X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Sierpień- testujemy!
Odpowiedz

Sierpień- testujemy!

Oceń ten wątek:
  • farmaceutka77 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    T3 tworzy się z t4. U mnie idzie to w druga stronę niż u Zyrci. Ft4 Jest wysoko bo biorę euthyrox, a ft3 leży i kwiczy. Ja mam Hashimoto, więc moja tarczyca gra ze mną w kulki ;)

Edit : Przeciwciała u siebie sprawdzałaś (Anty TPO i anty TG) ?
    Wiem, co w co przechodzi, tylko czytalam, ze najlepiej jakby poziomy byly rowne, bo przy wahaniach, mimo prawidlpwego tsh moga dawac objawy nadczynnosci lub niedoczynnosci, ale doczytam sobie jeszcze ksiazce od pato:)
    Hashi jest straszne:/ sama moze musze sobie te przeciwciala zrobic..

xnw4krnt7935gj3w.png

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia moze ovu?:)

xnw4krnt7935gj3w.png
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omon wrote:
    Ja myślę to samo co ojejku i Morwa jeśli chodzi o anonimowość na portalach. Miałam nawet dylemat z profilówką tutaj, bo to samo zdjęcie mam dodane na fb, ale póki nie widać twarzy to może nikt nie pokojarzy - chociaż i tak niewykluczone, że któregoś dnia zmienię - muszę tylko wpaść na jakiś fajny obrazek :P

Bo również nie chciałabym aby jacyś znajomi śledzili moje dni płodne i częstotliwość <3 nie mówiąc już o czytaniu pamiętnika czy tych wypocin na forum.

ja właśnie dlatego nie dodałam fotki co mam w profilówce na fb..
    też cenię swoją prywatność

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm a moze :D dobra i tak bedziemy produkowac codziennie :ddd

• Morwa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbadaj , zbadaj. Ja nie chcę straszyć, ale ja całe życie mam podstawowe hormony tarczycy w normach. Najwyższe moje tsh miało 2,9, a przeciwciała cichaczem sobie rosną w najlepsze. Gdybym nie zrobiła przeciwciał na własną rękę to bym nie dowiedziała się pewnikiem i do dzisiaj ,że mam Hashimoto. Lekarze ,zawsze twierdzili ,że jest wszystko ok ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm ale myslisz ze powinnam to juz teraz robic? Nie lepiej odczekac ze dwa cykle i wtedy ewentualnie?
    Imternista daje na to skierowanie czy gin?

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie tez mialam tsh 2,9 a po niespelna miesiącu cudownie spadlo do 1,5, czyli do poziomu, ktory mi sie przez 4 lata utrzymywal:)

xnw4krnt7935gj3w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Cieszę się, że Ci się podoba :D teraz zrób równie pięknego dziedzica :* i przenośmy się wszystkie na fiolet . Aby oczy o różu odpoczęły potrzeba ponoć aż 9 miesięcy ;)
    Oj jestem za. Bo bardzo już chcę i potrzebuję od różu odpocząć...

• Morwa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    Hmm ale myslisz ze powinnam to juz teraz robic? Nie lepiej odczekac ze dwa cykle i wtedy ewentualnie?
    Imternista daje na to skierowanie czy gin?
    To było do Farmaceutki77 ;) Sorry za niesprecyzowanie tego :*
    Ty też możesz zbadać. U mnie było widać to ,że coś z tarczyca się dzieje nie teges również na usg tarczycy. Te przeciwciała raczej nie są na fundusz ,chyba ,że coś się zmieniło. Także lekarz może Ci wystawić świstek, ale i tak będziesz musiała za nie zapłacić. Ja płaciłam około 30 zł za jedno.

• Morwa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    farmaceutka77 wrote:
    No wlasnie tez mialam tsh 2,9 a po niespelna miesiącu cudownie spadlo do 1,5, czyli do poziomu, ktory mi sie przez 4 lata utrzymywal:)
    Moje się przez większość życia trzymało na poziomie 1 ;) dlatego lekarze mimo zgłaszania niepokojących objawów mnie olewali, bo wyniki mam dobre. A ja już ze dwa razy miałam zawał (nie potwierdzony na ekg) przynajmniej objawy się zgadzały ;) łuszczyłam się jak jaszczurka, jestem zmarzluchem od zawsze , przytyłam (zdarza się), włosy leciały mi z łba jak opętane, ale i tak najgorsze były wlasnie te kołatanie serca i takie dziwne uczucie , które ciężko mi określić ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczekam dwa cykle jak sie nie uda dobadam sie :)
    Pocieszam sie ze u mnie w rodzinie dzieci jak grzybow po deszczu :p to czemu ja mam zostac z jednym :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam po pracy na becie. Beta negatywna. Widać cykl urodzinowy nie dla mnie. Czekam na cykl wrześniowy może przed 2 rocznica ślubu będzie mi dane zobaczyć 2 kreski.

• Morwa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla :( strasznie mi przykro , tule :*:* We Wrześniu zaświeci dla was słońce , zobaczysz :*:* będziesz super mamą!

Madziulla lubi tę wiadomość

• Isia93 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla bardzo mi przykro ;(
    Trzymam kciuki za kolejny cykl, oby był owocny ;*

ZGWAp2.png
    Walczymy o dobre nasienie i regulację hormonów
    Od lipca 2014 na ovufriend.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu przykro mi :( możemy iść się razem nabzdryngolić i czekać razem na kolejną ovu.

• Isia93 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę z Wami.
    Fajne jest to forum, czasem obcy ludzie są dla siebie większym wsparciem niż rodzina...

ZGWAp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia to zapraszam. Ja gdyby nie to forum to już dawno straciłabym nadzieję i zaliczyłabym psychiczne dno. Od niecałego roku jak tu jestem spotkałam kilka wspaniałych dusz, które są razem ze mną i wspierają na każdym kroku <3

• AJA_S Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra nie pomyślałam o obcych...

17.11.17-poronienie całkowite
  • Isia93 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tu jestem od dwóch lat, z kilkumiesięczną przerwą i też gdyby nie to forum to byłoby mi dużo ciężej przechodzić przez każdą @ itp

ZGWAp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja forumowa rocznice miałam w czerwcu i tez gdyby nie wy to dawno w wariatkowie bym była. :*

‹‹ 79 80 81 82 83 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ