Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Siedlce też się starają :]
Odpowiedz

Siedlce też się starają :]

Oceń ten wątek:
  • Matylda82 Znajoma

Wysłany: 8 grudnia 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej gratulacje ....no U mnie testowanie w Wigilię. Zobaczymy... jeszcze działamy....

santoocha lubi tę wiadomość

• emikal123 Znajoma

Wysłany: 8 grudnia 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    U mnie dziś pozytywny test :D
    Taki prezent na Mikołaja :)
    Gratulacje. :) Zarażaj nas. :) Ja będę testować w Sylwestra (jak @ mnie nie ubiegnie). Poza tym umówiłam się na 1 wizytę do dra Sprawki, trochę boję się, że coś złego wyjdzie, ale przynajmniej będę znała przyczynę. :)

santoocha lubi tę wiadomość

• Matylda82 Znajoma

Wysłany: 8 grudnia 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka a może nic zlego nie wyjdzie...nie nastawiajmy się może lepiej na odwrót myśleć....

• santoocha Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja umówiłam się do Łazuki, chciałam żeby obejrzał jajniki, bo miałam podejrzenie, że może mam torbiel, a tu jednak z ciążą pójdę ;)

• emikal123 Znajoma

Wysłany: 9 grudnia 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda82 wrote:
    Emilka a może nic zlego nie wyjdzie...nie nastawiajmy się może lepiej na odwrót myśleć....
    Co ma być to będzie, najważniejsze, że wreszcie idę i dowiem się czy jest jakaś fizyczna przeszkoda, czy to wina mojej psychiki. :)

• Matylda82 Znajoma

Wysłany: 9 grudnia 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super. Ciekawa jestem jak u mnie będzie? Santocha robilas Sobie jakieś badania po pierwszej ciąży?

• Matylda82 Znajoma

Wysłany: 9 grudnia 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie może jak dowiesz się że wszystko ok to odstresujesz się. A jak długo czeka się na wizytę u Sprawki?

• Matylda82 Znajoma

Wysłany: 9 grudnia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz patrzę Santocha że mamy w podobnym wieku dzieci. Może zarazisz mnie zielonym groszkiem:-)

• santoocha Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda do usług!
    Bierz ile zapragniesz wirusów ciążowych :)

Po pierwszej ciąży tylko kontrolowałam tarczycę, bo mam niedoczynność.

• Marika123 Koleżanka

Wysłany: 10 grudnia 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda82 wrote:
    Pewnie może jak dowiesz się że wszystko ok to odstresujesz się. A jak długo czeka się na wizytę u Sprawki?
    A to bardzo różnie. Raz tydzień czekałam innym razem trzy. Na monitoring nie trzeba się zapisywać tylko przychodzić kiedy jest potrzeba. U dr Sprawki zawsze są tłumy.Pewnie to o czymś świadczy. Pozdrawiam dziewczyny. Trzymajcie za mnie kciuki.

d54292684e7240ac12ce98921d540691.png

emikal123, Ona_ lubią tę wiadomość

• emikal123 Znajoma

Wysłany: 10 grudnia 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda82 wrote:
    Ja będę czekać 3 tygodnie, a dokładnie zostało mi jeszcze 2 tyg czekania. :)
    Myślę, że jak powie mi, że jest wszystko ok, to wreszcie przestanę się załamywać i po prostu będę czekać na swoją kolej. :)

Akurat będę po owulce (jeśli w ogóle ją mam), to może sprawdzi czy coś tam się dzieje, czy nie dzieje. :)

• Matylda82 Znajoma

Wysłany: 10 grudnia 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem szczerze że dużo dobrych opinii ma. Trafiłam do Niego na Porodowke bardzo dokładnie robił usg ale badanie ...nie ukrywam że bolało. A co myślicie o Fąku? Jest teraz chyba ordynatorem na w miejskim? Wiecie gdzie przyjmuje?

• Matylda82 Znajoma

Wysłany: 10 grudnia 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Santocha...fajnie byłoby choc to już nie będzie to samo jak przy pierwszej ciazy. Mieć obok Siebie dwulatka to wyzwanie...

• Camie Koleżanka

Wysłany: 11 grudnia 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!☺ Co prawda z Siedlec nie jestem ale często bywam. Staramy się o drugiego bobasa i szukam dobrego lekarza. Czy możecie kogoś polecić? Jeśli zajęć w ciążę to tym razem chciałabym rodzić w Siedlcach a nie Mińsku. Pytanie który szpital? Ale grom pytań no ale kogo mam pytać

Franko czeka na rodzeństwo :)
    zaczynamy 4cs
  • Matylda82 Znajoma

Wysłany: 11 grudnia 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Andzia. Jeszcze nie wybieram się do ginka. Daje Sobie czas...nie chce napedzax się...kurcze wydawało się że łatwiej będzie o drugie Dzieciątko a to nic mylnego..stres i zmęczenie chyba robi Swoje.

• emikal123 Znajoma

Wysłany: 13 grudnia 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camie wrote:
    Cześć dziewczyny!☺ Co prawda z Siedlec nie jestem ale często bywam. Staramy się o drugiego bobasa i szukam dobrego lekarza. Czy możecie kogoś polecić? Jeśli zajęć w ciążę to tym razem chciałabym rodzić w Siedlcach a nie Mińsku. Pytanie który szpital? Ale grom pytań no ale kogo mam pytać
    Ja po szczerze mówiąc 1 wizycie powinnam polecić dra Sprawkę, ale z tego co słyszałam, to bardzo dobry ginekolog. :)

• Ona_ Koleżanka

Wysłany: 29 grudnia 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monijaaa wrote:
    Ona a długo się staracie o maleństwo?
    Hej staramy się ponad 2 lata tak intensywnie badania wizyty badania itd.

👩39
    🧔‍♂️41
    👨‍👩‍👧 2017
    3.10- II
    4.10 beta 46.1
    6.10 -106.9
    9.10 -375.3
    11.10- 1085.9
    13 10- 2838.1
    16.10- 9912,7
  • Ona_ Koleżanka

Wysłany: 29 grudnia 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camie jak najbardziej polecam dr Sprawkę.
    Faktycznie na wizyty czasem czeka się dłużej. Monitoring cyklu od ręki.
    Co mnie bardzo miło zaskoczyło że nie ma problemu z umowieniem się na wizytę przez tel do doktora
    nawet miło zaskoczyło mnie jak Pan doktor oddzwonil
    Także jak najbardziej polecam

👩39
    🧔‍♂️41
    👨‍👩‍👧 2017
    3.10- II
    4.10 beta 46.1
    6.10 -106.9
    9.10 -375.3
    11.10- 1085.9
    13 10- 2838.1
    16.10- 9912,7
  • monijaaa Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona to u mnie na wiosnę będzie 2 lata
    wczoraj byłam u swojej ginki. Od nowa zaczynamy jazdę z clo i pregnylem... eh
    przed świętami z tydzień pobolewały mnie ni to jajniki ni to nerki. W głowie już miałam czarne myśli, że to albo torbiel albo nie daj Bóg endometrioza. Zrobiła mi wczoraj USG, ginekologicznie jest ok. więc może to jakieś kamienie lub piasek w nerkach.
    Dziewuchy w Nowym Roku życzę Wam jak i sobie upragnionego maleństwa:)

"Tylko nie martw się przez cały dzień.
    Wyznacz sobie na to godzinę, a potem ciesz się życiem"
    ks. Jan Kaczkowski
  • monijaaa Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do lekarza jeżdżę do Warszawy. Dr. Grymowicz

"Tylko nie martw się przez cały dzień.
    Wyznacz sobie na to godzinę, a potem ciesz się życiem"
    ks. Jan Kaczkowski
‹‹ 141 142 143 144 145 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ