Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne SIERPNIOWE BRZUSZKI - tu zachodzimy w ciążę!!!
Odpowiedz

SIERPNIOWE BRZUSZKI - tu zachodzimy w ciążę!!!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja korzystam z takiej aplikacji na telefon bardzo prostej do rejestrowania cykli (jest duzo bardziej "prymitywna" niz Ovu i nie ma zadnych wykresów), bo bardzo latwo tam sie dodaje notatki - wiec sobie tam zapisuje jak cos w ciagu dnia sie zmienia, albo jak nie jestem pewna czy wodnisty, czy mlecznokremowy, czy pomiedzy :)

ciesze sie ze nie tylko ja mam klopot z ta szyjka dziewczyny :)) w sumie sie poddalam, tak samo jak temp nie mierze zeby sie nie nakrecac.
    na mnie nie najlepiej dziala jak nic nie robie tylko mysle o jednym, wiec im mniej "rytualow" tym lepiej.
    podziwiam, ze niektore dziewczyny potrafia robic te pomiary codzienni eo tej samej porze, zaznaczac kazdy drobny symptom, opisywac, ogarniaja szyjki i sluzy i ze sobie z tym wszystkich psychicznie radza, ja bym pewnie oszalala :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amidala wrote:
    ja korzystam z takiej aplikacji na telefon bardzo prostej do rejestrowania cykli (jest duzo bardziej "prymitywna" niz Ovu i nie ma zadnych wykresów), bo bardzo latwo tam sie dodaje notatki - wiec sobie tam zapisuje jak cos w ciagu dnia sie zmienia, albo jak nie jestem pewna czy wodnisty, czy mlecznokremowy, czy pomiedzy :)

ciesze sie ze nie tylko ja mam klopot z ta szyjka dziewczyny :)) w sumie sie poddalam, tak samo jak temp nie mierze zeby sie nie nakrecac.
    na mnie nie najlepiej dziala jak nic nie robie tylko mysle o jednym, wiec im mniej "rytualow" tym lepiej.
    podziwiam, ze niektore dziewczyny potrafia robic te pomiary codzienni eo tej samej porze, zaznaczac kazdy drobny symptom, opisywac, ogarniaja szyjki i sluzy i ze sobie z tym wszystkich psychicznie radza, ja bym pewnie oszalala :)

Ja własnie się zastanawiam ile wykresów dam radę poprowadzić, bo chyba do tego się nie nadaje ;) zreszta nawet widac to po mierzeniu tempki...;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 10:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abra wrote:
    W razie czego w wariatkowie nie będziesz sama, ja też do Ciebie dołączę i pewnie duża część z forumowiczek...
    Może otworzą specjalny oddział dla obłąkanych staraczek :P

Nooo, wszytskie dołaczymy ;) Nie bedziemy musiały już pisać tylko bedziemy sobie konwesrowaly na oddziale ;) a nasi panowie będa nas odwiedzac co drugi dzien w celu kopulacji ;)

Sorki dziewczyny ale wyobźnia mnie poniosla ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 10:09

kattalinna, Abra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatkaa wrote:
    Sorki dziewczyny ale wyobźnia mnie poniosla ;)

hahaha :D jak dołączysz drinki z palemką, to jestem za :D

agatkaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amidala wrote:
    hahaha :D jak dołączysz drinki z palemką, to jestem za :D

No jasne, będą drinki na rozluźnienie :D Myślę, że wszystkie byśmy się odstresowaly, wyluzowały i tylko swoich menów przyjmowaly to od razu wszystkie bysmy zaciązyly ;)

Amidala, Abra, Migracja lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lece dziewczyny na spotkania, dam znac po poludniu jak bede miala wyniki !!
    Chociaz u mnie beta powyzej zera niekonkecznie musi oznaczac ciaze, moze byc (TFUTFU!!) jeszcze uaktywniony zasniad niestety ale tego to nawet nie zakladam :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy kciuki :)

• Abra Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatkaa wrote:
    No jasne, będą drinki na rozluźnienie :D Myślę, że wszystkie byśmy się odstresowaly, wyluzowały i tylko swoich menów przyjmowaly to od razu wszystkie bysmy zaciązyly ;)

Teraz tylko wniosek do NFZ o refundację takiej terapii i ruszamy :)

Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię,
    Zanim się urodziłaś - kochałam Cię,
    Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia - byłam gotowa za Ciebie umrzeć...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abra wrote:
    Teraz tylko wniosek do NFZ o refundację takiej terapii i ruszamy :)

Jestem zaaa :)

• Aga26 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zastanawiam czy w ogóle miałam owulacje. Jestem niby 5 dni po, a poranne temperatury jak na wcześniejsze cykle mam niskie. Możliwe, że przez te upalne i zarwane noce mam niższe temperatury rano?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba możliwe. Ja marzyłam temp tylko przez dwa cykle i zawsze miałam po owulacji wyższa ponad 37. W tym cyklu 36,6 nie ważne o której godzinie bym mierzyla. Może te upaly tak wplywaja, organizm się sam chlodzi. Nie wiem już sama...

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abra ja też jestem za :)

Abra lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa wrote:
    :* .... mimo, że nie jestem aktywna na forum trzymam nadal za Was kciuki kochane :* ! Pozdrawiam .... Wasza... ( pewnie nowe dziewczny mnie nie kojarzą, ale co tam ) Wasza Ina :* !!! Abra.... Ty wiesz.......... mocno mocno zaciskam :* !
    inaa a co u Ciebie? szukałam Cie po fioletowej stronie już

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna14 ale masz fajnie, jedna mala dzidzia a druga juz w drodze :) Gratuluje :) Jak Ty tego dokonałas? ;)

Zdrówka życze dla Ciebie i dzieciaczków :)

• Abra Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    inaa a co u Ciebie? szukałam Cie po fioletowej stronie już

Inaa na razie do fioletu nie dołącza, tak z resztą jak i ja póki co :(

• kata89 Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba tez prędko nie dołączę. Właśnie zaczęły sie plamienia. Teraz tylko czekam jak @ sie rozwinie i znów działamy. :)

a55a0765ad.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, mogę dołączyć? :) U mnie 3 cykl starań, zamierzam testować 26.08. Pozdrawiam

• Abra Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kata89 wrote:
    Ja chyba tez prędko nie dołączę. Właśnie zaczęły sie plamienia. Teraz tylko czekam jak @ sie rozwinie i znów działamy. :)

Przykro mi bardzo - wiem co czujesz :(
    Nie poddawaj się - musimy walczyć i w końcu się uda ;)

• agape Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, dołączę się do Was :) Zamierzam testować 20 sierpnia. Jestem przy pierwszym cyklu z CLO, po obserwacji i owulacji mam nadzieję/( bo moj gin na urlopie i mam wizytę dopiero 17sierpnia, to się dowiem, czy w ogóle sens testowania jest). Trzymam kciuki za wszystkie z fasolkami i z nadzieją na nie :)

Pozdrawiam! :)

Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
    PCO
    wysoka prolaktyna
    Prawie 20 miesięcy starań ...
    październik 2015 - 6tc (*) :(
    Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
    Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmysza i Agape - witajcie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 13:33

‹‹ 30 31 32 33 34 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ