Siedlce też się starają :]
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWcześnie bo wzięłam od 1dc soję :] a nie od 4dc jak ostatnio chciałam zobaczyć jak będzie na mnie działać wcześniej :] Zaznaczam sobie 13dc w sumie tak z lekarzem gadałam że mogło być w 12dc ale w 13dc jeszcze mnie mocno zgięło z bólu przy jajnikach, więc niech tak będzie
-
Santoocha (mamy za dużo Anetek więc nei będzie po imieniu...) ja kupiłam w jakiejś aptece internetowej ale chyba przeplacilam, bo dzieczyny pisały w wątku o tym, że za 45 zł można aplikatory kupic, jeżeli masz problem ze śluzem, to to na prawdę działa super, nawet i dwa dni po aplikacji (u mnie przynajmniej).
-
Hej Dziewczyny.
Jestem tu nowa choć czytam Was od paru miesięcy. Mieszkam niedaleko Siedlec. My staramy się o dziecko ponad 2 lata.. tak mi się przynamniej wydawało. Bo ostatnio mój lekarz mnie oświecił, że to nie do końca tak. NIgdy nie miałam regularcych cykli : 30 -50 dni. Przez 2 lata od ślubu szliśmy na żywioł - fajnie jakby się udało, ale bez ciśnienia. "Przez mężą" strasznie mi się przez ten czas przytuło.. obiadki kolacje się robiło i sie z nie jadło. Wcześniej nie miałam na to czasu. W końcu gdy od 78 nie miałam okresu poszłam do ginekologa i sie dowiedziałam, że jestem OTYŁA. I napewno nie zajde w ciąże bo mi hormony szaleja... ważyłam 72 kg. Dostałam duphaston na wywołanie miesiączki i zalecenie by schudnąć. No i schudłam, od pół roku waże 52 kg, mam regularne cykle.. 31-32 dni. Ale w ciąże zajść nie mogę. NIe mam kasy na prywatne badania - kredyt hipoteczny.. mieszkam na takim zadupiu ze lekarze tu przyjezdzaja raz na pare dni wiec o monitorowaniu cyklu nie ma mowy, kazdy tylko zbywa. Ostatnio miał mi dac Pan doktor skierowanie na badania hormonalne.. ale stwierdził, zebym przyszła jeszcze na usg jak bede w środku cyklu... no i trzeba przebadac męża. Wczesniej czytałam, że takie badanie można zrobić w siedlach w salusie, może któras z was ma dokładne namiary na ten punkt? -
nick nieaktualny
-
Ja już nie wiem co mam myśleć. Każdy łaskę robi żeby dać skierowanie na badania, chyba zajde ro rodzinnego nawymyslam sobie dolegliwości i moze wtedy dostane. Mam 29 lat.. nie ma na co czekac. Ja wiem ze takie ciśnienie na dziecko nie jest korzytne, ale ile mozna czekać...
-
Mi nie było zle z moją wagą 72 kg. Tylko jak nie miałam okresu to ginekolog mi powiedział ze to za dużo i ze moja hormony oszalały. Ja mu mowie, że mam koleżanki które przy podobnym wzroście ważą ok 90 kg i normalnie w ciąże zachodzą i nie maja problemu. A on mi mowi, ze widac taka moja uroda ze powinnam ważyc mniej..
-
Lucy to jest najlepszy sposób, ale jestem za duży leń w pracy mam zazwyczaj spokojnie, więc i w pracy czytam i piszę na ovu, niestety też tak mam, brak motywacji i sensu coraz ciężej zebrać się na starania,
Marzę o tym aby zrobić przerwę w staraniach ale szkoda cyklu bo może akurat, i takie błędne koło...
Jak co cykl od następnego planuję zacząć się ruszać i ćwiczyć.