Forum Starając się - ogólne Sierpniowe testowanie - pamiątki z wakacji :)
Odpowiedz

Sierpniowe testowanie - pamiątki z wakacji :)

Oceń ten wątek:
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4337 1827

    Wysłany: 31 lipca 2019, 17:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwcia89 wrote:
    Po krótkich nadziejach (spóźniona o dzień @ i cieni cienia na dwóch testach) przenoszę się na sierpień. Proszę mnie wpisać na 28 :)
    Sierpień będzie nasz 😍🍀🍀🍀🍀🍀

    Malwcia89 lubi tę wiadomość

    👱‍♀️32 lat, 🤵37 lat
    Starania od czerwca 2018
    Cel - 👶
    Problem męski azoospermia, Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻02.03.2021 wizyta startowa w klinice
    🔻16.03 - cytologia ok, grupa 2;
    🔻31.03 Kolposkopia, bez zmian nowotworowych
    Plan:
    1️⃣Usunięcie nadżerki
    2️⃣Inseminacja/in vitro
    3️⃣ 🤰 😀
  • KalaW Autorytet
    Postów: 1063 1466

    Wysłany: 31 lipca 2019, 17:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam niby na @ bo cykl bez zastrzyków a bez nich i tak raczej owu nie mam.

    Od kilku dni męczę się z przeziębionym pęcherzem, ale boję się wziąć jakieś leki "bo może jednak".

    Dawno temu też byłam "na przerwie" testy nic nie pokazywały poszłam sobie na Pole Dance i się okazało, że jednak byłam w ciąży i sobie zaszkodziłam. Teraz mam jakąś paranoję i tak bardzo się męczę :(

    Jakieś dobre domowe sposoby?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2019, 17:27

    3jgxdqk3tske6v4q.png

    PCOS, MTHFR A1298C C/C homozygotyczne, 20210 G-A heterozygotyczne
    ok. 4, 5 roku starań
    CB: 10.2018 -> 01.2019(CP?) -> 08.2019
    CP: 01.2020 -> 07.2020

    01/2021 IVF - 1 podejście

    29.01 ET 3 dniowego 7B
    5 dpt bhcg 4,35
    7 dpt 6:00 bhcg 9,6 prog 190ng/ml
    9 dpt 18:00 bhcg 71,16
    12 dpt 6:00 bhcg 155,1
    15 dpt 6:00 bhcg 324,3 (63,2% - czy będzie ok?)
    16 dpt 18:00 bhcg 593 🥰
    20 dpt 18:00 bhcg 2708
    22.02.21 - 24 dpt mamy zarodeczek i 💗
    8w5d 2cm dzidzi | 171 bpm

    Brak ❄️ (4 zatrzymały się w rozwoju po 3dobie)
  • UlaFalka Autorytet
    Postów: 825 654

    Wysłany: 31 lipca 2019, 17:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2020, 09:09

    Angela lubi tę wiadomość

    Endometrioza
    Torbiel czekoladowa na lewym jajniku
    Niska rezerwa jajnikowa (AMH 0,7)

    Luty 2020 - 1 IUI nieudane
    Czerwiec 2020 - 2 IUI nieudane
    Lipiec 2020 - 3 IUI nieudane

    Wrzesień 2020 - start IVF (ICSI)
    16 września - transfer 2-dniowca
  • UlaFalka Autorytet
    Postów: 825 654

    Wysłany: 31 lipca 2019, 17:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2020, 09:09

    KalaW, Pani Ciasio, Ignissa lubią tę wiadomość

    Endometrioza
    Torbiel czekoladowa na lewym jajniku
    Niska rezerwa jajnikowa (AMH 0,7)

    Luty 2020 - 1 IUI nieudane
    Czerwiec 2020 - 2 IUI nieudane
    Lipiec 2020 - 3 IUI nieudane

    Wrzesień 2020 - start IVF (ICSI)
    16 września - transfer 2-dniowca
  • Aleksandra0000 Koleżanka
    Postów: 152 11

    Wysłany: 31 lipca 2019, 17:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :) Bardzo proszę o pomoc w interpretacji wyników 4dc:
    TSH 2,63 mlU/l
    Estradiol 153,4 pmol/l
    FSH 8,8 mlU/l
    LH 13,9 mlU/l
    Prolaktyna 417,8 mlU/l
    Anty TPO 14 lU/ml
    Insulina 9,21 μU/ml
    Glukoza 5,13 mmol/l
    Glukoza 92,4 mg/dla
    Z góry bardzo dziękuję! ;)
    Ps. Do lekarza idę dopiero 20 sierpnia.

    Normy laboratorium

    TSH 0,27-4,2
    Estradiol faza pęcherzykowa 45,4-854
    FSH faza pęcherzykowa 3,5-12,5
    LH faza pęcherzykowa 2,4-12,6
    Prolaktyna 127-637
    Anty TPO <34
    Insulina 2,6-24,9
    Glukoza 3,89-5,49 (mmol/l)
    Glukoza 70-99 (mg/dla)

  • KalaW Autorytet
    Postów: 1063 1466

    Wysłany: 31 lipca 2019, 17:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki! Wzięłam jakąś furazydynę.
    Może pomoże, a faktycznie szanse są małe. A jak by miało się udać to i jedna tabletka nie zaszkodzi.

    3jgxdqk3tske6v4q.png

    PCOS, MTHFR A1298C C/C homozygotyczne, 20210 G-A heterozygotyczne
    ok. 4, 5 roku starań
    CB: 10.2018 -> 01.2019(CP?) -> 08.2019
    CP: 01.2020 -> 07.2020

    01/2021 IVF - 1 podejście

    29.01 ET 3 dniowego 7B
    5 dpt bhcg 4,35
    7 dpt 6:00 bhcg 9,6 prog 190ng/ml
    9 dpt 18:00 bhcg 71,16
    12 dpt 6:00 bhcg 155,1
    15 dpt 6:00 bhcg 324,3 (63,2% - czy będzie ok?)
    16 dpt 18:00 bhcg 593 🥰
    20 dpt 18:00 bhcg 2708
    22.02.21 - 24 dpt mamy zarodeczek i 💗
    8w5d 2cm dzidzi | 171 bpm

    Brak ❄️ (4 zatrzymały się w rozwoju po 3dobie)
  • boo123 Autorytet
    Postów: 1289 1372

    Wysłany: 31 lipca 2019, 17:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sleepyhead wrote:
    Więc jest nas więcej :) Powodzenia, oby się udało :) jak nie w tym miesiącu to chociaż jeszcze w tym roku, żebyśmy nie musiały mówić, że w przyszłym uda się napewno :)

    U mnie też starania od maja 2018 😀 trzymam kciuki za nas dziewczyny.

    Malwcia bardzo mi przykro [email protected] przyszła. Ale może sierpień nasz? 😀

    Obraliśmy metodę że sex co 2 dni. Zobaczymy, może akurat się uda. Jestem chyba właśnie po owulacji, więc zaczynam odliczanie 🤪

    2 lata starań o 👦
    08.2016 synek ♥️

    Starania o rodzeństwo od 05.2018

    05.2020 9tc 💔
  • boo123 Autorytet
    Postów: 1289 1372

    Wysłany: 31 lipca 2019, 18:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka wrote:
    A wczesniej co ile?

    Codziennie 😆 oczywiście w okresie owulacyjnym, bo później już nie było siły

    2 lata starań o 👦
    08.2016 synek ♥️

    Starania o rodzeństwo od 05.2018

    05.2020 9tc 💔
  • boo123 Autorytet
    Postów: 1289 1372

    Wysłany: 31 lipca 2019, 18:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniki spokojnie 1 dzień przeżyją, zanmi dotrą tam gdzie powinny to też chyba trochę mija. Dziewczyny pisały że im lekarze zalecali co 2 dni, choć ja jak byłam na monitoringu to lekarz kazał mi często, nawet 2 razy dziennie. Sama nie wiem co lepsze. Spróbuję inaczej niż zawsze, może będzie efekt

    Julka, Agaalexa90 lubią tę wiadomość

    2 lata starań o 👦
    08.2016 synek ♥️

    Starania o rodzeństwo od 05.2018

    05.2020 9tc 💔
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 lipca 2019, 19:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka wrote:
    W tamtym miesiacu bylo codziennie a w drugi dzien pozytywnego lh nawet dwa razy i nic .😳
    Mój lekarz stwierdził, że nie ma na to przepisu. Dobrze jest częściej, ale najlepiej W OWULACJE. :)

    Julka, Ignissa lubią tę wiadomość

  • Pani Ciasio Autorytet
    Postów: 1102 728

    Wysłany: 31 lipca 2019, 19:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaalexa90 wrote:
    Moja szwagierka też miała zdiagnozowana endometrioze ale ma trójkę zdrowych dzieci. O pierwsze starała się 3 lata od drugie 2 lata, o trzecie rok. Dwójkę rodziła po trzydziestce .Więc trzymam kciuki.

    Czy Twoja szwagierka jakoś walczyła z endomendą?

    Julka lubi tę wiadomość

    Leki: Bromergon, Duphaston, Glucophage, Acard, wit. D, foliany, inozytol, Neoparin
    HSG: ok

    1.10.2020r. Jesteś, córeczko!
    Cudzie trwaj! <3
    Czekamy na Ciebie ;*
  • Pani Ciasio Autorytet
    Postów: 1102 728

    Wysłany: 31 lipca 2019, 19:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra0000 wrote:
    Witajcie dziewczyny :) Bardzo proszę o pomoc w interpretacji wyników 4dc:
    TSH 2,63 mlU/l
    Estradiol 153,4 pmol/l
    FSH 8,8 mlU/l
    LH 13,9 mlU/l
    Prolaktyna 417,8 mlU/l
    Anty TPO 14 lU/ml
    Insulina 9,21 μU/ml
    Glukoza 5,13 mmol/l
    Glukoza 92,4 mg/dla
    Z góry bardzo dziękuję! ;)
    Ps. Do lekarza idę dopiero 20 sierpnia.

    Normy laboratorium

    TSH 0,27-4,2
    Estradiol faza pęcherzykowa 45,4-854
    FSH faza pęcherzykowa 3,5-12,5
    LH faza pęcherzykowa 2,4-12,6
    Prolaktyna 127-637
    Anty TPO <34
    Insulina 2,6-24,9
    Glukoza 3,89-5,49 (mmol/l)
    Glukoza 70-99 (mg/dla)

    Odpisałam Ci na lipcówkach :)

    Leki: Bromergon, Duphaston, Glucophage, Acard, wit. D, foliany, inozytol, Neoparin
    HSG: ok

    1.10.2020r. Jesteś, córeczko!
    Cudzie trwaj! <3
    Czekamy na Ciebie ;*
  • Pani Ciasio Autorytet
    Postów: 1102 728

    Wysłany: 31 lipca 2019, 19:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    A nie bralas żadnych leków? Ja wcześniej też miałam normalne obfite @.. A po clo... Tak mam że jeden dwa dni krwawienie i to też nie aż tak mocne a potem plamienia, boje się że endometrium za małe.. Na lekarza będę musiała jeszcze poczekać bo teraz to nie bardzo mam kiedy się wybrać... Po prostu będziemy się starać a czy coś wyjdzie to czas pokaże..

    Ja mam od dawna tak, że przed @ mam delikatne plamienia, potem "właściwy" okres trwa ok. 1,5-2 dni i później znów plamienie, a endometrium jak dzwon ;)

    Julka, Justyna1719 lubią tę wiadomość

    Leki: Bromergon, Duphaston, Glucophage, Acard, wit. D, foliany, inozytol, Neoparin
    HSG: ok

    1.10.2020r. Jesteś, córeczko!
    Cudzie trwaj! <3
    Czekamy na Ciebie ;*
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 31 lipca 2019, 20:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Ciasio wrote:
    Ja mam od dawna tak, że przed @ mam delikatne plamienia, potem "właściwy" okres trwa ok. 1,5-2 dni i później znów plamienie, a endometrium jak dzwon ;)
    Mam podobnie 1-2 dni mocnieksze krwawienie a tak to plamienia. Gin co monit mowi, ze endonetrium piękne.

    Julka lubi tę wiadomość

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Agaalexa90 Koleżanka
    Postów: 62 15

    Wysłany: 31 lipca 2019, 20:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Ciasio wrote:
    Czy Twoja szwagierka jakoś walczyła z endomendą?

    Są podobno jakieś leki hormonalne ale na razie to są testy. Ona zgłosiła się na takie badania eksperymentalne ale już po ciążach, bo wtedy zaczęła mieć większe problemy. Pojawiły się "nacieki"( czy jak to się poprawie formułuje) endometrium poza macica. Miała bardzo bolesne @ z tego co wiem i problemy z zajściem w ciążę ale ostatecznie się udało. Mogę dopytać czy była na jakiś lekach ale wątpię

    -20 cykli
    -2 cykl na stymulacji
    Aromek, ovitrell, duphaston
  • Pani Ciasio Autorytet
    Postów: 1102 728

    Wysłany: 31 lipca 2019, 20:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaalexa90 wrote:
    Są podobno jakieś leki hormonalne ale na razie to są testy. Ona zgłosiła się na takie badania eksperymentalne ale już po ciążach, bo wtedy zaczęła mieć większe problemy. Pojawiły się "nacieki"( czy jak to się poprawie formułuje) endometrium poza macica. Miała bardzo bolesne @ z tego co wiem i problemy z zajściem w ciążę ale ostatecznie się udało. Mogę dopytać czy była na jakiś lekach ale wątpię

    Dzięki za odpowiedź! Jeśli będziesz miała okazję, to proszę zapytaj :)
    Jakoś nie wiem czemu, ale zawsze się bałam, że mogę to mieć, jeszcze nawet jak byłam nastolatką. Co prawda na dzień dzisiejszy nikt u mnie tego nie stwierdził, ale laparoskopii też nie miałam- więc wolę zawczasu podpytać :)

    Leki: Bromergon, Duphaston, Glucophage, Acard, wit. D, foliany, inozytol, Neoparin
    HSG: ok

    1.10.2020r. Jesteś, córeczko!
    Cudzie trwaj! <3
    Czekamy na Ciebie ;*
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 lipca 2019, 20:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponawiam prosbe 17. 08 ;)

  • UlaFalka Autorytet
    Postów: 825 654

    Wysłany: 31 lipca 2019, 21:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2020, 09:09

    Sleepyhead, boo123, Julka lubią tę wiadomość

    Endometrioza
    Torbiel czekoladowa na lewym jajniku
    Niska rezerwa jajnikowa (AMH 0,7)

    Luty 2020 - 1 IUI nieudane
    Czerwiec 2020 - 2 IUI nieudane
    Lipiec 2020 - 3 IUI nieudane

    Wrzesień 2020 - start IVF (ICSI)
    16 września - transfer 2-dniowca
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 lipca 2019, 21:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    UlaFalka wrote:
    Wszystko zależy od nasienia partnera, jeśli jest super hiper i macie ochotę to możecie się kochać nawet dwa razy dziennie 😄
    Ale generalnie zaleca się co dwa dni, żeby plemniki nabrały mocy.


    Moim zdaniem im częściej tym lepiej 😜
    My w szczęśliwym cyklu czasami i trzy rundy w ciągu dnia, podczas gdy np Młody oglądał bajkę 😂🙈
    Mąż był gotowy do akcji w każdej chwili bo pragnął tego dziecka równie mocno, więc o odmowie nie było mowy 😂

  • Pani Ciasio Autorytet
    Postów: 1102 728

    Wysłany: 31 lipca 2019, 21:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    NieidealnaMama wrote:
    Moim zdaniem im częściej tym lepiej 😜
    My w szczęśliwym cyklu czasami i trzy rundy w ciągu dnia, podczas gdy np Młody oglądał bajkę 😂🙈
    Mąż był gotowy do akcji w każdej chwili bo pragnął tego dziecka równie mocno, więc o odmowie nie było mowy 😂


    Myślę, że po kilku latach starań inaczej się na to patrzy ;)

    Julka, Ignissa, boo123 lubią tę wiadomość

    Leki: Bromergon, Duphaston, Glucophage, Acard, wit. D, foliany, inozytol, Neoparin
    HSG: ok

    1.10.2020r. Jesteś, córeczko!
    Cudzie trwaj! <3
    Czekamy na Ciebie ;*
‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego