Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Sierpniowe testowanie, czyli prezenty od odlatujących bocianów 💗
Odpowiedz

Sierpniowe testowanie, czyli prezenty od odlatujących bocianów 💗

Oceń ten wątek:
  • Lolipop Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasiaxjot wrote:
    No mi po owulacji odechciewa się 🐝 ...

Dziewczyny, wczoraj i przedwczoraj test owulacyjny pozytywny, dzisiaj już negatywnie luteine zacząć brać już dzisiaj? Czy jutro?
    a jak śluz? inne objawy?

wzięłabym może jutro wieczorem

Joasiaxjot lubi tę wiadomość

Pozytywny test z 3 bobo 11 dpo -25 luty 2018r.
    syn 2006❤️, córeczka 2010❤️,syn 2018❤️
    6f7dde92892e2ec43e959361faadd90e.png
  • Madżi88 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolipop wrote:
    ciekawe:) estrogen lubi wzrastać w ciąży 😄 trzymam kciuki

mi w dwóch ciążach po 10dpo woda... totalnie woda.;) i później zaczął się szal ze śluzem😂 ciągle mokro i dużo jezuusiczku

a tak mleczny śluz zaraz po .. potem robi się suszej a przed @ i rozciągliwy potrafi się pojawić ..ale to teraz w tych cyklach powalonych 😄

No właśnie śluz mam jak bardziej gesta woda.. Nie lepi się tak jak śluz przed dniami płodnymi..

Odetta lubi tę wiadomość

• Joasiaxjot Koleżanka

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolipop wrote:
    a jak śluz? inne objawy?

wzięłabym może jutro wieczorem

Bol owulacyjny wczoraj ok 12 się zakończył, śluz jest wodnisty...
    Może faktycznie lepiej poczekać do jutra 🤔

4996edb4690b30d92f18067a8debd9a2.png

07.02.2016 👧🏼 Milenka
    14.08.2020 ⏸💚
    XX.04.2021 👶
  • ajwii2 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie te kubeczki nie przemawiają :D Kiedyś nosiłam tampony, ale po ciąży tylko podpaski i zauważyłam teraz, że okres jest łagodniejszy niż przy tamponach (pomijając 2 pierwsze po porodzie, bo wtedy to potop był :P )

szczesciara30 lubi tę wiadomość

2cs - długie cykle
    początek starań sierpień '20
    pregna start, niepokalanek, siemię lniane, tran

'18 14tc poronienie zatrzymane
    maj '19 córka <3
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odetta wrote:
    Ja po owulacji też potrafię mieć wodnisty a ostatnio 2 dni przed miesiączką miałam płodny 🙄 wahania hormonów i tyle.
    Ja w zaciazonym cyklu miałam bardzo dużo kremowego śluzu tak na prawdę dużo i dopiero zaczął się w dniu spodziewanej miesiączki. Tak przed terminem okresu nie miałam żadnych objawów, które mogłyby wskazywać na ciążę no chyba że brak ochoty na jedzenie à przed okresem zawsze lubię pojeść 😁
    Też przed okresem parę dni mam nagłego tasiemca i jem wszystko. A tu nic. Ale to też może pogoda.
    Co do śluzu u mnie po owu robi się szusza, potem właśnie kremowy, a przed okresem totalnie mnie kremowym zalewa. A tu susza :D chociaż uczę się że co cykl to inny cyrk. Więc nastawiam się na kolejny nieudany niż na cud.

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Olala94 Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy rzeczywiście jest tak, ze na poczatku ciazy w czasie spodziewanej miesiaczki ma się objawy jak przy PMS? Czy jeśli pobolewa mnie podbrzusze i wyskoczyly krostki na twarzy to juz nie ma szans i to na pewno okres? Nic sobie nie obiecuję teraz, ale jestem ciekawa tak na przyszlosc nawet. Czy jesli czuje te objawy przedmiesiączkowe to czy nadal jest mozliwe, ze sie udalo. Będę wdzięczna za pomoc :)

• guerretenshi Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olala94 wrote:
    Dziewczyny, czy rzeczywiście jest tak, ze na poczatku ciazy w czasie spodziewanej miesiaczki ma się objawy jak przy PMS? Czy jeśli pobolewa mnie podbrzusze i wyskoczyly krostki na twarzy to juz nie ma szans i to na pewno okres? Nic sobie nie obiecuję teraz, ale jestem ciekawa tak na przyszlosc nawet. Czy jesli czuje te objawy przedmiesiączkowe to czy nadal jest mozliwe, ze sie udalo. Będę wdzięczna za pomoc :)
    Z tego co się orientuję to tak, można. Bóle miesiączkowe, rozdrażnienie.
    Ja typowych objawow w 1 ciąży nie miałam totalnie żadnych. Jak i w szoku byłam że ciąża.
    Teraz się doszukuje ich na siłę po tym co inne piszą. Chyba najlepszym sposobem jest stać gdzieś pomiędzy z nadzieją póki nie pojawi się okres.

Olala94 lubi tę wiadomość

f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Olala94 Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi wrote:
    Z tego co się orientuję to tak, można. Bóle miesiączkowe, rozdrażnienie.
    Ja typowych objawow w 1 ciąży nie miałam totalnie żadnych. Jak i w szoku byłam że ciąża.
    Teraz się doszukuje ich na siłę po tym co inne piszą. Chyba najlepszym sposobem jest stać gdzieś pomiędzy z nadzieją póki nie pojawi się okres.
    Dziękuję 😊

guerretenshi lubi tę wiadomość

• ajwii2 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olala94 wrote:

Jasne. W pierwszej ciąży tak miałam, identyczne objawy jak na okres.

2cs - długie cykle
    początek starań sierpień '20
    pregna start, niepokalanek, siemię lniane, tran

'18 14tc poronienie zatrzymane
    maj '19 córka <3
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta negatywna więc teraz czekam na okres i nowy cykl nadziei

f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do tamponów nie mogłam się przekonać a co dopiero do takiego kubeczka 🤔 teoretycznie jestem na wychodnym cały dzień wiadomo że to się opróżnia i myje jestem przykładowo w galerii jakiejś i co ja mam z tym publicznie zrobić? Jak wiadomo że umywalki są poza toaletami? 🤔 Używać w domu??? W domu to ja wolę założyć podpache i latać w samych gaciach z pampersem żeby choć troszkę przewiewu było bo szlak mnie trafia jak mnie tam wszystko się topi z gorąca...
    Maaaatko jakie dylematy 😂

ajwii2, szczesciara30, Odetta lubią tę wiadomość

age.png
  • Lolipop Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi wrote:
    beta w 9dpo? to jeszcze czas

• Olala94 Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajwii2 wrote:
    Jasne. W pierwszej ciąży tak miałam, identyczne objawy jak na okres.
    Dzięki, to daje nadzieję 😊. Chociaz dzisiaj jak idę siusiu to serce wali jak oszalałe, bo spodziewam się okresu. A śluzu przejrzystego i rzadkiego pełno, więc ciagle uczucie jakby się zaczelo bo mokro jakos 😅

• Lolipop Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasiaxjot wrote:
    Bol owulacyjny wczoraj ok 12 się zakończył, śluz jest wodnisty...
    Może faktycznie lepiej poczekać do jutra 🤔
    poczekalabym do jutra . i tak ten hormon po woli wzrasta

• Olala94 Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi wrote:
    Uda się następnym razem! 😊

• Spuromix Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi wrote:
    Tulam i trzymam kciuki za szybką 🐵i nowe starania 🤗 nie smuć się napij się drineczka czy tam winka :D ja dzisiaj też z mężem zaszaleje aaaa coooo :P

guerretenshi lubi tę wiadomość

age.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolipop wrote:
    beta w 9dpo? to jeszcze czas
    10 a 12 dpo.
    W weekend mam panieński i wolę wiedzieć na czym stoję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2020, 17:52

f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Andzia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spuromix wrote:
    Do tamponów nie mogłam się przekonać a co dopiero do takiego kubeczka 🤔 teoretycznie jestem na wychodnym cały dzień wiadomo że to się opróżnia i myje jestem przykładowo w galerii jakiejś i co ja mam z tym publicznie zrobić? Jak wiadomo że umywalki są poza toaletami? 🤔 Używać w domu??? W domu to ja wolę założyć podpache i latać w samych gaciach z pampersem żeby choć troszkę przewiewu było bo szlak mnie trafia jak mnie tam wszystko się topi z gorąca...
    Maaaatko jakie dylematy 😂

Tez tak kiedys myslalam ze jak w publicznej toalecie z ten kubeczek umyc ale w sumie zawszw mozna miec butelke z wodą przy sobie ;)

03.2020- cb

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieję się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi"
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co się dzieje z 🐞? Gdzie się podziała założycielka?

Odetta lubi tę wiadomość

age.png
  • Lolipop Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olala94 wrote:

mozliwe choc ja sama w dwóch pierwszych ciążach nie miałam pms przed okresem . a tym bardziej kiedy zaszłam . może jakieś ukłucia .ale z synem pierwszym za to jak się dowiedziałam że jestem w ciazy zaczęły się jazdy bóle krawienia szpital

z córką ból mnie złapał w 8tyg i do dziś to.pamietam . cały dzień przelezalam

z trzecim synkiem pomieszalam sobie nieźle w hormonach antykoncepcja ale też człek starszy i w
    kazdym cyklu PMS zaczynał się zaraz po owulacji ..po którymś cyklu już wiedziałam że hormony świrują więc przestałam się doszukiwać ..stwierdziłam że jak nie będzie mnie nic boleć a ewentualnie kłuć to znak że mogłoby się udać 😂 i faktycznie tak było..
    miałam aby mocny ból brzucha przez 2 h ale to nie taki sam ból jak wcześniej miewałam , aż musiałam się położyć ..w 6/7 dpo i przeszło , a potem bardzo delikatne ukłucia..a to cos zabolało bardzo delikatnie...ale nie było to nic męczącego ani tak jak mocny pMS też nie , ogólnie czułam się lepiej
    niż zawsze 😍 ..jedynie 9 dpo miałam wzdęcia , bulgotalo mi coś w jelitach i wzięłam Espumisan a na drugi dzień m
    kreseczka która ja widziałam 😄 i woda

bardzo to skomplikowane wszystko

teraz mi tylko po owulacji zabulgocze w macicy a już wiem.ze nic z tego także jestem szybsza jak Beta😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2020, 18:02

‹‹ 23 24 25 26 27 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ