Forum Starając się - ogólne Sierpniowe testowanie - pamiątki z wakacji :)
Odpowiedz

Sierpniowe testowanie - pamiątki z wakacji :)

Oceń ten wątek:
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 16 sierpnia 2019, 10:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twinsowa wrote:
    Justyna ja sama się oszukuje, że jakoś inaczej się czuje. Badam cały czas śluz i szyjke. Wydaje mi się, że jest inaczej.. Az się boję tego testowania. Będzie kolejne rozczarowanie 😟
    Noa ty też dziś 6 dpo??? A co czujesz inaczej 😄? Bo ja to wszystko jak w poprzednich cyklach.. Czyli pewnie nic z tego..

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Nieznajoma_n Autorytet
    Postów: 415 180

    Wysłany: 16 sierpnia 2019, 10:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    koktajlowa wrote:
    Niecierpliwa to normalny śluz.

    Dodaje zdjęcie owulaka po północy robiłam...
    https://zapodaj.net/ee70ce1b5f5bb.jpg.html

    I teraz nie wiem czy jestem przed czy po owulacji. Spodziewałam się wyrazniejszej kreski. Dzisiaj 15 dc. Nie wiem czy dziś robić test chyba bez sensu na razie? Cykle w tym roku miałam 31, 31, 37, 35, 35, 36, 32 dniowe. W zeszłym roku testy wychodziły pozytywne w 19-20 dc. Myślałam, że ten cykl się skróci przez inofem. Dodatkowo jeszcze antybiotyk kończę brać. Nie wiem kiedy jeszcze testować...
    Spróbuj jeszcze porobić testy, może jeszcze wyjdzie pozytywny, skoro tak tak długie cykle to normalny czas ;). W tym miesiącu wiele dziewczyn miało jakoś później owulację ;)

    Pani Ciasio lubi tę wiadomość

    Czekam na fasolkę od lipca 2018
    Leki: kwas foliowy, inofem, magnez
    Morfologia partnera 4% edit 0%
    Ilość plemników w ejakulancie ml 40.32(poniżej 39) 2018r
    Ilość plemników w ml 11,2 (poniżej 15)2018r
    Test HBA 82% edit 88,5%(poniżej 80)
    Partner oporny dieta i suplementacje
    Asthenoteratozoospermiarogesteron
    Mar pozytywny podejrzenie niepłodności immunologicznej
    IgG 80-81%
    IgA 36-37%

    7dpo 27.00 (norma fazy lutealnej 1,84-23,9)
    AMH 3,33 (normy 5-95)
    Lat 29 l
    Wrzesień 2019 hsg jajowody drożne
    Październik 2019 hsp wycięty polip endometrialny szyjki macicy
    24.01 - IUI 🍷(cykl stymulowany od 3 DC pół tabletki clo do 8 DC) teraz duphaston 2x1
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 sierpnia 2019, 10:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieznajoma_n wrote:
    Spróbuj jeszcze porobić testy, może jeszcze wyjdzie pozytywny, skoro tak tak długie cykle to normalny czas ;). W tym miesiącu wiele dziewczyn miało jakoś później owulację ;)
    To prawda mialam 18/ 19 dc a myslalam ze dawno po ... sluz na to wskazywal a temperatura nie

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2019, 10:46

  • Twinsowa Autorytet
    Postów: 445 422

    Wysłany: 16 sierpnia 2019, 10:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Noa ty też dziś 6 dpo??? A co czujesz inaczej 😄? Bo ja to wszystko jak w poprzednich cyklach.. Czyli pewnie nic z tego..

    No tak. Ja też 6 dpo, ogolnie to ciężko mi powiedzieć. Wiem na pewno ze szyjka jest dość wysoko i twarda. Dużo śluzu takiego rzadszego i białego. Innych objawów brak i jeszcze wyjątkowo cera ładna. Bo zawsze tak tydzień przed okresem mam twarz cała wysiana pryszczami.
    Zapachy drażnią ale to często mam tak przed okresem, zresztą na takie objawy to stanowczo za wcześnie.

    30 lat
    01.2012 - 37tc bliźniaki, synusie ❤️

    17.12.2017-6tc* Aniołek

    17.12.19 - beta hcg 16.99
    27.12 - beta 144.60 💔
    28.12 - beta 55 🍷
    30.12 ciąża pozamaciczna nieznanego położenia, łyżeczkowanie 🥺
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 16 sierpnia 2019, 10:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma.rysia wrote:
    Mi temperatura dziś spadła ale okresu nadal nie ma... Mam ochotę zrobić test ale boję się zobaczyć 1 kreskę. Tak to jeszcze mam jakieś resztki nadziei 🙄

    228fe524141f7b4be67a9a72ac2715a6.png
    No ja bym poczekala z testem do jutra czy temperatura odbije.. A kiedy powinna @ przyjść?

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • [email protected] Koleżanka
    Postów: 31 14

    Wysłany: 16 sierpnia 2019, 10:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobilam test chociaz nie wiem po co haha, oczyeiscie jedna kreska, teoretycznie okres powinien przyjsc w niedziele, wiec czekam :-)

    Starania od czerwiec 2019
    Ciaza blizniacza w 2016
    Porod w 28 tygodniu
    Mama jednego aniolka
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 16 sierpnia 2019, 10:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twinsowa wrote:
    No tak. Ja też 6 dpo, ogolnie to ciężko mi powiedzieć. Wiem na pewno ze szyjka jest dość wysoko i twarda. Dużo śluzu takiego rzadszego i białego. Innych objawów brak i jeszcze wyjątkowo cera ładna. Bo zawsze tak tydzień przed okresem mam twarz cała wysiana pryszczami.
    Zapachy drażnią ale to często mam tak przed okresem, zresztą na takie objawy to stanowczo za wcześnie.
    Testujesz 21 😊? Trzymam kciuki ✊

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • [email protected] Koleżanka
    Postów: 31 14

    Wysłany: 16 sierpnia 2019, 10:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    Czy po pobieraniu wymazu może pojawić się plamienie? Bylam w toalecie a tam niespodzianka znowu. To juz kolejny raz w tym miesiącu a wczesniej się nie zdarzało. Moze to od wziernika?


    Ja krwawilam po badaniu cytologicznym, podobno po dobrze zrobionym badaniu to normalne

    Starania od czerwiec 2019
    Ciaza blizniacza w 2016
    Porod w 28 tygodniu
    Mama jednego aniolka
  • Twinsowa Autorytet
    Postów: 445 422

    Wysłany: 16 sierpnia 2019, 10:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Testujesz 21 😊? Trzymam kciuki ✊

    Testuje 20.08. Tobedzie 25 dc, a muszę wiedzieć czy kontynuowac luteine ☺️

    Justyna1719 lubi tę wiadomość

    30 lat
    01.2012 - 37tc bliźniaki, synusie ❤️

    17.12.2017-6tc* Aniołek

    17.12.19 - beta hcg 16.99
    27.12 - beta 144.60 💔
    28.12 - beta 55 🍷
    30.12 ciąża pozamaciczna nieznanego położenia, łyżeczkowanie 🥺
  • ma.rysia Autorytet
    Postów: 438 363

    Wysłany: 16 sierpnia 2019, 11:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    No ja bym poczekala z testem do jutra czy temperatura odbije.. A kiedy powinna @ przyjść?

    Teoretycznie okres powinnam dostać wczoraj. Poczekam do jutra. Zobaczę czy będzie dalszy spadek. Jeśli coś wzrośnie i nie będzie @ to zrobię test dopiero wtedy.

    A dzisiaj wzięłam się za gruntowne sprzątanie wszystkiego czego się da, bo mam urlop a głowa pełna myśli...

    Samosiowa88, Ignissa, Justyna1719, Pani Ciasio lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 sierpnia 2019, 11:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma.rysia wrote:
    Teoretycznie okres powinnam dostać wczoraj. Poczekam do jutra. Zobaczę czy będzie dalszy spadek. Jeśli coś wzrośnie i nie będzie @ to zrobię test dopiero wtedy.

    A dzisiaj wzięłam się za gruntowne sprzątanie wszystkiego czego się da, bo mam urlop a głowa pełna myśli...
    Marysiu dobry pomysl ja rowniez dzisiaj zajmuje glowe ale po poludniu mam fryzjera a pozniej bede szafe skladac z mezem ;) i ciuchy porzadkowac;) jeszcze w planach musze zrobic paznokcie u stop ;) ale lenistwo mnie dopadlo a dzisiaj mialam straszne sny maz w roli zboka mi sie snil feee wstalam to az nie dobrze mi sie zrobilo okropne skad takie sny sie biora.

  • ma.rysia Autorytet
    Postów: 438 363

    Wysłany: 16 sierpnia 2019, 11:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samosiowa88 wrote:
    Marysiu dobry pomysl ja rowniez dzisiaj zajmuje glowe ale po poludniu mam fryzjera a pozniej bede szafe skladac z mezem ;) i ciuchy porzadkowac;) jeszcze w planach musze zrobic paznokcie u stop ;) ale lenistwo mnie dopadlo a dzisiaj mialam straszne sny maz w roli zboka mi sie snil feee wstalam to az nie dobrze mi sie zrobilo okropne skad takie sny sie biora.

    Mi jak na złość nawet w nocy się śni, że jestem w ciąży. Ja też nie mam weny do niczego, ale trzeba się zmusić. Nie lubię takich wolnych maloproduktywnych dni także trzeba działać.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 sierpnia 2019, 11:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma.rysia wrote:
    Mi jak na złość nawet w nocy się śni, że jestem w ciąży. Ja też nie mam weny do niczego, ale trzeba się zmusić. Nie lubię takich wolnych maloproduktywnych dni także trzeba działać.
    Niby sie ciesze ze jest wolne bo w pracy mam duzo roboty a tu jak przyjd,ie wolne to nie wiem gzie glowe wsadzic :D

  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 16 sierpnia 2019, 11:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze mialam was zapytac, czy zdarzyło wam się, że po wyschnieciu owulaka kreska testowa zmieniła kolor? Ten moj wczorajszy po gidzinoe wyglądal jak niżej. Zwykle jak coś ciemniało to po kilku dniach obie. Nie wiem czy to nie jakaś uszkodzona partia
    7142ea3c2f61.jpg

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Twinsowa Autorytet
    Postów: 445 422

    Wysłany: 16 sierpnia 2019, 11:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    Jeszcze mialam was zapytac, czy zdarzyło wam się, że po wyschnieciu owulaka kreska testowa zmieniła kolor? Ten moj wczorajszy po gidzinoe wyglądal jak niżej. Zwykle jak coś ciemniało to po kilku dniach obie. Nie wiem czy to nie jakaś uszkodzona partia
    7142ea3c2f61.jpg

    Chyba u mnie kolory pozostawały takie jak po tych 10 minutach 😟 oglądałam je tyle razy i tylko ciemnialy ale razem tak samo jak mówisz.

    30 lat
    01.2012 - 37tc bliźniaki, synusie ❤️

    17.12.2017-6tc* Aniołek

    17.12.19 - beta hcg 16.99
    27.12 - beta 144.60 💔
    28.12 - beta 55 🍷
    30.12 ciąża pozamaciczna nieznanego położenia, łyżeczkowanie 🥺
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 16 sierpnia 2019, 11:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twinsowa wrote:
    Testuje 20.08. Tobedzie 25 dc, a muszę wiedzieć czy kontynuowac luteine ☺️
    To mam nadzieję że 20 będą dwie kreseczki 😊✊

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2019, 11:43

    Twinsowa, Ma_ho lubią tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Niecierpliwa Ekspertka
    Postów: 245 249

    Wysłany: 16 sierpnia 2019, 12:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma.rysia wrote:
    Mi temperatura dziś spadła ale okresu nadal nie ma... Mam ochotę zrobić test ale boję się zobaczyć 1 kreskę. Tak to jeszcze mam jakieś resztki nadziei 🙄

    228fe524141f7b4be67a9a72ac2715a6.png


    Ja jestem tego przykladem ze temperatura spadla wystapilo krwawiwnie juz cykl spisany na straty a tu nagle temperatura do gory i test dwie piekne kreski :)

    Ignissa, Justyna1719, Twinsowa, Malwcia89, Agafiga lubią tę wiadomość

    w4sqgzu3r3rkzllr.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 16 sierpnia 2019, 12:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa wrote:
    Ja jestem tego przykladem ze temperatura spadla wystapilo krwawiwnie juz cykl spisany na straty a tu nagle temperatura do gory i test dwie piekne kreski :)
    No najlepszym przykładem że cuda się zdarzają 😊 więc do końca należy wierzyć że może coś się mogło udać 😊😘

    Twinsowa lubi tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Pani Ciasio Autorytet
    Postów: 1102 728

    Wysłany: 16 sierpnia 2019, 12:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    Czy po pobieraniu wymazu może pojawić się plamienie? Bylam w toalecie a tam niespodzianka znowu. To juz kolejny raz w tym miesiącu a wczesniej się nie zdarzało. Moze to od wziernika?

    Może, tak samo po badaniu ginekologicznym :)

    Ignissa lubi tę wiadomość

    Leki: Bromergon, Duphaston, Glucophage, Acard, wit. D, foliany, inozytol, Neoparin
    HSG: ok

    17.01.2020r. II
    4.02 Jest serduszko! <3 <3 <3
    Cudzie trwaj! <3
    Czekamy na Ciebie :*



    w4sq3e3klu5z76iy.png
  • ma.rysia Autorytet
    Postów: 438 363

    Wysłany: 16 sierpnia 2019, 12:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa wrote:
    Ja jestem tego przykladem ze temperatura spadla wystapilo krwawiwnie juz cykl spisany na straty a tu nagle temperatura do gory i test dwie piekne kreski :)

    Wow, faktycznie. Całkiem podobnie jak u mnie. Ja czekam jeszcze na jutro. Jaka będzie temp. Jeśli będzie rosnąć i nie będzie @ to będę testować. Póki co żadnego krwawienia ani plamienia nie mam. Muszę czekać... Ale dziękuję za podtrzymanie na duchu 😊

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2019, 13:00

    Justyna1719 lubi tę wiadomość

‹‹ 133 134 135 136 137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego