Forum Starając się - ogólne Sierpniowe testowanie - pamiątki z wakacji :)
Odpowiedz

Sierpniowe testowanie - pamiątki z wakacji :)

Oceń ten wątek:
  • anusiak5 Autorytet
    Postów: 1657 522

    Wysłany: 15 sierpnia 2019, 15:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Ciasio wrote:
    😍😍😍😍
    pamietasz jak rozmawiałysmy oo homa ir.wiec wczoraj endo powiedziała że nie mam insulino opornosci bo wynik jak wyliczyła to 1,9 a norma do 2,5 jest.tylko stwierdziła że cukier sam w sobie za wysoki i żeby słodycze odstawic gdzie jem ich niewiele.owoce mi go nabijaja bo uwielbiam.według niej wit d tez jest ok

    anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • Nieznajoma_n Autorytet
    Postów: 415 180

    Wysłany: 15 sierpnia 2019, 15:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camarilla wrote:
    Nieznajoma_n - u mojego tak jest odkąd go znam a nawet jeżeli uda nam się teoretycznie trafić w owu to nic z tego nie wychodzi.
    Będziemy się starać tak jak do tej pory. 20 sierpnia mamy dostać wstępny termin operacji mojego o wtedy ustalimy kiedy idziemy z nim do androloga.
    Chyba że się uda 😊

    Marika wiedzę że sikalas drugi raz - teraz już chyba pewność jest 😊 zresztą widzę też wykres, tempka ładnie idzie w górę 😊
    No u nas jest podobnie, że czasami były próby i nic z tego nie wychodziło. W tym miesiącu nam się udało ale nie było tego dużo niestety ;(. Dlatego wątpię żeby się udało niestety, ale dla pewności zrobię ten test, bo jest impreza rodzinna i jak nie wyjdzie to się napiję z żalu

    Czekam na fasolkę od lipca 2018
    Leki: kwas foliowy, inofem, magnez
    Morfologia partnera 4% edit 0%
    Ilość plemników w ejakulancie ml 40.32(poniżej 39) 2018r
    Ilość plemników w ml 11,2 (poniżej 15)2018r
    Test HBA 82% edit 88,5%(poniżej 80)
    Partner oporny dieta i suplementacje
    Asthenoteratozoospermiarogesteron
    Mar pozytywny podejrzenie niepłodności immunologicznej
    IgG 80-81%
    IgA 36-37%

    7dpo 27.00 (norma fazy lutealnej 1,84-23,9)
    AMH 3,33 (normy 5-95)
    Lat 29 l
    Wrzesień 2019 hsg jajowody drożne
    Październik 2019 hsp wycięty polip endometrialny szyjki macicy
    24.01 - IUI 🍷(cykl stymulowany od 3 DC pół tabletki clo do 8 DC) teraz duphaston 2x1
  • Nieznajoma_n Autorytet
    Postów: 415 180

    Wysłany: 15 sierpnia 2019, 15:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena986 wrote:
    U mnie wlasnie slowo klucz to bylo "rok" i "maz" i wlasnie tak jak mówisz histo dostalam na nfz od lekarza gdzie chodzie prywatnie, teraz wysyla mnie na droznosc, nie wiem jeszcze jak z platnoscia za to ale mam nadzieję ze podobny scenariusz. Te badania meza otworzyly wiele sciezek leczenia
    No ja teraz idę do ginekologa z polecenia liczę, że zrobi mi drożność i histo, jak tu nie pójdzie, to jestem umówiona już w szpitalu na NFZ w kierunku inseminacji na grudzień. Chcę przejść wszystko po kolei

    Czekam na fasolkę od lipca 2018
    Leki: kwas foliowy, inofem, magnez
    Morfologia partnera 4% edit 0%
    Ilość plemników w ejakulancie ml 40.32(poniżej 39) 2018r
    Ilość plemników w ml 11,2 (poniżej 15)2018r
    Test HBA 82% edit 88,5%(poniżej 80)
    Partner oporny dieta i suplementacje
    Asthenoteratozoospermiarogesteron
    Mar pozytywny podejrzenie niepłodności immunologicznej
    IgG 80-81%
    IgA 36-37%

    7dpo 27.00 (norma fazy lutealnej 1,84-23,9)
    AMH 3,33 (normy 5-95)
    Lat 29 l
    Wrzesień 2019 hsg jajowody drożne
    Październik 2019 hsp wycięty polip endometrialny szyjki macicy
    24.01 - IUI 🍷(cykl stymulowany od 3 DC pół tabletki clo do 8 DC) teraz duphaston 2x1
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 15 sierpnia 2019, 15:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiak5 wrote:
    pamietasz jak rozmawiałysmy oo homa ir.wiec wczoraj endo powiedziała że nie mam insulino opornosci bo wynik jak wyliczyła to 1,9 a norma do 2,5 jest.tylko stwierdziła że cukier sam w sobie za wysoki i żeby słodycze odstawic gdzie jem ich niewiele.owoce mi go nabijaja bo uwielbiam.według niej wit d tez jest ok
    Ja mam homa ir 1,15 a mam lekką insulinoopornosć, wyszlo w krzywej po obciążeniu. Test homa nie zawsze jest miarodajny

    Pani Ciasio lubi tę wiadomość

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Pani Ciasio Autorytet
    Postów: 1102 728

    Wysłany: 15 sierpnia 2019, 16:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiak5 wrote:
    pamietasz jak rozmawiałysmy oo homa ir.wiec wczoraj endo powiedziała że nie mam insulino opornosci bo wynik jak wyliczyła to 1,9 a norma do 2,5 jest.tylko stwierdziła że cukier sam w sobie za wysoki i żeby słodycze odstawic gdzie jem ich niewiele.owoce mi go nabijaja bo uwielbiam.według niej wit d tez jest ok

    Pamiętam :) Pisałam Ci również, że wynik pomiędzy 1 a 2 jest wątpliwy, to znaczy nie świadczy wprost ani o insulinooporności, ani o jej braku. W takim przypadku diagnozę stawia lekarz po zebraniu wywiadu.
    Nie pamiętam, jaki masz poziom witami D :/

    Leki: Bromergon, Duphaston, Glucophage, Acard, wit. D, foliany, inozytol, Neoparin
    HSG: ok

    17.01.2020r. II
    4.02 Jest serduszko! <3 <3 <3
    Cudzie trwaj! <3
    Czekamy na Ciebie :*



    w4sq3e3klu5z76iy.png
  • Pani Ciasio Autorytet
    Postów: 1102 728

    Wysłany: 15 sierpnia 2019, 16:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    Ja mam homa ir 1,15 a mam lekką insulinoopornosć, wyszlo w krzywej po obciążeniu. Test homa nie zawsze jest miarodajny

    Przypomnij mi proszę,czy Tobie tą insulinooporność potwiedził lekarz?

    Leki: Bromergon, Duphaston, Glucophage, Acard, wit. D, foliany, inozytol, Neoparin
    HSG: ok

    17.01.2020r. II
    4.02 Jest serduszko! <3 <3 <3
    Cudzie trwaj! <3
    Czekamy na Ciebie :*



    w4sq3e3klu5z76iy.png
  • Nera Autorytet
    Postów: 6503 2337

    Wysłany: 15 sierpnia 2019, 16:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarynka9595 wrote:
    Czyli myślicie że nie ma sensu powtarzać testu tylko lepiej od razu umówić się na wizytę?
    Oczywiście, że nie warto powtarzać! Moje "3 takie kreski" bawią się teraz na dworzu z dziećmi 😊 ❤

    Dzień dobry dziewczyny :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2019, 16:53

    Twinsowa lubi tę wiadomość

    👩Ja 34lata -Córki 2006, 2010 i 2013r
    👼 2.05.2016r
    👱‍♂️Połówek 37lat
    Parenton 2tabl.dziennie
    6.02 - Morfologia 2% , ogólnie 97,2 mln , żywe 79,7 mln , 4,4 leukocyty
    12.08 - Morfologia 5% , ogólnie 258,4 mln , żywe 191,2 mln , 0,5 leukocyty
    Aglutynacja II stopień ,lepkość zła

    (lista na stronie 2487)
  • Nera Autorytet
    Postów: 6503 2337

    Wysłany: 15 sierpnia 2019, 16:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marika92 wrote:
    Powtórzyłam dziś test. Widzicie coś?
    df617a3d746c.jpg

    Gratuluję cichutko! ♡

    Marika92 lubi tę wiadomość

    👩Ja 34lata -Córki 2006, 2010 i 2013r
    👼 2.05.2016r
    👱‍♂️Połówek 37lat
    Parenton 2tabl.dziennie
    6.02 - Morfologia 2% , ogólnie 97,2 mln , żywe 79,7 mln , 4,4 leukocyty
    12.08 - Morfologia 5% , ogólnie 258,4 mln , żywe 191,2 mln , 0,5 leukocyty
    Aglutynacja II stopień ,lepkość zła

    (lista na stronie 2487)
  • Szpilkka Autorytet
    Postów: 921 293

    Wysłany: 15 sierpnia 2019, 17:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarynka9595 wrote:
    Czyli myślicie że nie ma sensu powtarzać testu tylko lepiej od razu umówić się na wizytę?
    Warto. Choc by po to zeby zobaczyć czy kreseczka ciemnieje. Jesli ciemnieje to nawet bety nie ma po co robic

    82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 15 sierpnia 2019, 18:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Ciasio wrote:
    Przypomnij mi proszę,czy Tobie tą insulinooporność potwiedził lekarz?
    To zależy który :P Internista powiedziała, ze jest ok a gin potwierdziła, ze po 2h wynik nie jest dobry i to poczatki insulinooporności.

    Pani Ciasio lubi tę wiadomość

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • anusiak5 Autorytet
    Postów: 1657 522

    Wysłany: 15 sierpnia 2019, 18:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    pani casio tak mi wczoraj powiedziała endokrynolog ze nie mam.ale ostatecznie oceni to lekarka u której lecze reszte dolegliwosci i zoładek.bo ze cukier wysoki to sama z siebie wiem.wit d 34,30 .wynik z lutego

    Ignissa lubi tę wiadomość

    anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • Emi36 Przyjaciółka
    Postów: 134 22

    Wysłany: 15 sierpnia 2019, 19:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marika92 wrote:
    Powtórzyłam dziś test. Widzicie coś?
    df617a3d746c.jpg
    Super to po cichu gratuluje :) a umnie negatyw :) 10dpo czy to jeszcze by było możliwe zeby był pozytywny ??

    Marika92 lubi tę wiadomość

    Iwona 39 lat
    Endometrioza I st.
    11.04.2016 Aniołek 7t 3d ciąża pozamaciczna :(
    3 miesiace pózniej ciąża Amelka <3 mały cud <3
    198e9be07204aef8989853855003ef9f.png
  • Tysia150 Autorytet
    Postów: 655 394

    Wysłany: 15 sierpnia 2019, 19:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi36 wrote:
    Super to po cichu gratuluje :) a umnie negatyw :) 10dpo czy to jeszcze by było możliwe zeby był pozytywny ??
    No jasne :) niektórym po terminie @ dopiero cień cienia widać, każda jest inna kochana

    Emi36, Marika92 lubią tę wiadomość

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 15 sierpnia 2019, 19:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marika92 wrote:
    Ogólnie to od czerwca zeszłego roku, udało się ale w 9tc poroniłam. A teraz od marca ruszyliśmy na nowo ze staraniami 🙂
    No my też od Czerwca 🤓 czyżby jakiś znak 😄😄😄 obie od czerwca się staramy i obie Używaliśmy po raz pierwszy żelu 😝... I mam nadzieję że mój cykl skończy się tak jak Twoj 😊😊😊

    Marika92 lubi tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Marika92 Autorytet
    Postów: 468 344

    Wysłany: 15 sierpnia 2019, 20:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi36 wrote:
    Super to po cichu gratuluje :) a umnie negatyw :) 10dpo czy to jeszcze by było możliwe zeby był pozytywny ??
    Kochana u mnie 10 dpo nic nie było jeszcze widać, dopiero dziś 11 dpo jakiś cień się pokazał, także wszystko jest możliwe 😉

    Nera, Emi36 lubią tę wiadomość

    mhsvi09k9f9yh4tj.png

    14.07.2020 Michaś ❤️

    08.01.2019 [*] 9tc 💔
    08.2019 ciąża biochemiczna
    ~ Trombofilia wrodzona
    ~ MTHFR 677 CT homo
  • Marika92 Autorytet
    Postów: 468 344

    Wysłany: 15 sierpnia 2019, 20:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    No my też od Czerwca 🤓 czyżby jakiś znak 😄😄😄 obie od czerwca się staramy i obie Używaliśmy po raz pierwszy żelu 😝... I mam nadzieję że mój cykl skończy się tak jak Twoj 😊😊😊
    Tego Ci życzę z całego serca 😉 chociaż ja i tak zacznę dopiero mówić, że się udało po pierwszym usg 😉 jutro rano robię jeszcze raz sikanca tym razem tego elektronicznego clearblue 😀

    Pani Ciasio, Ignissa, Justyna1719, Emi36, ma.rysia lubią tę wiadomość

    mhsvi09k9f9yh4tj.png

    14.07.2020 Michaś ❤️

    08.01.2019 [*] 9tc 💔
    08.2019 ciąża biochemiczna
    ~ Trombofilia wrodzona
    ~ MTHFR 677 CT homo
  • Pani Ciasio Autorytet
    Postów: 1102 728

    Wysłany: 15 sierpnia 2019, 20:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiak5 wrote:
    pani casio tak mi wczoraj powiedziała endokrynolog ze nie mam.ale ostatecznie oceni to lekarka u której lecze reszte dolegliwosci i zoładek.bo ze cukier wysoki to sama z siebie wiem.wit d 34,30 .wynik z lutego

    Powiem tak, witamina D nie jest jakaś super wysoka (bardzo niska też nie), ale badanie robiłaś zimą. Podejrzewam, że teraz możesz mieć lepszy wynik :) Ważne jest też, aby pilnować, czy nie spada za bardzo, zwłaszcza po okresie jesienno-zimowym.
    Co do insulinooporności, to dobrze, że będziesz miała drugą opinię :)

    Leki: Bromergon, Duphaston, Glucophage, Acard, wit. D, foliany, inozytol, Neoparin
    HSG: ok

    17.01.2020r. II
    4.02 Jest serduszko! <3 <3 <3
    Cudzie trwaj! <3
    Czekamy na Ciebie :*



    w4sq3e3klu5z76iy.png
  • Marika92 Autorytet
    Postów: 468 344

    Wysłany: 15 sierpnia 2019, 20:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troszkę się stresuję, bo gin mówił żebym przyszła do niego w ciągu tygodnia jak tylko się dowiem o ciąży. To nie wiem co on tam będzie chciał, bo na usg nic widać i tak jeszcze nie będzie. Chyba że jakieś leki może jeszcze zapoda 🤔 jakie badania powinnam mieć jak będę do niego szła, bo nic nie mówił w sumie.. Na pewno zrobię proga, bete i chyba tą toxo, no i tsh jeszcze raz. Coś jeszcze by się przydało?

    mhsvi09k9f9yh4tj.png

    14.07.2020 Michaś ❤️

    08.01.2019 [*] 9tc 💔
    08.2019 ciąża biochemiczna
    ~ Trombofilia wrodzona
    ~ MTHFR 677 CT homo
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 15 sierpnia 2019, 20:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twinsowa wrote:
    Dziewczyny u mnie dużo śluzu takiego mlecznego. Aż niekomfortowo się czułam w trakcie wyjazdu. Cały czas na wkładkach.

    Łudze się, że może się uda 🙄🍀
    Życzę Ci tego 😘 i bardzo dziękujemy za modlitwę 😘

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 15 sierpnia 2019, 20:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarynka9595 wrote:
    Dziewczyny za gratulacje podziekuje wam jak lekarz potwierdzi żeby nie zapeszyc :(
    Szczerze to zastanawiam się czy czasem test nie był wadliwy, ale one w tą stronę chyba raczej się nie mylą?
    Wrzucam zdjęcie :)

    https://zapodaj.net/c2409c01a2169.jpg.html
    Omg 😄 jaki pozytyw aż po oczach bije 😘😘😘😍😍😍😍😍 leć na bete koniecznie 😍😍😍😍 ile dpo jesteś???

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
‹‹ 129 130 131 132 133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego