X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Sierpień- testujemy!
Odpowiedz

Sierpień- testujemy!

Oceń ten wątek:
  • aaagaaa89 Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zgłaszam @... na pewno mnie dziś odwiedzi...

c55frjjgoufy31i7.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    Jagah skonsultuj się z endo, mi tsh skoczyło poprzednio w ciaży, ale endo kazała zostawić dawkę wuthyroxu 25 i obserwować, po pierwszym skoku ciązowym tsh powinno wracać do swojego poziomu przy stałej dawce.
    Najlepiej będzie jak się skonsultujesz ze swoim.
    Ja w tej ciaży nie odstawiam tez metforminy, a tsh badam jutro dopiero, nie cierpię tego badania bo muszę iśc tam głodna ;)

Camille, nie sugeruj się tym, czy kreska jest jasna czy ciemna, jedynie badanie beta h\cg z krwi pokaże prawidłowy przyrost. Sama też siedzę i patrze czy mi testy ciemnieją (już niem, obsikałam wszystkie ;) ) ale wiem, ze to nie ma sensu ;)

Ojejku co lekarz to inaczej. Ja z drugą betą od razu zrobiłam TSH,Ft4 i wieczorkiem do endo. Wyniki miałam dobre bo TSH 1.3 a Ft4 -50% wysycenia a i tak powiedziała,że chce żeby Ft4 było bardziej wysycone nawet w 90% a na TSH nie będziemy tak patrzeć bo w ciąży norma chyba od 0,1 więc może jeszcze spaść.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    U mnie 1 kreska
    Na pewno? Nie ma gdzies cienia?

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Corcula wrote:
    Dla mnie najlepszym lekarstwem jest testowanie ;D
    Dla mnie też ;D

nitta32, Corcula lubią tę wiadomość

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co sądzicie? Coś mnie rano tknęlo po zmierzeniu temp.krwawienie słabiutko a mnie tak nawla glowa ze mam ochotę ja odciąć. Zrobiłam test a tu cosik takiego...
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1a371daa3835.jpg

• Corcula Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm ta druga kreseczka jest jaśniejsza niż tło testu, tak? No sama nie wiem... .

Synek 2008
    Córeczka 2010
    Czekamy na Synka :)
    34bw3e3kc5jsuntc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja widzę tylko wcięcie na teście...

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja tez. dziny ten test. masz drugi do powtorki?

• Kejsi1988 Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również wydaje mi się, że jest tam tylko wcięcie.
    Powtórz test :)

Tez uzytwam tych testow ale takiego "wciecia" jeszcze nie mialam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie jest pozytywny test, to nawet cień cienia nie jest. Przykro mi.
    Jak masz podejrzenia to idź po inny.

Sówka35 lubi tę wiadomość

• Demsik Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym powtorzyla test :-) niewiarygodna ta druga kreska
    Marciaa moze za wczesnie co

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • Kim8 Przyjaciółka

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja widzę wcięcie, też tak kiedyś miałam. Nie dochodzi o odbarwienia jak przy pozytywnych, ale mimo wszystko widać kreskę w punkcie testowym. Cień, cień cienia i inne tego typu odbarwiają się na różowo. Tutaj jak na moje oko po prostu odznaczyło się miejsce testowe.
    Choć chciałabym się mylić. Jak masz przeczucie, powtórz test :)

Sówka35 lubi tę wiadomość

29cda20ec1493d2d93727d3e4822e8a0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech...nie będę już powtarzać i się kompromitowac.Po prostu po raz pierwszy tak mi się zrobiło i poczułam się zdezorientowana.

• Jagah Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    Jagah skonsultuj się z endo, mi tsh skoczyło poprzednio w ciaży, ale endo kazała zostawić dawkę wuthyroxu 25 i obserwować, po pierwszym skoku ciązowym tsh powinno wracać do swojego poziomu przy stałej dawce.
    Najlepiej będzie jak się skonsultujesz ze swoim.
    Ja w tej ciaży nie odstawiam tez metforminy, a tsh badam jutro dopiero, nie cierpię tego badania bo muszę iśc tam głodna ;)

Camille, nie sugeruj się tym, czy kreska jest jasna czy ciemna, jedynie badanie beta h\cg z krwi pokaże prawidłowy przyrost. Sama też siedzę i patrze czy mi testy ciemnieją (już niem, obsikałam wszystkie ;) ) ale wiem, ze to nie ma sensu ;)

Tylko czego moge oczekiwac od konsultacji, skoro nie mam zadnych wynikow tarczycy. W zeszlym cyklu bylo tsh 2, ft4 spoko, ft3 srednio i kazal w weekend brac Letrox 50.

A teraz mozecie sie posmiac, bo w szpitalu kazali mi kupic dwa testy z tej samej firmy, i zrobic w piatek oraz niedziele, jesli oba pokaza pozytyw to spokojnie moge poczekac na wizyte z serduszkiem, w 8 tygodniu :D Takze oni chyba gleboko wierza w moc ciemniejacych kresek ;)

ojejku, Corcula lubią tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha jagah dobre... wsumie nie wiem czy śmiać się czy płakać...

• s1985 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah wrote:
    Tylko czego moge oczekiwac od konsultacji, skoro nie mam zadnych wynikow tarczycy. W zeszlym cyklu bylo tsh 2, ft4 spoko, ft3 srednio i kazal w weekend brac Letrox 50.

A teraz mozecie sie posmiac, bo w szpitalu kazali mi kupic dwa testy z tej samej firmy, i zrobic w piatek oraz niedziele, jesli oba pokaza pozytyw to spokojnie moge poczekac na wizyte z serduszkiem, w 8 tygodniu :D Takze oni chyba gleboko wierza w moc ciemniejacych kresek ;)
    Anglia? Hihi

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah wrote:
    Ale czad! Czyli moje domowe laboratorium porównywania odcieni kresek na teście może uzyskać rekomendację Instytutu Matki i Dziecka :D
    Wiedziałam, wiedziałam że jest w tym jakiś sens :D :P

200.gif

Jagah, Madziulla, ZakreconaŻona, Corcula, AJA_S, Mona_M, Milka1991, Kim8, vitae13, VillemoVilo, Kjopa3 lubią tę wiadomość

• marciaa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demsik, raczej wątpię bo piersi już nie są takie pełne. Bolą ale nie są pełne jak były.

Rosax, nic a nic

• Jagah Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 - Holandia ;)

ojejku - dobry patent, co?! kazda metoda ma jakis sens, by nie zwariowac.. czekajac do 8 tc :D Ogolnie w takich sprawach jak ciaza naturalna - lekarze chca jak najmniej ingerowac. Cos w stylu, jesli natura dala, to zostawi albo wyrzuci. Ide skreslac krzyzyki na scianie w odliczaniu ;)

ZakreconaŻona, Morwa, ojejku lubią tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mimo wszystko, znasz już płeć z tego co widzę :D

Morwa, Jagah lubią tę wiadomość

‹‹ 171 172 173 174 175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ