Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne SIERPNIOWE BRZUSZKI - tu zachodzimy w ciążę!!!
Odpowiedz

SIERPNIOWE BRZUSZKI - tu zachodzimy w ciążę!!!

Oceń ten wątek:
  • asioczek86 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to mnie można zapisać na 25 sierpnia. najwyżej wam statystyki popsuję :P
    choć może skoro wątek zawirusowany to i mnie się uda ;)

Lady Maruda lubi tę wiadomość

8.03.2015- mama Aniołka (8/9tc)
    28.04.2016 IGA <3 3400g i 57 cm szczęścia :)
    17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asioczek, na pewno nie popsujesz nam statystyk. Tutaj każdy jest mile widziany i każda z nas zajdzie tu w ciążę. Biedrona będzie rozdawała fasole jak cukierki :)

• myshka84 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, to ja też chcę :)

na lipiec się nie wpisuję, bo robię sobie miesiąc przerwy, ale za to na sierpień poproszę dwa razy: 2.08 i 29.08 :D

jest kilka powodów żeby wybrać sobie sierpień, jak dla mnie.
    1. w pierwszym wpisie Lady Maruda obiecała, że tu się udaje wszystkim bez wyjątku :)
    2. w sierpniu mam urodziny
    3. w lipcu nie ma szans bo za dużo na głowie
    4. lato to lato i musi się udać
    5. bardzo lubię biedronki ;D

pozdrawiam Was gorąco i czekam na sierpień :)

7T8cp1.png
    Flp 4,6-7
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myshka84 wrote:
    hej, to ja też chcę :)

na lipiec się nie wpisuję, bo robię sobie miesiąc przerwy, ale za to na sierpień poproszę dwa razy: 2.08 i 29.08 :D

jest kilka powodów żeby wybrać sobie sierpień, jak dla mnie.
    1. w pierwszym wpisie Lady Maruda obiecała, że tu się udaje wszystkim bez wyjątku :)
    2. w sierpniu mam urodziny
    3. w lipcu nie ma szans bo za dużo na głowie
    4. lato to lato i musi się udać
    5. bardzo lubię biedronki ;D

pozdrawiam Was gorąco i czekam na sierpień :)
    Wow, 2 razy w miesiącu testowanie? Ale super, już czuję, że zajdziesz u mnie :)
    Jesteś oficjalnie wpisana! :)

• myshka84 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no, mam krótkie cykle i co któryś miesiąc tak się zdarza. ale od czasów starań chyba po raz pierwszy :) może to znak? :D

Lady Maruda, Bunia86 lubią tę wiadomość

7T8cp1.png
    Flp 4,6-7
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myshka84 wrote:
    no, mam krótkie cykle i co któryś miesiąc tak się zdarza. ale od czasów starań chyba po raz pierwszy :) może to znak? :D
    Mnie też raz na ruski rok zdarzy się mieć @ dwa razy w miesiącu, przy cyklach około 26 dniowych.
    To Myshko trzymam kciuki abyś dostała Biedronę :)

• Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie ten wątek przynosi szczescie :D ja byłam wpisana na testowanie 21.08, a już jednak teraz się udało :) II kreski, beta 343 i jutro wizyta u gina :)

Siemka, Lady Maruda, Anna255, Ania_84, Angela B-D, stardust87 lubią tę wiadomość

• Siemka Przyjaciółka

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresa 1992 gratuluje, super wiadomości :)
    zachęciłaś tym postem jeszcze bardziej żeby wpisać się w ten wątek. za 3 dni testuje, mam nadzieję że też w końcu będą II kreseczki :D

Anna255, Lady Maruda lubią tę wiadomość

W oczekiwaniu na naszą małą księżniczkę
    uwo9tqywggs22bor.png
    Emilka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka - ja mam przewidziane IVF na lipiec - wiec prosze o wpisanie mnie na liste, niech bedzie... 9 sierpien! :) a noz sie uda :D Kciukam za wszystkie i pozdrawiam :)

Siemka, Lady Maruda lubią tę wiadomość

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:
    Hejka - ja mam przewidziane IVF na lipiec - wiec prosze o wpisanie mnie na liste, niech bedzie... 9 sierpien! :) a noz sie uda :D Kciukam za wszystkie i pozdrawiam :)

Trzymam mocno kciuki <3

I proszę o wpisanie mnie na 31.08., skoro to szczęśliwy wątek, to może się tutaj uda :) nie wiem, czy zdążę z cyklem, bo moje są długie i nieprzewidywalne :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 11:27

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co to?? Jeszcze sierpnia nie a tu już w ciąże zachodzą? Też tak chce!! :) :) :)

Anna255, stardust87 lubią tę wiadomość

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    littleladybird wrote:
    Trzymam mocno kciuki <3

I proszę o wpisanie mnie na 31.08., skoro to szczęśliwy wątek, to może się tutaj uda :) nie wiem, czy zdążę z cyklem, bo moje są długie i nieprzewidywalne :P

taka tez bedzie nasza przyszla ciaza - bedzie cudem nad cudami hehe rowniez kciukam za ciebie :) jakos tak optymistycznie sie czuje jak wpisalam sie dzis rano na ten sierpien hehe :) brzmi to calkiem realnie - moze dlatego tak sie ciesze :P

littleladybird lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzusiax wrote:
    A co to?? Jeszcze sierpnia nie a tu już w ciąże zachodzą? Też tak chce!! :) :) :)

dokladnie, dobrze to ujelas ! :) takie rzeczy tytlko tutaj hehe :P Kciuki :*

• marzusiax Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie to w tym cyklu to chyba musiał by być cud. Właśnie mnie na innym wątku dziewczyny uświadomiły że zabawy były we wszystkie dni około owulacji tylko nie w sam dzień owulacji. Fuck.. Żeby cudowi dopomóc to muszę się chyba do was zgłosić :P Bo na lipcowe testowanie przestałam liczyć.. A co tam :) Koło 15.08 bym testowała :)

MamaMikołajka lubi tę wiadomość

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresa1992 wrote:
    Faktycznie ten wątek przynosi szczescie :D ja byłam wpisana na testowanie 21.08, a już jednak teraz się udało :) II kreski, beta 343 i jutro wizyta u gina :)
    A nie mówiłam? :P
    Gratuluję i z przyjemnością wypisałam Cię z listy. Zaglądaj do nas i kibicuj :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzusiax wrote:
    No u mnie to w tym cyklu to chyba musiał by być cud. Właśnie mnie na innym wątku dziewczyny uświadomiły że zabawy były we wszystkie dni około owulacji tylko nie w sam dzień owulacji. Fuck.. Żeby cudowi dopomóc to muszę się chyba do was zgłosić :P Bo na lipcowe testowanie przestałam liczyć.. A co tam :) Koło 15.08 bym testowała :)

no wiesz nawet kilka dni przed jak byly <3 sa spore szanse :) no wiec nic straconego :P kciukamy za wakacjnego groszka :)

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzusia zabawy nie muszą być w dniu owulacji :) żołnierzyki są twarde i nie polegną tak szybko :D czasem wystarczy nawet na 3 dni przed owulką :) żołnierzyki siedzą w okopach jajowodu i tam czekają na jajeczko :)

No i cuda się zdarzają :D ja tez czekam na cud ;)
    Anna255 wrote:
    taka tez bedzie nasza przyszla ciaza - bedzie cudem nad cudami hehe rowniez kciukam za ciebie :) jakos tak optymistycznie sie czuje jak wpisalam sie dzis rano na ten sierpien hehe :) brzmi to calkiem realnie - moze dlatego tak sie ciesze :P

Ania, będzie dobrze :) i bedziesz miała swój maleńki cud. Grunt to myśleć pozytywnie. Stan umysłu przekłada się na stan ciała ;) Ja dziś też tak jakoś mam lepszy nastrój, a wpisałam się do lipcówek i sierpniówek :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 12:01

Anna255 lubi tę wiadomość

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna, my też zaczęliśmy przygotowania do IVF i sądziłam, że już w lipcu będę stymulowana a sierpień test. Ale nic z tego. Zdecydowali, że jeszcze raz zrobią mi badanie krwi i po raz kolejny nasienie męża a wyniki dotrą do nas za 3 miesiące. Dodam tylko, że mieszkam w Anglii i tu zazwyczaj wyniki szpitalne przychodzą w ciągu miesiąca. To jest ich taki sposób na zmniejszenie liczby pacjentów do IVF. Sądzą, że w ciągu tych 3 miesięcy niektóre pacjentki zajdą w ciążę. To nie fair moim zdaniem, bo płacę składki i podatki tutaj a o dziecko staramy się prawie 2 lata. :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś jakieś słuchy mnie doszły o szczęśliwym wątku :)
    Ja postaram się wywalczyć stymulacje jajników to i może dla mnie będzie szczęśliwy :D

Lady Maruda lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona, zmieniłaś juz gina?

1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ