X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Sierpień- testujemy!
Odpowiedz

Sierpień- testujemy!

Oceń ten wątek:
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tarczyca ok. A insuliny nigdy nie badalam.

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• pati87 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję wszystkim za odp.
    Przypomnialam sobie o aerobiku w wodzie nie wiem czy cos daje. Ale nawet kobiety w ciazy moga cwiczyc. moze na cellulit pomoga chociaz. Tylko u mbie w miescie zajecia od września beda.
    A cwiczenia tez jakies zaczne.

iv09df9hp0ju3od9.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh dawno mnie nie było na forum ale co ja tu widzę :) więcej brzdąców niż małp :) u mnie niestety cykl pójdzie w zapomnienie... Za mało starań bo jak tylko niemąż wrócił to ja w delegację...

Aja miałaś rację z tą moją owulacją.. Przyszła sobie znowu w okolicy 10dc. Jeśli przychodziła tak wcześniej a tylko faza lutealna był długa to nic dziwnego że z ciąży nici jak oszczedzalismy wojsko do 14go

Czekam na kolejne dobre wieści :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny niestety wypisuję się z sierpniowego testowania czas założyć wrześniowe :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wrzesniowe juz sa

SusannaDean lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Link do wrześniowek
    https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/powakacyjne-niespodzianki-czyli-wrzesniowe-testowanie-2016,10797.html

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Dziewczyny niestety wypisuję się z sierpniowego testowania czas założyć wrześniowe :D

Szkoda ze sie nie udało :(
    Kciukam za kolejny cykl

• Karolczyk Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati87- 1200 kcal, to jest głodówka, a nie dieta. Takie ostre ograniczenie kalorii może powodować bunt organizmu, który zaczyna gromadzić na zapas, stąd pomimo ograniczenia kalorii następuje wzrost wagi. O ćwiczeniach Chodakowskiej czytałam dużo złych opinii. Obciążają stawy, jest duże ryzyko niepoprawnego ich wykonywania i kontuzja gotowa. Bardzo polecam Ci blog qchenne-ispiracje (przepraszam, jeśli takie polecenie jest niemile widziane), masa wpisów, ułożona dieta na cały rok, wszystko podane na tacy, a kobitka naprawdę wie o czym pisze.

Dodatkowo- czasami nie zdajemy sobie z tego sprawy, ale alkohol, nawet 2-3 razy w tygodniu ogromnie może utuczyć:(

SusannaDean, Morwa lubią tę wiadomość

8p3ougpjhoxgctvx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla wrote:
    Szkoda ze sie nie udało :(
    Kciukam za kolejny cykl
    No niestety :) Ale już badania nasienia teraz i pełen oręż badań i do gina

• AJA_S Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ktoś mnie uprzedził z zakładaniem wątku;)

Elica proponuję zasadę którą sama stosuję/stosowałam przez 2 cykle... A mianowicie co 2dzień przez cały cykl... ja <3 też przy @...
    Od dziś codziennie póki libido nie spadnie ;)

SusannaDean lubi tę wiadomość

17.11.17-poronienie całkowite
  • kate88:) Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:

Przykro mi:( 3mam kciuki za kolejny cykl ♡ ja czekam na wynik bety ale to tylko formalność temp poleciała i jutro @ przylezie więc też niebawem dołączę do was :) :)

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie czuje sie dobrze psychicznie <3 przy @. czasem sie zdarzy ze mysle ze juz sie skonczyla a po <3 sie okazuje ze jeszcze plamienia drobne sa.
    ja od jutra zaczynam staranka do wrzesniowego testowania.
    nigdy nie czekam z <3 do 14-15 dc zawsze zaczynam w zależności jak dluga @ do 7-8 dc i potem raczej co drugi dzien. ale wiadomo czasem i codziennie jest a czasem co 3
    w tym cyklu nie myślę o niczym ani o tsetach owu ani ktory to dc. lues blues co ma byc to bedzie

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aja u nas te co 2 dni to do tej pory ciężko.. Właściwie non stop byliśmy w rozjazdach.. Teraz jak wrócę do Pl to już ma być tak że kończymy z tymi wyjazdami :) więc zastosujemy waszą metodę :)) wrzesień to dobry miesiąc na poczęcie :) mój urodzinowy i do tego mam przeczucie na bliźniaki o których marzę (z 1 jakby Pan Bóg forum czytał to też się ucieszę).

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJA_S wrote:
    O ktoś mnie uprzedził z zakładaniem wątku;)

Elica proponuję zasadę którą sama stosuję/stosowałam przez 2 cykle... A mianowicie co 2dzień przez cały cykl... ja <3 też przy @...
    Od dziś codziennie póki libido nie spadnie ;)
    Przy tym zamiast spaść libido to się podniesie :)

• AJA_S Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No może;)

Elica z którego września jesteś ?

Po wczorajszym dniu... Dziś śnił mi się wózek dziecięcy :) Ale to chyba oznacza że zbyt dużo o tym myślę... znowu :/

17.11.17-poronienie całkowite
  • Corcula Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w kwestii diety. Ja bylam pewna, ze dziennie jem max 1200-1500. Zamowilam diete "pudelkowa" 1200kcal i okazalo sie, ze 1200 to mega malo a dziennie musialam wchlaniac jakies 2000 kcal, takze tego ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 11:00

Synek 2008
    Córeczka 2010
    Czekamy na Synka :)
    34bw3e3kc5jsuntc.png
  • an.kie.tyk Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WOW! ale bobasków przybywa ;) Gratulacje dla kolejnych zaciążonych, jeśli coś mnie ominęło.
    SusannaDean powdzenia we wrzesniu (nie dziękuj ;) )

U mnie dzisiaj śluz rozciągliwy koloru mlecznego. Takiego to ja nawet nie miałam w przypuszczalnie dniach płodnych. Czytałam gdzieś, że mogą to być objawy niedomagania ciałka żółtego.
    A może jednak owu? Z tym, że u mnie dość charakterystycznym objawem świadczącym o owulacji są wrażliwe piersi. Zawsze zaczynają dawać znać jak już jest po.

dev142pfs__.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolczyk wrote:
    Pati87- 1200 kcal, to jest głodówka, a nie dieta. Takie ostre ograniczenie kalorii może powodować bunt organizmu, który zaczyna gromadzić na zapas, stąd pomimo ograniczenia kalorii następuje wzrost wagi. O ćwiczeniach Chodakowskiej czytałam dużo złych opinii. Obciążają stawy, jest duże ryzyko niepoprawnego ich wykonywania i kontuzja gotowa. Bardzo polecam Ci blog qchenne-ispiracje (przepraszam, jeśli takie polecenie jest niemile widziane), masa wpisów, ułożona dieta na cały rok, wszystko podane na tacy, a kobitka naprawdę wie o czym pisze.

Dodatkowo- czasami nie zdajemy sobie z tego sprawy, ale alkohol, nawet 2-3 razy w tygodniu ogromnie może utuczyć:(
    Z alkoholem to nie wiedzialam nawet ze tuczy. Ale ja rzadko pije i to jak cos to lampke czerwonego polwytrawnwgo wina.
    Poszukam tego bloga. Dzieki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 11:05

iv09df9hp0ju3od9.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an.kie.tyk wrote:
    WOW! ale bobasków przybywa ;) Gratulacje dla kolejnych zaciążonych, jeśli coś mnie ominęło.
    SusannaDean powdzenia we wrzesniu (nie dziękuj ;) )

U mnie dzisiaj śluz rozciągliwy koloru mlecznego. Takiego to ja nawet nie miałam w przypuszczalnie dniach płodnych. Czytałam gdzieś, że mogą to być objawy niedomagania ciałka żółtego.
    A może jednak owu? Z tym, że u mnie dość charakterystycznym objawem świadczącym o owulacji są wrażliwe piersi. Zawsze zaczynają dawać znać jak już jest po.

U mnie zawsze rozciągliwy śluz przed @. I lekarz mi powiedział że to świadczy o spadku estradiolu i przygotowaniach organizmu do @.

‹‹ 118 119 120 121 122 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ