Sierpniowe fasoleczki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Isia93 wrote:Ja w poprzednim cyklu mialam chyba wszystkie poczatkowe objawy ciazy, tzn mdlilo mnie dzien w dzien, mialam zachcianki pokarmowe, draznily mnie zapachy, cycki mi sie powiekszyly i pokazaly zyly, moglabym spac cale dnie i noce, sikac latalam co 10 minut no myslalam murowana ciaza ale @ przyszla i wraz z nia zniknely wszystkie objawy tylko sikac dale czesto latam i troche jestem zmeczona ale kupilam sobie witaminki i jest lepiej;)
miałam tak samo, ile to psychika kobiety potrafi zdziałać
efekt placebo albo ciąża urojona
dziewczyny kiedyś sądziłam, że starania o dziecko, to będzie super czas -seks w dni płodne i kiedy się chcę, bez stresu, z miłością i pasją, czego więcej potrzeba:)
a tu jednak choć staramy się aby tak było, widzę że każda z nas ma duże obawy, ogrom stresu, niepokoju, rozczarowań
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 20:44
-
nick nieaktualny
-
Ja kiedys myslalam, ze zajsc w ciaze jest bardzo latwo patrzac na znajome, ktore robily to byle gdzie byl z kim, dopiero teraz widze jaka to walka, jakie planowanie i ile to kosztuje nerwow ;( coraz czesciej mysle, ze jakie to niesprawiedliwe, ze niektorzy nie chca dzieci, nie nadaja sie na rodzicow itp a te dzieci maja a ja tak bardzo chce, mam kochajacego narzeczonego, mam gdzie mieszkac z tym dzieckiem, nie pijemy, nie palimy, jemy witaminy, jemy tez raczej zdrowo i nic ;(
tomania2806 lubi tę wiadomość
Walczymy o dobre nasienie i regulację hormonów
Od lipca 2014 na ovufriend. -
sorki, że tak późno, ale zaszłam do dziadków
u mnie super
po torbieli ani śladu
testy owu nadal pozytywne, lekarz powiedział, że jak będzie owulacja to z lewego jajnika (z tego co wycieli torbiel)
teraz moje pytanie: Jak dobrze zrozumiałam mam przerośnięte endometrium o co chodzi ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 20:58
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnynie wiem, ostatnio też miałam przerośnięte ale 18mm aż i tyle się zmniejszyło, może o znaczyć że estrogeny rozrastają je, a owulki nie było jeszcze gdzie endo stopuje się i jeśli nie ma ciąży to złuszcza, ale Ty masz mieć lada moment owulkę? to bym się nie przejmowała, najwyżej będzie miał zarodek gdzie się zagnieździć
-
nick nieaktualny
-
Natka098 wrote:nie wiem, ostatnio też miałam przerośnięte ale 18mm aż i tyle się zmniejszyło, może o znaczyć że estrogeny rozrastają je, a owulki nie było jeszcze gdzie endo stopuje się i jeśli nie ma ciąży to złuszcza, ale Ty masz mieć lada moment owulkę? to bym się nie przejmowała, najwyżej będzie miał zarodek gdzie się zagnieździć
ja jestem po laparo i wg. mnie @ powinna być w sobotę, ale testy owu pozytywne
nie wiem już sama
będę , aż dostanę @ -
nick nieaktualny
-
Bluberry wrote:dziewczyny czym się objawiają te torbiele?
mam lekkie podejrzenia
wiesz ja miałąm prawdopodobnie endometrialną..
moje objawy hmmm.. :
1. bolesne miesiączki (okropne),
2. kłucie jajnika podczas miesiączki i po,
3. okropny ból podczas stosunku,
4. zaparcia..
miałam ją usuwaną 2 tyg. temu laparaskopowo -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny witam sie z Wami po pracy strasznie zmęczona ale... jak zwykle dzień wyszukiwania objawów uznaję za udany: odbija mi się po zjedzeniu czegokolwiek (miałam podobnie w poprzedniej ciąży) - chce mi się po prostu bekać Kilka razy odbiło mi się za wysoko brzydko mówiąc... a no i wysiadając dzisiaj z samochodu miałam mdłości - pewnie to zmiana powietrza ale grunt to myśleć że to ciąża
A i jednocześnie mówię dobrzanoc bo jestem starasznie seena, bolą mnie plecy i ogólenie padam na pysk Miłego wieczoru -
nick nieaktualnyBluberry wrote:bolesne miesiączki też mam ale zwykłą nospą je mogę zwalczyć, okres w tym cyklu był wyjątkowo bolesny leki nie pomagały, kłucie jajników miałam na ogół tylko przy owulacji, obecnie dokuczają mi jajniki na przemian nie przypominam sobie żebym tak miała wcześniej i czy to normalne w tych dniach cyklu.. dlatego teraz wszystko zapisuje, ale jak tak piszecie o tych torbielach to mnie trochę to zastanowiło
zobacz na usg i tyle. Nie ma co dumać i szukać objawów kochana -
nick nieaktualny
-
Isia93 wrote:Tez tak mysle ale u mnie w aptece byl tylko taki a szybko chcialam go miec wiec kupilam, ale musze kupic nowy:)