Sierpniowe testowanie, czyli prezenty od odlatujących bocianów 💗
-
WIADOMOŚĆ
-
Omon wrote:Dwa lata, ale teraz się uda! 😁
ależ lubię takie podejście ❤️ z pomocą medyczną?
u nas niby dopiero 4 cykl starań aktualnie, ale niestety obawiam się, że też się zejdzie dłużej. miałam problemy hormonalne, tj. kilka lat temu podwyższony testosteron i androstendion. brałam w związku z tym antykoncepcję. hormony w zasadzie się unormowały. od nowego roku nie biorę już tych tabletek. pierwszy cykl po odstawieniu 29 dni, drugi 55 (okres wywołany luteiną), potem dwa kolejne cykle z luteiną. w zasadzie od tamtej pory cykle 34 i 32 dni, owulacyjne, z tym że mało śluzu płodnego zauważyłam. W tym cyklu zaczęłam brać olej z wiesiołka, więc liczę, że to jakoś nam pomoże ❤️
Trzymam kciuki za Was!Ulaa lubi tę wiadomość
-
marti7 wrote:Dziewczyny, a długo już się staracie?👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
🧔🏼31
𝟐𝟎𝟏𝟗:
Maj: rozpoczęcie starań 🌱
𝟐𝟎𝟐𝟎:
Maj: Gameta Gdynia
🔸6 cykli stymulowanych
𝟐𝟎𝟐𝟏:
Czerwiec:
🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
𝟐𝟎𝟐𝟐:
Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷
“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️ -
nick nieaktualny
-
marti7 wrote:ależ lubię takie podejście ❤️ z pomocą medyczną?
Bez 🙂 w ogóle te starania o drugie dziecko są inne, bez spiny, bez kalendarzyków, na spontanie 💛
W kwietniu minęły dwa lata i od tego czasu już zaczynam się spinać coraz bardziej. Wszędzie wokół ktoś w ciąży, w drugiej, trzeciej... Koleżanka, która równolegle do nas zaczęła starania teraz stara się już o drugie, także troszkę boli już.
Daję sobie dwa cykle jeszcze spokojne i umówię się do lekarza 🙂
Ale wierzę, że sierpień będzie magiczny, jak 4 lata temu 💚 -
Doberek. Dawno nie miałam tak spokojnego i przyjemnego cyklu. I oby do testowania. U mnie dziś 12dc I po owulacji na 10000%, śluz diametralnie się zmienił. Teraz muszę tylko powalczyć żeby nie testować 10 dpo 🤣
ajwii2 lubi tę wiadomość
-
marti7 wrote:Dziewczyny, a długo już się staracie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2020, 08:02
22 lata
08.2018 - początek starań
27.09.2019 - ⏸️
Poronienie w 5 tygodniu..
05.10.2019 - zabieg łyżeczkowania 😞
01.2020 - wznowienie starań ❤️
06.2020 - HSG
Prawy jajowód niedrożny.
Lewy jajowód znacznie zwężony, udało się delikatnie udrożnić.
07.2020 - Start stymulacją Aromkiem 1x1
14.08.20 - ⏸️ (24cs)
14.08.20 - Beta 400
17.08.20 - Beta 1661
19.08.20 - Beta 3389
▪️ Neoparin
▪️ Duphaston
▪️ Femibion 1
28.08.20 -?
,, Rozgość się kruszynko... 🙏"
-
guerretenshi wrote:Doberek. Dawno nie miałam tak spokojnego i przyjemnego cyklu. I oby do testowania. U mnie dziś 12dc I po owulacji na 10000%, śluz diametralnie się zmienił. Teraz muszę tylko powalczyć żeby nie testować 10 dpo 🤣
Ja tak w poprzedniej ciąży, najlepiej to bym chyba już na drugi dzień testowała 😆 zatesowalam 10dp miałam negatyw prześliczny i od razu załamka, wysyłanie męża na badania, siebie, a 2 dni później bladzioch na teście i szczęśliwy cykl się okazał. Nie wiem jak teraz wytrzymam, bo będę pewnie bladzioch wypatrywać 🙈2cs - długie cykle
początek starań sierpień '20
pregna start, niepokalanek, siemię lniane, tran
'18 14tc poronienie zatrzymane
maj '19 córka -
my 4 cs, o córkę udało się w 6cs. ale ja z tych niecierpliwych i idę dziś do gina w 12 dc, żeby podejrzał i zobaczył hormony. Z córką musialam brac bromergon na prolaktyne.
a dla mnie starania przy II dziecku są trudniejsze, nam sie po prostu NIE CHCE, pracujemy oboje, do tego potem non stop na nogach z Niunią, wieczorem po prostu nie mamy sil ... ustalilismy ze w tym tyg... maz bedzie wpadal w trakcie pracy w ciągu dnia naprawde w tygodniu wieczorem nie ma on siły, a ja chęci. takze z nas słabe częste bzykacze ;/ ;p przy pierwszym bylo wieceeeeej staran oj wiecej
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
Hej :*
U mnie dzisiaj 12 dc, więc zaczynam wkraczac w okres owulacyjny owulka powinna się pojawić koło środy/czwartku chociaż przez ostatnie dni zmieniłam trochę styl życia więc może coś się poprzesuwa Idę jutro do dobrego gina więc zobaczymy co tam się dzieje
Miłego dnia :*Syn 2018
-
o mango, to my podobnie ja dzis gin, dzis 12 dc. tyle ze my w czw wyjezdzamy i nie bedzie juz staran, nie bedzie tam jak. wiec licze ze owu bedzie dzis jutro sroda, bo potem juz kicha. wiec ciesze sie ze lekarz zobaczy dzis.
a ja juz nigdy nie kupie owu testow.
nie wiem po co je kupilam w tamtym cyklu, tylko sie bardziej spinalam, maz rowniez, nic dobrego to nie wnioslo.
a przeciez wieeeeeeeem ze nie musza one dzialac, w ciazy z corka robilam caly cykl bylam pewna ze bezowulacyjny bo nie pokazala sie w ogole owu na nich, a zaszlam w ciaze, wiec ja tam testow nie kupie juz na pewno
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
Odetta wrote:Ja biorę Wiesiołek i Mace codziennie. Nic mi nie wiadomo, że nie można łączyć 😞
Dziękuję za odpowiedź. Więc i ja biorę to o to tylko Macrona czczo a wieczorem wiesiołek. ☺ -
Proszę jeszcze raz o wpisanie mnie na 26 sierpnia 😊😊
U mnie już 11 cykl starań koniec sierpnia to już rok jak nie wychodzi 😞 -
Witam
u mnie tak synek 5 lat w czerwu na poczatku mialam laporoskopie bo mialam torbiel i drobne ognisko endometriozy bylam tydzien temu we wtorek u swojej gin mowi ze zielone swiatlo mamy we wtorek pecherzyk mial 13 mm a ja mam cykle 30 dniowe. a w srode/czwartek bol podbrzusza typwoo na owulke przytulance byly z czw/pt i pt/ sob wiec nie licze ze cos sie uda teraz typowo brak sluzu i nieplodne dni.. tylko zastanawiam sie ile ma miec pechrzyk zeby pękl?
-
Hej nazywam się Dominika. Staramy się z mężem o dzidzie. Mamy 17 miesięczna córeczkę nie karmie od 4 misiescy. Jak narazie ciąży brak. Cykle mam 30 dniowe. Byłam dziś u ginekologa i powiedział że mam dużo pęcherzyków ale są za małe, że jajniki jeszcze nie pracują tak jak trzeba co to znaczy? Dostałam bromergon na 2 tygodnie