Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne SIERPNIOWE BRZUSZKI - tu zachodzimy w ciążę!!!
Odpowiedz

SIERPNIOWE BRZUSZKI - tu zachodzimy w ciążę!!!

Oceń ten wątek:
  • *KasiaS* Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Wczoraj zrobiłam test i wyszedł pozytywny

Heathera, agatkaa, Abra, kattalinna, mmarzenak, Kjopa3, Migracja lubią tę wiadomość

15.04.2016 synek Filipek ❤️
    12.01.2018 Aniołek [*] 8 tc (cp) laparotomia, usunięty lewy jajowód
    31.03.2019 Bliźniaki [*][*] 12 tc poronienie zatrzymane

Ja: 33 lata
    kwas foliowy, wit. D3, jod, kwasy DHA, magnez
    TSH 0,596
    Prolaktyna 8,6
    Testosteron 0,39

On: 33 lata
    Cynk, selen, kwas foliowy, wit. D3

Nie jesteś wybrakowana. Nie zrobiłaś niczego złego. Jesteś silna, jesteś odważna i zawsze pozostaje nadzieja. – Ashley Williams
  • *KasiaS* Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rano lecę na betę trzymajcie kciuki!

Heathera, agatkaa lubią tę wiadomość

15.04.2016 synek Filipek ❤️
    12.01.2018 Aniołek [*] 8 tc (cp) laparotomia, usunięty lewy jajowód
    31.03.2019 Bliźniaki [*][*] 12 tc poronienie zatrzymane

Ja: 33 lata
    kwas foliowy, wit. D3, jod, kwasy DHA, magnez
    TSH 0,596
    Prolaktyna 8,6
    Testosteron 0,39

On: 33 lata
    Cynk, selen, kwas foliowy, wit. D3

Nie jesteś wybrakowana. Nie zrobiłaś niczego złego. Jesteś silna, jesteś odważna i zawsze pozostaje nadzieja. – Ashley Williams
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abra wrote:
    A cóż to za problem :?
    Nie takie "rzeczy" się woziło :P

Rozwiązanie nr 2:
    nie pić przez jakieś 3 godz i wtedy z tego moczu zrobić test, to się hormon trochę nagromadzi, ale uwzględniwszy upały, ja wybrałabym opcję nr 1 :D

Co Ty wybierzesz??

Możesz wyskoczyś w trakcie pracy po test?

Chyba wybiore opcje nr 1 :) Po drodze nie mam zadnej apteki ktora by byla otwarta o tej godzinie ale postaram się wyjsc w trakcie pracy, gorzej jesli się nie uda ;)

Abra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *KasiaS* wrote:
    Rano lecę na betę trzymajcie kciuki!

Trzymamy :) Powodzenia !!!

• Abra Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatkaa wrote:
    Chyba wybiore opcje nr 1 :) Po drodze nie mam zadnej apteki ktora by byla otwarta o tej godzinie ale postaram się wyjsc w trakcie pracy, gorzej jesli się nie uda ;)

To będzie problem :/ , ale wtedy możesz zastosować awaryjny plan B ;)
    Tak czy tak trzymam kciuki zaciśnięte i proszę mi tu przysyłać dobre wieści :D
    Właśnie wypiłam toast za Twój jutrzejszy pozytyw ;)

Kasia - powodzenia! Oby beta poszybowała ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 22:17

agatkaa, Kjopa3 lubią tę wiadomość

Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię,
    Zanim się urodziłaś - kochałam Cię,
    Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia - byłam gotowa za Ciebie umrzeć...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abra wrote:
    To będzie problem :/ , ale wtedy możesz zastosować awaryjny plan B ;)
    Tak czy tak trzymam kciuki zaciśnięte i proszę mi tu przysyłać dobre wieści :D
    Właśnie wypiłam toast za Twój jutrzejszy pozytyw ;)

Kasia - powodzenia! Oby beta poszybowała ;)

Dziękuję :)

Abra lubi tę wiadomość

• Abra Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatkaa wrote:
    Dziękuję :)

Na zdrowie - oby już nie tylko Twoje ;)

• inaa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 01:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :* .... mimo, że nie jestem aktywna na forum trzymam nadal za Was kciuki kochane :* ! Pozdrawiam .... Wasza... ( pewnie nowe dziewczny mnie nie kojarzą, ale co tam ) Wasza Ina :* !!! Abra.... Ty wiesz.......... mocno mocno zaciskam :* !

Abra, bizona lubią tę wiadomość

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie testuję dziś :( tempka kolejny spadek, brzuch boli, czekam na @

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abra wrote:
    Na zdrowie - oby już nie tylko Twoje ;)

Kochanam specjalnie dla Ciebie dzis zatestowalam :) z powodu tego dupka....

Dzis mam 27 dc a test wyszedł negatywny....buuu

Tak więc noooo ;)

Jechałam rano z moczem i wypatrzyłam po drodze apteke 24 h ;D Obudzialm Pania dzwonkiem i tak od niechcenia dala mi ten test (a w myslalch pewnie mowila do siebie - "jakas powalona ta laska, o tej godz po test...." Hehe :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ech, a ja pojechalam rano na bete, bo w piatek laboratorium bedzie nieczynne, a jutro nie mam mozliwosci zrobic badania. dzis moj 11 dpo. pewnie wyniki beda po poludniu, ale jakos tak sie nie ludze, wiec przynajmniej rozczarowania wielkiego nie bedzie :)

agatkaa: mi sie wydaje, ze panie w aptekach to widzialy już wszystko ;))))
    szkoda, ze negatywny, ale moze jeszcze sie uda :) pisalam juz wczesniej, ale ja przy becie 600 mialam "taka se" druga kreske, trzeba bylo sie wpatrywac ;)

agatkaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziewczyny test też negatywny :( jutro prawdopodobny termin @. Pewnie przyjdzie :( cholera ile razy można oglądać 1 kreskę? Tej 2 się chyba nie doczekam

agatkaa lubi tę wiadomość

• cachaarel Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też negatywny. Czekam na @

• Abra Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatkaa wrote:
    Kochanam specjalnie dla Ciebie dzis zatestowalam :) z powodu tego dupka....
    Dzis mam 27 dc a test wyszedł negatywny....buuu
    Tak więc noooo ;)
    Jechałam rano z moczem i wypatrzyłam po drodze apteke 24 h ;D Obudzialm Pania dzwonkiem i tak od niechcenia dala mi ten test (a w myslalch pewnie mowila do siebie - "jakas powalona ta laska, o tej godz po test...." Hehe :)

A co Ty się jej myślami przejmujesz :? Niech se myśli co chce i lej na to...
    Straszna szkoda, że test negatywny, ale jeszcze nic nie jest przesądzone, także ja kciuków nie puszczam ;)
    Amidala ma rację, że z tymi testami różnie bywa :/
    Audobrandessa wrote:
    U mnie dziewczyny test też negatywny :( jutro prawdopodobny termin @. Pewnie przyjdzie :( cholera ile razy można oglądać 1 kreskę? Tej 2 się chyba nie doczekam

Doczekasz się, doczekasz - jak każda z nas ;)
    Powodzenia :)

Amidala - czekamy z niecierpliwością na wysoką betę ;)
    cachaarel wrote:
    U mnie też negatywny. Czekam na @

Bardzo mi przykro - trzymaj się Kochana :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 08:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ten cykl chyba wariuje. Zawsze przed @ miałam wyższa temp. Bolaly mnie piersi, i delikatnie podbrzusze. W tym cykly jakieś szalenstwo. Temp 36,6 bola tylko sutki ijajnik, czasami odczuwam podbrzusze szczególnie wieczorem. Jak nie zwariuje zanim zobaczę te 2 krechy to będzie dobrze.

• Abra Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audobrandessa wrote:
    Mi ten cykl chyba wariuje. Zawsze przed @ miałam wyższa temp. Bolaly mnie piersi, i delikatnie podbrzusze. W tym cykly jakieś szalenstwo. Temp 36,6 bola tylko sutki ijajnik, czasami odczuwam podbrzusze szczególnie wieczorem. Jak nie zwariuje zanim zobaczę te 2 krechy to będzie dobrze.

W razie czego w wariatkowie nie będziesz sama, ja też do Ciebie dołączę i pewnie duża część z forumowiczek...
    Może otworzą specjalny oddział dla obłąkanych staraczek :P

Audobrandessa, Kjopa3 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abra wrote:
    Amidala - czekamy z niecierpliwością na wysoką betę :)

bardzo dziękuję za czekanie, ale ja się w ogóle nie czuję w ciąży - przynajmniej bede mogla w sobote swietowac panienski :))
    ja w ogole nie umiem tej szyjki zbadac - cos tam ja staram sie pomacac czasem, ale nic mi nie mowi. rano dzis byla np rozpulchniona i wysoko mega (trudno mi ja bylo znalezc), a znowu dwa dni temu rano twarda jak kamien, i tak w kolko. mam tylozgiecie macicy wiec nawet nie mam pojecia czy to cos zmienia, no i mam ja po lewej stronie :D
    z tym sluzem to samo - wczoraj bardzo gesty, bialy, dzis za to wodnisto bialy - czarna magia :))

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, widze ze dziś same negatywy....ale dziewczyny jeszcze nie wszystko przesądzone, dopoki nie ma @, wszytsko jest mozliwe :)

Ja teraz spokojnie czekam na @ i jesli ewentualnie nie przyjdzie to wtedy może po kilku dniach zatestuję :)

• Abra Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amidala wrote:
    bardzo dziękuję za czekanie, ale ja się w ogóle nie czuję w ciąży - przynajmniej bede mogla w sobote swietowac panienski :))
    ja w ogole nie umiem tej szyjki zbadac - cos tam ja staram sie pomacac czasem, ale nic mi nie mowi. rano dzis byla np rozpulchniona i wysoko mega (trudno mi ja bylo znalezc), a znowu dwa dni temu rano twarda jak kamien, i tak w kolko. mam tylozgiecie macicy wiec nawet nie mam pojecia czy to cos zmienia, no i mam ja po lewej stronie :D
    z tym sluzem to samo - wczoraj bardzo gesty, bialy, dzis za to wodnisto bialy - czarna magia :))

To, że nie czujesz się ciążowo, nie znaczy w ogóle, że w tej ciąży nie jesteś, także czekamy na betę :)
    Też mam tyłozgięcie i też nie wiem czy to ma jakieś znaczenie w badaniu szyjki, ale czasem coś tam zaznaczę jak jestem przekonana :P
    A śluz się zmienia nawet w ciągu 1 dnia, dlatego w opisie jest wskazane, żeby zaznaczać na wykresie ten najbardziej płodny, który danego dnia zaobserwowałyśmy

Amidala lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amidala, no to czekamy :)

Nie przejmuj sie, ja tez z badaniem szyjki mam problem,nie wiem czy jest nisko czy wsykoko czy srednio i dlatego tego nie robie ;)

‹‹ 29 30 31 32 33 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ