X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Sierpień- testujemy!
Odpowiedz

Sierpień- testujemy!

Oceń ten wątek:
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bira, gratulacje :)

Bira_92 lubi tę wiadomość

• Nikiana Przyjaciółka

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za dopisanie mnie do listy. Gratuluję wszystkim zaciążonym i trzymam kciuki za pozostałe testujące. U mnie program wyznaczył owulacje. Teraz czas oczekiwania na test.
    P.s ja też używam ten żel , o którym pisałyście i jestem w sumie zadowolona :)

Morwa lubi tę wiadomość

• Kim8 Przyjaciółka

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spojrzałam sobie na wykres temperatur Corculi i porównałam z moim. FAKTYCZNIE MAM CO PORÓWNYWAĆ, BIORĄC POD UWAGĘ, ŻE TEMP MIERZĘ 3 DZIEŃ :D ale dobra, dystans do siebie to podstawa :D Analizując jakże złożony wykres trójtempkowy doszłam do wniosku, że podobny spadek, jak Corcula miałam wczoraj, bo 36,8, tj. 4 dzień po owulacji. Dzisiaj, w 5 dpo jest 36,9. W 3 dpo miałam 37,1, a dzień wcześniej, wieczorem poczułam bardzo mocne dwukrotne ukłucie w lewym jajniki z którego miałam w tym miesiącu jajecznicę.
    Dobra, i teraz zagadka za 100 pkt, czy ten spadek temp, który miałam i poprzedzający go przeszywający ból mógłby oznaczać zagnieżdżenie? Nie czuję się okresowo kompletnie, skóra ładna, piersi nie bolą, humor cudowny. Zwykle w tych dniach cyklu nie lubię lustra, ale dzisiaj tak patrzę i całkiem fajna ze mnie samiczka :D
    Czy to ciąża, czy rozjechana wyobraźnia? :D
    Teraz już będę obserwować temp. Fajna zabawa :D Nigdy nie wiesz jaki wynik :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2016, 14:02

Corcula lubi tę wiadomość

29cda20ec1493d2d93727d3e4822e8a0.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagnieżdżenie powinno nastąpić między 5 a 12 dpo owulacji , jak było w tych dc (bo za bardzo nie kumam opisu) to tak bardzo możliwe, ale nie nakręcaj się nie potrzebnie , bo równie dobrze mogło to nie oznaczać nic.

• Marmurkowa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bira gratulacje :)
    Ja też wiele lat temu (pierwsza ciąża) miałam puste jajo, ale później zaszłam w ciąże i urodziłam syna. Koleżanka też miała puste ale zaraz znowu zaszła i ma teraz 1,8 córę. Więc myśl pozytywnie, będzie dobrze. Zadzwoń do lekarza i powiedz ze test masz pozytywny sam powinien wyznaczyć Ci termin tak żeby było już coś widać.

Morwa, Bira_92, ojejku lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla zafasolkowanych..
    Prosze powiedzcie mi czy jesli od 3ech miesiecy biore kwas foliowy.. nie zaszlam jeszcze w ciaze o czy powinnam kontynuaowac branie?
    czy przestac.. oczywsicie dalej sie staramy o dzidzie.
    Dziekuje

• Morwa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bira_92 wrote:
    Witam Was Dziewczyny cieplutko ;)
    Wczoraj robiłam test i dwie kreski <3 Okres powinnam dostać 14, ale nie dostałam. Chciałam się Was zapytać kiedy powinnam pójść do ginekologa? To jest moja druga ciąża, w pierwszej miałam puste jajo i zabieg był 21.04.
    Gratulacje :*:* teraz będzie wszystko dobrze :)

Bira_92 lubi tę wiadomość

• Kim8 Przyjaciółka

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedź :)
    Nakręcać się nie będę, w sumie to czas, a dokładniej najbliższe dni pokażą, co ma być :)

Morwa lubi tę wiadomość

29cda20ec1493d2d93727d3e4822e8a0.png
  • Marmurkowa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciuska wrote:
    Gratulacje dla zafasolkowanych..
    Prosze powiedzcie mi czy jesli od 3ech miesiecy biore kwas foliowy.. nie zaszlam jeszcze w ciaze o czy powinnam kontynuaowac branie?
    czy przestac.. oczywsicie dalej sie staramy o dzidzie.
    Dziekuje

Brać

Olciuska lubi tę wiadomość

• Bira_92 Debiutantka

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny, jak dobrze, że jesteście ;) Aż ciężko mi uwierzyć, że tak szybko zaszlam w ciąże.

• Corcula Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że ten bobo test jest the best!
    Na superczulym rano slaba kreska a na bobo z popoludniowego moczu porzadna krecha.

Synek 2008
    Córeczka 2010
    Czekamy na Synka :)
    34bw3e3kc5jsuntc.png
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Corcula wrote:
    Powiem Wam, że ten bobo test jest the best!
    Na superczulym rano slaba kreska a na bobo z popoludniowego moczu porzadna krecha.

Właśnie w tamtym cyklu stwierdziłam że jak będzie mi w tym dane to kupuję bobo test

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie za chwile szlag trafi! Czekam na te bete z tej durnej Diagnostyki, wyniki miały byc najpóźniej do 14 i co? Oczywiście nie ma!!!!!!!!!
    Ostatni raz robie tam badania, wole Brussa, który idealny nie jest i chyba droższy, ale przynajmniej wszystkie wyniki mam w ciagu 3h, a tu sie grzebia jak nie wiem co. Już mi ciśnienie podnieśli!

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaloguj sie po numerze zlecenia.

Ed. I nie denerwuj się bo w ciąży jesteś :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2016, 14:54

Sylwia_80 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak własnie zrobiłam ;)
    Wrzucili tylko progesteron, beta podobno jeszcze sie mieli, bo juz dzwoniłam do laba gdzie wysyłają próbki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    Zaloguj sie po numerze zlecenia.

Ed. I nie denerwuj się bo w ciąży jesteś :P

Haha, własnie tak sobie pomyślałam ze nieźle zaczynam ;), nerwy od początku ;)
    Ojejku, a Ty badałaś progesteron? Bo ja nie wiem czy te niecałe 17 u mnie to nie za mało? Może kolnę dzis do doktorka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badałam 7dpo i bylo 47. A teraz ląduje tyle proga ze badanie i tak niemiarodajne ;)

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 13:08

ojejku, Sylwia_80 lubią tę wiadomość

03.2017 Kornelia
    05.2019 Aleksander
    10.2023💔Puste jajo płodowe 8tc
    13.12.24 beta 308
    16.12.24 beta 1250
    20.12.24 beta 7400
    preg.png
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, ile bierzesz lutki? i jaką?

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cookie, ja biore lutke setke, ale oprócz tego biore tez dupka, bo miałam stymulacje mocniejszymi lekami. No i własnie teraz nie wiem, bo dupka i tak nie wykaze mi w badaniu, wiec tak naprawde, to sama luteina wyszła. Jak juz tę cholerna bete dostane to wtedy poradze sie lekarza.

‹‹ 159 160 161 162 163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ