X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Sierpniowe testowanie, czyli prezenty od odlatujących bocianów 💗
Odpowiedz

Sierpniowe testowanie, czyli prezenty od odlatujących bocianów 💗

Oceń ten wątek:
  • Dastiny Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2020, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zrobiłam test zgodnie z zasadami mojego lekarza. Nie wiem czy można to nazwać nawet cieniem więc wpisuje negatywny
    ac8bc721e034.jpg

Joasiaxjot lubi tę wiadomość

• Papillon Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2020, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dastiny ja tu widzę cień. Poczekaj do jutra i zrób kolejny test, bo z tego co pamiętam to u Ciebie jeszcze parę dni do @? I jak wyjdzie jutro kreseczka to w poniedziałek beta! Trzymam kciuki✊

Mamy to !!! 11dpo⏸️😍 28.09
    30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
    ckaiikgnsmllond0.png
  • Papillon Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2020, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajwii2 wrote:
    29dc, według ovu 12dp, ale tak naprawdę to nie wiem kiedy miałam owulację. 2 ostatnie cykle miałam 36 dniowe, ale w tym cyklu test owu mi tydzień wcześniej pokazał pozytyw, a potem same negatywy były no i śluz, którego było ogólnie mało w tym cyklu to najwięcej właśnie w okolicach tej rzekomej owulacji 🤷‍♀️ pobolewa mnie brzuch jak na okres, ale dodatkowo miałam dziwne ciągnięcia co mi dawało nadzieję, bo poprzednio albo nie zwracałam uwagi albo tego nie było. Sama już nie wiem co to u mnie, dlatego odpuszczam testowanie i czekam na @. Jak nie przyjdzie w starym terminie czyl 23 to wtedy zatestuje, może mnie owulaki oszukały i cykl biegł po swojemu jak zawsze, a ja głupia tylko testy zmarnowałam 🤪
    Ajwii ja w poprzednim cyklu miałam tak, że organizm dwa razy podchodził do owulki i w 14 dniu miałam testy owu pozytywne, a później 23 dnia 🤣 także jeszcze wszystko jest możliwe i owu mogła przyjść później. I jak tylko seksy były też później to jest duża szansa, że nadal coś z tego będzie 😀✊

ajwii2 lubi tę wiadomość

30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
    ckaiikgnsmllond0.png
  • unify Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2020, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dastiny wrote:
    Dziewczyny zrobiłam test zgodnie z zasadami mojego lekarza. Nie wiem czy można to nazwać nawet cieniem więc wpisuje negatywny
    ac8bc721e034.jpg
    Ja tez widze cien

A u mnie temp dzis znowu nizsza.. testy owubod dwoch dni pozytywne
    Chyba zaprzestane mierzenia tej temp bo tylmo sie denerwuje i nakrecam,a moze cos zle robie

atdc2n0a92hantdh.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2020, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    unify wrote:
    Ja tez widze cien

Chyba zaprzestane mierzenia tej temp bo tylmo sie denerwuje i nakrecam,a moze cos zle robie

Jak Cię to wkurza to zrezygnuj nie ma co sobie dokładać niepotrzebnych stresów.
    Ja próbowałam odstawić termometr ale bardzie się wkurzam jak nie mierze bo nie wiem co tam się dzieje więc raczej nie zrezygnuje z wykresu tylko postaram się mieć do niego bardziej luzackie podejście

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • unify Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2020, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozliwe ze robie zle ,co prawda mierze od codzienmie rano o tej samej porze ale z termometrem z jednym miejscem po przecinku i w ustach. Moze niedokladny pomiar robię

atdc2n0a92hantdh.png
  • Lolipop Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2020, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    unify wrote:
    Ja tez widze cien

podobno temp spada przy wyrzucie lh .
    ale tak czy inaczej wszystko musi być spelnione aby mierzenie było miarodajne, nie mówiąc o dobrym termometrze:) także trzeba podejść na luzie

Pozytywny test z 3 bobo 11 dpo -25 luty 2018r.
    syn 2006❤️, córeczka 2010❤️,syn 2018❤️
    6f7dde92892e2ec43e959361faadd90e.png
  • Lolipop Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2020, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dastiny wrote:
    ac8bc721e034.jpg
    ah widze a jak tak widać to dobrze to dobrze to wróży:) trzymam kciuki! zrób jutro drugi aaaaa

• Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2020, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    unify wrote:
    Mozliwe ze robie zle ,co prawda mierze od codzienmie rano o tej samej porze ale z termometrem z jednym miejscem po przecinku i w ustach. Moze niedokladny pomiar robię

Tak jak piszę lolipop Wyrzut lh powoduje spadek ale bardziej wiarygodny jest pomiar w pochwie bo w ustach trzeba bardzo pilnować żeby mierzyć zawsze w tym samym miejscu

unify lubi tę wiadomość

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Japoneczka z Porcelany Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2020, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dastiny wrote:
    ac8bc721e034.jpg
    Wg mnie cien. Ja bym testowala za dwa dni znowu

26dc (pecherzyk 20mm niepekniety)
    🧪Glukoza 95,00 mg/dl 🧪TSH 3,98 µIU/ml❌➡️ 1,3 µIU/ml ➡️0.91µIU/ml 🧪FT3 3,65 pg/ml 🧪FT4 0,94 ng/dl 🧪LH 11,24 mIU/ml 🧪Estradiol 107,70 pg/ml 🧪Progesteron 2,08 ng/ml🧪Prolaktyna 22,84 ng/ml🧪DHEA 11,32 ng/ml❌🧪Androstendion 5,71 ng/ml❌🧪Testosteron 61,95 ng/dl🧪anty-TPO 0,30 IU/ml🧪anty-TG < 3.00 IU/ml🧪PAI-1 4G Układ homozygotyczny-nieprawidłowy ❌
    👩 34🧔🏻‍♂️ 40
    💊 Euthyrox N 25

grudzień ❤️‍🩹
  • ajwii2 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2020, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dastiny ja widzę cień i to bardzo ładny :) trzymam kciuki żeby z tego było bobo :)

Papaillon, a jq tu nawet pisałam, bodajże chyba w poniedziałek czy wtorek w dzień mi wyszedł pozytywny owulak, dzień wcześniej wieczorem negatyw i później wieczorem też negatyw. Myślałam, że może coś się dzieje i może wykrywa jakąś wczesną ciążę, bo słyszałam, że owulaki niektórym dziewczynom potwierdziły. Seks u Nas co drugi dzień tak czy tak był. Dziwny mam ten cykl bardzo, bo też ja sama dziwnie się czuję, przy pierwszej owulacji dwa dni pod rząd miałam straszne mdłości na wieczór i tragicznie się czułam, teraz od środy mam jakieś bóle głowy, wczoraj w dzień spać mi się strasznie chciało i oslabiona byłam bardzo. Dzisiaj też mnie zaczyna pobolewać głowa i śpiąca się robię. Może to już od tych upałów i organizm ma dość. Póki nie rozpoczęliśmy starań to mi tak organizm nie swirowal 🤪

2cs - długie cykle
    początek starań sierpień '20
    pregna start, niepokalanek, siemię lniane, tran

'18 14tc poronienie zatrzymane
    maj '19 córka <3
  • szczesciara30 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2020, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cos z tym sierpniem nie moge sie rozstac :D zaluje wlasnie ze zmarnowalismy ten cykl bo owulke w koncu mialam z ndz na pon a przytulance byly w piatek no coz wrzesien bedzie nasz <3 wszystkim z calego serca gratuluje !!! <3 ja odkopalam po 5 latach w domu owulacyjny fertil control i bede wlasnie czytac jak go uzywac bo zapomnialam :P

w57vrjjgs1ia7rw6.png
  • unify Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2020, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolipop wrote:
    podobno temp spada przy wyrzucie lh .
    ale tak czy inaczej wszystko musi być spelnione aby mierzenie było miarodajne, nie mówiąc o dobrym termometrze:) także trzeba podejść na luzie

Dziękuję , postaram sie nakrecac ale to ciężkie 😁 owulacja wedlug kalendarzyka dopiero jutro , i zaczna sie 2 dlugie tygodnie czekania:D

Jednorożec89, Lolipop lubią tę wiadomość

atdc2n0a92hantdh.png
  • ajwii2 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2020, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmierzyłam sobie temp i mam 36,9, bo się tak słabo czuję. Przed okresem może być lekko podwyższona stała temp?

2cs - długie cykle
    początek starań sierpień '20
    pregna start, niepokalanek, siemię lniane, tran

'18 14tc poronienie zatrzymane
    maj '19 córka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2020, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dastiny, a ile dni po i jaki to test? Coś tam widać,ale na zdjęciu ten cień jest szary bardzo, A powinien mieć lekko różowy odcień. Zdecydowanie do powtórzenia jutro/pojutrze.
    U mnie już po owulce. Jeśli była to w czwartek/piątek. Szyjka jest bardziej zamknięta niż ostatnie dni, więc już można odliczać.
    Dziewczyny, ktore rodziły, czy Wasze szyjki też się całkiem nie zamykają już?
    Zamówiłam pinki na allegro, mam ich tyle,że od piątku zaczynam sikac:D

• Niezapominajka 🍀 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2020, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dastiny wrote:
    ac8bc721e034.jpg
    Dastiny ja coś widzę 😊 Jeśli Ci wczoraj wywróżyłam ciążę to będę chyba mianowana wróżką, bo to już nie pierwszy mój pozytywny strzał na forum 🍀 Czekamy na jutrzejszy teścik ✊🏻

👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
    🧔🏼31

𝟐𝟎𝟏𝟗:
    Maj: rozpoczęcie starań 🌱
    𝟐𝟎𝟐𝟎:
    Maj: Gameta Gdynia
    🔸6 cykli stymulowanych
    𝟐𝟎𝟐𝟏:
    Czerwiec:
    🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
    𝟐𝟎𝟐𝟐:
    Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷

“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️
  • Lolipop Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2020, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glendolinaa wrote:
    Dastiny, a ile dni po i jaki to test? Coś tam widać,ale na zdjęciu ten cień jest szary bardzo, A powinien mieć lekko różowy odcień. Zdecydowanie do powtórzenia jutro/pojutrze.
    U mnie już po owulce. Jeśli była to w czwartek/piątek. Szyjka jest bardziej zamknięta niż ostatnie dni, więc już można odliczać.
    Dziewczyny, ktore rodziły, czy Wasze szyjki też się całkiem nie zamykają już?
    Zamówiłam pinki na allegro, mam ich tyle,że od piątku zaczynam sikac:D
    tak. u mnie jak naprawdę jest otwarta to jak usta na bok się rozszerza otwór ale często jest wtedy też tak wysoko w dni płodne że ledwo jestem w stanie to sprawdzić

• Papillon Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2020, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajwii No właśnie tak jest, że jak człowiek zaczyna się starać to organizm nagle mega zaczyna świrować. 🤣🤣 Ale ta Twoja temperatura dzisiejsza jest naprawdę wysoka 😁 i oby to dobrze wróżyło.

ajwii2 lubi tę wiadomość

30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
    ckaiikgnsmllond0.png
  • Iwonana8 Przyjaciółka

Wysłany: 15 sierpnia 2020, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się nieśmiało
    Dziś mam test owulacyjny pozytywny więc pełna nadziei czekam na testowanie.
    Widzę że na poczatku jest lista więc mozna mnie wpisac na test 30 sierpnia i oby się udało 🙏

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2020, 12:17

Iwona335
  • Iwonana8 Przyjaciółka

Wysłany: 15 sierpnia 2020, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dastiny wrote:
    ac8bc721e034.jpg
    Testuj jeszcze raz 🙂 ja już widzę dwie kreski

Iwona335
‹‹ 68 69 70 71 72 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ