczne zakończenie serduszkowania - bach, podpacha między nogi i ręcznik pod zadek, cudownie wręcz, czar prysł, romantyzm zdechł

pomijając już fakt, że jakiś czas temu miałam nieprzyjemny zabieg chirurgiczny ginekologiczny i zarówno chirurg jak i gin powtarzali wielokrotnie, że najlepsze dla kobiet jest spanie w nocnych koszulach , nawet nie w piżamach , tylko z gołą dupką w celu "wietrzenia" tego i owego w nocy, wkładki również stosować tylko wtedy kiedy trzeba
    no dokłądnie też to słyszałam :)

Tamka lubi tę wiadomość

zi13skjo0ong6u20.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonisia tzn że masz już dziecko i starasz się o kolejne?? :) Jeśli tak to gratuluję :)

• Welonisia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety nie mam :/ udało sie nam zajść w ciążę ale niestety poroniłam dlatego teraz probujemy po raz kolejny :)

p19uskjohisr6juh.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety ale keidy u faceta pojawia sie problem i nasienie jest bardzo słabe to spontaty i codzienny sex niestety odchodza w niepamiec..
    Znajoma tez serduszkwala codziennie i to nie raz po kilak razy - jak sie okazalo nasienie miatelo duza lekposc i plemniki po porstu sie sklejaly .. wiec niestety jak jest problem z nasieniem .. to nieraz trzeba i na to zwrocic uwage

choc ja jestem za spontanem i robta kiedy chceta jak chceta :D
    A dwa ja dostrzeglam to dopeiro po badaniach ze jak wyslo szydlo z worka skapnelam sie dlaczego moj po porstu mial obnizony poped ;/
    Dlatego tez mysle ze azdy ma swoj typ kiedy jak .. ale nieraz sytuacja zmusza czlowieka do sdostosowania sie do penych kryteriow ...choc u nas akurat zade z tych kryteriow nie da rady .. i musimy liczyc na cudowna moc postepow w leczniu i technologii

Welonisia lubi tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 masz racje ale jak u kogoś jest wszystko ok to myślę że nie ma to znaczenia ile razy się współżyje. A jeśli można wiedzieć to co się u Was dzieje?? Coś z nasieniem męża?? Jak nam się nie uda to też trzeba będzie badania porobić może też kryje się za tym jakiś problem zdrowotny :/.

Welonisia to przykro mi że straciliście dzieciątko oby teraz się udało i zadomowiło się aż do samego porodu :* <3

• Welonisia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiorekkkk wrote:
    Welonisia to przykro mi że straciliście dzieciątko oby teraz się udało i zadomowiło się aż do samego porodu :* <3

Mam nadzieje ze tak bedzie :)

p19uskjohisr6juh.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz historia jest dosc ldugai skomplikowana.. przez 9 miesiecy zatajano przed nami czesc wynikow.. po badaniu nasienia lekarz powiedzial ze jest spermia - czyli mala objetosc nasienia i ze to wynik infekcji - nie dodal jednak ze w ansieniu nie znaleziono plemnikow.. i tak przez 9 miesiecy faszerowal meza.. namawial nas na inseminaja( ktora de facto nie miala racji bytu..bo doinseminacji nasienie musi miec plemnikki ) nie dal skierowania do urologa..nawet nie wspomnial o tym.. w styczniu przez przypadek sie dowiedzielismy o tym, i zaczela sie walka.. drugie badani e juz kompuetrowe potwierdzilo Azoospermie czyli brak plamnikow...zrobilismy sami badania hormonalne- o ktorych tylko z forum i innych artykułów sie dowiedzialam ze facet powinen zrobic.. oczywisci wyszły fatalne.. ;/ zmienilismy lekarza teraz maz leczy se w Krk u Adnrologa mial usg jader okazalo sie ze maja zmniejszona obj i jedynym mozliwym wyjsciem na naszego dzidziusia jest biopsja jader i ewentualnie tam szukania plemnikow.. ale przed tym czekaja nas jeszcze markery i badania genetyczne .. tak wiec moze keidys namsie uda..ale na pewno nie naturalnie :)
    teraz wiem jak zmienia sie punkt widzenia.. wczesniej chcialamjak najszybciej zajsc w ciaze teraz modle sie zeby markery wyszly dobrze i pozniej zeby byly jakies plemniczki w jadrach bo to ostatnia deska ratunku
    dlatego ilosc serduch wg mnie nie jest rzecza priorytetowa.. wazne jest zdrowie bo jak je sie ma ..to tylko kwestia czasu :)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Aniu masz racje w 100 %. Jejku no to rzeczywiście skomplikowane to wszystko, teraz nawet na lekarzu nie można polegać bo naciąga tylko biednych starajacych się ludzi na niepotrzebne koszty zamiast powiedziec co i jak i pomóc :/. Trzeba wierzyć że wszystko się uda i każda z nas doczeka się tego maleństwa. Powodzenia kochana :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonisia będzie git :)

• Welonisia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu współczuje wam :(
    nie miałam pojecia ze takie rzeczy sie zdarzają.

p19uskjohisr6juh.png
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, strasznie mi przykro, no co za konował! przecież to się nadaje do pociągnięcia do odpowiedzialności karnej i zakazu wykonywania zawodu!

trzymam kciuki, żebyście wspólnie pokonali wszystkie przeszkody i żeby na końcu czekała na Was wspaniała nagroda w postaci wyczekanego dzidziusia!

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczynki :)
    Teraz mam tylko nadzieje ze nic w tych markerach nie wyjdzie .. bo maz fakt faktem jest obciazony genetycznie zachorowaniem na raka .. i to w tym momencie mnie chyba najbardziej przeraza.. na dodatek na usg wyszla mu jakas mala torbielka 3 mm niby w granicach normy i jakas drobna przestrzec hipoechogeniczna 2mm , androlog i lekarz robiacy usg powiedzial ze to nic powaznego, ize pokojnie nc sie nie dzieje le jakos dopoki nie dostane wynikow to bede histeryzowala.. :)

niby markery robi sie normalnie przed dalszym leczeniem i genetyczne..ale niesmak po lekarzach zostal

Welonisia ..mam nadzieje ze wkrotce sie doczekacie fasoleczki :)

Welonisia, Cynamonek30 lubią tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka nawet chcialam go pozwac a raczej zgloscic skarge do NFZ i do szpitala.. ale pozniej wyszly inne sprawy i zajelismy sie leczniem..
    Najgorsze jest to ..ze tak naparwde on mogl zaszkodzic mezowi.. bo brak plemnikow jest pierwszym sygnalem ze cos w ogranizmie jest nie tak.. a on to zignorowal ;/

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie o tym też myślałam - że niewłaściwe leczenie może mieć gorsze efekty niż nie leczenie w ogóle..

ja tez tak mam, że zwykle po pierwszej złości odpuszczam ale w tej sytuacji uważam, że powinniście sprawę nagłośnić i złożyć na niego co najmniej skargę, choćby po to żeby innych nie spotkało to, co Was...

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
1 2 3 4
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ