Forum Starając się - ogólne Sierpniowe testowanie - pamiątki z wakacji :)
Odpowiedz

Sierpniowe testowanie - pamiątki z wakacji :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 lipca 2019, 21:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Ciasio wrote:
    Myślę, że po kilku latach starań inaczej się na to patrzy ;)


    Oczywiście, nie miałam zamiaru generalizowania 😉 i absolutnie nie chciałam nikogo urazić 😊

    Pani Ciasio lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 lipca 2019, 21:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaalexa90 wrote:
    Mam 12 dzień cyklu. Owulację mam zazwyczaj w 14 dc więc faktycznie jeszcze dwa dni. No zobaczymy
    Jeżeli jest już 12, a piszesz że ovu 14 to już ewidentnie powinno być coś widać na usg. Chyba, że z jakiegoś powodu ovu Ci się spoźni. Ale biorąc Aromka, mam wrażenie, że już powinno być cokolwiek widać. W cyklu z Aromkiem, lekarz kazał mi się zgłosić na usg miedzy 8 a 10 dc. W 8 dniu były już widoczne pęcherzyki.

  • Twinsowa Autorytet
    Postów: 445 422

    Wysłany: 31 lipca 2019, 22:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wracam na forum po dłuższej przerwie.
    Miałam chwilowe załamanie, dwa miesiące z rzędu wychodziły mi pozytywne testy..cień cienia zauważony nie tylko przeze mnie (bo bałam się że swiruje). Zebrałam się i poszłam do ginekolog endokrynolog. Bylam w szpitalu na badaniach.
    Wyniki: stan przedcukrzycowy (glucophage xr), lekki niedobór progesteronu, z biopsji endometrium za późno rozpoczyna się faza sekrecji ( na to luteina dopochwowo), dodatkowo acard 75.
    Rezerwa jajnikowa piękna, cała reszta wyników super.
    Trwa to już 3 lata.. Jestem pełna nadziei, że w końcu się uda. Pani doktor jest bardziej optymistyczna ode mnie.

    Testowanie 22.08 ☺️

    Wszystkim Wam z całego serducha gratuluję dwóch kresek ❤️ duże rosnijcie!

    Ignissa, Justyna1719, Pani Ciasio lubią tę wiadomość

    30 lat
    01.2012 - 37tc bliźniaki, synusie ❤️

    17.12.2017-6tc* Aniołek

    17.12.19 - beta hcg 16.99
    27.12 - beta 144.60 💔
    28.12 - beta 55 🍷
    30.12 ciąża pozamaciczna nieznanego położenia, łyżeczkowanie 🥺
  • Marika92 Autorytet
    Postów: 468 344

    Wysłany: 1 sierpnia 2019, 05:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Zerkniecie na mój wykres? Mam cykle 27 dniowe, ostatni nawet 26 dniowy się trafił. Powinnam już być po owulacji, a tu testy owulacyjne cały czas negatywne, w dodatku ta temperatura też jej nie zapowiada.. Nie wiem, robić dalej testy, czy już raczej skreślić ten cykl. Jeszcze tak nie miałam 😤 W 11 dc odnotowuje zawsze pozytywny test, a tu takie coś.

    mhsvi09k9f9yh4tj.png

    14.07.2020 Michaś ❤️

    08.01.2019 [*] 9tc 💔
    08.2019 ciąża biochemiczna
    ~ Trombofilia wrodzona
    ~ MTHFR 677 CT homo
  • *KasiaS* Autorytet
    Postów: 561 394

    Wysłany: 1 sierpnia 2019, 06:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marika92 wrote:
    Cześć dziewczyny. Zerkniecie na mój wykres? Mam cykle 27 dniowe, ostatni nawet 26 dniowy się trafił. Powinnam już być po owulacji, a tu testy owulacyjne cały czas negatywne, w dodatku ta temperatura też jej nie zapowiada.. Nie wiem, robić dalej testy, czy już raczej skreślić ten cykl. Jeszcze tak nie miałam 😤 W 11 dc odnotowuje zawsze pozytywny test, a tu takie coś.


    Ja bym jeszcze próbowała robić testy przez kilka dni. Może z jakiejś przyczyny owulacja się przesunie i będzie później niż zwykle?

    15.04.2016 synek Filipek ❤️
    12.01.2018 Aniołek [*] 8 tc (cp) laparotomia, usunięty lewy jajowód
    31.03.2019 Bliźniaki [*][*] 12 tc poronienie zatrzymane

    Ja: 32 lata
    kwas foliowy, wit. D3, jod, kwasy DHA, magnez, wit. B6, koenzym Q10
    TSH 0,596
    Prolaktyna 8,6
    Testosteron 0,39

    On: 32 lata
    Cynk, selen, kwas foliowy, wit. D3

    Nie jesteś wybrakowana. Nie zrobiłaś niczego złego. Jesteś silna, jesteś odważna i zawsze pozostaje nadzieja. – Ashley Williams
  • *KasiaS* Autorytet
    Postów: 561 394

    Wysłany: 1 sierpnia 2019, 06:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dziewczyny zaczynamy sierpień :) trzymam kciuki za nas wszystkie, oby na pierwszej stronie pojawiały się same serduszka! :)

    Wik89, Ignissa, boo123, Justyna1719, Pani Ciasio lubią tę wiadomość

    15.04.2016 synek Filipek ❤️
    12.01.2018 Aniołek [*] 8 tc (cp) laparotomia, usunięty lewy jajowód
    31.03.2019 Bliźniaki [*][*] 12 tc poronienie zatrzymane

    Ja: 32 lata
    kwas foliowy, wit. D3, jod, kwasy DHA, magnez, wit. B6, koenzym Q10
    TSH 0,596
    Prolaktyna 8,6
    Testosteron 0,39

    On: 32 lata
    Cynk, selen, kwas foliowy, wit. D3

    Nie jesteś wybrakowana. Nie zrobiłaś niczego złego. Jesteś silna, jesteś odważna i zawsze pozostaje nadzieja. – Ashley Williams
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 1 sierpnia 2019, 06:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marika92 wrote:
    Cześć dziewczyny. Zerkniecie na mój wykres? Mam cykle 27 dniowe, ostatni nawet 26 dniowy się trafił. Powinnam już być po owulacji, a tu testy owulacyjne cały czas negatywne, w dodatku ta temperatura też jej nie zapowiada.. Nie wiem, robić dalej testy, czy już raczej skreślić ten cykl. Jeszcze tak nie miałam 😤 W 11 dc odnotowuje zawsze pozytywny test, a tu takie coś.
    Ja bym robila dalej, owulacja czasem się przesuwa

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • UlaFalka Autorytet
    Postów: 728 577

    Wysłany: 1 sierpnia 2019, 07:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia, 09:09

    Sleepyhead, Ignissa lubią tę wiadomość

    Endometrioza
    Torbiel czekoladowa na lewym jajniku
    Niska rezerwa jajnikowa (AMH 0,7)

    Luty 2020 - 1 IUI nieudane
    Czerwiec 2020 - 2 IUI nieudane
    Lipiec 2020 - 3 IUI nieudane

    Wrzesień 2020 - start IVF (ICSI)
    16 września - transfer 2-dniowca
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4008 1706

    Wysłany: 1 sierpnia 2019, 08:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KalaW wrote:
    Czekam niby na @ bo cykl bez zastrzyków a bez nich i tak raczej owu nie mam.

    Od kilku dni męczę się z przeziębionym pęcherzem, ale boję się wziąć jakieś leki "bo może jednak".

    Dawno temu też byłam "na przerwie" testy nic nie pokazywały poszłam sobie na Pole Dance i się okazało, że jednak byłam w ciąży i sobie zaszkodziłam. Teraz mam jakąś paranoję i tak bardzo się męczę :(

    Jakieś dobre domowe sposoby?
    Kochana nie, zadręczaj się tak, po prostu tak miało być... Może hdybys nic nie brała by było to samo. A kiedy @ się spodziewasz? No jeśli chodzi o przeziębienie pęcherza to podobno dobrze jest zrobić sobie wodę z zaparzonym wcześniej rumiankiem tylko żeby była ciepła i tak posiedzieć trochę w misce z tą woda, albo drugi sposób wlej w termofor lub jakąś butelkę ciepła wodę no i trzymaj między nogami żeby tak się wygrzac. Może śmieszne te sposoby ale podobno działają 😊

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4008 1706

    Wysłany: 1 sierpnia 2019, 08:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie odnośnie Oeparolu 😊 bramka kto ras?? Ile tabletek bralyscie? Na opakowaniu jest żeby brać dwa razy po dwie tabletki czyli 4 sztuki dziennie... I myślę czy by nie brać ich trzy razy dziennie 😊 ale żeby znowu nie przedawkiwac 😊

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Ladinola Autorytet
    Postów: 1139 971

    Wysłany: 1 sierpnia 2019, 08:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane życzę Wam powodzenia w sierpniu! :) Oby był jak największy wysyp pozytywnych testów <3 :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2019, 08:28

    Pani Ciasio, Marylove, Agaalexa90, Justyna1719, Sleepyhead, Nera, BB__Anna, Agafiga, Ignissa, boo123, sandiklove lubią tę wiadomość

    Starania o pierwsze dziecko - 34 cykl starań (czas starań ogółem - 6 lat)
    02.2015 ciążą pozamaciczna jajowodowa
    10.2018 poronienie 6tc
    04.2020 poronienie 6tc

    Ja (23l):
    Nosicielstwo translokacji zrównoważonej pomiędzy chromosomami 7 i 9. Kariotyp: 46,XX,t(7;9)(q22;p13)
    Polimorfizm 4G/5G w genie SEPRINE 1 (PAI-1) hetero
    AMH 4.41 ng/ml

    U męża(32l) :
    Detekcja mutacji c.1521_1523delCTT (F508del) w genie CFTR - hetero
  • Evelle28 Autorytet
    Postów: 2577 2803

    Wysłany: 1 sierpnia 2019, 08:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Mam pytanie odnośnie Oeparolu 😊 bramka kto ras?? Ile tabletek bralyscie? Na opakowaniu jest żeby brać dwa razy po dwie tabletki czyli 4 sztuki dziennie... I myślę czy by nie brać ich trzy razy dziennie 😊 ale żeby znowu nie przedawkiwac 😊
    Ja biorę 2 tabletki codzinnie do owulacji :)

    Kochane witamy się w sierpniu :) oby był to Nasz miesiąc :) lubię sierpień :) może coś mi przyniesie :)

    A ja się wczoraj poklocilam z moim. Nie dość że jeszcze jesteśmy w związku na odległość to wczoraj poczułam się totalnie olana bo brat przyjechał. Ale brat jest prawie tydzień a ten dopiero dziś się obejrzał... A dziś przyjeżdżaja do nich jego siostry dzieci.. I jego siostrzenica której nie znoszę... Ma 13 czy tam 14 lat a lepi się do mojego jak jego 4 letnia chrzesnica... Aż dziwne... 😤 Aby przetrwać ten czas... A za 2 tyg urlopik 😍 pojadę sobie na babski wyjazd odpocząć i się wychillowac

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2019, 08:36

    sandiklove lubi tę wiadomość


    „Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie.” ❤️

    Mthfr 1298a-c Homo
    Pai 1 4G Homo
    Morfologia ✔️
    LH-14,4⬆️
    FSH-10,4 ⬆️
    Tsh : 0,97 ✔️
    Ft 3 : 3,00 ✔️
    Ft 4 : 1,01 ✔️
    Kwas foliowy : 15,2 ng/ml ✔️
    Wit b 12 : 397pg/ml⬇️
    Homocysteina : 6.67umol/L✔️
    Białko C : 78% ✔️
    Bialko S: 85%✔️
    Ferrytyna : 38,3 ng/ml ✔️
    Anty Tg : 2,57 IU /ml ✔️
    Anty Tpo : 0,29 IU/ml ✔️
    DHEA-s : 210,2 ug/dl ✔️
    Prolaktyna : 17,44 ng/ml ⬆️
    Wit D3 : 48,8 ng/ml ✔️
    Antykoagulant tocznia : ujemny ✔️
    ANA 3 ➕

    24 CYKL STARAŃ

    Mama Aniołków:
    27.01.2018[*]💔
    23.11.2019 [*] 💔
  • KalaW Autorytet
    Postów: 579 136

    Wysłany: 1 sierpnia 2019, 09:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Kochana nie, zadręczaj się tak, po prostu tak miało być... Może hdybys nic nie brała by było to samo. A kiedy @ się spodziewasz? No jeśli chodzi o przeziębienie pęcherza to podobno dobrze jest zrobić sobie wodę z zaparzonym wcześniej rumiankiem tylko żeby była ciepła i tak posiedzieć trochę w misce z tą woda, albo drugi sposób wlej w termofor lub jakąś butelkę ciepła wodę no i trzymaj między nogami żeby tak się wygrzac. Może śmieszne te sposoby ale podobno działają 😊

    nie wiem kiedy @ u mnie jak nie biorę zastrzyków, to nie wiadomo. We wtorek odstawiłam duphaston, więc mam nadzieję, że w ciągu 5 dni dostanę. Ale jakoś nie czuję nic...

    PCOS - stwierdzone w 16 r.ż.
    MTHFR A1298C C/C homozygotyczne
    20210 G-A heterozygotyczne
    prawie 4lata od odstawienia antykoncepcji - 10 cykli stymulowanych / wypróbowane CLO, Mensinorm, Ovaleap, Puregon

    10.2018 - CB
    01.2019 - CB + Ektopowa (dwa jajeczka)
    16.06.19 - HyCoSy - jajowody drożne, jeden z opóźnieniem
    08.2019 - CB
    01.2020 - C ektopowa
    07.2020 - C ektopowa
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 1 sierpnia 2019, 09:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Mam pytanie odnośnie Oeparolu 😊 bramka kto ras?? Ile tabletek bralyscie? Na opakowaniu jest żeby brać dwa razy po dwie tabletki czyli 4 sztuki dziennie... I myślę czy by nie brać ich trzy razy dziennie 😊 ale żeby znowu nie przedawkiwac 😊
    Ja bralam jedną dziennie a i tak mialam wodę zamiast śluzu. Teraz jestem 1 cykl po odstawieniu i w koncu zaraz po okresie nie leci ze mnie jak z kranu.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2019, 09:20

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Mysza13 Ekspertka
    Postów: 194 118

    Wysłany: 1 sierpnia 2019, 09:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Mam pytanie odnośnie Oeparolu 😊 bramka kto ras?? Ile tabletek bralyscie? Na opakowaniu jest żeby brać dwa razy po dwie tabletki czyli 4 sztuki dziennie... I myślę czy by nie brać ich trzy razy dziennie 😊 ale żeby znowu nie przedawkiwac 😊

    Ja brałam tak jak piszą, 2 rano dwie po południu;) powodzenia ✊🏻❤️

  • Agaalexa90 Koleżanka
    Postów: 62 15

    Wysłany: 1 sierpnia 2019, 09:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sleepyhead wrote:
    Jeżeli jest już 12, a piszesz że ovu 14 to już ewidentnie powinno być coś widać na usg. Chyba, że z jakiegoś powodu ovu Ci się spoźni. Ale biorąc Aromka, mam wrażenie, że już powinno być cokolwiek widać. W cyklu z Aromkiem, lekarz kazał mi się zgłosić na usg miedzy 8 a 10 dc. W 8 dniu były już widoczne pęcherzyki.

    No właśnie też mi się tak wydaje że już coś powinno być. Chociaż ostatnio miałam mega stresa więc może się coś przesunęło. Ale jakoś nie czuję tego w tym miesiącu. W ogóle myślę że będę jeszcze jeden cykl na stymulacji w listopadzie zdecyduje się na Inseminacje, bo już mam ostatnio takie etap rezygnacji

    -20 cykli
    -2 cykl na stymulacji
    Aromek, ovitrell, duphaston
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4008 1706

    Wysłany: 1 sierpnia 2019, 10:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi.. Ja niby kupiłam ten żel na ten cykl ale jakoś wiesiołka dodatkowo biorę i tak. Podobno po Oeparolu jest lepiej niż innej firmy Wiesiolek. No zobaczymy

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Nera Autorytet
    Postów: 6626 2345

    Wysłany: 1 sierpnia 2019, 10:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Niestety @ przyszła punktualnie 🤷‍♀️
    Powodzenia dziewczyny ❤ Sierpień będzie Nasz !

    Justyna1719 lubi tę wiadomość

    (lista na stronie 2528)
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1512 1888

    Wysłany: 1 sierpnia 2019, 10:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi.. Ja niby kupiłam ten żel na ten cykl ale jakoś wiesiołka dodatkowo biorę i tak. Podobno po Oeparolu jest lepiej niż innej firmy Wiesiolek. No zobaczymy


    Ja brałam wiesiołka 6 tabsow dziennie, ale i tak na śluz nie pomógł. Bardziej na śluz pomógł mi już Inofem

    Ania:)) lubi tę wiadomość

    hchy9jcg6iequwg4.png

    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • Aurora Nowa
    Postów: 4 0

    Wysłany: 1 sierpnia 2019, 11:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    Ja będę testowała 05.08 i statystyki mówią, że 29.08 :-)

    Dzisiaj troszkę mnie poniosło i zrobiłam test z samego rana (10dpo) i moja wyobraźnia dojrzała jakieś zabarwienie tam gdzie powinna znaleźć się druga kreska. Dla potwierdzenia i spokoju chciałam udać się na badania beta HCG z krwi.
    Czy kiedykolwiek odmówiono Wam wydania skierowania na to badanie? Doktor Internista stwierdziła, że to badanie wykonuje się wyłącznie w celu wykluczenia ciąży, a nie żeby ją potwierdzić. Spotkałyście się z czymś takim?

    Powodzenia i trzymam kciuki :-)

    efa1a45c798f4f55f50d79a996be0e46.png
‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego