Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne SIERPNIOWE BRZUSZKI - tu zachodzimy w ciążę!!!
Odpowiedz

SIERPNIOWE BRZUSZKI - tu zachodzimy w ciążę!!!

Oceń ten wątek:
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam zostalo ostatnie opakowanie witamin FertiMan i FertiLady ;) A potem bedzie tylko wiesiolek, witamina C, owoce goji, migdaly i wino na endometrium, a po owulacji - ananas :P Jedziemy z koksem :D

Poza tym wciaz wierze, ze moja wrozba obraczkowa nie klamala, przepowiadajac ciaze w lipcu ;) Tym razem czekam z testem, dzien po spodziewanej miesiaczce. Nigdy wiecej rozczarowan na tescie, to moje postanowienie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 13:18

mewka87 lubi tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj M ma słabe żołnierzyki więc łyka trochę suplementów, ja tylko magnez z B6 i kwas foliowy. Od tego cyklu zaczęłam pić inofilic i brać wiesiołka zobaczymy czy to coś zmieni :)

Iwonka dlaczego to ostatni cykl?

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam suplementy dla mężów. Mój miał w zeszłym roku morfologię 2% a teraz ma już 3%. Chyba Maca jednak pomaga :)

• Bunia86 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój właśnie między innymi macę łyka :) Mam nadzieję że pomoże :)

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super rzeczy się dzieją na lipcówkach. Nasza lista się wykrusza. She86 właśnie pokazała pozytywny test, a więc z przyjemnością wykreślę ją z sierpniówek :)

Bunia86, Lianna lubią tę wiadomość

• karolka22 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2016, 20:56

cl2sjfv.png
  • kata89 Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki! Ja niestety zaczęłam nowy cykl, wiec zapisuje się do Was. Prosze o wpisanie na 10.08. Jesli sie cos zmieni dam znać.

a55a0765ad.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę o wpisanie 06.08

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczyny,proszę na 4 sierpnia :) teraz troche na luzie bo bez liczenia. Ale 4-go wypada mi @

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah kochana ja też wierze,że nasze wróżby się sprawdza i w lipcu zajdziemy w ciążę :) moja obrączka uparcie 7 puka :)

• Jagah Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mewka87 - no to działamy w tym miesiącu na maxa :D Trzymam kciuki za Nasze lipcowe bzykanko :D :D

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    och bzykanko mmmmm czekam do końca okresu :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zaczęłam nowy cykl i będzie to mój pierwszy cykl z Clo. Lekarz dał mi na próbę, bo cykle i tak mam normalne, 27 dniowe i rzekomo owuluję. A więc Clo przez 3 cykle, jak się nie uda zajść w ciążę to od razu przechodzimy na IVF. Już 2 lata starań nam leci.... Smutno mi :(

• wombi Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Maruda,wiem jak Ci smutno, ja miałam tak samo jak lekarz mi powiedział, że czekamy do września i potem od razu ivf. Myślałam, że to nie nastąpi i nie będę musiała w ogóle o tym myśleć.
    Ale jakoś to przetrawiłam i jest już ok. Poza tym teraz się dowiedziałam, że to mój ostatni cykl z clo i w sierpniu dostanę jeszcze zastrzyki.
    Trzymam kciuki za Twoje clo :)

Lady Maruda lubi tę wiadomość

Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
    Starania od 2013
    HSG, laparoskopia, histero, IUI :( histero z resekcją
    01.2016 I ICSI :( 1 zarodek, 0 mrożaków
    05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
    11.2019 IUI :(
    12.2019 IUI :(
    02.2020 IUI :(
    06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu :(
    09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
    06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
    8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt <3
    12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu :( czekamy na amnio
    16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
    14.02.2022 FET 3aa
    6dpt ⏸
    7dpt beta 72,70
    9dpt beta 178
    14dpt 1709
    25dpt jest <3 6t2d
    12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
    22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
    30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
    39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
    ---
    22.07.2024 FET :( 5bb
    16.09.2024 FET :( 3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wombi. Widzę, że jedziemy mniej więcej na tym samym wózku ;)

wombi lubi tę wiadomość

• Alicja92 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki :) prosilabym o wpisanie mnie wstepnie na 20. Nie wierze, no ale musie sie udac!

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam u was drogie staraczki? Wszystkie gotowe i zwarte przed nadchodzącą owulacją? Sierpień tuż tuż, nie mogę uwierzyć jak ten czas zleciał.
    W sierpniu będzie dokładnie rok odkąd wyjechaliśmy z Filipin :(

• Abra Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady - mi tez lekarz powiedział, że jak na HSG wyjdzie wszystko ok, to klinika i pewnie IVF, ale mnie to nie smuci, tylko cieszy, że do przodu idziemy, a nie kolejny cykl starań i wiary i oczekiwań, a nie działania jakby tu sobie i przyszłej fasolce ewentualnie pomóc...
    Też brałam CLO przez 4 cykle, niestety się nie udało i jak dla mnie lepiej iść do specjalisty od niepłodności (a nie zwykłego gina) niż stać w miejscu...
    Tym bardziej, że Ty po 2 latach masz szanse na darmowy program, ale nie jestem jeszcze za bardzo w tym obeznana.

Trzeba działać dziewczyny, a nie czekać że się MOŻE uda!
    Nie dość się już naczekałyście?

Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię,
    Zanim się urodziłaś - kochałam Cię,
    Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia - byłam gotowa za Ciebie umrzeć...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Abra. Mój ginekolog jest specjalistą od niepłodności, właśnie dlatego mnie skierowali z przychodni do niego.
    Ja mieszkam w UK. Tutaj jest trochę inaczej niż w Polsce. IVF mam automatycznie za darmo wraz z wszystkimi lekami, nie muszę składać żadnych petycji ani dokumentów w tym celu. Lekarz chciał mi wykonywać IVF już w tym cyklu, no ale najpierw sprobujemy z Clo, może się uda.
    Clo na 3 miesiące też dostałam za darmo, w ramach tego, że jestem pacjentką działu niepłodności.

• Abra Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Maruda wrote:
    Hej Abra. Mój ginekolog jest specjalistą od niepłodności, właśnie dlatego mnie skierowali z przychodni do niego.
    Ja mieszkam w UK. Tutaj jest trochę inaczej niż w Polsce. IVF mam automatycznie za darmo wraz z wszystkimi lekami, nie muszę składać żadnych petycji ani dokumentów w tym celu. Lekarz chciał mi wykonywać IVF już w tym cyklu, no ale najpierw sprobujemy z Clo, może się uda.
    Clo na 3 miesiące też dostałam za darmo, w ramach tego, że jestem pacjentką działu niepłodności.

o matko - to tylko wyjeżdżać do Anglii na okoliczność IVF - jestem w szoku. To tylko u nas za każdy pierdół trzeba grubą kasę bulić....
    W takim razie cały temat Twoich starań widzę w nowym świetle...

Lady Maruda lubi tę wiadomość

Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię,
    Zanim się urodziłaś - kochałam Cię,
    Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia - byłam gotowa za Ciebie umrzeć...
‹‹ 4 5 6 7 8 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ