sesja porodowa i poród online
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyVuko wrote:Mysle, ze poniewaz przedstawilas swoj zawod w tamtej wypowiedzi, to wiele osob moglo to odebrac jako wypowiedz pedagoga, no bo w sumie po co to podkreslilas w swojej wypowiedzi?
-
Ailatan, wiesz, ludzie sa rozni. Ja, jak mowilam, raczej bym sie nie zdecydowala, wiec nie wciagajmy w to mnie i mojego partnera,( tak samo jak nie chcialabym samego partnera na sali podczas porodu). Ale sa tacy ludzie, ktorzy chcieliby miec taka pamiatke i decyduja sie na to swiadomie i szukaja fotografa, a nie ktos zaczepia ich na ulicy i proponuje sesje porodowa wiec wychodze z zalozenia, ze decyduja sie na to swiadomie, bo przeciez wiadomo jak to mniej wiecej wyglada
-
ailatan wrote:Po to żeby była to wypowiedź osoby, która spotyka się z takimi problemami na co dzień.. o po to żeby ludzie kierowali się rozumem a nie emcojami.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 11:10
-
nick nieaktualnyVuko wrote:Ailatan, wiesz, ludzie sa rozni. Ja, jak mowilam, raczej bym sie nie zdecydowala, wiec nie wciagajmy w to mnie i mojego partnera,( tak samo jak nie chcialabym samego partnera na sali podczas porodu). Ale sa tacy ludzie, ktorzy chcieliby miec taka pamiatke i decyduja sie na to swiadomie i szukaja fotografa, a nie ktos zaczepia ich na ulicy i proponuje sesje porodowa wiec wychodze z zalozenia, ze decyduja sie na to swiadomie, bo przeciez wiadomo jak to mniej wiecej wyglada
-
nick nieaktualny
-
ailatan wrote:ciąża mi nie służy pod tym względem jeszcze musze leżeć.. a za oknem tak pieknie..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 11:15
-
nick nieaktualny
-
A wiecie, że kiedyś popularne było upamiętnianie pogrzebów ze zmarłym w otwartej trumnie i stojącymi obok ludźmi włącznie? Może ta "moda" też powróci?
Starania od 09.2011r.
sierpień 2014 - I operacja usunięcia mięśniaków,
14 c.s.
luty 2016 - II operacja usunięcia mięśniaków,
wrzesień 2016 - usuwamy polipa... -
Emma jeszcze nie tak dawno ( a sa miejsca gdzie nadal tak jest) fotografowano sie ze zmarlymi w ten sposob, ze ustawiano ich w normalnych pozach, jakby zyli. Np zmarle rodzenstwo siedzace na sofie. Albo matkasiedzi na kolanach ze zmarla corka. Czesto otwierano im oczy itd. To tzw. Sztuka post mortem. Brrrr
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 11:28
-
O matko pamiętam takie zdjęcia jeszcze ze studiów i nauki historii fotografii mnie tak samo razie to jak ludzie chodzą na pogrzeby i robią smartfonami zdjęcia z pomiędzy ludzi. Po cholerę im na telefonach trumny, zmarli, kwiaty ? Potem jest o zobacz jaką ten miał ładną trumnę albo ile kwiatów dostał - masakra, u mnie w rodzinie też są takie wyjątki Wracając do wątku wydaje mi się, że lepsze są te słodkie rodzinne sesje z noworodkami a w szpitalu niech rodzina robi zdjęcia jeśli ktoś czuje potrzebę ja np nie chciałabym być taka rozczochrana, zmordowana na zdjęciu, które potem miałabym oglądać, wolałabym pamiętać to swoimi oczami
-
nick nieaktualny
-
Odpowiem krótko:
sesja fotograficzna - tak, film online - zdecydowanie nie.
Mój Mąż był przy porodzie, i jak sam wspomina cieszy się, że zobaczył, ile to wszystko wymaga siły, pomocy personelu medycznego, ile to wszystko daje łez szczęścia. Po całej akcji porodowej czuł się jak super bohater, został Ojcem, więc góry mógł przenosićdmuchawiec lubi tę wiadomość
-
ailatan wrote:faceta nigdy przez tyle wieków nie było w ogóle przy porodach, jak on ma być do tego przystosowany?
-
vanessa wrote:Yyyyyyyyyy z tym sie nie zgodzę... bo np. faceci tez odbieraja porody i nie chodzi mi tu o lekarzy tylko np. moi dziadkowie oboje ze strony mamy i taty bradzo dawno temu odebrali porody wszystkich swoich dzieci a mieli ich gromadke tak jeden jak i drugi
O, to ciekawe.
Ale to chyba jednak wyjątkowe było? Jaki był powód, że to właśnie oni się zajęli porodami, a nie jakiś choćby akuszer czy lekarz?Starania od 09.2011r.
sierpień 2014 - I operacja usunięcia mięśniaków,
14 c.s.
luty 2016 - II operacja usunięcia mięśniaków,
wrzesień 2016 - usuwamy polipa... -
nick nieaktualnyvanessa wrote:Yyyyyyyyyy z tym sie nie zgodzę... bo np. faceci tez odbieraja porody i nie chodzi mi tu o lekarzy tylko np. moi dziadkowie oboje ze strony mamy i taty bradzo dawno temu odebrali porody wszystkich swoich dzieci a mieli ich gromadke tak jeden jak i drugi