Sierpień- testujemy!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny..jestem świeżakiem na forum i chętnie dołączę
To mój 3cs ale nie ukrywam że nie bardzo się przykładaliśmy w poprzednich. Cykle 31 dni jak w zegarku, na koncie 1 strata w 12tc (02.2016).
W domu 2 dzieciaków i brakuje jeszcze 1 do pełni szczęścia.
CO do współżycia co 2 dni to u mnie ciężko, bo w okresie okołoowulacyjnym moje libido szaleje że ho ho...
Fr@nc@ planowo na 2.08. Testuję dzień przed czyli 1.08-bardzo proszę o dopisanie mnie do listy.
Jeśli w tym cyklu się nie uda, biorę się poważnie za temperaturę i wspomagacze (teraz tylko folik).
Trzymam kciuki za was i za siebie
-
nick nieaktualnyCzytałam o księżycowym kalendarzu o którym pisałyście...nawet znalazłam kalkulator
Wyszło mi, zarówno z artykułu jak i kalkulatora że mój dzień płodny w lipcu jest 27-go. A 2/08 mam @ więc to chyba w moim przypadku się nie sprawdzi...
Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- reklama.Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 16 lipca 2016, 22:18
-
elica wrote:Czytałam o księżycowym kalendarzu o którym pisałyście...nawet znalazłam kalkulator:
http://www.lunarium.co.uk/calendar/conception.jsp
Wyszło mi, zarówno z artykułu jak i kalkulatora że mój dzień płodny w lipcu jest 27-go. A 2/08 mam @ więc to chyba w moim przypadku się nie sprawdzi...
A jaki wpisałaś czas letni na kalkulatorze ? +2 h? -
nick nieaktualnyhaha! wlasnie... istotą "dobry koń"!!! w moim przypadku mało prawdopodobne, wlasciwie wcale ale zastanawia mnie ta skuteczność KK nawet do 99%. wyszłoby na to ze cała moja wiedza ( moze nie jakiś poziom high ale cos tam o sobie juz wiem) odnośnie owulacji i dni płodnych poszła w las. Chyba skoczę 27.07 na betę. No ciekawostka
AJA_S lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Data która tam wyskakuje to data @ czy owulacji? Mi wyskoczyło 29 chłopiec, mam długie cykle więc spodziewam się owulacji najwcześniej właśnie pod koniec lipca, chociaż ostatnie dwie owulki były przy trzydziestym dniu, więc raczej sierpień. No ale widzę, że kolejne mi wyświetla co 28 dni, więc u mnie się nie sprawdzi
-
witajcie no mi pokazuje na 22 lipca na dziewczynke a dni płodna mam mięć miedzy 20 a 26 lipca hehe dziwne zobaczymy co wyjdzie jak na razie testy owu negatywne
-
A teraz wychodzi mi na jutro rano. Ale na chłopca. Wiec nie wiem czy chce Hehe. A po za tym raczej nie ma szans bo wyjezdzamy wczesnie rano. Maz wraca o 1 w nocy z pracy. Moze sie uda go skusić jak sie przebudze. Spróbować mozna.
AJA_S lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhaha Sandri no to dobrze ze ty tez masz dziwnie bo juz myślałam ze jak zwykle ja inna Szczerze to czuję się jakbym była już po owu. zawsze jestem taka rozbita i senna..zauważyłam to jak byłam parę razy na usg w całkiem innym celu ale lekarz mi przy okazji mówił jaki pęcherzyk albo że już jestem po.
Myślicie że mogłam juz mieć wczoraj owu w 14dc przy cyklach 31? W poprzednim cyklu w 13 dc miałam pęcherzyk 15mm..ale wiem ze każdy cykl jest inny..temperaturę mierzę nieregularnie bo przy moim trybie życia nie mam zbytnio możliwości więc nie sugeruję się tym za bardzo ... raczej mierzę z ciekawości. Przed owu zawsze 36,2-36,5 dzisiaj 37,2.
chyba ze to ta "wakacyjna" pogoda ..
A co do kalendarza jeszcze ... to z betą szaleć nie będę ale skoczę na usg około 25.07. I zobaczymy co tam słychać -
nick nieaktualny