Forum Starając się - ogólne Sierpień- testujemy!
Odpowiedz

Sierpień- testujemy!

Oceń ten wątek:
  • Morwa Autorytet
    Postów: 14305 19438

    Wysłany: 3 sierpnia 2016, 17:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    Dziewczyny Wy ogarniacie te tematy a ja zielona. Mam wyniki tarczycy.

    FT3 5,96 pmol/l normy(3,10-6,80)
    FT4 17,18 pmol/l normy (12,00-22,00)
    TSH 2,03 ulU/mL normy (0,270-4,200)

    Wiem ze wszystko w normach ale czy przy staraniach tez okej??

    wysycenie % masz ładne :) zazdroszczę takiego ft3 ;)

    FT4 51.80% [ wynik 17.18, norma (12 - 22)]

    FT3 77.30% [ wynik 5.96, norma (3.1 - 6.8)]

    Tsh może być podwyższone również przez prolaktynę. Badałaś jej poziom ?

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 sierpnia 2016, 17:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie badalam.. a to zle cos?
    Dla mnie te nazwy to czarna magia :p

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 sierpnia 2016, 17:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Mam dla Ciebie podobny tylko z mamą w różowym stroju :P chcesz ?
    Tak poproszę :)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 sierpnia 2016, 17:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    Nie badalam.. a to zle cos?
    Dla mnie te nazwy to czarna magia :p
    Prolaktyna to taka dziadówa która wszystko psuje jak się chce w ciąże zachodzić, możesz sprawdzić. Chociaż ja jakiś czas temu usłyszałam myśl że tego nie powinno się ruszać jak zachodzi owulacja, bo każdy organizm ma swój urok który może mieć swoje normy. W tym samym czasie kiedy ja walczyłam z wysoką prolaktyną lekami koleżanka tego nie zrobiła. Teraz ma 3miesięczną zdrową córkę, ja na koncie 2 ciąże stracone. Więc sama już nie wiem...Może to po prostu złośliwość losu...

    Dziewczyny a skoro już jest seria 100 pytań do to wytłumaczcie mi proszę branie Acardu w trakcie cyklu, co on daje?kiedy powinno się go brać? czy lekarz Wam kazał czy na własną rękę to wprowadziłyście?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 17:43

  • AJA_S Autorytet
    Postów: 2696 654

    Wysłany: 3 sierpnia 2016, 17:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra dziewczyny źle zrobiłam że wstawiłam link do albumu, ale nie dąsam się jak to stwierdziła ojejku. Nie wiedziałam że nie można ufać nawet "wam". A zdjęcia które dodaje na insta czy w publicznych albumach chcę by inni je oglądali, nie ma w nich nic co mogłoby naruszyć moją prywatność.
    Ale to moje zdanie i proszę je uszanować tak jak ja uszanowałam wasze. A na pewno nie chciałam rozpętać gówno burzę :(

    rosax3 lubi tę wiadomość

    Cykl nr 54
    17.11-poronienie całkowite Ig: aja.photo FB: wesoło w kuchni
    58e49922f0db7.png bl9chdgeo8iqt0ft.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 sierpnia 2016, 17:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nic nie robie ! Czekam na koniec malpy i nie wychodze z barlogu :dd

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 sierpnia 2016, 17:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    vitae13 wrote:
    Dziewczyny jak dla mnie to najlepsza gotowa mieszanka na pierogi to ta: https://www.google.pl/search?q=ciasto+pierogowe+bezgluten&client=ms-android-lge&hl=en-PL&biw=360&bih=519&prmd=ivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwip77n4wqXOAhUKjSwKHQKCBt0Q_AUIBygB#imgrc=cUQPwn12WFlaqM%3A

    Moj syn ma nietolerancje i z niej wychodzi super ciasto. Przepis jest na odwrocie opakowania. Uwazam tylko z woda i daje na oko.
    o i cena całkiem fajna :)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 sierpnia 2016, 17:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    To nic nie robie ! Czekam na koniec malpy i nie wychodze z barlogu :dd
    Dlatego ja już nie chcę nic badać bo zbadałam poziom hormonów tarczycy - mały rozjazd leki. Prolaktynę zbadałam wartości poza normą - leki. Progesteron mimo tego, że w normie - leki. A żaden z lekarzy nie informował mnie o tym, że dzień cyklu ma wpływ, że jest tysiąc czynników które mogą mieć wpływ. Jestem człowiekiem cholerykiem - przed badaniem mogłam się wściec i wartość prolaktyny sru w górę. Zaczynam się coraz bardziej wypinać zadkiem na te wszystkie leki, które mam bo miałam za ich pomocą cudownie zajść w zdrową ciążę i właśnie kolejną straciłam. Więc chyba dalej jest jakiś problem a koncernów farmaceutycznych nie chcę wspierać tylko dlatego, że lekarz nie wie co mi jest i strzela na oślep.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 sierpnia 2016, 17:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli lepiej zdac sie na los :))
    A wiem ze czesto jest tak ze jak sie oleje sprawe nagle sie udaje !

  • Morwa Autorytet
    Postów: 14305 19438

    Wysłany: 3 sierpnia 2016, 17:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakreconaŻona wrote:
    Tak poproszę :)

    SFhIDMu.jpgSFhIp2.png

    Jak chcesz skopiować to cytuj ten post i skopiuj link od [ i m g ] do [ / i m g ]

    Edit : chyba ,że chcesz inne tło to powiedz które :D to na sierpień wydało mi się być ok :D

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 17:53

    ZakreconaŻona lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 sierpnia 2016, 17:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa <3 Dziękuję, jest przepiękny <3

    Morwa lubi tę wiadomość

  • Morwa Autorytet
    Postów: 14305 19438

    Wysłany: 3 sierpnia 2016, 18:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJA_S wrote:
    Dobra dziewczyny źle zrobiłam że wstawiłam link do albumu, ale nie dąsam się jak to stwierdziła ojejku. Nie wiedziałam że nie można ufać nawet "wam". A zdjęcia które dodaje na insta czy w publicznych albumach chcę by inni je oglądali, nie ma w nich nic co mogłoby naruszyć moją prywatność.
    Ale to moje zdanie i proszę je uszanować tak jak ja uszanowałam wasze. A na pewno nie chciałam rozpętać gówno burzę :(
    Nie ma gówno burzy :D gówno burzy nie widzałaś! Ja tez udzielam się na portau społecznościowym, tez wrzucam tam zdjęcia , ale nie chciałabym mieszać jednego z drugim , tzn forum to jedno , życie prywatne to drugie :p ale tak jak napisałaś to Twoje zdanie na ten temat jest kluczowe, a nie nasze ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 18:03

  • farmaceutka77 Autorytet
    Postów: 1049 672

    Wysłany: 3 sierpnia 2016, 18:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    wysycenie % masz ładne :) zazdroszczę takiego ft3 ;)

    FT4 51.80% [ wynik 17.18, norma (12 - 22)]

    FT3 77.30% [ wynik 5.96, norma (3.1 - 6.8)]

    Tsh może być podwyższone również przez prolaktynę. Badałaś jej poziom ?
    Wow poziom hormonow piekny:) zastanawia mnie czy taka rozbieznosc miedzy poziomami tych hormonow moze mieć jakis wplyw, ale podkreslam, ze sie na tym nie znam i moze to byc ok:)
    Ja mam w miare rowno ale aby po 30% ;/ chyba ze cos sie zmienilo bo braniu supla z jodem i selenem:)

    xnw4krnt7935gj3w.png
  • Morwa Autorytet
    Postów: 14305 19438

    Wysłany: 3 sierpnia 2016, 18:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    farmaceutka77 wrote:
    Wow poziom hormonow piekny:) zastanawia mnie czy taka rozbieznosc miedzy poziomami tych hormonow moze mieć jakis wplyw, ale podkreslam, ze sie na tym nie znam i moze to byc ok:)
    Ja mam w miare rowno ale aby po 30% ;/ chyba ze cos sie zmienilo bo braniu supla z jodem i selenem:)
    T3 tworzy się z t4. U mnie idzie to w druga stronę niż u Zyrci. Ft4 Jest wysoko bo biorę euthyrox, a ft3 leży i kwiczy. Ja mam Hashimoto, więc moja tarczyca gra ze mną w kulki ;)

    Edit : Przeciwciała u siebie sprawdzałaś (Anty TPO i anty TG) ?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 18:10

  • marciaa Autorytet
    Postów: 4265 1266

    Wysłany: 3 sierpnia 2016, 18:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    Jakie nie uda?!? Uda sie, uda! badania beda juz zbedne :p

    <3
    ciągle zapominam haha

  • Demsik Autorytet
    Postów: 1490 1680

    Wysłany: 3 sierpnia 2016, 18:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobie laski was wszystkie jak wroce z wczasow a wpadlam zeby zyczyc madziulli sto lat i spelnie.ia marzen :-)
    Ja 11 dpo @

    Madziulla lubi tę wiadomość

    Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • Morwa Autorytet
    Postów: 14305 19438

    Wysłany: 3 sierpnia 2016, 18:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakreconaŻona wrote:
    Morwa <3 Dziękuję, jest przepiękny <3
    Cieszę się, że Ci się podoba :D teraz zrób równie pięknego dziedzica :* i przenośmy się wszystkie na fiolet . Aby oczy o różu odpoczęły potrzeba ponoć aż 9 miesięcy ;)

    Canti 90, Karolczyk, ZakreconaŻona, Mona_M lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 sierpnia 2016, 18:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ale macie boskie te suwaczki :D też zaraz jakiegoś poszukam ;)

    Morwa, ZakreconaŻona lubią tę wiadomość

  • Cytrynka_ Autorytet
    Postów: 4402 1914

    Wysłany: 3 sierpnia 2016, 18:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJA_S wrote:
    Dobra dziewczyny źle zrobiłam że wstawiłam link do albumu, ale nie dąsam się jak to stwierdziła ojejku. Nie wiedziałam że nie można ufać nawet "wam". A zdjęcia które dodaje na insta czy w publicznych albumach chcę by inni je oglądali, nie ma w nich nic co mogłoby naruszyć moją prywatność.
    Ale to moje zdanie i proszę je uszanować tak jak ja uszanowałam wasze. A na pewno nie chciałam rozpętać gówno burzę :(
    "Nam" mozesz zaufac. Ale to forum publiczne. Nie wiesz kto i kiedy tu wejdzie z zamiarem zrobienia przykrosci pierwszej lepszej osobie. I wtedy Ty mozesz byc na celowniku.

    Morwa, AJA_S, Omon lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 sierpnia 2016, 18:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm bylam u internistki, powiedzialam ze sie staramy o drugie i dala skierowsnie tylko na usg tarczycy i te ktore Wam podalam. Dobra juz sobie nie wkrecam :d jestem w normach wiec co ma byc to bedzie :x
    A co to znaczy jak w polowie cyklu mniej wiecej meeeega bardzo boli mnie jajnik?
    I czuje go przez brzuch jakby byl spuchniety. Moze tym sie powinnam.martwic?

    Wtedy sie udalo za drugim razem to moze teraz pojdzie lepiej ;p

‹‹ 78 79 80 81 82 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego