Sierpień- testujemy!
-
WIADOMOŚĆ
-
Isia93 - przy sprawdzeniu endometriozy czesto lekarze zalecaja sprawdzic marker CA125, mnie przy pierwszym podejrzeniu choroby wyszlo 424 /w normie do 35, wiec ogromny stan zapalny. Potem doszla torbiel na prawym jajniku, a laparoskopia potwierdzila zaawansowana endo. Ogolnie temat rzeka, i co kobieta - to inna historia, to bardzo podstepna choroba.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyIsia pogadaj szczerze z tym nowym ginem ale się też nie nakrecaj.
Ja Ca125 miałam najwięcej 200 ale już dawno nie badałam bo gin nie kazał aby nie stresować się.
Ja miałam torbiel 5 cm. Kilka mies diety i jej nie było. A wcześniejszy mój gin chciał mnie na stół.. -
Hej laseczki mogłaby mi któraś streścić co się działo w długi weekend
Wszystkim zaciążonym gratuluję :* A tym którym się nie udało będę kibicować we Wrześniówkach :*
Ja cierpię na ciąże urojoną od jakiś 3-5dni...Już nie wiem co robić ;(
Mdłości- zwaliłam na nadwrażliwy żołądek bo grill i alko. Zawroty głowy -nie wyspanie, bo kto normalny kładzie się spać 2dni z rzędu o 4rano i wstaje o 8?! Ból piersi- no tak @zbliża się i nawiedzi za 9dni... omijamy fakt że pojawiło się to nazbyt za wcześnie... Bóle podbrzusza- tak podczas owulacji nie czułam to teraz mi dokucza... I jednego nie mogę sobie wytłumaczyć ale na czytałam się oczywiście o raku... brodawki wokół sutka są bardzo jasne prawie nie różniące się od koloru skóry, ale na lewej piersi wpada w fiolet... taka lekko sina brodawkaI tak jak Milka mam dziwną wydzieline z pochwy... zawsze na tym etapie mleczna, albo sucha- teraz gęsta z grudkami rozciagliwymi ale nadal biała... nie brałam w tym miesiącu nowych leków ani suplementów jedynie zaczęłam brać dupka po owulacji ... najgorsze że sama, ale chcę uniknąć plamień po @... są irytujące
Ale szczerze mówiąc tyle brałam dupka i nigdy nie było czegoś takiego...
17.11.17-poronienie całkowite -
Nie nakręcam się,chcę tylko wiedzieć o co mam pytac itp. Będę musiała sobie spisać pytania na kartkę bo wizyty i ginów mnie tak stresuję, że óźniej połowa rzeczy co chcę powiedzieć wylatuje mi z głowy ;/
Walczymy o dobre nasienie i regulację hormonów
Od lipca 2014 na ovufriend. -
Jagah to obydwoje przeżyliście szok
To teraz będziecie żyć jak we śnie. Życzę wszystkiego dobrego :*
Jedno pytanie do Ciebie lub Madziulli skoro piszecie o endometrozie. Czy macie podczas @ skurcze żołądka? Ja od paru cykli tego doświadczam. Najpierw czuję bóle miesiączkowe a potem przechodzi to w taki ból skurczowy. Potem bóle miesiączkowe mijają a te skurczę męczą mnie jeszcze przez całą @. Czy to też może świadczyć o endometriozie? No i dodam, że codziennie jestem okropnie zmęczona mimo 10h nocnego snu a ponoć to też objaw tej okropnej choroby.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 12:46
Jagah lubi tę wiadomość
Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endo IV st.:
1).24.04.19r. I Laparo --> 09.05. --> Visanne START/półroczna kuracja)
2). 03.10.19r. II Laparo
15.05.2013r. córka Maja ❤️ (ciąża naturalna)
Moje ANIOŁKI:
1. Po dwóch latach starań- ICSI - Michalinka 8/9tc (10tc - 09.09.17r.)
2. Po trzech latach starań naturalny cud - Marcelinka 7/8tc (11tc - 25.08.18r.)
02.11. 18r.- transfer śnieżynki (3-dniowy zarodek)
29.09.20r. - rozpoczęcie procedury z KD (Eurofertil/Ostrawa)
13.10.20r. - mamy dawczynie/początek stymulacji
28.10.20r. - mamy trzy blastki ❄❄❄
18.11.20r. (11:30) - transfer jednego ⛄ / dwie śnieżynki na zimowisku
22.11.20r. - dwie kreseczki na teście (4dpt) 🥰/Beta: 6dpt - 27,2/8dpt -101/14dpt - 2091/15dpt - jest pęcherzyk ciążowy (również krwiak)/27dpt - 0,62cm maluszka z bijącym 💗 (133u/min) -
nick nieaktualnyBitterSweetSymphony wrote:Jagah to obydwoje przeżyliście szok
To teraz będziecie żyć jak we śnie. Życzę wszystkiego dobrego :*
Jedno pytanie do Ciebie lub Madziulli skoro piszecie o endometrozie. Czy macie podczas @ skurcze żołądka? Ja od paru cykli tego doświadczam. Najpierw czuję bóle miesiączkowe a potem przechodzi to w taki ból skurczowy. Potem bóle miesiączkowe mijają a te skurczę męczą mnie jeszcze przez całą @. Czy to też może świadczyć o endometriozie? No i dodam, że codziennie jestem okropnie zmęczona mimo 10h nocnego snu a ponoć to też objaw tej okropnej choroby.
nie wiem czy to moze swiadczyc o endo ale ja mam czasem takie skorcze ze zwojam sie z bolu w pol. czasem mam przy @ a czasem w srodku cyklu -
nick nieaktualnyMorwa wrote:Wszystko pięknie ładnie ale beta niestety jest mega przydatna np przy powtarzających się poronieniach. To jedyny dowód na to ,że było się w ciąży, bo testy dla lekarzy to właśnie strata kasy
marciaa, Morwa lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny. Gratuluję wszystkim ciężarnym. Trzymam kciuki za te, co będą testować.
Chciałabym się dołączyć do testujących w sierpniu. Jestem dopiero 3 dni po owulce. Moja strategia w tym cyklu, to: zachodzę w ciążę w sierpniu i koniec.Morwa lubi tę wiadomość
-
emikal123 wrote:Cześć dziewczyny. Gratuluję wszystkim ciężarnym. Trzymam kciuki za te, co będą testować.
Chciałabym się dołączyć do testujących w sierpniu. Jestem dopiero 3 dni po owulce. Moja strategia w tym cyklu, to: zachodzę w ciążę w sierpniu i koniec.Kim8, emikal123 lubią tę wiadomość
2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
Mona_M wrote:Dokładnie i można wtedy udowodnić ciąże biochemiczne i wczesne poronienia. Ja zrobiłam błąd jak byłam w biochemicznej bo nie zbadałam hcg, a teraz nikt mi w tę ciążę uwierzyć nie chce. A czasami czekanie do wczesnego usg nic nie daje bo już "popij wodą" a dowodu brak.
gdybym miała udowodnione dwie ciąże biochemiczne to bym więcej mogła wymagać , a tak to traktują to jako "przyszła baba i biadoli coś o ciąży, którą widziała tylko ona i to na teście ciążowym , no na kilku. Miesiączka spóźnia jej się tydzień i już wielkie halo, a my mamy swoje wytłumaczenie na to. Owa pani ma pcos ,więc mogła to być torbiel". Nikt nie słucha ,że miałam tylko raz w życiu torbiel i to będąc w ciąży pozamacicznej. Po stymulacji owulacji. Ich to niestety nie obchodzi ,bo diagnoza to diagnoza
także mogłam wydać 60 zł na dwie bety ,zamiast robić testy ,które też swoje kosztują..."teraz" muszę wydawać majątek na diagnozowanie samej siebie. Chytry traci dwa razy,ktoś nie na darmo to powiedział, niestety..
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNo właśnie. Każda z nas ma inne doświadczenia. Ja do tej pory łatwo zachodzilam w ciaze. Idealna beta nic u mnie nie zmieniła. Nic innego by nie było czy bym ją zrobiła czy nie. 70 zł za dwie bety to dla mnie dużo. Dlatego jeśli będę kiedykolwiek podejrzewać ze jestem w ciąży wydam 7 zł na dwa testy. Ale rozumiem ze ktoś może mieć inne doświadczenia i może potrzebować czego innego