X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne SIERPNIOWE BRZUSZKI - tu zachodzimy w ciążę!!!
Odpowiedz

SIERPNIOWE BRZUSZKI - tu zachodzimy w ciążę!!!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Maruda wrote:
    Anna, my też zaczęliśmy przygotowania do IVF i sądziłam, że już w lipcu będę stymulowana a sierpień test. Ale nic z tego. Zdecydowali, że jeszcze raz zrobią mi badanie krwi i po raz kolejny nasienie męża a wyniki dotrą do nas za 3 miesiące. Dodam tylko, że mieszkam w Anglii i tu zazwyczaj wyniki szpitalne przychodzą w ciągu miesiąca. To jest ich taki sposób na zmniejszenie liczby pacjentów do IVF. Sądzą, że w ciągu tych 3 miesięcy niektóre pacjentki zajdą w ciążę. To nie fair moim zdaniem, bo płacę składki i podatki tutaj a o dziecko staramy się prawie 2 lata. :/

no co ty gadasz - ja tez anglia. Ale IVF w pl sie zdecydowalismy. Mnie przeniesli z czerwca na lipiec, bo wyobraz sobie kasy zabraklo na to polrocze w klinice (rzadowy program) no i masakra, caly czas na antykach mnie przetrzymuja, ale mam nadzieje, ze w lipcu juz zaczne stymulacje. Ten miesiac to dla mnie wiecznosc, ale na ten czas wyjechalam do uk, bo w pl chyba bym depresji dostala. Za tydz lece do pl i wizyta - zobaczymy, co mi powiedza :) Wiem o co ci chodzi, dokladnie znam sytuacje pod wzgledem staran w uk, oni nawet i czesto kaza sie kolejny rok starac naturalnie, nic ich nie obchodzi, ze juz 2 lata staran za wami bez rezultatow, tu nawet do 12 tyg, to dla nich przeciez nie jest jeszcze ciaza - nie dadza ci dupka czy luteiny. Znajoma jak poronila, czekala 4 godziny, krwawila, wila sie z bolu az w koncu ja przyjeli i oznajmili - ze im przykro, ze jeszcze bedzie miala pani nie jedno dziecko. No masakra, a kolejna znajoma, juz w zaawansowanej ciazy, problem z tarczyca i z astma, tez prawie nie poronila (prawie rok sie starali o maluszka) a w szpitalu do niej powiedzieli to samo - jak teraz sie nie uda, jeszcze nieraz pani zajdzie w ciaze. Tak jakby u kazdej zachodzenie w ciaze bylo takie proste :/ no nic badzmy dobrej mysli, kciukam za Ciebie Lady Maruda!!!! <3 :)

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde mam nadzieje ze na sierpien sie jednak zalape :P

Anna255, Landryneczka lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z jakiej części Anglii jesteś, jeśli można zapytać? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    troche ponad godzinke od Walii - czyli nie za cieple klimaty :P a Ty?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manchester Aniu. Czyli deszcz 365 dni w roku :P

Anna255 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Maruda wrote:
    Manchester Aniu. Czyli deszcz 365 dni w roku :P

coz - dla pocieszenia powiem, ze lato w Polsce tez juz tak nie rozpieszcza jak kiedys :) Ja w tym roku nie jade na wakacje, ale za rok to na pewno zaszaleje :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 13:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A środe się wybieram, jak mi się uda z pracy wyrwać.

• asioczek86 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam dziewczyny :) a ja poproszę żeby mnie usunąć z testowania ;)
    cykl mi się wydłużył i wszystko się poprzestawiało :( będę wiedziała kiedy w sierpniu test to dam znać. :)

8.03.2015- mama Aniołka (8/9tc)
    28.04.2016 IGA <3 3400g i 57 cm szczęścia :)
    17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Maruda proszę mnie wpisać na 6-go ;) Tak mi się w czerwcu @ przedłużyła, że teraz @ dopiero ją :/ a kolejny termin dopiero w sierpniu.

• monilia84 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) chciałabym też do Was dołączyć bo dziś nawiedziła mnie @ i nici z lipcowego testowania. Sierpień jak najbardziej mi pasuje :)
    Planuje testować 03.08.2015 :)

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monilia A Kuuu Kuuu :) :) :) Też się wpisałam na sierpień skoro lipiec mnie denerwuje :P

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzusiax mam nadzieje że wkońcu się znajdziemy razem na fioletowej stronie bardzo bym tego chciała dla Nas wszystkich :)

f2wlj44jk32wmpis.png
    iv09cwa1ldduj806.png
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bardzo bym chciała :) Czas pokaże jak będzie :)

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Widzę Monilio, że będziesz testować dzień przede mną :) Oj jak bym chciała, żeby wszystkie z listy zaszły w sierpniu w ciążę... :) No cóż, pozostaje wierzyć, że nam się uda i że wątek będzie szczęśliwym biedronkowym talizmanem :P

• monilia84 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Maruda to byloby spelnienie marzen wszystkich testujacych. Biedroneczki czekamy na Was :)

f2wlj44jk32wmpis.png
    iv09cwa1ldduj806.png
  • Siemka Przyjaciółka

Wysłany: 4 lipca 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chcę dołączyć do listy na 2 sierpnia :)

W oczekiwaniu na naszą małą księżniczkę
    uwo9tqywggs22bor.png
    Emilka <3
  • Lianna Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sierpniu mam aż dwie szanse... ;)
    Lady Maruda, chciałabym dołączyć - 1 sierpnia i potem 28.
    Kiedyś się musi udać :D

Lady Maruda, november123 lubią tę wiadomość

PWZJp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Lianna. Super, aż dwie szanse w miesiącu. Wróżę soczystą biedronę :) Jak długo się staracie i czy macie już dzieci? Pozdrawiam :)

• Lianna Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już ponad rok staramy się o pierwsze dziecko. U mnie jest endometrioza, tsh od niedawna wreszcie opanowane. Poza tym hormony ok. W tym tygodniu narzeczony idzie na badanie nasienia.
    Mam nadzieję, że lato będzie sprzyjało większemu psychicznemu luzowi :) Przyda się...

Serdeczności :)

PWZJp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, u mnie nawet 2 letni pobyt w tropikalnym kraju nie pomógł w zajściu :D Teraz dla odmiany mieszkam w deszczowym i zimnym państwie. Też nie lepiej. Ale ok, nie będę smutać. Ten wątek ma być szczęśliwym i wszystkim nam przyniesie piękne pozytywne testy. Dwie koleżanki z sierpniowej listy już są w ciąży, a więc może i nam się uda. :)

‹‹ 2 3 4 5 6 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ