Sierpniowe bzykanko jak dwa komary 🦟🦟, a wiosną do dziecka wstanie już Stary 🙋♂️.
-
WIADOMOŚĆ
-
Bardzo mi przykro dziewczyny, z powodu tych szpitali 🙁 i dawajcie znać na bieżąco jak się czujecie i co się dzieje!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2023, 13:17
32 👫 30
15.08 ⏸️
09.09 - jest ❤️
20.10 - 7 cm 💙
09.12 - 321 g 💙
25.03 - 2350g 💙💙💙💙
TP - 30.04, czekamy na Szymka 👶👶👶
-
Tabeaa wrote:No i w sumie na szpitalu zakończyłam moją podróż. Jutro mam się zgłosić do szpitala, może na parę dni może do porodu. Według dzisiejszego usg wymiarami wychodzi mniejsza więc nawet patrząc na granice błędu, to nie rośnie już jak powinna. Mają mi porobić badania, sprawdzić ciśnienie prze 24h i zadecydują co dalej.
Płakać mi się chce, bo spaslam się już dosłownie przez to białko a tu nic a nic lepiej... Odwołałam kontrole i tyle, muszę się pakować do szpitala i znowu nie wiem jak, bo nie wiem jak się nastawiać mam...
O kurcze! Trzymam za Was kciuki i za jak najlepsze dla Was rozwiązanie!
U mnie z newsów, które właśnie wpelzly do mieszkania.... Stary chory 🤦🏻♀️gorączka i dreszcze 🙄👩🏻 34 👦🏻 35
08.22 - w 13 cs ⏸️ ➡️ 05.23 👧🏻 53cm, 3.05 kg szczęścia ❤️
05.24 decyzja o rodzeństwie dla M: badania, kontrola blizny - teoretycznie wszystko ✅️
08.24, 3 cs... ⏸️ 🥹 : 17 dpo bHCG 673, 19 dpo 1549
27.08 0.21 cm fasolki 🥹
10.09 1.34 cm fasolki 💓
25.09 2.96 cm fasolki z ❤️
-
Tabea, i jak, mówią coś dziś?
Okejka, spróbujcie może się izolować na razie?
U nas wieści z frontu nienajlepsze. Dziś praktycznie od rana jestem pod ktg, od położnych wiem tyle, że ktg jest złe, lekarz jak byl to powiedzial, że jego takie ktg nie satysfakcjonuje, ale polozne brzmiały groźniej. Będę miała dziś usg, pewnie bardziej szczegółowe, z oceną przepływów itp, ale nie wygląda to dobrze. Do domu nie idziemy, a ja powoli przygotowuję się na to, że faktycznie, tym razem nie wyjdę z brzuchem. Śmieszne, że przyjechałam tu "ze sobą", z problemem dotyczącym mnie, a teraz zostajemy z powodu Zosi. Ale może tak musi być. Faktycznie, od wczoraj bardzo slabo czuję ruchy, dziś dziś praktycznie wcale. Więc czekam na to usg i zobaczymy, co dalej. -
verliebtindich wrote:Tabea, i jak, mówią coś dziś?
Okejka, spróbujcie może się izolować na razie?
U nas wieści z frontu nienajlepsze. Dziś praktycznie od rana jestem pod ktg, od położnych wiem tyle, że ktg jest złe, lekarz jak byl to powiedzial, że jego takie ktg nie satysfakcjonuje, ale polozne brzmiały groźniej. Będę miała dziś usg, pewnie bardziej szczegółowe, z oceną przepływów itp, ale nie wygląda to dobrze. Do domu nie idziemy, a ja powoli przygotowuję się na to, że faktycznie, tym razem nie wyjdę z brzuchem. Śmieszne, że przyjechałam tu "ze sobą", z problemem dotyczącym mnie, a teraz zostajemy z powodu Zosi. Ale może tak musi być. Faktycznie, od wczoraj bardzo slabo czuję ruchy, dziś dziś praktycznie wcale. Więc czekam na to usg i zobaczymy, co dalej.
O kurcze, trzymam kciuki aby usg było ok!
Ja po drugim ktg już, podłączona jestem pod ciśnieniomierz na 24h, co 15 min pomiary. Zmienili mi leki i zobaczymy co jutro zdecydują. Ale też mam dziwne wrażenie, że już chyba stąd z brzuchem nie wyjdę 🫣 -
Sytuacja wygląda tak, że w usg jest ok, przepływy są ok, no ale ktg są... a szkoda gadać nawet. Z takimi do domu nie wyjdę. Myślałam, że to, że usg jest ok będzie bardziej "wiążące", ale z tego co zrozumiałam- czekamy I mamy nadzieję, że ktg zaczną wyglądać lepiej. Ale usłyszałam też, że gdyby to było 37 tygodni to byłoby łatwiej, a tak to jak jutro 35 to trudniej podejmować decyzję o rozwiązaniu ciąży. A więc chyba jest to jedna z opcji, jak te ktg będą takie słabe, no ale liczymy, że coś ruszy. ZOFIA NO RUSZ SIE PLIIIIIIIZ....
-
verliebtindich wrote:Sytuacja wygląda tak, że w usg jest ok, przepływy są ok, no ale ktg są... a szkoda gadać nawet. Z takimi do domu nie wyjdę. Myślałam, że to, że usg jest ok będzie bardziej "wiążące", ale z tego co zrozumiałam- czekamy I mamy nadzieję, że ktg zaczną wyglądać lepiej. Ale usłyszałam też, że gdyby to było 37 tygodni to byłoby łatwiej, a tak to jak jutro 35 to trudniej podejmować decyzję o rozwiązaniu ciąży. A więc chyba jest to jedna z opcji, jak te ktg będą takie słabe, no ale liczymy, że coś ruszy. ZOFIA NO RUSZ SIE PLIIIIIIIZ....
A mówili COKOLWIEK na temat tego dlaczego sytuacja może tak wyglądać? No bo przepływy w porządku, USG w porządku, wody też pewnie sprawdzali...
I jak często robią Ci te ktg?
A Ty tak subiektywnie czujesz małą mniej teraz?
Przepraszam za tyle pytań i jak za dużo albo nie czujesz teraz weny do odpowiadania to oczywiście pomiń 🙂 Całym sercem z Wami, a to mam nadzieję tylko parę gorszych i bardziej leniwych dni 🙂32 👫 30
15.08 ⏸️
09.09 - jest ❤️
20.10 - 7 cm 💙
09.12 - 321 g 💙
25.03 - 2350g 💙💙💙💙
-
Yoanne wrote:A mówili COKOLWIEK na temat tego dlaczego sytuacja może tak wyglądać? No bo przepływy w porządku, USG w porządku, wody też pewnie sprawdzali...
I jak często robią Ci te ktg?
A Ty tak subiektywnie czujesz małą mniej teraz?
Przepraszam za tyle pytań i jak za dużo albo nie czujesz teraz weny do odpowiadania to oczywiście pomiń 🙂 Całym sercem z Wami, a to mam nadzieję tylko parę gorszych i bardziej leniwych dni 🙂
Właśnie nie. Bobas moze miec mniej ruchliwe okresy. Ale nie az fak dlugie. I też tego nie rozumiem, skoro te przepływy są ok. A czuję ją dziś tak, że prawie wcale, więc zgadzam się z tym, że coś jest nie halo. Dietkę nadal trzymam w miarę lekkostrawną, ale mąż po kryjomu mi przyniesie słodycze, choć rano przed drugim ktg na nielegalu poszłam pk kawkę do automatu i batona. Nie pomogło.. -
verliebtindich wrote:Właśnie nie. Bobas moze miec mniej ruchliwe okresy. Ale nie az fak dlugie. I też tego nie rozumiem, skoro te przepływy są ok. A czuję ją dziś tak, że prawie wcale, więc zgadzam się z tym, że coś jest nie halo. Dietkę nadal trzymam w miarę lekkostrawną, ale mąż po kryjomu mi przyniesie słodycze, choć rano przed drugim ktg na nielegalu poszłam pk kawkę do automatu i batona. Nie pomogło..
Tak, słodycze też mi od razu przyszły do głowy, ale pomyślałam, że już to na pewno brałaś pod uwagę...32 👫 30
15.08 ⏸️
09.09 - jest ❤️
20.10 - 7 cm 💙
09.12 - 321 g 💙
25.03 - 2350g 💙💙💙💙
-
Tabea już jesteś „jedną nogą” w ciąży donoszonej wiec co nie zadecydują będzie na pewno najlepsze dla Twojego dzieciątka
Verlie kiepska sytuacja, dziwne, że przepływy ok, a ktg słabe. Jakaś przyczyna musi być więc trzymam kciuki żeby zagadka została szybko rozwiązana✊
Okejka oby na Ciebie ta zaraza nie przeszła od męża!! Mój jak jest coś bardziej chory to pakuje manatki, dziecko i uciekamy do moich rodziców. Mam ten komfort, że mieszkają od nas 40 km.
Ogólnie to dotarło do mnie, że nadchodzi mocno emocjonujący czas dla nas wszystkich. Zbieram się do pakowania torby już 3 tyg, ale mam jakieś takie podświadome wrażenie, że jak już ją spakuje to zacznie się coś dziać więc odkładam to ciagle 🙈32 lata
niedoczynność tarczycy
05.2020 - synek👶🏻
starania o drugie dzieciątko od 11.2020
12.2020 - cp, usunięcie lewego jajowodu
04.2021 - cb
19.04.2022 - 26 tc. synek aniołek, potwierdzony ZD
19.08.22 ⏸
22.08. beta 155 (14dpo)
24.08. beta 375 (16dpo), prog 50
01.09. jest pęcherzyk
08.09. jest ❤️
14.10. prenatalne
16.12. połówkowe
-
Meduza wrote:Tabea już jesteś „jedną nogą” w ciąży donoszonej wiec co nie zadecydują będzie na pewno najlepsze dla Twojego dzieciątka
Verlie kiepska sytuacja, dziwne, że przepływy ok, a ktg słabe. Jakaś przyczyna musi być więc trzymam kciuki żeby zagadka została szybko rozwiązana✊
Okejka oby na Ciebie ta zaraza nie przeszła od męża!! Mój jak jest coś bardziej chory to pakuje manatki, dziecko i uciekamy do moich rodziców. Mam ten komfort, że mieszkają od nas 40 km.
Ogólnie to dotarło do mnie, że nadchodzi mocno emocjonujący czas dla nas wszystkich. Zbieram się do pakowania torby już 3 tyg, ale mam jakieś takie podświadome wrażenie, że jak już ją spakuje to zacznie się coś dziać więc odkładam to ciagle 🙈
Każda z nas boi się szpitala i oddział patologii ciąży źle znosimy. Jak słodkie nie pomogło to jeszcze sok pomarańczowy pobudza. Może akurat.
Pakowanie torby dla mnie dramat....
Tak samo....AMH -2.64
12.2021- IUI - nieudane
03.2022 IUI - nieudane
31.03.2022 r. - zaczynamy procedurę IVF 🍀✊🙏
ICSI - 04.2022 r. długi protokół
Gonapeptyl + Mensinorm + Ovaleap
02.05 - transfer zarodka 4.1.1 (tylko jeden)
6 dpt-jasna kreska
10 dpt- 34.6 beta, 51.10 progesteron
14 dpt - 12.8 beta, 56.10 progesteron
16.05.22r. - ciąża biochemiczna
Sierpień 2022 r - zaczynamy krótki protokół z antagonistą🍀☘🍀☘. Mamy 2 zarodki: 4.1.2 i 5.1.1
22.08.- transfer
7dpt - beta HCG 60.80; 9 dpt -beta HCG 306.00; 16 dpt - beta HCG 4366, progesteron - 843 ; 24 dpt - beta HCG 29625. 35 dpt (22.09) - mamy ❤.
28.10- badania prenatalne
01.12 - wynik Sanco - niskie ryzyko i chłopczyk! ❤❤
25tc (25.01) - 817 g Szczęścia
28tc (15.02)- 1.090 g Szczęścia
31tc 5 d (13.03)- 1757 g Szczęścia
36tc 2 d (14.04) - 2700 g Szczęścia
Maj 2023r. - jest!!
-
Verlie, jak wieści? Jakaś poprawa w zapisach ktg?
Tabea, a jak sprawy z ciśnieniem mają się u Ciebie? Zmiana leków coś pomogła?
Mnie niestety coś z lekka łamie. Początkowo myślałam, że gardło boli mnie po refluksach nocnych, ale dziś doszła zapchana zatoka 🙄 Miałam jechać na morfologie dziś, ale posiedze w domu i się podleczę.👩🏻 34 👦🏻 35
05.24 decyzja o rodzeństwie dla M: badania, kontrola blizny - teoretycznie wszystko ✅️
27.08 0.21 cm fasolki 🥹
10.09 1.34 cm fasolki 💓
-
okejka wrote:Verlie, jak wieści? Jakaś poprawa w zapisach ktg?
Tabea, a jak sprawy z ciśnieniem mają się u Ciebie? Zmiana leków coś pomogła?
Mnie niestety coś z lekka łamie. Początkowo myślałam, że gardło boli mnie po refluksach nocnych, ale dziś doszła zapchana zatoka 🙄 Miałam jechać na morfologie dziś, ale posiedze w domu i się podleczę.
Zdrówka dla Ciebie!
Verlie jak tam dzisiaj?
No ktg musi być ruchliwe, też przy przyjęciu leżałam ponad godzinę, bo młoda spala. Dali mi cukierka i trochę się pobudziła. Kazali mi dużo pić, więcej niż do tej pory.
Co do leków to nie wiem, bo dziś dostałam znowu kolejne nowe i znowu zwiększyli mi dawkę do max dopegytu. O 9 zdjęli mi ciśnieniomierz. Na obchodzie dowiedziałam się, że na podstawie wyników zadecydujemy kiedy CC. Także czekam jak na szpilkach 🙈 -
O kurcze, Tabeaa, Ty już zaraz będziesz w donoszonej 😀 ale to zleciało!!
Dawaj znać koniecznie jak już uzyskasz więcej informacji jak wyszły badania i jaki macie plan 🙂32 👫 30
15.08 ⏸️
09.09 - jest ❤️
20.10 - 7 cm 💙
09.12 - 321 g 💙
25.03 - 2350g 💙💙💙💙
-
Tabeaa wrote:Zdrówka dla Ciebie!
Verlie jak tam dzisiaj?
No ktg musi być ruchliwe, też przy przyjęciu leżałam ponad godzinę, bo młoda spala. Dali mi cukierka i trochę się pobudziła. Kazali mi dużo pić, więcej niż do tej pory.
Co do leków to nie wiem, bo dziś dostałam znowu kolejne nowe i znowu zwiększyli mi dawkę do max dopegytu. O 9 zdjęli mi ciśnieniomierz. Na obchodzie dowiedziałam się, że na podstawie wyników zadecydujemy kiedy CC. Także czekam jak na szpilkach 🙈
O kurcze, to faktycznie u Ciebie sprawy nabierają tempa i wyjdziesz niedługo z dzidzia 😍😯
👩🏻 34 👦🏻 35
27.08 0.21 cm fasolki 🥹
10.09 1.34 cm fasolki 💓
-
No powiem Wam, że chyba chciałabym mieć to już za sobą i chciałabym się zdziwić na plus, że waga jest sporo większa. Jestem już po obiedzie, za pół godziny na ktg mam iść i mam cichą nadzieję, że niedługo ktoś przyjdzie 🙈
Yoanne, okejka lubią tę wiadomość
-
Tabeaa wrote:We wtorek cesarka - w moje urodziny 🫣🫣🫣
Ale Ci się trafiło 😀
To teraz najmocniejsze kciuki, żeby wszystko poszło gładko!! Już się nie mogę doczekać, żeby zobaczyć naszego pierwszego, watkowego maluszka! 😀okejka, Tabeaa lubią tę wiadomość
32 👫 30
15.08 ⏸️
09.09 - jest ❤️
20.10 - 7 cm 💙
09.12 - 321 g 💙
25.03 - 2350g 💙💙💙💙
-
Tabea ale super ! Piękniejszego prezentu nie mogłabyś sobie wymarzyć 😃. Trzymam kciuki !
Tabeaa lubi tę wiadomość
26.08 pozytywny test ciążowy 🍀 — 10dpo
30.08 Beta: 122,6 —13dpo
1.09 Beta: 314,1 — 15dpo
14.09 Pierwsza wizyta 🍀 jest dzidziuś z ❤️ 🥹
31.10 Badania I trymestru. 7,5 cm zdrowego szczęścia ❤️
💙Synek 💙
-
Tabeaa wrote:We wtorek cesarka - w moje urodziny 🫣🫣🫣
🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳
Tabeaa lubi tę wiadomość
👩🏻 34 👦🏻 35
27.08 0.21 cm fasolki 🥹
10.09 1.34 cm fasolki 💓
-
Stres mnie zżera, wiem że młoda wyjdzie dopiero jak przekorczy 2500g. A ja tyle w szpitalu nie zostanę, bo dwójka dzieci w domu. Będę musiała dojeżdżać, na razie nie wiadomo ile bo nie wiadomo ile tak na prawdę waży. Niby dobrze, że już bliżej jak dalej ale stres to ze mnie wyjdzie dopiero jak będziemy obie w domu 😔