Sierpniowe testowanie, czyli prezenty od odlatujących bocianów 💗
-
WIADOMOŚĆ
-
Joasiaxjot wrote:No mi po owulacji odechciewa się 🐝 ...
Dziewczyny, wczoraj i przedwczoraj test owulacyjny pozytywny, dzisiaj już negatywnie luteine zacząć brać już dzisiaj? Czy jutro?
wzięłabym może jutro wieczoremJoasiaxjot lubi tę wiadomość
-
Lolipop wrote:ciekawe:) estrogen lubi wzrastać w ciąży 😄 trzymam kciuki
mi w dwóch ciążach po 10dpo woda... totalnie woda. i później zaczął się szal ze śluzem😂 ciągle mokro i dużo jezuusiczku
a tak mleczny śluz zaraz po .. potem robi się suszej a przed @ i rozciągliwy potrafi się pojawić ..ale to teraz w tych cyklach powalonych 😄
No właśnie śluz mam jak bardziej gesta woda.. Nie lepi się tak jak śluz przed dniami płodnymi..Odetta lubi tę wiadomość
-
Do mnie te kubeczki nie przemawiają Kiedyś nosiłam tampony, ale po ciąży tylko podpaski i zauważyłam teraz, że okres jest łagodniejszy niż przy tamponach (pomijając 2 pierwsze po porodzie, bo wtedy to potop był )
szczesciara30 lubi tę wiadomość
2cs - długie cykle
początek starań sierpień '20
pregna start, niepokalanek, siemię lniane, tran
'18 14tc poronienie zatrzymane
maj '19 córka -
Odetta wrote:Ja po owulacji też potrafię mieć wodnisty a ostatnio 2 dni przed miesiączką miałam płodny 🙄 wahania hormonów i tyle.
Ja w zaciazonym cyklu miałam bardzo dużo kremowego śluzu tak na prawdę dużo i dopiero zaczął się w dniu spodziewanej miesiączki. Tak przed terminem okresu nie miałam żadnych objawów, które mogłyby wskazywać na ciążę no chyba że brak ochoty na jedzenie à przed okresem zawsze lubię pojeść 😁
Co do śluzu u mnie po owu robi się szusza, potem właśnie kremowy, a przed okresem totalnie mnie kremowym zalewa. A tu susza chociaż uczę się że co cykl to inny cyrk. Więc nastawiam się na kolejny nieudany niż na cud. -
Dziewczyny, czy rzeczywiście jest tak, ze na poczatku ciazy w czasie spodziewanej miesiaczki ma się objawy jak przy PMS? Czy jeśli pobolewa mnie podbrzusze i wyskoczyly krostki na twarzy to juz nie ma szans i to na pewno okres? Nic sobie nie obiecuję teraz, ale jestem ciekawa tak na przyszlosc nawet. Czy jesli czuje te objawy przedmiesiączkowe to czy nadal jest mozliwe, ze sie udalo. Będę wdzięczna za pomoc
-
Olala94 wrote:Dziewczyny, czy rzeczywiście jest tak, ze na poczatku ciazy w czasie spodziewanej miesiaczki ma się objawy jak przy PMS? Czy jeśli pobolewa mnie podbrzusze i wyskoczyly krostki na twarzy to juz nie ma szans i to na pewno okres? Nic sobie nie obiecuję teraz, ale jestem ciekawa tak na przyszlosc nawet. Czy jesli czuje te objawy przedmiesiączkowe to czy nadal jest mozliwe, ze sie udalo. Będę wdzięczna za pomoc
Ja typowych objawow w 1 ciąży nie miałam totalnie żadnych. Jak i w szoku byłam że ciąża.
Teraz się doszukuje ich na siłę po tym co inne piszą. Chyba najlepszym sposobem jest stać gdzieś pomiędzy z nadzieją póki nie pojawi się okres.Olala94 lubi tę wiadomość
-
guerretenshi wrote:Z tego co się orientuję to tak, można. Bóle miesiączkowe, rozdrażnienie.
Ja typowych objawow w 1 ciąży nie miałam totalnie żadnych. Jak i w szoku byłam że ciąża.
Teraz się doszukuje ich na siłę po tym co inne piszą. Chyba najlepszym sposobem jest stać gdzieś pomiędzy z nadzieją póki nie pojawi się okres.guerretenshi lubi tę wiadomość
-
Olala94 wrote:Dziewczyny, czy rzeczywiście jest tak, ze na poczatku ciazy w czasie spodziewanej miesiaczki ma się objawy jak przy PMS? Czy jeśli pobolewa mnie podbrzusze i wyskoczyly krostki na twarzy to juz nie ma szans i to na pewno okres? Nic sobie nie obiecuję teraz, ale jestem ciekawa tak na przyszlosc nawet. Czy jesli czuje te objawy przedmiesiączkowe to czy nadal jest mozliwe, ze sie udalo. Będę wdzięczna za pomoc
Jasne. W pierwszej ciąży tak miałam, identyczne objawy jak na okres.Olala94 lubi tę wiadomość
2cs - długie cykle
początek starań sierpień '20
pregna start, niepokalanek, siemię lniane, tran
'18 14tc poronienie zatrzymane
maj '19 córka -
Do tamponów nie mogłam się przekonać a co dopiero do takiego kubeczka 🤔 teoretycznie jestem na wychodnym cały dzień wiadomo że to się opróżnia i myje jestem przykładowo w galerii jakiejś i co ja mam z tym publicznie zrobić? Jak wiadomo że umywalki są poza toaletami? 🤔 Używać w domu??? W domu to ja wolę założyć podpache i latać w samych gaciach z pampersem żeby choć troszkę przewiewu było bo szlak mnie trafia jak mnie tam wszystko się topi z gorąca...
Maaaatko jakie dylematy 😂ajwii2, szczesciara30, Odetta lubią tę wiadomość
-
ajwii2 wrote:Jasne. W pierwszej ciąży tak miałam, identyczne objawy jak na okres.
-
Joasiaxjot wrote:Bol owulacyjny wczoraj ok 12 się zakończył, śluz jest wodnisty...
Może faktycznie lepiej poczekać do jutra 🤔 -
guerretenshi wrote:Beta negatywna więc teraz czekam na okres i nowy cykl nadziei
guerretenshi lubi tę wiadomość
-
Spuromix wrote:Do tamponów nie mogłam się przekonać a co dopiero do takiego kubeczka 🤔 teoretycznie jestem na wychodnym cały dzień wiadomo że to się opróżnia i myje jestem przykładowo w galerii jakiejś i co ja mam z tym publicznie zrobić? Jak wiadomo że umywalki są poza toaletami? 🤔 Używać w domu??? W domu to ja wolę założyć podpache i latać w samych gaciach z pampersem żeby choć troszkę przewiewu było bo szlak mnie trafia jak mnie tam wszystko się topi z gorąca...
Maaaatko jakie dylematy 😂
Tez tak kiedys myslalam ze jak w publicznej toalecie z ten kubeczek umyc ale w sumie zawszw mozna miec butelke z wodą przy sobie03.2020- cb
"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieję się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi" -
mozliwe choc ja sama w dwóch pierwszych ciążach nie miałam pms przed okresem . a tym bardziej kiedy zaszłam . może jakieś ukłucia .ale z synem pierwszym za to jak się dowiedziałam że jestem w ciazy zaczęły się jazdy bóle krawienia szpital
z córką ból mnie złapał w 8tyg i do dziś to.pamietam . cały dzień przelezalam
z trzecim synkiem pomieszalam sobie nieźle w hormonach antykoncepcja ale też człek starszy i w
kazdym cyklu PMS zaczynał się zaraz po owulacji ..po którymś cyklu już wiedziałam że hormony świrują więc przestałam się doszukiwać ..stwierdziłam że jak nie będzie mnie nic boleć a ewentualnie kłuć to znak że mogłoby się udać 😂 i faktycznie tak było..
miałam aby mocny ból brzucha przez 2 h ale to nie taki sam ból jak wcześniej miewałam , aż musiałam się położyć ..w 6/7 dpo i przeszło , a potem bardzo delikatne ukłucia..a to cos zabolało bardzo delikatnie...ale nie było to nic męczącego ani tak jak mocny pMS też nie , ogólnie czułam się lepiej
niż zawsze 😍 ..jedynie 9 dpo miałam wzdęcia , bulgotalo mi coś w jelitach i wzięłam Espumisan a na drugi dzień m
kreseczka która ja widziałam 😄 i woda
bardzo to skomplikowane wszystko
teraz mi tylko po owulacji zabulgocze w macicy a już wiem.ze nic z tego także jestem szybsza jak Beta😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2020, 18:02
Olala94 lubi tę wiadomość