Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne SIERPNIOWE BRZUSZKI - tu zachodzimy w ciążę!!!
Odpowiedz

SIERPNIOWE BRZUSZKI - tu zachodzimy w ciążę!!!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Abro, tak jest. Dość długim procesem jest samo dostanie skierowania do szpitala, do ginekologa ds niepłodności. Bo u nas nie idzie się do ginekologa czy innych specjalistów z marszu. Każdy chodzi do lekarza rodzinnego, tzw.GP i zazwyczaj zwykły lekarz rodzinny (w moim przypadku mój GP jest młodym praktykantem) zajmuje się wszystkimi dolegliwościami.
    Najpierw mój GP zlecił mi po raz kolejny badania krwi a potem skierował mnie na HSG.
    Jak wszystko wyszło ok, to w końcu dał skierowanie do szpitala i na to skierowanie czekalismy około 2 miesięcy.
    Łącznie zajęło nam jakieś 8 miesięcy, żeby zdobyć wspomniane skierowanie, ale jak już dostalismy się do szpitala, wszystko zaczęło posuwać się bardzo szybko. Badanie krwi, ważenie, ponowne badanie nasienia, kolejna diagnoza i IVF od razu, w przeciągu kilku dni.
    Clo biorę gdzieś do września. Jak się nie uda, to od razu wskakuję na IVF w przeciągu następnego cyklu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Maruda wrote:
    Jak tam u was drogie staraczki? Wszystkie gotowe i zwarte przed nadchodzącą owulacją? Sierpień tuż tuż, nie mogę uwierzyć jak ten czas zleciał.
    W sierpniu będzie dokładnie rok odkąd wyjechaliśmy z Filipin :(
    u mnie do owulacji jeszcze gdzieś pewnie ponad dobry tydzień. Chociaż dzisiaj miałam jakiś taki dziwny spadek.. nie wiem czemu nawet.. ale na owulkę za szybko..

No niestety ten czas tak szybko leci, a najlepiej bieg czasu widać po cudzych dzieciach.. tak szybko rosną jak się je rzadko widzi .

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulette wrote:
    u mnie do owulacji jeszcze gdzieś pewnie ponad dobry tydzień. Chociaż dzisiaj miałam jakiś taki dziwny spadek.. nie wiem czemu nawet.. ale na owulkę za szybko..

No niestety ten czas tak szybko leci, a najlepiej bieg czasu widać po cudzych dzieciach.. tak szybko rosną jak się je rzadko widzi .
    U mnie też z jakiś tydzień do owulacji, jeśli nastąpi w ogóle ;) Lipcowa @ była u mnie spóźniona, więc i termin kolejnej, sierpniowej @ też się zmienił. Z tego co widzę, będziemy testować razem? :)

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem wpisana dwa razy? Sprawdzam i faktycznie dwukrotnie prosiłam o wpisanie :P proszę mnie wyrzucić z 31 sierpnia. Mam zamiar wyrobić się do 18 :D

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ostatnio przeglądałam listę i zauważyłam, że jesteś wpisana dwa razy, ale to tylko dlatego, że te dwie daty mi podałaś :P
    To co? Lecimy z nowym cyklem?

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musiałam się zakręcić gdzieś po drodze :P
    Lecimy z nowym cyklem :D

Lady Maruda lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli biedronki w natarciu ;)

• Jagah Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie owulka lada chwila, ale czekam na pozytywny test owulacyjny, bo Mąż chciałby ustrzelic chłopca ;) Wiemy, że zdrowe dziecko to najważniejsze, ale ta chęć posiadania syna też sie liczy dla faceta ;)

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my córeczkę :) Do pary :D

• marzusiax Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sierpień tuż tuż :) Ciekawe jak pójdzie :)

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po zakupach, ananas już czeka na konsumpcje po owulacji :D

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie jakoś inaczej niż zawsze, coś chyba owulka się szykuje szybciej. Zastanawiam się czy inofolic mógł mi przyspieszyć owu, bo normalnie to mam ok 20 dc ostatnio nawet 23 dc a teraz się zapowiada już na dniach :D

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia86 - bardzo mozliwe, w moim pierwszym cyklu gdzie polaczylam wiesiolka z witaminami prenetalnymi - owulacja przyspieszyla o 2 dni, to calkiem sporo :D Takze no, do dziela ;)

W sierpniu moja coreczka konczy 3 latka, i mam nadzieje, ze Fasolina bedzie niespodzianka dla calej rodzinki :D

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam Dziewczyny, a że Kocham biedroneczki to to liczę na to że ten cykl będzie tym szczęśliwym :-)
    także zadomawiam się w tym biedronkowym raju, poproszę o wpisanie mnie na 18 sierpnia :-)
    u mnie pierwszy cykl z monitoringiem, jutro idę na wyniki, czekam aż @ się skończy i do dzieła! będzie mała Biedronka, na co liczę ;-)

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png

Wysłany: 16 lipca 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miluszka wrote:
    Dołączam Dziewczyny, a że Kocham biedroneczki to to liczę na to że ten cykl będzie tym szczęśliwym :-)
    także zadomawiam się w tym biedronkowym raju, poproszę o wpisanie mnie na 18 sierpnia :-)
    u mnie pierwszy cykl z monitoringiem, jutro idę na wyniki, czekam aż @ się skończy i do dzieła! będzie mała Biedronka, na co liczę ;-)

Nawet testować będziemy tego samego dnia :D Pięknie ;)

miluszka lubi tę wiadomość

• miluszka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak właśnie spojrzałam, miałam Ci pod wykresem napisać ;-)
    no jak nic, będzie zielono ;-)

littleladybird lubi tę wiadomość

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miluszka wrote:
    no tak właśnie spojrzałam, miałam Ci pod wykresem napisać ;-)
    no jak nic, będzie zielono ;-)
    Ja też poproszę by na moim wykresie w sierpniu było zielono :) Możesz mi jakoś załatwić? :)

miluszka, Bunia86 lubią tę wiadomość

• marzusiax Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady maruda nadal myślisz nad staraniami czy stopujesz w tym cyklu?

• Bunia86 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzusiax jak ktoś tak potrafi załatwić to ja nawet osobiście się zjawie jak trzeba

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 12:33

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia86 wrote:
    Marzusiax jak ktoś tak potrafi załatwić to ja nawet osobiście się zjawie jak trzeba
    To u kogo się zjawiamy? Kto fasole sieje?

‹‹ 5 6 7 8 9 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ