X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Sierpniowe testowanie - pamiątki z wakacji :)
Odpowiedz

Sierpniowe testowanie - pamiątki z wakacji :)

Oceń ten wątek:
  • Angela Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć 🙂 jutro ruszamy z sierpniem, oby był dla nas szczesliwy.
    Ja w poniedziałek dowiem się czy będę miała w tym cyklu iui. Mam nadzieję że tak, nie mam siły już dłużej czekać.

Pani Ciasio, Agaalexa90, boo123, Ignissa lubią tę wiadomość

27l
    02.2019 Sono Hsg - jajowody drożne
    O2.2019 IUI nieudana
    07.2019 Histeroskopia-usuniecie polipa endometrialnego
    06.08.19 2IUI
    09.2019 3IUI
    Macica dwurożna lub lukowata?
    AMH -0.92

Mała ilość plemnikow i morfologia 1%
  • Angela Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    UlaFalka wrote:
    Staramy się w sumie od kwietnia czyli mija 4 miesiąc starań (5-6 cykl), ale biorąc pod uwagę mój wiek (36 lat) i chorobę (endometriozę) to każdy cykl jest na wagę złota, bo mam niska rezerwe jajnikową.

Ale skoro jakimś cudem zaszłam w jedną ciążę, to jest szansa na drugą :)
    Za pierwszym razem zajęło nam to 5 miesięcy, ale nikt nie dawał nam szans na naturalne poczęcie. Bylismy nawet w klinice leczenia niepłodności, dostałam skierowanie na badanie drozności jajowodów i zanim zrobiłam badanie zaszłam w ciążę.

A co do oznak zwiastujących ciążę, to myślę, że to normalne, że szukamy tych oznak ciąży, bo każda z nas na tym forum chce w niej być.
    Pytałam Cię już kiedyś ale może Ci umknęło jakie masz amh? Chyba że nie chcesz odpowiadać to ok 🙂

27l
    O2.2019 IUI nieudana
    06.08.19 2IUI
    09.2019 3IUI
    AMH -0.92

• SylwiaLu Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, poproszę o dopisanie na 13 sierpnia :)

22.06.2020 Luiza :*
    XII 2018 poronienie zatrzymane; Łucja - 10tc [*]
    Hashimoto od 2007
    Starania od XII 2015
    jajowody drożne, histeroskopia ok
    Mąż - morfologia 6%
    AMH 8,07; 3 x UIU :(
    X 2018 elektrokauteryzacja jajnika, usunięcie ognisk endometriozy
    mthfr hetero, kwas metylowany i wit prenatalne
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marylove wrote:
    Jejku widzę, że nie jestem z takimi myślami sama - w kupie raźniej :)) od listopada "na czuja", a od sześciu miesięcy z mierzenie temperatury, badaniem śluzu i szyjki. Metodą (chociaż podchodzilam do niej z dystansem) jestem naprawdę zachwycona i polecam,mimo że póki co jest bezowocna 🤦‍♀️ biorę leki na polepszenie owulacji, w połowie sierpnia mam wizytę u gina i zobaczymy co powie. Staram się nie panikowac, bo to niby niecały rok starań, ale co mam Tobie tłumaczyć, sama wiesz jak to jest :p
    A Ty Sleepyhead jak długo się starasz?
    Od maja 2018. I do tej pory zupełnie nic. Frustruje mnie strasznie, że nawet biochema nie uświadczyłam i nie miałam możliwości cieszyć się nigdy z dwóch kresek.
    Życzę powodzenia i szybkiego zobaczenia dwóch kresek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2019, 11:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaalexa90 wrote:
    Ja jestem przed owulacja i czuję się jakoś kiepsko , mam bóle jajnika już i w ogóle. Teraz mam 12dc normalnie owu mam w 14 DC. W tym.cyklu mam wyższa temperature niż ostatnio. Też tak macie że w każdym cyklu jest różnica?
    Zdarza się. Zazwyczaj ovu miałam koło 13 - 14 dnia, a ostatnio mi się zdarzyło mieć nawet 11. W opisie masz, że jesteś na stymulacji. Może też stąd jajniki dają o sobie znać? Ja pierwszy raz byłam stymulowana i generalnie jeden z jajników czułam prawie od początku brania Aromku.

• Pani Ciasio Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się chyba przesunie termin testowania, bo owulacja miała być niedziela/poniedziałek, a tymczasem jest środa i wiem jedynie, że już blisko.

Leki: Luteina, Glucophage, Acard, foliany, Euthyrox, Bromergon

MTHFR 1298C hetero

4 lata starań o córkę, 3 ciąże biochemiczne po drodze

1.10.2020r. Jesteś, córeczko!
    Cudzie trwaj! <3

09.2021: wracamy po rodzeństwo <3

Czekamy na Ciebie ;*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2020, 09:09

Angela lubi tę wiadomość

• Agaalexa90 Koleżanka

Wysłany: 31 lipca 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    UlaFalka wrote:
    Staramy się w sumie od kwietnia czyli mija 4 miesiąc starań (5-6 cykl), ale biorąc pod uwagę mój wiek (36 lat) i chorobę (endometriozę) to każdy cykl jest na wagę złota, bo mam niska rezerwe jajnikową.

Ale skoro jakimś cudem zaszłam w jedną ciążę, to jest szansa na drugą :)
    Za pierwszym razem zajęło nam to 5 miesięcy, ale nikt nie dawał nam szans na naturalne poczęcie. Bylismy nawet w klinice leczenia niepłodności, dostałam skierowanie na badanie drozności jajowodów i zanim zrobiłam badanie zaszłam w ciążę.

A co do oznak zwiastujących ciążę, to myślę, że to normalne, że szukamy tych oznak ciąży, bo każda z nas na tym forum chce w niej być.

Moja szwagierka też miała zdiagnozowana endometrioze ale ma trójkę zdrowych dzieci. O pierwsze starała się 3 lata od drugie 2 lata, o trzecie rok. Dwójkę rodziła po trzydziestce .Więc trzymam kciuki.

-20 cykli
    -2 cykl na stymulacji
    Aromek, ovitrell, duphaston
  • Angela Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    UlaFalka wrote:
    Przed pierwszą ciążą AMH wynosiło 0,56 :)
    I udało się naturalnie ? Super, czyli jednak te cyferki nie tam dużo znaczą 🙂

27l
    O2.2019 IUI nieudana
    06.08.19 2IUI
    09.2019 3IUI
    AMH -0.92

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po krótkich nadziejach (spóźniona o dzień @ i cieni cienia na dwóch testach) przenoszę się na sierpień. Proszę mnie wpisać na 28 :)

justyna1719 lubi tę wiadomość

• Agaalexa90 Koleżanka

Wysłany: 31 lipca 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sleepyhead wrote:
    Zdarza się. Zazwyczaj ovu miałam koło 13 - 14 dnia, a ostatnio mi się zdarzyło mieć nawet 11. W opisie masz, że jesteś na stymulacji. Może też stąd jajniki dają o sobie znać? Ja pierwszy raz byłam stymulowana i generalnie jeden z jajników czułam prawie od początku brania Aromku.

No ja zaczęłam drugi cykl właśnie. Brałam Aromka , dzisiaj mam wizytę u ginekologa. Zobaczymy co tam wyjdzie ...

-20 cykli
    -2 cykl na stymulacji
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaalexa90 wrote:
    No ja zaczęłam drugi cykl właśnie. Brałam Aromka , dzisiaj mam wizytę u ginekologa. Zobaczymy co tam wyjdzie ...
    To życzę ładnych pęcherzyków! Trzymam kciuki! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2019, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2020, 09:09

Angela lubi tę wiadomość

• Angela Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    UlaFalka wrote:
    Tak, udało się naturalnie. Dlatego zawsze powtarzam, że cyferki to nie wszystko.
    Natura ma swoje prywatne plany i nawet złe wyniki nie musza byc do końca złe :)

Moja gin mówi, że potrzebna jest jedna zdrowa komorka jajowa, więc niska rezerwa jajnikowa moze utrudniać zajście w ciążę, ale wystarczy powalczyć o jedno, dobrej jakości jajeczko i się uda :)
    A bierzesz coś na polepszenie komórek? Słyszałam że Wit d, koenzym Q10 są dobre, biorę już kilka miesięcy do tego zaczełam pić inofem od poprzedniego cyklu.

27l
    O2.2019 IUI nieudana
    06.08.19 2IUI
    09.2019 3IUI
    AMH -0.92

• Wik89 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sleepyhead to jestesmy dokladnie na tym samym etapie, u mnie tez 15 cs. Oby sie wkrotce udalo... :)

Malwcia, eh, szkoda :( trzymam kciuki za sierpniowy cykl! :)
    U mnie dzis 5dpo i zero objawow czyli tak jak w zeszlym miesiacu :( (duphaston mi niweluje objawy pms)

Malwcia89 lubi tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2019, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik89 wrote:
    Sleepyhead to jestesmy dokladnie na tym samym etapie, u mnie tez 15 cs. Oby sie wkrotce udalo... :)

Malwcia, eh, szkoda :( trzymam kciuki za sierpniowy cykl! :)
    U mnie dzis 5dpo i zero objawow czyli tak jak w zeszlym miesiacu :( (duphaston mi niweluje objawy pms)
    Więc jest nas więcej :) Powodzenia, oby się udało :) jak nie w tym miesiącu to chociaż jeszcze w tym roku, żebyśmy nie musiały mówić, że w przyszłym uda się napewno :)

• Agaalexa90 Koleżanka

Wysłany: 31 lipca 2019, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sleepyhead wrote:
    To życzę ładnych pęcherzyków! Trzymam kciuki! :)

No kicha. Pęcherzyka nie widać:-( kolejną wizytę mam w sobote rano. Pani doktor mówi że jeszcze może urosnąć .Coś widziała na USG , może to polip ale mówi że z histeroskopia jeszcze poczekamy może się uda. Chodzimy prywatnie do kliniki i koszty już nas przewyższają. Nie wiem czy uda mi się jakiegos konkretnego ginekologa z NFZ znaleźć. Byłam w Medicover bo miałam pakiet z pracy ale tam podejście lekarzy było kiepskie.

-20 cykli
    -2 cykl na stymulacji
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2019, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaalexa90 wrote:
    No kicha. Pęcherzyka nie widać:-( kolejną wizytę mam w sobote rano. Pani doktor mówi że jeszcze może urosnąć .Coś widziała na USG , może to polip ale mówi że z histeroskopia jeszcze poczekamy może się uda. Chodzimy prywatnie do kliniki i koszty już nas przewyższają. Nie wiem czy uda mi się jakiegos konkretnego ginekologa z NFZ znaleźć. Byłam w Medicover bo miałam pakiet z pracy ale tam podejście lekarzy było kiepskie.
    A ktory masz dzien cyklu? Moze jeszcze za wcześnie?

• Agaalexa90 Koleżanka

Wysłany: 31 lipca 2019, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam 12 dzień cyklu. Owulację mam zazwyczaj w 14 dc więc faktycznie jeszcze dwa dni. No zobaczymy

-20 cykli
    -2 cykl na stymulacji
  • justyna1719 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka wrote:
    Dziewczyny jak u was wyglada okres bo u mnie w sumie dwa dni bylo krwawienie a teraz to juz plamienie od dwoch dni.Nie wiem czy tonormalne bo zawsze okres mislam obfity.Czy mizliwe ze ovarin cos ma wspilnego z tym.
    A nie bralas żadnych leków? Ja wcześniej też miałam normalne obfite @.. A po clo... Tak mam że jeden dwa dni krwawienie i to też nie aż tak mocne a potem plamienia, boje się że endometrium za małe.. Na lekarza będę musiała jeszcze poczekać bo teraz to nie bardzo mam kiedy się wybrać... Po prostu będziemy się starać a czy coś wyjdzie to czas pokaże..

63644240ef.png

👱‍♀️33 lat, 🤵38 lat
    Starania od czerwca 2018
    ❌Problem męski azoospermia - zespół klinefeltera
    📌1 IUI - lipiec 2021 - nieudane ☹️
    📌2 IUI - październik nieudane ☹️

🧫 04.11 IN VITRO
    🧫30. 11 punkcja-pobrano 18 cumulusow ✊✊ z czego 12 prawidłowych
    🧫31.11 - mamy 5 zarodków
    ❄️ Jeden zarodek C.C.C.
    🤢Grudzień - Stop Covid ☹️
    ⛄07.02 Transfer-Blastka 3CC 🙏
    👶3dpt - prog 41
    👶7dpt beta 38,2, prog 46,82
    👶9dpt 120,7
    👶11dpt - 409,5, prog 47,82
    👶15dpt - 1592, prog 40,82
    👶21dpt - 8735 - prog39,15
    ❤️04.03 (25dpt) mamy serduszko ❤️

*AMH 2,35
    *TSH 2,97 - (Euthyrox) 1,56 (13.12)
    *FSH 6,36
    *Homocysteina 11,66 (28.10), 4,86 (13.12)
    *Insulinooporość - Glucophage 500
    Suplementy: kwas foliowy, witamina B12, ashawaganda, Magne B6, omega 3, preventic z wit D3, witamina C, koenzym Q10
‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ