Sierpień- testujemy!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJagah wrote:Zadnych plamien nie odnotowalam, ale czy powinnam podjac akcje z duphastonem, zeby ta ciazunia miala wsparcie?
Kojarzę, że Milka miała jeszcze mniej, bo tylko 7 ng/ml i też cieszy się ciążą
Jeśli nie masz dostępu do lekarza i recepty na proga, to zrobienie badania na własną rękę gdzieś może niestety tylko stres przynieść. Przez ten mój wynik tylko się stresowałam, że nikt mi nie chce recepty wypisać.
-
Impresja- w pierwszej ciazy nie mialam problemow z progesteronem, a z ostatnich cykli prog wychodzil w granicy 13-17. Przy ostatniej wizycie u polskiego gina dostalam duphaston, w razie takiej pozytywnej sytuacji, ale skoro nie ma plamien to moze nie trzeba swirowac, tylko popijac pokrzywe i czekac Wizyte serduszkowa mam 13 wrzesnia, i licze, ze podobnie jak Ty, uslysze mocne uderzenia i same pozytywne wiadomosci. Dziekuje
-
nick nieaktualnyJagah ja miałam progesteron zazwyczaj powyżej 17, a w ciążowym cyklu wyszedł trochę ponad 13 i dostałam duphaston, a nie miałam plamień. Dopiero kilka dni po wizycie u gin miałam plamienie (nie wiadomo czym wywołane), nie wiem czy duphaston pomógł, ale psychicznie czuję się bezpieczniej że go biorę.
Jagah lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNajważniejsze - jeślibyś się zdecydowała brać Duphaston, to nie możesz go przerywać, dopóki nie wykształci się łożysko, bo gwałtowne odstawienie w złym momencie jest groźne. Czyli musiałabyś mieć go niezły zapas, na wypadek, gdyby na miejscu nikt nie chciał go wypisać. I najlepiej być ubezpieczoną też w lutkę, gdybyś jednak dupka zwracała. Będąc za granicą czasem niezłych akrobacji wszystko wymaga
Edek: U mnie też pojawiły się niewielkie plamienia. Myślałam, że to właśnie ten prog, a tu jednak krwiak.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 20:14
Jagah lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
gratuluję Wszystkim!!
Jagah, wiedziałam, że teraz Twoja kolej. Morwa Ci wywróżyła, po prostu z lekkim opóźnieniemMorwa, Jagah lubią tę wiadomość
Po 3 latach starań, w końcu z nami Pola, 30.03.2018r.
moje dwa aniołki...
Aniołek, lipiec 2015, cp
Leonek, styczeń 2017, 28tc
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny co sądzicie o moich wynikach? Wg. laboratorium mieszczę się w normach ale sama nie wiem czy przejść się do endo (nigdy nie byłam) dziewczyny z fioletowej strony podpowiadają endo
TSH: 2,97
norma laboratorium zależnie o trymestru: I-0.33-4.59
FT3: 5,17
norma laboratorium zależnie o trymestru: I-3.78-5.97
FT4: 15,39
norma laboratorium zależnie o trymestru: I-12.1-19.6
Beta HCG ładnie urosła jest w normie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 21:07
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
Hej dziewczyny u mnie po ptakach. Plamienie, na teście jedna krecha. Nie widzialam bladziocha nawet w wyobraźni. Można mi wpisać @ . Gratulacje dla wszytkich zafasolkowanych. Ciesze się, że Was przybywa! Obym nie spotkała żadnej na wrzesiówkach
Corcula lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Impresja wrote:A tak w temacie lutki i dupka jeszcze - wiecie może jak się ma jedno do drugiego?
Dupek ma 10mg. Ilu miligramom lutki to odpowiada? Jak się na przykład zamienia jeden lek na drugi -
Jagah wrote:To byl Nasz cykl ostatniej szansy. W zasadzie, malo staran bylo, ze wzgledu na bardzo intensywny czas zwiazany z praca, jak i odwiedzinami rodziny. Dzisiaj rano, mielismy jechac do kliniki zlozyc dokumenty w sprawie procedury IVF. Temperatura podskoczyla, a ja dla swojej pewnosci zrobilam test, i bach, DWIE KRESKI
16 dpo test Check & Go
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8292e18d06d1.jpg
Strach sie cieszyc, bo endometrioza zawsze moze jeszcze kilka groszy dolozyc. Poki co, walczymy zeby zrobili bete i progesteron. No, ale poki co, jest pieknie
PS.
Moja corka w niedziele skonczyla 4 lata, kiedy zdmuchnela swieczki na torcie powiedziala do wszystkich gosci, ze w prezencie chce brata. I kilka dni pozniej, zjawia sie Pan OrzeszekJagah lubi tę wiadomość
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
nick nieaktualnyTeklaa wrote:Dziewczyny co sądzicie o moich wynikach? Wg. laboratorium mieszczę się w normach ale sama nie wiem czy przejść się do endo (nigdy nie byłam) dziewczyny z fioletowej strony podpowiadają endo
TSH: 2,97
norma laboratorium zależnie o trymestru: I-0.33-4.59
Na twoim miejscu bym się przeszła do endo, choćby dla własnego spokoju.Teklaa lubi tę wiadomość