Sierpień- testujemy!
-
WIADOMOŚĆ
-
rosax nieregularne miesiączki są jednym z objawów PCOS ale chyba nie zawsze występują. Bo innym objawem jest np. otyłość, do której mi daleko, no ale nie każda kobieta z PCOS ma wszystkie jego objawy. Gdzieś czytałam, że PCOS się uznaje, jeśli występują przynajmniej 3 objawy, a jest ich sporo (u mnie są 3 - budowa jajnika, nieregularne miesiączki i hormony).
Co do badania to u mnie lekarz zdiagnozował podczas usg - wokół (albo w nim, już nie pamiętam) prawego jajnika mam wianuszek pęcherzyków i to jest obraz charakterystyczny dla PCOS. A że poza tym miałam długie cykle to lekarz nie miał wątpliwości i powiedział, że wyniki hormonów to pewnie potwierdzą i tak też było. -
Ooo rosax! Milo cie widziec!
Jak mija dzien dziewczyny,? Ja właśnie skonczylam lepic pierogi ruskie. Ulepilam prawie 80. Jestesmy z mężem fanami ruskich. Zawsze lepie na zapas i mroże. Mam obczajony przepis na ciasto zeby sie nie rozwalały. A jak mi sie nie chce albo nie mam czasu gotować to mamy obiadek jak znalazl.rosax3 lubi tę wiadomość
-
Apropo PCOS. Ostatnio przyznala sie ze posiada moja bratowa. A zaszla w ciążę w 1 cyklu. Maja teraz naszego kochanego 3letniego Wikusia. Bratowa twierdzi ze branie antykoncepcji hormonalnej wstrzymalo chorobe.
Ja najbardziej to chyba boje się endometriozy. najtrudniej wykryc, leczyc i zajsc w ciaze. Ale poszłam na żywioł i stosujac borowine narażam sie na ewentualny przerost endometrium w "zlych" miejscach i najwyzej będzie szybciej wykryte. Jedna laska pisala gdzieś ze po borowinie dostala strasznych boli bo endometrioza się nasiliła. Borowina jest estrogenna. Poki co nic się nie dzieje ze mna strasznego wiec mam nadzieje ze borowina będzie miec tylko dzialanie pozytywne i wreszcie sie uda.... -
nick nieaktualny
-
aaagaaa89 wrote:A ja mam dziś dopiero 9dc i już śluz płodny... a przeważnie mam 30 dniowe cykle, coś szybko... może i lepiej, szybciej się uda ?
-
nick nieaktualny
-
Ja tez stosowałam borowinę, że tak powiem w ciemno, ale nie mam żadnych objawów, moze poza tym, że śluz mam teraz nie tyle przeźroczysty, a taki mleczny.
No tak endometrioza to dziadostwo... takie ksiazkowe objawy to mogą być plamienia okolomiesiaczkowe, bardzo bolesne miesiaczki i bardzo obfite i długotrwałe, bol przy wyproznianiu, bol podczas stosunku, krew w kale czy moczu, czy właśnie klopoty z zajsciem w ciążę -
nick nieaktualny
-
Obym ja nie miala szybciej bo mi z mezem nie przypasuje :p a tak akurat na 3 sierpnia mam i tak sie zaczyna rok szkolny i synus idzie do przedszkola wiec tatus juz 2 bedzie w domku by z mamusia podzialac i synka odprowadzic w ten jego wazny pierwszy dzien! Ostatnio fajnie mi ovu pasuje na weekendy tak jak on przyjezdza a teraz akurat padlo na rozpoczecie roku no tak. Rok szkolny sie zaaczyna to i czas dzieci plodzic hihi;D
AJA to ty pisalas o tym ksiezycowym cyklu? Ja poczytalam a i tak noc nie rozumiem.. Jakie daty tam maja sie laczyc? Ja sie urodzilam jak nic nie bylo.. I dalej nic z tego nie rozumiem..
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp