Sierpień- testujemy!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTo u nas było tak że na wizycie kazał nam na kolejny dzień i jeszcze na następny bo w dniu wizyty było już a ja nawaliłam i na drugi dzień nie było mimo, że mój mąż chciał ale ja nie mogłam bo mnie tak bolało że mówię no nie i już... ale nie myślę tym tokiem bo jednak przed ovu dzień było więc to na pewnno nie tego wina
a z którego jajowodu miałaś owulkę? bo widzę, że prawy masz niedrożnyWiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 18:02
-
Landryneczka wrote:PATI na pewno w końcu się uda życzę wam tego z całego serca
ile trwają zwykle twoje cykle? -
nick nieaktualny
-
Landryneczka wrote:albo po prostu współżycie co drugi dzień a w okresie około owulacyjnym częściej ale jak mają ochotę codziennie to nie ma co z tego rezygnować
-
Landryneczka wrote:Ech takie cykle najgorsze ale ja też czasami mam długie jak nie mam owulacji ale biorę teraz duphaston więc w miarę regularnie jest
-
Mój lekarz mówił, żeby współżyć przynajmniej co 2-3 dni, "żeby sperma zawsze była w pochwie". Nie mówił nic, że codziennie to źle. Chociaż gdzieś czytałam, że za często to z kolei plemniki tracą na jakości. Ale wydaje mi się, że jeśli mężczyzna jest przyzwyczajony do codziennego współżycia to i organizm szybciej te plemniki produkuje i nie są one gorszej jakości.
Pati a chodzisz do jednego ginekologa, czy konsultowałaś się z jakimś innym? Bo ja też od dłuższego czasu takie długie cykle miałam (33-35 dni) i dwóch lekarzy twierdziło, że tak już mam. Dopiero jak nie miałam okresu przez 60 dni to pojechałam prywatnie do lekarza z polecenia w innym mieście i od razu zrobił usg i powiedział, że mam PCOS. Chociaż jak u Ciebie wyniki hormonów są ok, to raczej PCOS nie masz, bo u mnie hormony potwierdziły podejrzenie lekarza. -
Rozne znam historie. Na jednym forum dziewczyna pisala ostatnio ze jest w szoku bo kochali sie z mezem w cyklu tylko raz a tu ciąża. A moja koleżanka w ogóle nie wiedziala kiedy ma dni plodne i bzykali sie codziennie. Jak zaszla okazalo sie ze ma bakterie ktora nie daje objawow, ale utrudnia zajscie. Lekarz byl w szoku ze w ogóle zaszla z tym w ciaze. Nie ma reguły na nic.
-
kochane ja mam Julke a kochalismy się wtedy tylko raz nie wiedziałam nawet do końca wtedy co to dni płodne na dodatek kłócilismy sie z mężem co dziennie więc i seksik był raz no i trafiony mamy 4 letnia łobuziarę
AJA_S, Demsik, pati87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Landryneczka wrote:To u nas było tak że na wizycie kazał nam na kolejny dzień i jeszcze na następny bo w dniu wizyty było już a ja nawaliłam i na drugi dzień nie było mimo, że mój mąż chciał ale ja nie mogłam bo mnie tak bolało że mówię no nie i już... ale nie myślę tym tokiem bo jednak przed ovu dzień było więc to na pewnno nie tego wina
a z którego jajowodu miałaś owulkę? bo widzę, że prawy masz niedrożnyDemsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;
-
nick nieaktualny
-
Omon wrote:Mój lekarz mówił, żeby współżyć przynajmniej co 2-3 dni, "żeby sperma zawsze była w pochwie". Nie mówił nic, że codziennie to źle. Chociaż gdzieś czytałam, że za często to z kolei plemniki tracą na jakości. Ale wydaje mi się, że jeśli mężczyzna jest przyzwyczajony do codziennego współżycia to i organizm szybciej te plemniki produkuje i nie są one gorszej jakości.
Pati a chodzisz do jednego ginekologa, czy konsultowałaś się z jakimś innym? Bo ja też od dłuższego czasu takie długie cykle miałam (33-35 dni) i dwóch lekarzy twierdziło, że tak już mam. Dopiero jak nie miałam okresu przez 60 dni to pojechałam prywatnie do lekarza z polecenia w innym mieście i od razu zrobił usg i powiedział, że mam PCOS. Chociaż jak u Ciebie wyniki hormonów są ok, to raczej PCOS nie masz, bo u mnie hormony potwierdziły podejrzenie lekarza.
Chodze do 2. 1 prywatnie a 2 na nfz. -
SusannaDean wrote:A u mnie właśnie 3 ostatnie owulki z lewego.... hm. Nie wiem czy mam drożne, boję się hsg..Demsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;
-
nick nieaktualny