Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Sierpniowe testowanie, czyli prezenty od odlatujących bocianów 💗
Odpowiedz

Sierpniowe testowanie, czyli prezenty od odlatujących bocianów 💗

Oceń ten wątek:
  • Majaaa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki łaski! Czasami trzeba mi walnąć obuchem w twarz, żebym się ocknela.
    Nie lubie żyć w niepewności i doszukiwać się objawow, gdyby nie to, ze kasa i klucie to co miesiąc, najwcześniej jak się da, biegalabym do labu na bete, zeby rozwiać wątpliwości i nie sikac na testy.
    Sprobuje wytrzymać do piątku, to będzie 10 dpo. Wiem, ze kazda ciąża inna, ale jak w dwóch poprzednich pozytywy wychodziły 9 dpo to i nastepnym razem może być podobnie.
    Prawdą jest, że w obu przypadkach juz 9dpo wychodziły jednoznaczne dwie krechy, widoczne gołym okiem i nie pozostawiające złudzeń.
    Boziu, zebym tylko wytrzymała 🙈

010ipc0zeibgq4gv.png

Naturalny Cud - 2015 rok ❤

Starania o rodzeństwo
    Słabe nasienie
    AMH 1,24
    Kir AA

W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.

Decyzja o AZ💚
    Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
    Wierzę, że będzie dobrze...

Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia.
  • Karenira Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy już o testowaniu myślicie, a ja na początku cyklu. Wczoraj zwijałam się z bólu cały dzień, dzisiaj jest już trochę lepiej, ale wciąż na prochach przeciwbólowych. Do owulki daleko, a do testowania to już w ogóle całe wieki :P Zdecydowanie najtrudniejszy dla mnie jest ten okres przed owulacją. Potem jak już wiem, że wszystko co mogłam to zrobiłam (czyt. paradowanie przed mężem) to paradoksalnie robię się mniej niecierpliwa. No i mogę sobie ze sto razy dziennie na wykres popatrzeć :P A teraz? Nic. Lipa. Tak sobie myślę, że cierpliwi ludzie to muszą mieć fajne życie :P

36 lat
    28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
    26.04.2021 3070g, 52cm
  • Emiliaa Koleżanka

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie korci, żeby zatestowac ale czuje że nic z tego. Owulacji w ogóle nie czułam, śluzu plodnego miałam mało jak nie w ogóle. Jestem 4 dni przed @ I już powoli cycki się wyciszają. Czułam lekko po owulacji jajnik Ale to może z 2 minuty w ciągu dnia. Temperatura też nie wygląda na ciążowa.

Szkoda tylko kolejnego straconego cyklu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2020, 10:38

• Madżi88 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 18 dc a owulacje miałam 14 dc (w czwartek 13dc test owulacyjny pozytywny) szyjka nadal wysoko i rozpulchniona.. Śluz bezbarwny lepki ale nie tak jak na dni niepłodne.. Przytulanki w dni płodne były prawie codziennie lub co 2 dzień.. Czy możliwe że coś z tego cyklu będzie jednak?

• Karenira Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madżi88 wrote:
    Ja mam 18 dc a owulacje miałam 14 dc (w czwartek 13dc test owulacyjny pozytywny) szyjka nadal wysoko i rozpulchniona.. Śluz bezbarwny lepki ale nie tak jak na dni niepłodne.. Przytulanki w dni płodne były prawie codziennie lub co 2 dzień.. Czy możliwe że coś z tego cyklu będzie jednak?
    Zawsze jest możliwość, że coś wyjdzie z bzyków bez zabezpieczenia. Dlatego kalendarzyk nie nadaje się jako metoda antykoncepcji :P 4dpo to za wcześnie na jakiekolwiek objawy. Szukanie ich teraz to jak wróżenie z fusów. Trzeba być po prostu dobrej myśli :)

36 lat
    28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
    26.04.2021 3070g, 52cm
  • Majaaa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madżi88 wrote:

Możliwe, tak jak u kazdej starającej się o potomstwo pary.

010ipc0zeibgq4gv.png

Naturalny Cud - 2015 rok ❤

Starania o rodzeństwo
    Słabe nasienie
    AMH 1,24
    Kir AA

W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.

Decyzja o AZ💚
    Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
    Wierzę, że będzie dobrze...

Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia.
  • szczesciara30 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie wiem czy testować czy nie. Bo w sobotę jedziemy nad to morze jadę bez męża wiec nie wiem czy testować wcześniej czy żyć wakacjami i na spokojnie po. Jakiś mam taki spokój wewnętrzny u mnie to już 10-12 dni po owulacji ale testy robić nie chce żeby się nie rozczarować.. Ehh ehh :)

w57vrjjgs1ia7rw6.png
  • ajwii2 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madżi88 wrote:

No pewnie, u Ciebie bardzo obiecująco to wygląda. Z tego co pamiętam to w szczęśliwym cyklu z córką szyjkę miałam rozpulchnioną, ale nie jestem w stanie stwierdzić czy dobrze ją wtedy badałam. W następnym cyklu chyba też zacznę sprawdzać szyjkę, chociaż ja nie lubię tam sobie "grzebać" 😁 ale u Ciebie jeszcze jest dość wcześnie, także cierpliwości :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2020, 11:21

2cs - długie cykle
    początek starań sierpień '20
    pregna start, niepokalanek, siemię lniane, tran

'18 14tc poronienie zatrzymane
    maj '19 córka <3
  • ajwii2 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesciara30 wrote:
    A ja nie wiem czy testować czy nie. Bo w sobotę jedziemy nad to morze jadę bez męża wiec nie wiem czy testować wcześniej czy żyć wakacjami i na spokojnie po. Jakiś mam taki spokój wewnętrzny u mnie to już 10-12 dni po owulacji ale testy robić nie chce żeby się nie rozczarować.. Ehh ehh :)

Może zatestuj w piątek przed wyjazdem :) nie wiem jak Ty, ale ja bym nie mogła żyć wakacjami bez wiedzy czy wyszło czy nie wyszło 😁 ale to każdy ma inne podejście, także jak wolisz 😁

2cs - długie cykle
    początek starań sierpień '20
    pregna start, niepokalanek, siemię lniane, tran

'18 14tc poronienie zatrzymane
    maj '19 córka <3
  • szczesciara30 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajwii2 wrote:
    Może zatestuj w piątek przed wyjazdem :) nie wiem jak Ty, ale ja bym nie mogła żyć wakacjami bez wiedzy czy wyszło czy nie wyszło 😁 ale to każdy ma inne podejście, także jak wolisz 😁
    Wiem wiem.:D teraz pakowanie nas czeka jeszcze do pracy i mamy przerwę od przedszkola wiex mojego 5 latka trzeba ogarniać chodzimy na treningi piłki nożnej itp :D

w57vrjjgs1ia7rw6.png
  • Emiliaa Koleżanka

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zrobiłam test owu i bardzo blada kreska więc już nie ma co się łudzić 🤷‍♀️

• Lolipop Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gela093 wrote:
    Ten ze sliny jest bardziej wiarygodny?

niby wychodzi bliżej owulacji . jest to mini mikroskop więc jeśli ślina zostanie dobrze nalozona to wyjdzie to.co rzeczywiście jest ale to też dziala na bazie hormonów więc jeśli ktoś ma ciągle podwyższony poziom estrogenow czyli zaburzenia to i cały cykl mogą wychodzić paprotki albo na odwrót ale tutaj brałabym poprawkę ( źle laski nakładają ślinę, za dużo itd .trzeba dojść do wprawy)

mi w tym cyklunałożyło mi się wszystko także u mnie na razie się sprawdził :)

zobaczy w tym cyklu

wczoraj i dziś kłuje mnie dużo z lewej strony. kłuje i ciągnie

Pozytywny test z 3 bobo 11 dpo -25 luty 2018r.
    syn 2006❤️, córeczka 2010❤️,syn 2018❤️
    6f7dde92892e2ec43e959361faadd90e.png
  • Gela093 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do dziewczyn, które biorą duphaston: czy to normalne,że po nim sa bole w podbrzuszu jak na pms? Dzisiaj biorę 8 dzień I od wczoraj mam wrażliwe jajniki I bole jak na @ a do niej jeszcze 6 dni🙄

Starania od 10.2019
    Nl🇳🇱
    14.02 ⏸😍
    15.03❤
    16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
    Starania od nowa 13.06
    04.02.21⏸ maly cud❤
    18.10.21 przyjście na świat Laury👶
    10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶

Laura
    Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕

age.png

Lilianna
    "Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"

age.png
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka, u mnie dziś 4 dpo , a starania byly 2 i 3 dni przed kalendarzową owulką, zobaczymy, pewnie lipa. ale ten cykl licze ze bromergon wyrowna prl i za miesiac zajde :D zatestuje pewnie hmm 2 -3 dni przed spodziewanym okresem, poki co objawow brak :D

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • Lolipop Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karenira wrote:
    Wy już o testowaniu myślicie, a ja na początku cyklu. Wczoraj zwijałam się z bólu cały dzień, dzisiaj jest już trochę lepiej, ale wciąż na prochach przeciwbólowych. Do owulki daleko, a do testowania to już w ogóle całe wieki :P Zdecydowanie najtrudniejszy dla mnie jest ten okres przed owulacją. Potem jak już wiem, że wszystko co mogłam to zrobiłam (czyt. paradowanie przed mężem) to paradoksalnie robię się mniej niecierpliwa. No i mogę sobie ze sto razy dziennie na wykres popatrzeć :P A teraz? Nic. Lipa. Tak sobie myślę, że cierpliwi ludzie to muszą mieć fajne życie :P
    masz krótkie cykle? moja znajoma co 60 dni i weź tu się staraj i miej cierpliwość . pieprzla wszystko w cholere bo stresu ja to kosztowalo i zaszła z pierwszym nawet nie wie kiedy a z drugim po prostu się nie zabezpieczali i wyszła córa 😄 takie zaburzenia ale się dało jednak

ja całe życie miał jak w zegarku cykl .nigdy nie brałam hormonów... aż do teraz 😂 cykl 28/30 z reguły ale i 33 się zdarzył albo 22 lol

właśnie mnie okres zalewa a już myślałam że miałam słabe endometrium hmm

• Lolipop Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madżi88 wrote:
    jasne że tak :)

• Lolipop Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gela093 wrote:
    Do dziewczyn, które biorą duphaston: czy to normalne,że po nim sa bole w podbrzuszu jak na pms? Dzisiaj biorę 8 dzień I od wczoraj mam wrażliwe jajniki I bole jak na @ a do niej jeszcze 6 dni🙄

wiesz co. ja mam zaburzenia i od kad je mam to te bóle mam zaraz po owulacji a najwięcej po 7dpo także ja miałam nadzieję że jeśli bym wzięła progesteron to to mi na te bóle pomoże ..ale teraz to już sama nie wiem 😄

ah hormony

jeśli tak nie miałas wcześniej to tak może być albo ciąża 😄

• Karenira Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolipop wrote:
    masz krótkie cykle? moja znajoma co 60 dni i weź tu się staraj i miej cierpliwość . pieprzla wszystko w cholere bo stresu ja to kosztowalo i zaszła z pierwszym nawet nie wie kiedy a z drugim po prostu się nie zabezpieczali i wyszła córa 😄 takie zaburzenia ale się dało jednak
    ja całe życie miał jak w zegarku cykl .nigdy nie brałam hormonów... aż do teraz 😂 cykl 28/30 z reguły ale i 33 się zdarzył albo 22 lol
    właśnie mnie okres zalewa a już myślałam że miałam słabe endometrium hmm
    Na szczęście mam krótkie, zwykle 26 dni. Równiutko jak w zegarku. Odstępstwa rzadko się zdarzają. 60 dni to brzmi jak masakra jakaś. Ostatnio słyszałam o dziewczynie, która przy bardzo rzadkich miesiączkach, takich raz na 4-5 miesięcy zaszła właśnie w ciążę.
    Mnie też zalewa. Wyczytałam gdzieś, że podczas starań lepiej nie używać tamponów. Pojęcia nie mam dlaczego, ale przerzuciłam się na podpaski. Dopiero teraz widzę ile tego jest.
    Ech, jeszcze z godzinę i machnę ręką na pracę, bo nie daję rady.

36 lat
    28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
    26.04.2021 3070g, 52cm
  • Madżi88 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy wy po owulacji też czujecie się jednym słowem blehh 😔 śpiące nie macie ochoty na sex.. Czuję się jakby zbliżał się dobry pms.. Ciągle mam wrażenie opuchnięcia w miejscach intymnych.. Dziś i wczoraj bym tylko spała nic więcej 🤨

• Joasiaxjot Koleżanka

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madżi88 wrote:
    A czy wy po owulacji też czujecie się jednym słowem blehh 😔 śpiące nie macie ochoty na sex.. Czuję się jakby zbliżał się dobry pms.. Ciągle mam wrażenie opuchnięcia w miejscach intymnych.. Dziś i wczoraj bym tylko spała nic więcej 🤨

No mi po owulacji odechciewa się 🐝 ...

Dziewczyny, wczoraj i przedwczoraj test owulacyjny pozytywny, dzisiaj już negatywnie luteine zacząć brać już dzisiaj? Czy jutro?

4996edb4690b30d92f18067a8debd9a2.png

07.02.2016 👧🏼 Milenka
    14.08.2020 ⏸💚
    XX.04.2021 👶
‹‹ 21 22 23 24 25 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ