Sierpień- testujemy!
-
WIADOMOŚĆ
-
Rosax trzymaj sie
Jagah wielkie gratulacje
Moj oglada mecz legii a ja juz w koszuleczce czekam jak na szpileczkachJagah, Corcula lubią tę wiadomość
Demsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;
-
Magda87 wrote:Według Polskiego Towarzystwa Endokrynologicznego masz za wysokie tsh i zbyt szeroką normę podaną.
Na twoim miejscu bym się przeszła do endo, choćby dla własnego spokoju.
Magda bardzo dziękuję za informacje
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
s1985 wrote:Jakie clexane brałas i z jakich przyczyn?
Dawka profilaktyczne 0,4, APS po poronieniu zatrzymanym 11 tygodniu i ostatnio kolejna strata 6 tydzień.
Przypadkowy gineks u którego byłam tylko po skierowanie na betę powiedział mi że jest za profilaktyczny clexanem, ale zmieniają się przepisy i ciąże prowadzone w ten sposób są uważane za patologicze/ podwyższonego ryzyka i moga prowadzić je tylko w przychodniach o wyższym stopniu referencyjności. Wiec nikt mi nie przepisze w Medicover (tam chodzę zazwyzaj) tylko ewentualnie lekarz z przychodni przyszpitalnej (ciążę prowadzę u ordynatora z jednego z powiatowych szpitali - tyle ze ten ma urlop)
I tak sobie czekam i rozmyślam czy się uda czy nie uda.... -
Jagah wrote:Dziewczyny, powracam na watek po wskazowki
Oczywiscie, holenderska sluzba zdrowia pogratulowala ciazy, i nie dostalam skierowania na bete ani progesteron, sprawdzenie tarczycy dopiero za miesiac - szalenstwo w bialy dzien!
I co teraz zrobic, jak nie mam zadnych wynikow hormonow?
Na wlasna reke podniose dawke Letroxu z 25 na ile? 37,5 czy od razu 50?
Zadnych plamien nie odnotowalam, ale czy powinnam podjac akcje z duphastonem, zeby ta ciazunia miala wsparcie?
Nie no, zazdraszczam Wam kontaktow z lekarzem w razie jakichkolwiek problemow czy watpliwosci. Tutaj lekarze sa dobrzy w swoim fachu, ale pozostawienie kobiety w ciazy na miesiac czasu, bez zadnych konsultacji i hormonow to lekkie przegiecie
JaagaH ja miałam Euthyrox 25 i od razu endo podniosła mi na 37.5. Byłam zaraz jak dowiedziałam się o ciąży.Jagah lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJej rzeczywiscie ten sierpien jest szczesliwy gratuluje nowych fasolek i oby tak dalej !!
U nas szpital. Wszyscy.chorzy -_-
Leon goraczka ponad 39 plus wychodzace dwie trojki...
A mnie caly dzien brzuch boli jak na malpe dziwne bo to duuuuzo za wczesnie.
Wykresu nie interpretuje bo przez te temp to juz nic nie wiadomo. Szyjka tez jakos dziwnie. Ale czy to mozliwe ze przy implantacji sa bole jak przy malpie? I to w ogole mozliwe jesli ovulka byla wtedy co na wykresie? Tzn tak mi sie wydaje ze wtedy.
Eh orzykro mi bo tak sobie zaplanowalismy ze zachodzimy w sierpniu a tu wszystko pod gore.
A ja juz sobie wkrecam chyba bo brzuch mam dzis taki dziwny jakby wzdety czy cos. Ale odzeciez na objawy to za wczesnie -
rosax3 wrote:Jutro ciezki dzien dla mnie... Termin porodu
Ze tego nie mozna tak o zapomiec...2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
gosssiagabrysiowa wrote:Hej...dzis mialam testowac...ale nie testuje bo jestem z dziecmi na wsi do apteki daleko...ale @ nadal nie widac wiec czekam dalej.
2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny napiszcie czy macie jakies (zle) dosiwaczenia z testami ciazowymi quixx? Bo dzis zrobilam i druga kreska dosc blada nke wiem czy mam sie tym sugerowac, bo pierwszy raz obilam bobo test i powinam zrobic ten sam zeby porownac wyniki czy jak... mialam tego nie robi ale chyba pojade na bete..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2016, 06:04
-
nick nieaktualnyKamila, bobo jest bardzo czuły i mi na nim wychodziły dwie ładne kreski, a na innym, np pre teście kreska była ledwo widoczna. Pozniej zrobiłam dwa bobo- płytkowy i strumieniowy, na płytkowym krecha na strumieniowym cienka kreseczka. Także spokojnie, to jest spowodowane zmianą testu
Jedź może na bete to się uspokoisz ale jestem pewna ze wszystko jest okCamille87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzieki Sylwia :-*
Rozmawiam z mezem i tez sprowadzil mnie na ziemie powiedzial ze test ma sprawdzic czy jestem w ciazy a nie jak bardzo w niej jestem wg niego powinnam odczekać kilka dni i pójść do gina wtedy od razu sprawdzi czy pevherzyk jest prawidlowo umiejscowiony. No i ppslucham go madrzr mowi mam sie relaksowac i nie stresowac "jak dzidzia ma byc to bedzie"Sylwia_80 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJagah wrote:Kjopa - wieelkie dzięki za info o Letroxie jutro wyższa dawka, muuuua :*
Najlepiej będzie jak się skonsultujesz ze swoim.
Ja w tej ciaży nie odstawiam tez metforminy, a tsh badam jutro dopiero, nie cierpię tego badania bo muszę iśc tam głodna
Camille, nie sugeruj się tym, czy kreska jest jasna czy ciemna, jedynie badanie beta h\cg z krwi pokaże prawidłowy przyrost. Sama też siedzę i patrze czy mi testy ciemnieją (już niem, obsikałam wszystkie ) ale wiem, ze to nie ma sensuJagah, Camille87 lubią tę wiadomość
-
nitta32 wrote:u mnie dzis 8 dpo. Myslicie ze jest sens zatestowac? Jak radzicie sobie z niecierpliwoscia i oczekiwaniem na testowanie?
Dla mnie najlepszym lekarstwem jest testowanieojejku, s1985, nitta32, Sylwia_80, edka85 lubią tę wiadomość