X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Sierpień- testujemy!
Odpowiedz

Sierpień- testujemy!

Oceń ten wątek:
  • Bella93 Autorytet
    Postów: 10542 7266

    Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolczyk wrote:
    Pati87- 1200 kcal, to jest głodówka, a nie dieta. Takie ostre ograniczenie kalorii może powodować bunt organizmu, który zaczyna gromadzić na zapas, stąd pomimo ograniczenia kalorii następuje wzrost wagi. O ćwiczeniach Chodakowskiej czytałam dużo złych opinii. Obciążają stawy, jest duże ryzyko niepoprawnego ich wykonywania i kontuzja gotowa. Bardzo polecam Ci blog qchenne-ispiracje (przepraszam, jeśli takie polecenie jest niemile widziane), masa wpisów, ułożona dieta na cały rok, wszystko podane na tacy, a kobitka naprawdę wie o czym pisze.

    Dodatkowo- czasami nie zdajemy sobie z tego sprawy, ale alkohol, nawet 2-3 razy w tygodniu ogromnie może utuczyć:(
    Miałam napisać to samo, wyprzedziłaś mnie. Ja ostatnio byłam na pomiarze tkanki mięśniowej, tłuszczowej itd i okazało się, że w spoczynku moj organizm potrzebuje ok 1240kcal (samo lezenie i oddychanie). Jeśli dostarcza się mniej kcal to organizm przechodzi w tryb oszczędzania i faktycznie można zacząć tyć.

    Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
    Matylda 🩷11.08.2022
  • emaj Autorytet
    Postów: 1667 1750

    Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 12:04

  • AJA_S Autorytet
    Postów: 2707 656

    Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emaj no ale jak kto :( Powodzenia na wrześniowych :*

    17.11.17-poronienie całkowite
  • kate88:) Autorytet
    Postów: 713 977

    Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    emaj wrote:
    Dziewczyny niestety zepsuję listę - zgłaszam @

    Przykro mi :( ale wrześniowa listę to ty pięknie ozdobisz 2 krechami:*

    19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Miałam napisać to samo, wyprzedziłaś mnie. Ja ostatnio byłam na pomiarze tkanki mięśniowej, tłuszczowej itd i okazało się, że w spoczynku moj organizm potrzebuje ok 1240kcal (samo lezenie i oddychanie). Jeśli dostarcza się mniej kcal to organizm przechodzi w tryb oszczędzania i faktycznie można zacząć tyć.
    Bella czemu pytałaś w jakim szpitalu mam mieć laparo? :)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 sierpnia 2016, 12:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    an.kie.tyk wrote:
    U mnie dzisiaj śluz rozciągliwy koloru mlecznego. Takiego to ja nawet nie miałam w przypuszczalnie dniach płodnych. Czytałam gdzieś, że mogą to być objawy niedomagania ciałka żółtego.

    wiesz, ja tak mam właśnie, ok 10 dc pojawia mi się śluz rozciągliwy- przejrzysty, który po owulce mętnieje- jest biały, mleczny, ale wciąż rozciągliwy
    i to właśnie jest niedomoga, dlatego biorę po owulce duphaston :)

  • Morwa Autorytet
    Postów: 16937 26804

    Wysłany: 10 sierpnia 2016, 12:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :D u mnie dużo polepszyło się po Bromku :D mam śluz płodny , tak płodny ,że ciężko przegapić :D a nie robię nic w tym kierunku , nawet wody mało pijam. Także tego- jest super. Wyłączam się i działam , bo trzeba statystyki podciągnąć , taki przynajmniej mam plan :p życzę miłego dnia :* nadrobię was wieczorem :)

    ojejku, Sylwia_80, Omon, potforzasta, Mona_M, ktosiowa lubią tę wiadomość

  • Kjopa3 Autorytet
    Postów: 2759 2776

    Wysłany: 10 sierpnia 2016, 12:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam wyniki.
    Beta 202.2 zrobiona o 8.30,pierwsza 69.47 zrobiona o 13.20
    TSH 1.37
    Ft4 16.71 (12.1-19.6)
    Progesteron dziś wieczorem.

    Emaj powodzenia na wrześniówkach.

    ojejku, rosax3, Morwa, justyna14, Sylwia_80, VillemoVilo, vitae13, Migracja, ZakreconaŻona, potforzasta, Corcula, Mona_M, AJA_S, ktosiowa, Ania-nowa lubią tę wiadomość

    f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 sierpnia 2016, 12:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    Dziewczyny mam wyniki.
    Beta 202.2 zrobiona o 8.30,pierwsza 69.47 zrobiona o 13.20
    TSH 1.37
    Ft4 16.71 (12.1-19.6)
    Progesteron dziś wieczorem.

    Emaj powodzenia na wrześniówkach.
    rewelacja ! :)

    farmaceutka77, Kjopa3 lubią tę wiadomość

  • emaj Autorytet
    Postów: 1667 1750

    Wysłany: 10 sierpnia 2016, 12:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 12:04

    farmaceutka77, Kjopa3 lubią tę wiadomość

  • farmaceutka77 Autorytet
    Postów: 1057 676

    Wysłany: 10 sierpnia 2016, 12:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dalej czekam na moj progesteron. ..wrrr...
    Ale chyba beda wrzesniowki bo mnie cmi jak na @... w dodatku prawy jajnior tak mi rano o 5 dokuczal, ze aż sie przebudzilam...
    Kjopa3 gratuluję wyniku:*:*

    Kjopa3 lubi tę wiadomość

    xnw4krnt7935gj3w.png
  • Morwa Autorytet
    Postów: 16937 26804

    Wysłany: 10 sierpnia 2016, 12:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    Dziewczyny mam wyniki.
    Beta 202.2 zrobiona o 8.30,pierwsza 69.47 zrobiona o 13.20
    TSH 1.37
    Ft4 16.71 (12.1-19.6)
    Progesteron dziś wieczorem.

    Emaj powodzenia na wrześniówkach.
    Super wyniki ! :*

    Kjopa3 lubi tę wiadomość

  • kate88:) Autorytet
    Postów: 713 977

    Wysłany: 10 sierpnia 2016, 12:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa piękna beta!!! Wielkie gratulacje :) :*

    Ja czekam na wyniki swojej chociaż wiem że nic z tego ale człowiek taki naiwny że jakaś odrobinka nadziei zawsze jest :/ najbardziej mnie cycki zmylily większe bolące od tyg tak że dotknąć nie mogę ale to może przez niepokalanka :/

    Kjopa3 lubi tę wiadomość

    19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • farmaceutka77 Autorytet
    Postów: 1057 676

    Wysłany: 10 sierpnia 2016, 12:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od niepokalanka mialam w 1. cyklu mdlosci;D to bylo dopiero :D

    xnw4krnt7935gj3w.png
  • kate88:) Autorytet
    Postów: 713 977

    Wysłany: 10 sierpnia 2016, 12:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domyślam się ;) mnie ze 2 razy też zemdlilo ;) ale dobrze że nie dłużej :)

    19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 sierpnia 2016, 12:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    Dziewczyny mam wyniki.
    Beta 202.2 zrobiona o 8.30,pierwsza 69.47 zrobiona o 13.20
    TSH 1.37
    Ft4 16.71 (12.1-19.6)
    Progesteron dziś wieczorem.

    Emaj powodzenia na wrześniówkach.

    Fantastycznie!!!!

  • kate88:) Autorytet
    Postów: 713 977

    Wysłany: 10 sierpnia 2016, 12:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jest beta <1.2 no cóż tak jak myślałam czekam na @ i zaczynamy od nowa wrzesień jest nasz :) :) a dzisiaj pozostaje winko fajny film i M u boku :)

    19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • Bella93 Autorytet
    Postów: 10542 7266

    Wysłany: 10 sierpnia 2016, 12:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka wrote:
    Bella czemu pytałaś w jakim szpitalu mam mieć laparo? :)
    Wydawalo mi sie ze pisalas o Gamcie i ze jestes z okolic Czestochowy, wiec sadzilam ze to Gameta Rzgow, oni zazwyczaj wysylaja na NFZ do ICZMP, a wtedy moglabym Ci powiedziec dokladnie jak wygladaja przygotowania;) Ale widze ze w Krakowie bedziesz miala.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 12:59

    Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
    Matylda 🩷11.08.2022
  • vitae13 Autorytet
    Postów: 455 677

    Wysłany: 10 sierpnia 2016, 13:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi Kate..
    Powodzenia we Wrzesniu!!! :)

    Kjopa, gratulacje, jedziemy podobnie :)

    Ja właśnie dostałam moją drugą betę:

    Beta z pon 68,93 (11dpo)
    Beta z dzis 196,50 (13dpo)
    Bączek rośnie :D :D :D :D

    ZakreconaŻona, Corcula, Omon, Morwa lubią tę wiadomość

    CHŁOPCZYK OLEK :)
    qjn3p1.png1kjSp2.png
  • Migracja Ekspertka
    Postów: 136 54

    Wysłany: 10 sierpnia 2016, 13:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    Dziewczyny mam wyniki.
    Beta 202.2 zrobiona o 8.30,pierwsza 69.47 zrobiona o 13.20
    TSH 1.37
    Ft4 16.71 (12.1-19.6)
    Progesteron dziś wieczorem.

    GRATULACJE :-)

    graphics-worms-675324.gif
    Aniołek 26.03.2013 [*]....
‹‹ 119 120 121 122 123 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ