Sierpień- testujemy!
-
WIADOMOŚĆ
-
zyrcia wrote:Dziewczyny Wy ogarniacie te tematy a ja zielona. Mam wyniki tarczycy.
FT3 5,96 pmol/l normy(3,10-6,80)
FT4 17,18 pmol/l normy (12,00-22,00)
TSH 2,03 ulU/mL normy (0,270-4,200)
Wiem ze wszystko w normach ale czy przy staraniach tez okej??
wysycenie % masz ładne zazdroszczę takiego ft3
FT4 51.80% [ wynik 17.18, norma (12 - 22)]
FT3 77.30% [ wynik 5.96, norma (3.1 - 6.]
Tsh może być podwyższone również przez prolaktynę. Badałaś jej poziom ?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyzyrcia wrote:Nie badalam.. a to zle cos?
Dla mnie te nazwy to czarna magia :p
Dziewczyny a skoro już jest seria 100 pytań do to wytłumaczcie mi proszę branie Acardu w trakcie cyklu, co on daje?kiedy powinno się go brać? czy lekarz Wam kazał czy na własną rękę to wprowadziłyście?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 17:43
-
Dobra dziewczyny źle zrobiłam że wstawiłam link do albumu, ale nie dąsam się jak to stwierdziła ojejku. Nie wiedziałam że nie można ufać nawet "wam". A zdjęcia które dodaje na insta czy w publicznych albumach chcę by inni je oglądali, nie ma w nich nic co mogłoby naruszyć moją prywatność.
Ale to moje zdanie i proszę je uszanować tak jak ja uszanowałam wasze. A na pewno nie chciałam rozpętać gówno burzęrosax3 lubi tę wiadomość
17.11.17-poronienie całkowite -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyvitae13 wrote:Dziewczyny jak dla mnie to najlepsza gotowa mieszanka na pierogi to ta: https://www.google.pl/search?q=ciasto+pierogowe+bezgluten&client=ms-android-lge&hl=en-PL&biw=360&bih=519&prmd=ivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwip77n4wqXOAhUKjSwKHQKCBt0Q_AUIBygB#imgrc=cUQPwn12WFlaqM%3A
Moj syn ma nietolerancje i z niej wychodzi super ciasto. Przepis jest na odwrocie opakowania. Uwazam tylko z woda i daje na oko. -
nick nieaktualnyzyrcia wrote:To nic nie robie ! Czekam na koniec malpy i nie wychodze z barlogu :dd
-
nick nieaktualny
-
ZakreconaŻona wrote:Tak poproszę
Jak chcesz skopiować to cytuj ten post i skopiuj link od [ i m g ] do [ / i m g ]
Edit : chyba ,że chcesz inne tło to powiedz które to na sierpień wydało mi się być okWiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 17:53
ZakreconaŻona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
AJA_S wrote:Dobra dziewczyny źle zrobiłam że wstawiłam link do albumu, ale nie dąsam się jak to stwierdziła ojejku. Nie wiedziałam że nie można ufać nawet "wam". A zdjęcia które dodaje na insta czy w publicznych albumach chcę by inni je oglądali, nie ma w nich nic co mogłoby naruszyć moją prywatność.
Ale to moje zdanie i proszę je uszanować tak jak ja uszanowałam wasze. A na pewno nie chciałam rozpętać gówno burzęWiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 18:03
-
Morwa wrote:wysycenie % masz ładne zazdroszczę takiego ft3
FT4 51.80% [ wynik 17.18, norma (12 - 22)]
FT3 77.30% [ wynik 5.96, norma (3.1 - 6.]
Tsh może być podwyższone również przez prolaktynę. Badałaś jej poziom ?
Ja mam w miare rowno ale aby po 30% ;/ chyba ze cos sie zmienilo bo braniu supla z jodem i selenem:) -
farmaceutka77 wrote:Wow poziom hormonow piekny:) zastanawia mnie czy taka rozbieznosc miedzy poziomami tych hormonow moze mieć jakis wplyw, ale podkreslam, ze sie na tym nie znam i moze to byc ok:)
Ja mam w miare rowno ale aby po 30% ;/ chyba ze cos sie zmienilo bo braniu supla z jodem i selenem:)
Edit : Przeciwciała u siebie sprawdzałaś (Anty TPO i anty TG) ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 18:10
-
Nadrobie laski was wszystkie jak wroce z wczasow a wpadlam zeby zyczyc madziulli sto lat i spelnie.ia marzen
Ja 11 dpo @Madziulla lubi tę wiadomość
Demsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;
-
ZakreconaŻona wrote:Morwa Dziękuję, jest przepiękny
Canti 90, Karolczyk, ZakreconaŻona, Mona_M lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
AJA_S wrote:Dobra dziewczyny źle zrobiłam że wstawiłam link do albumu, ale nie dąsam się jak to stwierdziła ojejku. Nie wiedziałam że nie można ufać nawet "wam". A zdjęcia które dodaje na insta czy w publicznych albumach chcę by inni je oglądali, nie ma w nich nic co mogłoby naruszyć moją prywatność.
Ale to moje zdanie i proszę je uszanować tak jak ja uszanowałam wasze. A na pewno nie chciałam rozpętać gówno burzęMorwa, AJA_S, Omon lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHmm bylam u internistki, powiedzialam ze sie staramy o drugie i dala skierowsnie tylko na usg tarczycy i te ktore Wam podalam. Dobra juz sobie nie wkrecam :d jestem w normach wiec co ma byc to bedzie :x
A co to znaczy jak w polowie cyklu mniej wiecej meeeega bardzo boli mnie jajnik?
I czuje go przez brzuch jakby byl spuchniety. Moze tym sie powinnam.martwic?
Wtedy sie udalo za drugim razem to moze teraz pojdzie lepiej ;p