Sierpień- testujemy!
-
WIADOMOŚĆ
-
Isia93 - przy sprawdzeniu endometriozy czesto lekarze zalecaja sprawdzic marker CA125, mnie przy pierwszym podejrzeniu choroby wyszlo 424 /w normie do 35, wiec ogromny stan zapalny. Potem doszla torbiel na prawym jajniku, a laparoskopia potwierdzila zaawansowana endo. Ogolnie temat rzeka, i co kobieta - to inna historia, to bardzo podstepna choroba.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyIsia pogadaj szczerze z tym nowym ginem ale się też nie nakrecaj.
Ja Ca125 miałam najwięcej 200 ale już dawno nie badałam bo gin nie kazał aby nie stresować się.
Ja miałam torbiel 5 cm. Kilka mies diety i jej nie było. A wcześniejszy mój gin chciał mnie na stół.. -
Hej laseczki mogłaby mi któraś streścić co się działo w długi weekend
Wszystkim zaciążonym gratuluję :* A tym którym się nie udało będę kibicować we Wrześniówkach :*
Ja cierpię na ciąże urojoną od jakiś 3-5dni... Już nie wiem co robić ;(
Mdłości- zwaliłam na nadwrażliwy żołądek bo grill i alko. Zawroty głowy -nie wyspanie, bo kto normalny kładzie się spać 2dni z rzędu o 4rano i wstaje o 8?! Ból piersi- no tak @zbliża się i nawiedzi za 9dni... omijamy fakt że pojawiło się to nazbyt za wcześnie... Bóle podbrzusza- tak podczas owulacji nie czułam to teraz mi dokucza... I jednego nie mogę sobie wytłumaczyć ale na czytałam się oczywiście o raku... brodawki wokół sutka są bardzo jasne prawie nie różniące się od koloru skóry, ale na lewej piersi wpada w fiolet... taka lekko sina brodawka I tak jak Milka mam dziwną wydzieline z pochwy... zawsze na tym etapie mleczna, albo sucha- teraz gęsta z grudkami rozciagliwymi ale nadal biała... nie brałam w tym miesiącu nowych leków ani suplementów jedynie zaczęłam brać dupka po owulacji ... najgorsze że sama, ale chcę uniknąć plamień po @... są irytujące Ale szczerze mówiąc tyle brałam dupka i nigdy nie było czegoś takiego...17.11.17-poronienie całkowite -
Nie nakręcam się,chcę tylko wiedzieć o co mam pytac itp. Będę musiała sobie spisać pytania na kartkę bo wizyty i ginów mnie tak stresuję, że óźniej połowa rzeczy co chcę powiedzieć wylatuje mi z głowy ;/
Walczymy o dobre nasienie i regulację hormonów
Od lipca 2014 na ovufriend. -
Jagah to obydwoje przeżyliście szok To teraz będziecie żyć jak we śnie. Życzę wszystkiego dobrego :*
Jedno pytanie do Ciebie lub Madziulli skoro piszecie o endometrozie. Czy macie podczas @ skurcze żołądka? Ja od paru cykli tego doświadczam. Najpierw czuję bóle miesiączkowe a potem przechodzi to w taki ból skurczowy. Potem bóle miesiączkowe mijają a te skurczę męczą mnie jeszcze przez całą @. Czy to też może świadczyć o endometriozie? No i dodam, że codziennie jestem okropnie zmęczona mimo 10h nocnego snu a ponoć to też objaw tej okropnej choroby.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 12:46
Jagah lubi tę wiadomość
Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endo IV st.:
1).24.04.19r. I Laparo --> 09.05. --> Visanne START/półroczna kuracja)
2). 03.10.19r. II Laparo
15.05.2013r. córka Maja ❤️ (ciąża naturalna)
Moje ANIOŁKI:
1. Po dwóch latach starań- ICSI - Michalinka 8/9tc (10tc - 09.09.17r.)
2. Po trzech latach starań naturalny cud - Marcelinka 7/8tc (11tc - 25.08.18r.)
02.11. 18r.- transfer śnieżynki (3-dniowy zarodek)
29.09.20r. - rozpoczęcie procedury z KD (Eurofertil/Ostrawa)
13.10.20r. - mamy dawczynie/początek stymulacji
28.10.20r. - mamy trzy blastki ❄❄❄
18.11.20r. (11:30) - transfer jednego ⛄ / dwie śnieżynki na zimowisku
22.11.20r. - dwie kreseczki na teście (4dpt) 🥰/Beta: 6dpt - 27,2/8dpt -101/14dpt - 2091/15dpt - jest pęcherzyk ciążowy (również krwiak)/27dpt - 0,62cm maluszka z bijącym 💗 (133u/min) -
nick nieaktualnyBitterSweetSymphony wrote:Jagah to obydwoje przeżyliście szok To teraz będziecie żyć jak we śnie. Życzę wszystkiego dobrego :*
Jedno pytanie do Ciebie lub Madziulli skoro piszecie o endometrozie. Czy macie podczas @ skurcze żołądka? Ja od paru cykli tego doświadczam. Najpierw czuję bóle miesiączkowe a potem przechodzi to w taki ból skurczowy. Potem bóle miesiączkowe mijają a te skurczę męczą mnie jeszcze przez całą @. Czy to też może świadczyć o endometriozie? No i dodam, że codziennie jestem okropnie zmęczona mimo 10h nocnego snu a ponoć to też objaw tej okropnej choroby.
nie wiem czy to moze swiadczyc o endo ale ja mam czasem takie skorcze ze zwojam sie z bolu w pol. czasem mam przy @ a czasem w srodku cyklu -
nick nieaktualnyMorwa wrote:Wszystko pięknie ładnie ale beta niestety jest mega przydatna np przy powtarzających się poronieniach. To jedyny dowód na to ,że było się w ciąży, bo testy dla lekarzy to właśnie strata kasy
marciaa, Morwa lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny. Gratuluję wszystkim ciężarnym. Trzymam kciuki za te, co będą testować.
Chciałabym się dołączyć do testujących w sierpniu. Jestem dopiero 3 dni po owulce. Moja strategia w tym cyklu, to: zachodzę w ciążę w sierpniu i koniec.Morwa lubi tę wiadomość
-
emikal123 wrote:Cześć dziewczyny. Gratuluję wszystkim ciężarnym. Trzymam kciuki za te, co będą testować.
Chciałabym się dołączyć do testujących w sierpniu. Jestem dopiero 3 dni po owulce. Moja strategia w tym cyklu, to: zachodzę w ciążę w sierpniu i koniec.Kim8, emikal123 lubią tę wiadomość
2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
Mona_M wrote:Dokładnie i można wtedy udowodnić ciąże biochemiczne i wczesne poronienia. Ja zrobiłam błąd jak byłam w biochemicznej bo nie zbadałam hcg, a teraz nikt mi w tę ciążę uwierzyć nie chce. A czasami czekanie do wczesnego usg nic nie daje bo już "popij wodą" a dowodu brak.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNo właśnie. Każda z nas ma inne doświadczenia. Ja do tej pory łatwo zachodzilam w ciaze. Idealna beta nic u mnie nie zmieniła. Nic innego by nie było czy bym ją zrobiła czy nie. 70 zł za dwie bety to dla mnie dużo. Dlatego jeśli będę kiedykolwiek podejrzewać ze jestem w ciąży wydam 7 zł na dwa testy. Ale rozumiem ze ktoś może mieć inne doświadczenia i może potrzebować czego innego