Sierpień- testujemy!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMadziulla wrote:Mam pytanie do tych zaciazonych i tez do mamusiek ktore pamietają jak to bylo.
Krótko przed @ miałyście jakieś objawy? czułyście ze cos jest inaczej? wiem ze to sprawa indywidualna ale z ciekawosci pytams1985, Kim8 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ciekawostka jaką niedawno odkryłam ma związek z temperaturą. W obu cyklach ciążowych ,które obserwowałam miałam bardzo niską temperaturę na początku cyklu , co mogło sugerować to ,że hormony są na fajnym poziomie i a cykl nadaje się do stymulacji ,bo wszystko trybi i nie ma burdelu jaki mam na co dzień w hormonach. Moje hormony tarczycy były wtedy na dobrym poziomie już od pierwszych dni cyklu. W każdych innych cyklach zaczynałam cykl od temperatury około 36,6 a w ciążowych od temperatury około 36,43-36,44
Nie będę upierać się przy tym ,że tak u mnie musi być , bo mógł być to zbieg okoliczności , ale jak nie był to odkryłam swoją indywidualną cechę tych "dobrych" cykliPianistka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Wiesz co, ja powiem tak... byłam w ciąży 5 razy i nigdy, prócz przeczucia nie zauważyłam nic podejrzanego. No przy ostatniej, miałam sraczkę giganta. Ale jako objaw ciąży potraktowałam to dopiero po pewnym czasie. na początku myślałam, że ot, zeżarłam coś fe
I jakoś ciężko mi uwierzyć, jak laski niby to rzygają jeszcze przed testem albo mają częstomocz..
jak dla mnie to albo zbieg okoliczności albo ktoś potrafi naprawdę zajebiście wsłuchać się w swoje ciało...
-
nick nieaktualny
-
Madziulla w pierwszej ciąży na ok tydzień przed terminem @ miałam dużo białawo-żółtej wydzieliny (myślałam, że to jakaś infekcja), bardzo bolące gęste piersi. Na kilka dni przed @ na piersiach pojawiły się ciemne żyłki. No i oczywiście temp. była w granicach 37.
Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endo IV st.:
1).24.04.19r. I Laparo --> 09.05. --> Visanne START/półroczna kuracja)
2). 03.10.19r. II Laparo
15.05.2013r. córka Maja ❤️ (ciąża naturalna)
Moje ANIOŁKI:
1. Po dwóch latach starań- ICSI - Michalinka 8/9tc (10tc - 09.09.17r.)
2. Po trzech latach starań naturalny cud - Marcelinka 7/8tc (11tc - 25.08.18r.)
02.11. 18r.- transfer śnieżynki (3-dniowy zarodek)
29.09.20r. - rozpoczęcie procedury z KD (Eurofertil/Ostrawa)
13.10.20r. - mamy dawczynie/początek stymulacji
28.10.20r. - mamy trzy blastki ❄❄❄
18.11.20r. (11:30) - transfer jednego ⛄ / dwie śnieżynki na zimowisku
22.11.20r. - dwie kreseczki na teście (4dpt) 🥰/Beta: 6dpt - 27,2/8dpt -101/14dpt - 2091/15dpt - jest pęcherzyk ciążowy (również krwiak)/27dpt - 0,62cm maluszka z bijącym 💗 (133u/min) -
Morwa a miałyśmy testować razem Cóż poserfujemy sobie po tym morzu czerwonym
Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endo IV st.:
1).24.04.19r. I Laparo --> 09.05. --> Visanne START/półroczna kuracja)
2). 03.10.19r. II Laparo
15.05.2013r. córka Maja ❤️ (ciąża naturalna)
Moje ANIOŁKI:
1. Po dwóch latach starań- ICSI - Michalinka 8/9tc (10tc - 09.09.17r.)
2. Po trzech latach starań naturalny cud - Marcelinka 7/8tc (11tc - 25.08.18r.)
02.11. 18r.- transfer śnieżynki (3-dniowy zarodek)
29.09.20r. - rozpoczęcie procedury z KD (Eurofertil/Ostrawa)
13.10.20r. - mamy dawczynie/początek stymulacji
28.10.20r. - mamy trzy blastki ❄❄❄
18.11.20r. (11:30) - transfer jednego ⛄ / dwie śnieżynki na zimowisku
22.11.20r. - dwie kreseczki na teście (4dpt) 🥰/Beta: 6dpt - 27,2/8dpt -101/14dpt - 2091/15dpt - jest pęcherzyk ciążowy (również krwiak)/27dpt - 0,62cm maluszka z bijącym 💗 (133u/min) -
Madziulla wrote:ja jak mierzylam temp to zaczynalam od około 37
-
nick nieaktualny
-
Mona_M wrote:Morwa jaka @? Miałyśmy razem testować.
Ja miałam skoczyć do rossmana i siknąc w pracy, ale pomyślałam że jak jestem w ciąży to jutro rano też będę, a nie chce sobie psuć dnia 1 kreską.Mona_M lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cześć Dziewczyny!
W czerwcu bodajrze napisałam, że robię sobię przerwię od ovu, bo psychicznie się wykończę i, że jeśli się uda, to wrócę...
Tak więc wracam do Was z szczęśliwą informacją, bo dokładnie minutę temu otrzymałam wynik bety hCG 98,35!!!!! Rano wysikałam pierwszy w swoim życiu pozytyw, po 14msc starań! Jestem tak szczęśliwa, że już w pracy wysiedzieć nie mogę, tak bardzo chciałabym Mężowi przekazać szczęśliwą wiadomość!!!!! W poniedziałek jeszcze powtórzę betę, ale myślę, że taki poziom pasowałby do faktu, że 2 dni temu miałam termin @.
Teraz już musi być dobrze.
Swoją drogą ciekawostka: ostatnio Tata powiedział mi, że z Mamą starali się o mnie 14msc
Buziaki dziewczyny dla Was i powodzenia wszystkim! :*:*:*Sylwia_80, doty22, Jagah, Mona_M, Morwa, Arwi, Kim8, Ania-nowa, ojejku, bita_smietana, Kjopa3, Teklaa, s1985, monika454 lubią tę wiadomość
13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień
26.08.2016 - Mamy to! Do zobaczenia w maju!
-
nick nieaktualnyKarissa wrote:Cześć Dziewczyny!
W czerwcu bodajrze napisałam, że robię sobię przerwię od ovu, bo psychicznie się wykończę i, że jeśli się uda, to wrócę...
Tak więc wracam do Was z szczęśliwą informacją, bo dokładnie minutę temu otrzymałam wynik bety hCG 98,35!!!!! Rano wysikałam pierwszy w swoim życiu pozytyw, po 14msc starań! Jestem tak szczęśliwa, że już w pracy wysiedzieć nie mogę, tak bardzo chciałabym Mężowi przekazać szczęśliwą wiadomość!!!!! W poniedziałek jeszcze powtórzę betę, ale myślę, że taki poziom pasowałby do faktu, że 2 dni temu miałam termin @.
Teraz już musi być dobrze.
Swoją drogą ciekawostka: ostatnio Tata powiedział mi, że z Mamą starali się o mnie 14msc
Buziaki dziewczyny dla Was i powodzenia wszystkim! :*:*:*
Jej, super , trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze!!!!Karissa lubi tę wiadomość