Forum Starając się - ogólne Sierpniowe testowanie - pamiątki z wakacji :)
Odpowiedz

Sierpniowe testowanie - pamiątki z wakacji :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 sierpnia 2019, 07:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma.rysia wrote:
    Ja chyba jednak nie będę testować... Temperatura dzisiaj spadła i to sporo, czekam na @. Ehh...

    228fe524141f7b4be67a9a72ac2715a6.png

    Marysia ja zawsze jak pomysle o tescie to @przychodzi trzymaj sie ja pewnie jutro dostane @ wiec tez nie testuje

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 sierpnia 2019, 07:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zatestowałam . Nie wiem po co. Biel aż w oczy razi. @ ma być w poniedziałek i już po mału szykuję się na nią psychicznie

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 16 sierpnia 2019, 07:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marika92 wrote:
    6921d08f3819.jpg
    Dziewczyny to się chyba dzieje naprawdę 🙊
    Marzę jeszcze tylko o tym żeby to wszystko się dobrze skończyło, tak bardzo się boję
    No cudownie 😊 dzisiejszy test to tylko formalność była 😊 gratulacje😊

    Marika92, Ignissa lubią tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • boo123 Autorytet
    Postów: 1235 1354

    Wysłany: 16 sierpnia 2019, 07:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Marika. Cześć dziewczyny 😀
    Ja właśnie siedzę w pracy ostatni dzień, później urlop. Byle do 15 😁

    Marika92, Justyna1719, Pani Ciasio lubią tę wiadomość

    2 lata starań o 👦
    08.2016 synek ♥️

    Starania o rodzeństwo od 05.2018

    05.2020 9tc 💔
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 16 sierpnia 2019, 07:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa czyjeś się jakoś inaczej??? Bo ja to zwyczajnie już jak przed @... Cycki już pobolewaja i brzuch też, nie jakoś ciągnie jak dziewczyny opisywały, te którym się udało.. Tylko zwyczajnie okresowo... Czyli u mnie raczej się nic nie udało... Ale mam nadzieję że Tobie chociaż się uda ✊✊😘

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Malediwy2020 Przyjaciółka
    Postów: 108 98

    Wysłany: 16 sierpnia 2019, 08:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Ja zatestowałam . Nie wiem po co. Biel aż w oczy razi. @ ma być w poniedziałek i już po mału szykuję się na nią psychicznie

    Kochana czekaj razem ze mną do poniedziałku na testowanie, obie w tym samym czasie mamy planowana @, dzisiaj za wcześnie, ja zrobiłam wczoraj i pukałam się w głowie po co😅

    Biedronka89 lubi tę wiadomość

    28 lat
    • starania od stycznia 2019
    • ciąża biochemiczna marzec 2019
    • inofolic
    • femibion zero planowanie ciąży
    • Vigantoletten 2000mj x 2kaps.
  • Niecierpliwa Ekspertka
    Postów: 245 249

    Wysłany: 16 sierpnia 2019, 08:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marika92 wrote:
    6921d08f3819.jpg
    Dziewczyny to się chyba dzieje naprawdę 🙊
    Marzę jeszcze tylko o tym żeby to wszystko się dobrze skończyło, tak bardzo się boję


    Gratulacje 😍❤️❤️

    Marika92 lubi tę wiadomość

    w4sqgzu3r3rkzllr.png
  • Niecierpliwa Ekspertka
    Postów: 245 249

    Wysłany: 16 sierpnia 2019, 08:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane u mnie szal nie ma czasu na nic maz tak wszystko rozplanowal ze nie mam czasu na nude :) dba o nas bardzo 😍😍a wczoraj na obiad byl kurczak masala a ja zagryzalam ananasem maz nie mogl ze smiechu🙉🙉🙉🙊🙊😂. A mam do was pytanko bo jestem na wczasach i nie wiem co myslec powiedzcie mi czy taki sluz jak bialko jajka z domieszka bialego ( ale az taki glut ze tak brzydko napisze) czy to jest normalne?? Bo w poprzednich ciazach takiego nie mialam mialam duzo ale nie taki ciagnacy... I nie wiem czy to normalne czy cos jest nie tak. Buziaki dla wszytskich milego piateczku i samych ❤️❤️❤️❤️

    w4sqgzu3r3rkzllr.png
  • Nieznajoma_n Autorytet
    Postów: 415 180

    Wysłany: 16 sierpnia 2019, 08:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marika92 wrote:
    6921d08f3819.jpg
    Dziewczyny to się chyba dzieje naprawdę 🙊
    Marzę jeszcze tylko o tym żeby to wszystko się dobrze skończyło, tak bardzo się boję
    Ale wieści z rana ;) gratulacje super!!

    Marika92 lubi tę wiadomość

    Czekam na fasolkę od lipca 2018
    Leki: kwas foliowy, inofem, magnez
    Morfologia partnera 4% edit 0%
    Ilość plemników w ejakulancie ml 40.32(poniżej 39) 2018r
    Ilość plemników w ml 11,2 (poniżej 15)2018r
    Test HBA 82% edit 88,5%(poniżej 80)
    Partner oporny dieta i suplementacje
    Asthenoteratozoospermiarogesteron
    Mar pozytywny podejrzenie niepłodności immunologicznej
    IgG 80-81%
    IgA 36-37%

    7dpo 27.00 (norma fazy lutealnej 1,84-23,9)
    AMH 3,33 (normy 5-95)
    Lat 29 l
    Wrzesień 2019 hsg jajowody drożne
    Październik 2019 hsp wycięty polip endometrialny szyjki macicy
    24.01 - IUI 🍷(cykl stymulowany od 3 DC pół tabletki clo do 8 DC) teraz duphaston 2x1
  • Nieznajoma_n Autorytet
    Postów: 415 180

    Wysłany: 16 sierpnia 2019, 08:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dziś sen, że było u mnie plamienie implantacyjne ;( obudziłam się . Ehh te sny, ale w śnie pierwsze co chciałam zrobić to do was napisać 😂

    Pani Ciasio lubi tę wiadomość

    Czekam na fasolkę od lipca 2018
    Leki: kwas foliowy, inofem, magnez
    Morfologia partnera 4% edit 0%
    Ilość plemników w ejakulancie ml 40.32(poniżej 39) 2018r
    Ilość plemników w ml 11,2 (poniżej 15)2018r
    Test HBA 82% edit 88,5%(poniżej 80)
    Partner oporny dieta i suplementacje
    Asthenoteratozoospermiarogesteron
    Mar pozytywny podejrzenie niepłodności immunologicznej
    IgG 80-81%
    IgA 36-37%

    7dpo 27.00 (norma fazy lutealnej 1,84-23,9)
    AMH 3,33 (normy 5-95)
    Lat 29 l
    Wrzesień 2019 hsg jajowody drożne
    Październik 2019 hsp wycięty polip endometrialny szyjki macicy
    24.01 - IUI 🍷(cykl stymulowany od 3 DC pół tabletki clo do 8 DC) teraz duphaston 2x1
  • Malediwy2020 Przyjaciółka
    Postów: 108 98

    Wysłany: 16 sierpnia 2019, 08:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa wrote:
    Witam kochane u mnie szal nie ma czasu na nic maz tak wszystko rozplanowal ze nie mam czasu na nude :) dba o nas bardzo 😍😍a wczoraj na obiad byl kurczak masala a ja zagryzalam ananasem maz nie mogl ze smiechu🙉🙉🙉🙊🙊😂. A mam do was pytanko bo jestem na wczasach i nie wiem co myslec powiedzcie mi czy taki sluz jak bialko jajka z domieszka bialego ( ale az taki glut ze tak brzydko napisze) czy to jest normalne?? Bo w poprzednich ciazach takiego nie mialam mialam duzo ale nie taki ciagnacy... I nie wiem czy to normalne czy cos jest nie tak. Buziaki dla wszytskich milego piateczku i samych ❤️❤️❤️❤️

    Niecierpliwa, każdy śluz oprócz typowo infekcyjnego, plamien i krwawień jest normalny, każda z kobitek jest inna i jedna będzie go miała mniej druga więcej ale jeżeli nie towarzysza temu cechy śluzu zakażenia bakteryjnego czy grzybiczego jest okej :) wiadomo masz wątpliwości to najlepiej gina pytać :)

    28 lat
    • starania od stycznia 2019
    • ciąża biochemiczna marzec 2019
    • inofolic
    • femibion zero planowanie ciąży
    • Vigantoletten 2000mj x 2kaps.
  • Twinsowa Autorytet
    Postów: 445 422

    Wysłany: 16 sierpnia 2019, 08:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Ignissa czyjeś się jakoś inaczej??? Bo ja to zwyczajnie już jak przed @... Cycki już pobolewaja i brzuch też, nie jakoś ciągnie jak dziewczyny opisywały, te którym się udało.. Tylko zwyczajnie okresowo... Czyli u mnie raczej się nic nie udało... Ale mam nadzieję że Tobie chociaż się uda ✊✊😘


    Justyna ja sama się oszukuje, że jakoś inaczej się czuje. Badam cały czas śluz i szyjke. Wydaje mi się, że jest inaczej.. Az się boję tego testowania. Będzie kolejne rozczarowanie 😟

    30 lat
    01.2012 - 37tc bliźniaki, synusie ❤️

    17.12.2017-6tc* Aniołek

    17.12.19 - beta hcg 16.99
    27.12 - beta 144.60 💔
    28.12 - beta 55 🍷
    30.12 ciąża pozamaciczna nieznanego położenia, łyżeczkowanie 🥺
  • Beti82 Autorytet
    Postów: 6759 6053

    Wysłany: 16 sierpnia 2019, 09:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marika92 wrote:
    6921d08f3819.jpg
    Dziewczyny to się chyba dzieje naprawdę 🙊
    Marzę jeszcze tylko o tym żeby to wszystko się dobrze skończyło, tak bardzo się boję
    Marika gratulacje <3
    Tez sie bardzo boje.Nie umiem sie narazie cieszyć
    Trzymam kciuki za nudną ciąże kochana

    Samosiowa88, Marika92, Agafiga lubią tę wiadomość

    w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • SylwiaLu Autorytet
    Postów: 501 428

    Wysłany: 16 sierpnia 2019, 09:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    I mnie 21,22,23dc plamienie buuu.
    Takze dupa niestety.

    Zdrowe odżywianie, sport, ograniczam alko.

    Pyłek pszczeli czy korzeń maca kupić? Na płodność dla mojego.
    Jeszcze Żeń-szeń jest wart uwagi. Ja swojemu profilaktycznie od czasu do czasu kupuje, w aptece w tabletkach, niedrogi :)

    Nona lubi tę wiadomość

    22.06.2020 Luiza :*
    XII 2018 poronienie zatrzymane; Łucja - 10tc [*]
    Hashimoto od 2007
    Starania od XII 2015
    jajowody drożne, histeroskopia ok
    Mąż - morfologia 6%
    AMH 8,07; 3 x UIU :(
    X 2018 elektrokauteryzacja jajnika, usunięcie ognisk endometriozy
    mthfr hetero, kwas metylowany i wit prenatalne
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 sierpnia 2019, 09:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti82 wrote:
    Marika gratulacje <3
    Tez sie bardzo boje.Nie umiem sie narazie cieszyć
    Trzymam kciuki za nudną ciąże kochana
    Oj tak bardzo chcialabym do Was dolaczyc jednak nie mam na to wplywu ciesze sie Waszymi tesciorami ♥️♥️♥️ zdowej nudnej ciazy zycze ;)

    Marika92 lubi tę wiadomość

  • Marika92 Autorytet
    Postów: 468 344

    Wysłany: 16 sierpnia 2019, 09:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti82 wrote:
    Marika gratulacje <3
    Tez sie bardzo boje.Nie umiem sie narazie cieszyć
    Trzymam kciuki za nudną ciąże kochana
    Tobie życzę tego samego 😘

    Beti82 lubi tę wiadomość

    mhsvi09k9f9yh4tj.png

    14.07.2020 Michaś ❤️

    08.01.2019 [*] 9tc 💔
    08.2019 ciąża biochemiczna
    ~ Trombofilia wrodzona
    ~ MTHFR 677 CT homo
  • Niecierpliwa Ekspertka
    Postów: 245 249

    Wysłany: 16 sierpnia 2019, 09:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malediwy2020 wrote:
    Niecierpliwa, każdy śluz oprócz typowo infekcyjnego, plamien i krwawień jest normalny, każda z kobitek jest inna i jedna będzie go miała mniej druga więcej ale jeżeli nie towarzysza temu cechy śluzu zakażenia bakteryjnego czy grzybiczego jest okej :) wiadomo masz wątpliwości to najlepiej gina pytać :)

    Jestem na urlopie i nie mam jak isc do ginekologa... Oprucz tego glutka nic mi nie dolega zadnego swiadu czy nie przyjemnego zapachu. Jest taki strasznie ciagnacy ale bezwoonny i bez jakich kolwiek oznak krwi czasami z domieszka bialego czasciej przezroczysty

    w4sqgzu3r3rkzllr.png
  • SylwiaLu Autorytet
    Postów: 501 428

    Wysłany: 16 sierpnia 2019, 09:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u mnie @, można wpisać na listę.

    Powodzenia dla pozostałych testujących
    Marika gratulacje :)

    Ja z testowania wypadam, bo teraz trochę odpoczynku na naturalnych cyklach, uzupełnianie portfela na in vitro, ale wątki miesięczne testujące na pewno będę śledzić :)

    boo123 lubi tę wiadomość

    22.06.2020 Luiza :*
    XII 2018 poronienie zatrzymane; Łucja - 10tc [*]
    Hashimoto od 2007
    Starania od XII 2015
    jajowody drożne, histeroskopia ok
    Mąż - morfologia 6%
    AMH 8,07; 3 x UIU :(
    X 2018 elektrokauteryzacja jajnika, usunięcie ognisk endometriozy
    mthfr hetero, kwas metylowany i wit prenatalne
  • koktajlowa Autorytet
    Postów: 987 492

    Wysłany: 16 sierpnia 2019, 09:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa to normalny śluz.

    Dodaje zdjęcie owulaka po północy robiłam...
    https://zapodaj.net/ee70ce1b5f5bb.jpg.html

    I teraz nie wiem czy jestem przed czy po owulacji. Spodziewałam się wyrazniejszej kreski. Dzisiaj 15 dc. Nie wiem czy dziś robić test chyba bez sensu na razie? Cykle w tym roku miałam 31, 31, 37, 35, 35, 36, 32 dniowe. W zeszłym roku testy wychodziły pozytywne w 19-20 dc. Myślałam, że ten cykl się skróci przez inofem. Dodatkowo jeszcze antybiotyk kończę brać. Nie wiem kiedy jeszcze testować...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2019, 09:31

    Na stanie PAI homo, wczesna IO. Stosuje Proovulin.

    ANA typ Homogenny 1:1000 🤔
    MUCHa ujemna.

    Starania aktualnie zawieszone.

    04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
    02.2020 cb (6cs)

    ♣️Patrząc zawsze przed siebie, myśląc o tym, jak zrobić jeszcze więcej, osiągniesz stan umysłu, w którym nie ma rzeczy niemożliwych♣️

    Córka 2016 🤍
  • Pani Ciasio Autorytet
    Postów: 1102 728

    Wysłany: 16 sierpnia 2019, 09:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jadę złożyć CV w miejscu, gdzie zależy mi na pracy, trzymajcie kciuki 🥺🥺🥺

    Ignissa, Marika92, Malwcia89, Nieznajoma_n, Tysia150, Justyna1719, Beti82, koktajlowa, Nona, boo123, Su lubią tę wiadomość

    Leki: Bromergon, Duphaston, Glucophage, Acard, wit. D, foliany, inozytol, Neoparin
    HSG: ok

    17.01.2020r. II
    4.02 Jest serduszko! <3 <3 <3
    Cudzie trwaj! <3
    Czekamy na Ciebie :*



    w4sq3e3klu5z76iy.png
‹‹ 131 132 133 134 135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

„Nie mogę zajść w ciążę!” – najczęstsze problemy z płodnością u kobiet

Czy zastanawiałaś się kiedy powinnaś zacząć martwić się, jeśli pomimo waszych starań nie możesz zajść w ciążę? Czy lepiej cierpliwie czekać, czy może gdy nadejdą pierwsze obawy, od razu skonsultować się z lekarzem? Przeczytaj jakie są niepokojące objawy, których nie powinnaś ignorować i jakie są potencjalne rozwiązania zwiększające szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego