X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Sierpień- testujemy!
Odpowiedz

Sierpień- testujemy!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u nas było tak że na wizycie kazał nam na kolejny dzień i jeszcze na następny bo w dniu wizyty było już :P a ja nawaliłam i na drugi dzień nie było mimo, że mój mąż chciał ale ja nie mogłam bo mnie tak bolało że mówię no nie i już... ale nie myślę tym tokiem bo jednak <3 przed ovu dzień było więc to na pewnno nie tego wina

a z którego jajowodu miałaś owulkę? bo widzę, że prawy masz niedrożny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 18:02

• pati87 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka wrote:
    PATI na pewno w końcu się uda <3 życzę wam tego z całego serca
    ile trwają zwykle twoje cykle?
    Zazwyczaj okolo 35dni. A z ostatniego roku 32-39dni

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech takie cykle najgorsze ale ja też czasami mam długie jak nie mam owulacji :/ ale biorę teraz duphaston więc w miarę regularnie jest

• pati87 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka wrote:
    albo po prostu współżycie co drugi dzień a w okresie około owulacyjnym częściej :) ale jak mają ochotę codziennie to nie ma co z tego rezygnować :)
    My poprostu mamy duzy temperament. Czasami tylko robimy sobie wolne jak jestesmy mocno zmeczeni. Moj gin tez mowil ze lepiej czesciej niz rzadziej. Mowil ze raz dziennie lub co 2 dni jest ok.

iv09df9hp0ju3od9.png

• pati87 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka wrote:
    Ech takie cykle najgorsze ale ja też czasami mam długie jak nie mam owulacji :/ ale biorę teraz duphaston więc w miarę regularnie jest
    Ja od kiedy pamietam zqzwyczaj cykle mialam 32-36 dniowe. Tylko kilka rqzy w zyciu mialam cykle ponizej 32 dni.

iv09df9hp0ju3od9.png

• Omon Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz mówił, żeby współżyć przynajmniej co 2-3 dni, "żeby sperma zawsze była w pochwie". Nie mówił nic, że codziennie to źle. Chociaż gdzieś czytałam, że za często to z kolei plemniki tracą na jakości. Ale wydaje mi się, że jeśli mężczyzna jest przyzwyczajony do codziennego współżycia to i organizm szybciej te plemniki produkuje i nie są one gorszej jakości.

Pati a chodzisz do jednego ginekologa, czy konsultowałaś się z jakimś innym? Bo ja też od dłuższego czasu takie długie cykle miałam (33-35 dni) i dwóch lekarzy twierdziło, że tak już mam. Dopiero jak nie miałam okresu przez 60 dni to pojechałam prywatnie do lekarza z polecenia w innym mieście i od razu zrobił usg i powiedział, że mam PCOS. Chociaż jak u Ciebie wyniki hormonów są ok, to raczej PCOS nie masz, bo u mnie hormony potwierdziły podejrzenie lekarza.

x7g1xzdvlebraz19.png
    Aniołek 12.2015 - 7tc
    zem3x1hp3fae2ksw.png
  • sandri_1 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozne znam historie. Na jednym forum dziewczyna pisala ostatnio ze jest w szoku bo kochali sie z mezem w cyklu tylko raz a tu ciąża. A moja koleżanka w ogóle nie wiedziala kiedy ma dni plodne i bzykali sie codziennie. Jak zaszla okazalo sie ze ma bakterie ktora nie daje objawow, ale utrudnia zajscie. Lekarz byl w szoku ze w ogóle zaszla z tym w ciaze. Nie ma reguły na nic.

w4sqs65ge24sefoo.png
  • Karola - mama Julci i ... ? Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane ja mam Julke a kochalismy się wtedy tylko raz nie wiedziałam nawet do końca wtedy co to dni płodne ;) na dodatek kłócilismy sie z mężem co dziennie więc i seksik był raz no i trafiony mamy 4 letnia łobuziarę ;)

AJA_S, Demsik, pati87 lubią tę wiadomość

01.01.2011 - Aniołek 6 tc :(
    18.05.2012 - Juleczka nasze największe szczęście :)
    19.04.2016- Aniołek 14 tc :(
    Kochamy Was ;)

201205184874.png
  • sandri_1 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie. Dlatego sie nie spinam i nie wyrzucam mojemu M jak akurat nie ma sil czy ochoty na tiru riru.

w4sqs65ge24sefoo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No podobno właśnie co drugi dzień najlepiej, ale przecież nie zawsze jest siła :)

• AJA_S Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My ten cykl co drugi dzień i to nie ze względu na starania ;)

17.11.17-poronienie całkowite
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż sam "zalecił" częstsze starania :P hehe

• Demsik Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka wrote:
    To u nas było tak że na wizycie kazał nam na kolejny dzień i jeszcze na następny bo w dniu wizyty było już :P a ja nawaliłam i na drugi dzień nie było mimo, że mój mąż chciał ale ja nie mogłam bo mnie tak bolało że mówię no nie i już... ale nie myślę tym tokiem bo jednak <3 przed ovu dzień było więc to na pewnno nie tego wina

a z którego jajowodu miałaś owulkę? bo widzę, że prawy masz niedrożny
    No wlasnie z prawego teraz mialam.choc moj nowy gin chce powtorzyc hsg bo na zdjeciu lewa strone widac ze drozna a prawej wcale i pewnosci nie ma.opiera sie tylko na tym co mowil mi lekarz wykonuacy hsg podczas zabiegu.i poprzedni gin twierdzil ze nie wazne z.której strony owu a jajowod moze wychwycic czy jakos tak.nie chcialabym powtarzac znowu tego zabiegu bo srednio byl dla mnie przyjemny ale moze noz widelec okaze sie ze obie strony droze :-)

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie właśnie 3 ostatnie owulki z lewego.... hm. Nie wiem czy mam drożne, boję się hsg..

• pati87 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omon wrote:
    Mój lekarz mówił, żeby współżyć przynajmniej co 2-3 dni, "żeby sperma zawsze była w pochwie". Nie mówił nic, że codziennie to źle. Chociaż gdzieś czytałam, że za często to z kolei plemniki tracą na jakości. Ale wydaje mi się, że jeśli mężczyzna jest przyzwyczajony do codziennego współżycia to i organizm szybciej te plemniki produkuje i nie są one gorszej jakości.

Pati a chodzisz do jednego ginekologa, czy konsultowałaś się z jakimś innym? Bo ja też od dłuższego czasu takie długie cykle miałam (33-35 dni) i dwóch lekarzy twierdziło, że tak już mam. Dopiero jak nie miałam okresu przez 60 dni to pojechałam prywatnie do lekarza z polecenia w innym mieście i od razu zrobił usg i powiedział, że mam PCOS. Chociaż jak u Ciebie wyniki hormonów są ok, to raczej PCOS nie masz, bo u mnie hormony potwierdziły podejrzenie lekarza.
    Hej
    Chodze do 2. 1 prywatnie a 2 na nfz.

iv09df9hp0ju3od9.png

• Demsik Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    A u mnie właśnie 3 ostatnie owulki z lewego.... hm. Nie wiem czy mam drożne, boję się hsg..
    Badanie srednio przyjemne ale da sie przezyc.warto zrobic by wiedziec to czy owo.mi po cc zrobily sie pewnie zrosty i dupa blada i nawet jak zajde w ciaze to bede monitorowana caly czas bo moga wystapic komplikacje

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • sandri_1 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja juz po @. Dzis zaczne kuracje borowina. Milego dnia!

w4sqs65ge24sefoo.png
  • Niki94 Znajoma

Wysłany: 15 lipca 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczko skreśl mnie proszę z testowania sierpniowego. Niestety musimy odstawić starania o miesiąc.

Szczęśliwa mężatka cierpiąca na niedoczynność tarczycy, Hashimoto i brak cierpliwości ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W jaki sposób będziesz stosowała tą borowinę?

• sandri_1 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykladam ja ogrzana do ok 40stopni na dół brzucha na 30min. Ponoć udroznia jajowody. Mi najprawdopodobniej przyspieszyla owulacje przez co cykl skrocil mi się z 35 do 30dni.

w4sqs65ge24sefoo.png
‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ