Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne sesja porodowa i poród online
Odpowiedz

sesja porodowa i poród online

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zwei_kresken wrote:
    Zwierzeta zjadaja lozysko, bo rozkladajace sie tkanki I krew wabia drapiezniki. Dlatego tez myja swoje nowo narodzone dzieci. Roslinozerne zwierze nigdy nie uzupelnia niedoborow witaminowych jedzeniem pokarmow pochodzenia zwierzecego. Instynkt nakazuje ku zatrzec wszelkie slady informujace o tym, ze w poblizu przebywa mlode - latwy lup dla drapieznika.
    Dokładnie, poza tym jest dostępne bez konieczności polowania. Drapieżniki zjadają łożysko żeby nie musieć od razu polować.
    W przypadku ludzi to imho bez sensu. Śladów po porodzie nie trzeba zacierać i jedzenia jest pod dostatkiem.
    Co do tematu, widziałam ładną sesję z porodu, jeżeli ktoś chce mieć takie zdjęcia to niech ma. Tylko nie wszyscy chcą je oglądać, a to już inna sprawa. http://zowsik.com/blog/2015/01/jas-reportaz-z-narodzin/

momo1009 lubi tę wiadomość

• momo1009 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    Co do tematu, widziałam ładną sesję z porodu, jeżeli ktoś chce mieć takie zdjęcia to niech ma. Tylko nie wszyscy chcą je oglądać, a to już inna sprawa. http://zowsik.com/blog/2015/01/jas-reportaz-z-narodzin/
    I od tego trzeba było zacząć temat :) Bardzo artystyczne i wzruszające, uroku dodają dyskretne komentarze autora zdjęć. Co nie zmienia faktu, że sama bym się na taką sesję nie zdecydowała

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 19:47

marissith lubi tę wiadomość

********Gang 18+********
    Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    momo1009 wrote:
    I od tego trzeba było zacząć temat :) Bardzo artystyczne i wzruszające, uroku dodają dyskretne komentarze autora zdjęć. Co nie zmienia faktu, że sama bym się na taką sesję nie zdecydowała
    Ja mam dobrą kumpelę fotografkę i ona mogłaby robić zdjęcia z mojego porodu, ale tylko i wyłącznie do użytku prywatnego. Żadnych fejsbuków ani innych internetów. No ale najpierw trzeba być w tej ciąży żeby rozważać takie kwestie ;)

momo1009 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Az mi sie lezka w oku zakrecila piekna sesja :) ale ja tez bym sie nie zdecydowala

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka:) wrote:
    Az mi sie lezka w oku zakrecila piekna sesja :) ale ja tez bym sie nie zdecydowala

Ja się poryczalam, piekne

• miszkaaa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdjęcia ładne, ale ja też bym się na nie nie zdecydowała.

wredota lubi tę wiadomość

ex2bmg7yxswzkwmo.png
1 2 3 4 5
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ