Forum Starając się - ogólne Sierpniowe testowanie - pamiątki z wakacji :)
Odpowiedz

Sierpniowe testowanie - pamiątki z wakacji :)

Oceń ten wątek:
  • Marika92 Autorytet
    Postów: 468 344

    Wysłany: 15 sierpnia 2019, 13:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zrobiłam facelle słupkowy z drugiego moczu i też jest blada kreska 🙊 dwa różne testy chyba by się nie myliły 🤔😀

    Pani Ciasio, Twinsowa, Ignissa, boo123, Malwcia89 lubią tę wiadomość

    mhsvi09k9f9yh4tj.png

    14.07.2020 Michaś ❤️

    08.01.2019 [*] 9tc 💔
    08.2019 ciąża biochemiczna
    ~ Trombofilia wrodzona
    ~ MTHFR 677 CT homo
  • Malediwy2020 Przyjaciółka
    Postów: 108 98

    Wysłany: 15 sierpnia 2019, 13:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camarilla pewnie ze za wczesnie, ale co zrobić jak człowiek głupi I ciagle powiela te same błędy 🤷🏼‍♀️

    Co do wytrysku wstecznego niestety nie pomogę, moja wiedza na ten temat jest zerowa :(

    28 lat
    • starania od stycznia 2019
    • ciąża biochemiczna marzec 2019
    • inofolic
    • femibion zero planowanie ciąży
    • Vigantoletten 2000mj x 2kaps.
  • Lena986 Autorytet
    Postów: 431 157

    Wysłany: 15 sierpnia 2019, 13:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malediwy2020 wrote:
    Razem raźniej, choć jak teraz mam widmo porażki to nie wiem co zrobię, chyba odetne się od wszystkiego do końca roku, liczenia mierzenia zaglądania jaki śluz, forum etc. Mam takie postanowienie ze jak stuknie mi równo rok to niechętnym krokiem zmierzę do drzwi kliniki niepłodności, ogólnie mam duży problem z klinika bo to będzie takie potwierdzenie ze coś ze mną nie tak, muszę to jakoś w sobie przegryźć i zmienić nastawienie
    Z tego co tu podczytuje i z opowiadan kolezanek kliniki nie maja zbyt dobrej opinii a zdzieraja bardzo $$. Moze lepiej poszukac bardzo dobrego ginekologa ktory pomogl znajomym zaciazyc? Kliniki zaczynaja od pakietu badan ktory można wykonac samodzielnie + oczywiscie nasienie. Potem dobry lekarz umie odczytać wyniki i dalej pokierowac na droznosc itd

  • Lena986 Autorytet
    Postów: 431 157

    Wysłany: 15 sierpnia 2019, 13:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marika92 wrote:
    Właśnie zrobiłam facelle słupkowy z drugiego moczu i też jest blada kreska 🙊 dwa różne testy chyba by się nie myliły 🤔😀
    Nie no to już napewno sie udalo ;) teraz cierpliwosci do wizyty u gina ;)

    Marika92 lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 sierpnia 2019, 13:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marika92 wrote:
    Justyna, jeśli faktycznie zaskoczyło, to będzie to zasługa tego żelu 😂 to 1 cykl z nim mój 😀
    Ja tez 1 cykl z zelem ale u mnie chyba nie zaskoczylo...
    Masz jakies objawy?

  • Marika92 Autorytet
    Postów: 468 344

    Wysłany: 15 sierpnia 2019, 13:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samosiowa88 wrote:
    Ja tez 1 cykl z zelem ale u mnie chyba nie zaskoczylo...
    Masz jakies objawy?
    Kompletnie nic, no poza tym że czuję brzuch drugi dzień. Ale poprzednie cykle też mnie bolał, a @ przychodziła

    mhsvi09k9f9yh4tj.png

    14.07.2020 Michaś ❤️

    08.01.2019 [*] 9tc 💔
    08.2019 ciąża biochemiczna
    ~ Trombofilia wrodzona
    ~ MTHFR 677 CT homo
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 sierpnia 2019, 13:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena986 wrote:
    Z tego co tu podczytuje i z opowiadan kolezanek kliniki nie maja zbyt dobrej opinii a zdzieraja bardzo $$. Moze lepiej poszukac bardzo dobrego ginekologa ktory pomogl znajomym zaciazyc? Kliniki zaczynaja od pakietu badan ktory można wykonac samodzielnie + oczywiscie nasienie. Potem dobry lekarz umie odczytać wyniki i dalej pokierowac na droznosc itd
    Lena ja sie bujalam u dobrego ginekologa 3 lata i powiem szczwrze teraz ide juz do kliniki w listopadzie niestety byl taki dobry ze do dzisiejszego dnia nie ma ciazy a moze moj organizm do kitu nie wiem. Jednak wiem ze osoby ktore maja problemy z plodboscia to tylko klinika po dlugich staraniach...

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 sierpnia 2019, 13:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marika92 wrote:
    Kompletnie nic, no poza tym że czuję brzuch drugi dzień. Ale poprzednie cykle też mnie bolał, a @ przychodziła
    No a piersi zmienily jakos wyglad?

  • Pani Ciasio Autorytet
    Postów: 1102 728

    Wysłany: 15 sierpnia 2019, 13:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    Pani Ciasio, kiedy testujesz?

    Miałam testować dzisiaj, ale owulacja mocno mi się przesunęła :/ Także albo w przyszłym tygodniu, albo poczekam na okres? Sama nie wiem ;) Mam takie chwile, że na pewno się nie udało i takie, że raczej się udało :p

    Marika gratuluję! Piękne kreseczki!

    ! Zarażaj !

    Marika92, Ignissa lubią tę wiadomość

    Leki: Bromergon, Duphaston, Glucophage, Acard, wit. D, foliany, inozytol, Neoparin
    HSG: ok

    1.10.2020r. Jesteś, córeczko!
    Cudzie trwaj! <3
    Czekamy na Ciebie ;*
  • Malediwy2020 Przyjaciółka
    Postów: 108 98

    Wysłany: 15 sierpnia 2019, 13:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samosiowa88 wrote:
    Lena ja sie bujalam u dobrego ginekologa 3 lata i powiem szczwrze teraz ide juz do kliniki w listopadzie niestety byl taki dobry ze do dzisiejszego dnia nie ma ciazy a moze moj organizm do kitu nie wiem. Jednak wiem ze osoby ktore maja problemy z plodboscia to tylko klinika po dlugich staraniach...

    No u mnie jak nie będzie ciąży do stycznia to od razu podchodzę do IUI, szkoda czasu i nerwów

    28 lat
    • starania od stycznia 2019
    • ciąża biochemiczna marzec 2019
    • inofolic
    • femibion zero planowanie ciąży
    • Vigantoletten 2000mj x 2kaps.
  • Lena986 Autorytet
    Postów: 431 157

    Wysłany: 15 sierpnia 2019, 13:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samosiowa88 wrote:
    Lena ja sie bujalam u dobrego ginekologa 3 lata i powiem szczwrze teraz ide juz do kliniki w listopadzie niestety byl taki dobry ze do dzisiejszego dnia nie ma ciazy a moze moj organizm do kitu nie wiem. Jednak wiem ze osoby ktore maja problemy z plodboscia to tylko klinika po dlugich staraniach...
    To chyba taki dobry nie jest. Ja teraz trafiłam do takiego, do ktorego szwagierka poszla po wizycie w klinicie i lekarz ją do ciazy doprowadzil
    Kilka msc temu bylam tez u babeczki, która jak uslyszala ze minal rok to powiedziała ze nie ma mnie po co badac ze mam isc do kliniki. A teoretycznie po roku niepowodzeń powinna byc pierwsza wizyta u gina zeby zlecil badania, no to co jest z tymi lekarzami, jaja jakieś

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2019, 13:39

  • Marika92 Autorytet
    Postów: 468 344

    Wysłany: 15 sierpnia 2019, 13:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samosiowa88 wrote:
    No a piersi zmienily jakos wyglad?
    Nie, nic się nie zmieniły. W tej pierwszej ciąży pamiętam że na początku mnie sutki strasznie piekły, no może jest jeszcze za wcześnie 😏 Póki co bezobjawowo, baa ja ten cykl zaliczałam nawet jako bezowulacyjny, bo owulka przesunęła mi się o 5 dni, gdzie zawsze wszystko na czas było

    mhsvi09k9f9yh4tj.png

    14.07.2020 Michaś ❤️

    08.01.2019 [*] 9tc 💔
    08.2019 ciąża biochemiczna
    ~ Trombofilia wrodzona
    ~ MTHFR 677 CT homo
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 sierpnia 2019, 13:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marika92 wrote:
    Nie, nic się nie zmieniły. W tej pierwszej ciąży pamiętam że na początku mnie sutki strasznie piekły, no może jest jeszcze za wcześnie 😏 Póki co bezobjawowo, baa ja ten cykl zaliczałam nawet jako bezowulacyjny, bo owulka przesunęła mi się o 5 dni, gdzie zawsze wszystko na czas było
    No rzeczywiscie ja tez pozno owulacje mialam w tym cyklu bez kitu juz nawet zaznaczylam ze bezowulacyjny jedyny plus ze jednak ona wystapila. W poprzednich ciazach bol niesamowity piersi mialam dlatego pytam niestety poronilam.
    Lena no jakos mi szczescia ten lekarz nie przyniosl choc taki chwalony jest na znanym lekarzu pozytywnych opinii ponad 400

  • Marika92 Autorytet
    Postów: 468 344

    Wysłany: 15 sierpnia 2019, 13:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Ciasio wrote:
    Miałam testować dzisiaj, ale owulacja mocno mi się przesunęła :/ Także albo w przyszłym tygodniu, albo poczekam na okres? Sama nie wiem ;) Mam takie chwile, że na pewno się nie udało i takie, że raczej się udało :p

    Marika gratuluję! Piękne kreseczki!

    ! Zarażaj !
    Dziękuję 😘 %*%$&++=%*) @
    Powodzenia, ja też byłam mega zrezygnowana, po wczorajszym teście pół dnia przepłakałam 🍀

    Pani Ciasio, Justyna1719 lubią tę wiadomość

    mhsvi09k9f9yh4tj.png

    14.07.2020 Michaś ❤️

    08.01.2019 [*] 9tc 💔
    08.2019 ciąża biochemiczna
    ~ Trombofilia wrodzona
    ~ MTHFR 677 CT homo
  • Malediwy2020 Przyjaciółka
    Postów: 108 98

    Wysłany: 15 sierpnia 2019, 13:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marika92 wrote:
    Dziękuję 😘 %*%$&++=%*) @
    Powodzenia, ja też byłam mega zrezygnowana, po wczorajszym teście pół dnia przepłakałam 🍀

    Marika a na wczorajszym teście coś widziałaś czy biel wizira ?

    28 lat
    • starania od stycznia 2019
    • ciąża biochemiczna marzec 2019
    • inofolic
    • femibion zero planowanie ciąży
    • Vigantoletten 2000mj x 2kaps.
  • Lena986 Autorytet
    Postów: 431 157

    Wysłany: 15 sierpnia 2019, 13:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samosiowa88 wrote:
    No rzeczywiscie ja tez pozno owulacje mialam w tym cyklu bez kitu juz nawet zaznaczylam ze bezowulacyjny jedyny plus ze jednak ona wystapila. W poprzednich ciazach bol niesamowity piersi mialam dlatego pytam niestety poronilam.
    Lena no jakos mi szczescia ten lekarz nie przyniosl choc taki chwalony jest na znanym lekarzu pozytywnych opinii ponad 400
    To chyba najlepsze opinie z poczty pantoflowej jednak, w internecie mozna wykupic komentarze. Mojego gina nawet pielegniarki w szpitalu chwalily jak byłam na histero, ze znow dzieciaka zmontowal :D nie slyszalaam zeby ktos od niego uciekl np do kliniki a z 4 kobiety ktorym pomogl to znam to znam prawie, z opowiesci i z widzenia ;)

  • Marika92 Autorytet
    Postów: 468 344

    Wysłany: 15 sierpnia 2019, 13:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malediwy2020 wrote:
    Marika a na wczorajszym teście coś widziałaś czy biel wizira ?
    Wczoraj to ja miałam omamy, raz coś widziałam, raz nic. W końcu rozebrałam go na części pierwsze i nadawał się on tylko do wyrzucenia. Na zdjęciu było to na pewno nie do wychwycenia, bo nawet kilka zrobiłam. I jak pobawiłam się edytorem to tak może może że coś tam jest. No ale ja bardziej stawiałam na biel jednak.

    mhsvi09k9f9yh4tj.png

    14.07.2020 Michaś ❤️

    08.01.2019 [*] 9tc 💔
    08.2019 ciąża biochemiczna
    ~ Trombofilia wrodzona
    ~ MTHFR 677 CT homo
  • Malediwy2020 Przyjaciółka
    Postów: 108 98

    Wysłany: 15 sierpnia 2019, 13:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marika92 wrote:
    Wczoraj to ja miałam omamy, raz coś widziałam, raz nic. W końcu rozebrałam go na części pierwsze i nadawał się on tylko do wyrzucenia. Na zdjęciu było to na pewno nie do wychwycenia, bo nawet kilka zrobiłam. I jak pobawiłam się edytorem to tak może może że coś tam jest. No ale ja bardziej stawiałam na biel jednak.
    A który to Twój dc? Przepraszam ze tak wypytuje ale szukam dla siebie nadziei, mam cykle 31 dni i zrobiłam w 26 jakbym była świeżynka staraczkowa 😂

    28 lat
    • starania od stycznia 2019
    • ciąża biochemiczna marzec 2019
    • inofolic
    • femibion zero planowanie ciąży
    • Vigantoletten 2000mj x 2kaps.
  • Nieznajoma_n Autorytet
    Postów: 416 180

    Wysłany: 15 sierpnia 2019, 13:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camarilla wrote:
    Marika - gratulacje! Ja pewnie dla pewności zasikalabym 5 różnych 😆

    Justyna - jak zobaczyłam Twój suwaczek to myślałam że przez 2 dni mnie coś ominęło, mam nadzieję że za 6 dni zmienisz na ciążowy 😎

    Ignissa - testy owulacyjne mogą wychodzić pozytywne do końca cyklu dlatego nie powinno się ich robić po owulacji. Ja tak miałam już w kliku cyklach, później był niepotrzebny dołek.

    Malediwy - nie zaszybko zatestowalas?

    U mnie chyba po sprawie.
    Teoretycznie od dwóch dni mam śluz plodny, wczoraj od 11 czuje klucie jajnika ale testy owulacyjne są negatywne. Dzisiaj jeszcze nie robiłam.
    Serduszka były przedwczoraj ale bez finiszu, dzisiaj nawet jeżeli owulak będzie pozytywny to mąż nie podoła. Od dwóch miesięcy ani razu nie doszedł...
    Jedynak nie chce go ciągnąć teraz do androloga skoro musi co chwilę ma wizyty u neurochirurga.
    Czytałam trochę o wytrysku wstecznym, któraś z Was miała z czymś takim do czynienia?
    Mój też miał u czasami ma taki problem. Ogólnie moim zdaniem to dużo od głowy zależy. Mój jest po zabiegu obrzezania całkowitego sprzed 4 lat przy tym mial dwa razy zapalenie jąder (dlatego tak się obawiam o starania) oporny był strasznie na lekarzy, na badanie nasienia itp. Poszedł po leki na potencję które za dużo nie działy i w końcu trafił na fajnego lekarza który powiedział, że te wcześniejsze to tylko strata kasy. Teraz twu twu twu te łąki są mega spoko i wszystko idzie narazie ok, ale za to często po seksie ma problemy z kręgosłupem. Tak to jest z tymi chłopami

    Czekam na fasolkę od lipca 2018
    Leki: kwas foliowy, inofem, magnez
    Morfologia partnera 4% edit 0%
    Ilość plemników w ejakulancie ml 40.32(poniżej 39) 2018r
    Ilość plemników w ml 11,2 (poniżej 15)2018r
    Test HBA 82% edit 88,5%(poniżej 80)
    Partner oporny dieta i suplementacje
    Asthenoteratozoospermiarogesteron
    Mar pozytywny podejrzenie niepłodności immunologicznej
    IgG 80-81%
    IgA 36-37%

    7dpo 27.00 (norma fazy lutealnej 1,84-23,9)
    AMH 3,33 (normy 5-95)
    Lat 29 l
    Wrzesień 2019 hsg jajowody drożne
    Październik 2019 hsp wycięty polip endometrialny szyjki macicy
    24.01 - IUI 🍷(cykl stymulowany od 3 DC pół tabletki clo do 8 DC) teraz duphaston 2x1
  • Nieznajoma_n Autorytet
    Postów: 416 180

    Wysłany: 15 sierpnia 2019, 13:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena986 wrote:
    Z tego co tu podczytuje i z opowiadan kolezanek kliniki nie maja zbyt dobrej opinii a zdzieraja bardzo $$. Moze lepiej poszukac bardzo dobrego ginekologa ktory pomogl znajomym zaciazyc? Kliniki zaczynaja od pakietu badan ktory można wykonac samodzielnie + oczywiscie nasienie. Potem dobry lekarz umie odczytać wyniki i dalej pokierowac na droznosc itd
    Tak to prawda, też o tym myślałam, żeby iść do kliniki, ale podobno właśnie ciągna tylko hajs. Można trafić dobrego ginekologa który niektóre badania nawet zleci Ci na NFZ, ja tak zamierzam zrobić. Już ponad rok się staramy wcześniej każdy lekarz mówi za krótko za krótko próbujcie

    Czekam na fasolkę od lipca 2018
    Leki: kwas foliowy, inofem, magnez
    Morfologia partnera 4% edit 0%
    Ilość plemników w ejakulancie ml 40.32(poniżej 39) 2018r
    Ilość plemników w ml 11,2 (poniżej 15)2018r
    Test HBA 82% edit 88,5%(poniżej 80)
    Partner oporny dieta i suplementacje
    Asthenoteratozoospermiarogesteron
    Mar pozytywny podejrzenie niepłodności immunologicznej
    IgG 80-81%
    IgA 36-37%

    7dpo 27.00 (norma fazy lutealnej 1,84-23,9)
    AMH 3,33 (normy 5-95)
    Lat 29 l
    Wrzesień 2019 hsg jajowody drożne
    Październik 2019 hsp wycięty polip endometrialny szyjki macicy
    24.01 - IUI 🍷(cykl stymulowany od 3 DC pół tabletki clo do 8 DC) teraz duphaston 2x1
‹‹ 127 128 129 130 131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego