X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Sierpniowe fasoleczki :)
Odpowiedz

Sierpniowe fasoleczki :)

Oceń ten wątek:
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia93 wrote:
    Ja w poprzednim cyklu mialam chyba wszystkie poczatkowe objawy ciazy, tzn mdlilo mnie dzien w dzien, mialam zachcianki pokarmowe, draznily mnie zapachy, cycki mi sie powiekszyly i pokazaly zyly, moglabym spac cale dnie i noce, sikac latalam co 10 minut no myslalam murowana ciaza ale @ przyszla i wraz z nia zniknely wszystkie objawy tylko sikac dale czesto latam i troche jestem zmeczona ale kupilam sobie witaminki i jest lepiej;)

miałam tak samo, ile to psychika kobiety potrafi zdziałać ;)
    efekt placebo albo ciąża urojona :)

dziewczyny kiedyś sądziłam, że starania o dziecko, to będzie super czas -seks w dni płodne i kiedy się chcę, bez stresu, z miłością i pasją, czego więcej potrzeba:)
    a tu jednak choć staramy się aby tak było, widzę że każda z nas ma duże obawy, ogrom stresu, niepokoju, rozczarowań

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 20:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobranoc <3 miłego jutro testowania :)
    u mnie się na burzę zbiera a mojego T. nie ma !!

o zgrozo :(

• beti97 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też myślałam że to będzie super czas :( Ale za dużo się myśli i ciało też płata różne figle. No i czas tak wolno leci.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Isia93 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiedys myslalam, ze zajsc w ciaze jest bardzo latwo patrzac na znajome, ktore robily to byle gdzie byl z kim, dopiero teraz widze jaka to walka, jakie planowanie i ile to kosztuje nerwow ;( coraz czesciej mysle, ze jakie to niesprawiedliwe, ze niektorzy nie chca dzieci, nie nadaja sie na rodzicow itp a te dzieci maja a ja tak bardzo chce, mam kochajacego narzeczonego, mam gdzie mieszkac z tym dzieckiem, nie pijemy, nie palimy, jemy witaminy, jemy tez raczej zdrowo i nic ;(

tomania2806 lubi tę wiadomość

ZGWAp2.png
    Walczymy o dobre nasienie i regulację hormonów
    Od lipca 2014 na ovufriend.
  • Isia93 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzilo mi o znajome ktore bzykaly sie po katach z byle kim i zachodzily w ciaze, nie dokonczylam w poprzednim poscie;/

ZGWAp2.png
    Walczymy o dobre nasienie i regulację hormonów
    Od lipca 2014 na ovufriend.
  • Zajsonek Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sorki, że tak późno, ale zaszłam do dziadków :D

u mnie super :)
    po torbieli ani śladu :)
    testy owu nadal pozytywne, lekarz powiedział, że jak będzie owulacja to z lewego jajnika (z tego co wycieli torbiel) :D

teraz moje pytanie: Jak dobrze zrozumiałam mam przerośnięte endometrium o co chodzi ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 20:58

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uuuu nie pomogę bo nie mam pojęcia, napewno jest za grube ale jakie to może mieć skutki to nie mam pojęcia

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajsonek a ile mm? Jak dziś byłam u gin i mam 11mm i też podobno przerośnięte.

• Zajsonek Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:
    Zajsonek a ile mm? Jak dziś byłam u gin i mam 11mm i też podobno przerośnięte.

wiesz z tego wszystkiego nie spytałam, ale na ekranie było duże..
    kurde i co to oznacza?

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem, ostatnio też miałam przerośnięte ale 18mm aż i tyle się zmniejszyło, może o znaczyć że estrogeny rozrastają je, a owulki nie było jeszcze gdzie endo stopuje się i jeśli nie ma ciąży to złuszcza, ale Ty masz mieć lada moment owulkę? to bym się nie przejmowała, najwyżej będzie miał zarodek gdzie się zagnieździć :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 13:02

• Zajsonek Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:
    nie wiem, ostatnio też miałam przerośnięte ale 18mm aż i tyle się zmniejszyło, może o znaczyć że estrogeny rozrastają je, a owulki nie było jeszcze gdzie endo stopuje się i jeśli nie ma ciąży to złuszcza, ale Ty masz mieć lada moment owulkę? to bym się nie przejmowała, najwyżej będzie miał zarodek gdzie się zagnieździć :D

ja jestem po laparo i wg. mnie @ powinna być w sobotę, ale testy owu pozytywne :P
    nie wiem już sama :)
    będę <3, aż dostanę @ :P

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajsonek wrote:
    ja jestem po laparo i wg. mnie @ powinna być w sobotę, ale testy owu pozytywne :P
    nie wiem już sama :)
    będę <3, aż dostanę @ :P

No no najwyżej jak się nie uda to @ będzie trochę obfitsza

Zajsonek lubi tę wiadomość

• Zajsonek Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry wrote:
    dziewczyny czym się objawiają te torbiele?

mam lekkie podejrzenia

wiesz ja miałąm prawdopodobnie endometrialną..
    moje objawy hmmm.. :
    1. bolesne miesiączki (okropne),
    2. kłucie jajnika podczas miesiączki i po,
    3. okropny ból podczas stosunku,
    4. zaparcia..

miałam ją usuwaną 2 tyg. temu laparaskopowo :)

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • Zajsonek Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:
    No no najwyżej jak się nie uda to @ będzie trochę obfitsza

a tam ważne, żeby nie bolał brzuch tak jak zawsze :)

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Ewelcia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny witam sie z Wami po pracy strasznie zmęczona ale... jak zwykle dzień wyszukiwania objawów uznaję za udany: odbija mi się po zjedzeniu czegokolwiek (miałam podobnie w poprzedniej ciąży) - chce mi się po prostu bekać :P Kilka razy odbiło mi się za wysoko brzydko mówiąc... a no i wysiadając dzisiaj z samochodu miałam mdłości - pewnie to zmiana powietrza ale grunt to myśleć że to ciąża :)

A i jednocześnie mówię dobrzanoc bo jestem starasznie seena, bolą mnie plecy i ogólenie padam na pysk :/ Miłego wieczoru

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry wrote:
    bolesne miesiączki też mam ale zwykłą nospą je mogę zwalczyć, okres w tym cyklu był wyjątkowo bolesny leki nie pomagały, kłucie jajników miałam na ogół tylko przy owulacji, obecnie dokuczają mi jajniki na przemian nie przypominam sobie żebym tak miała wcześniej i czy to normalne w tych dniach cyklu.. dlatego teraz wszystko zapisuje, ale jak tak piszecie o tych torbielach to mnie trochę to zastanowiło

zobacz na usg i tyle. Nie ma co dumać i szukać objawów ;-) kochana <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Ankara Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia93 wrote:
    Tez tak mysle ale u mnie w aptece byl tylko taki a szybko chcialam go miec wiec kupilam, ale musze kupic nowy:)
    Najlepieju zamów na allegro. Ja tak zrobiłam, bo w aptece nie często bywaja takie z dwoma miejscami po przecinku.

Ankara
    w57vyx8djq1w45pi.png
‹‹ 102 103 104 105 106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ