Sierpniowe testowanie - pamiątki z wakacji :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć 🙂 jutro ruszamy z sierpniem, oby był dla nas szczesliwy.
Ja w poniedziałek dowiem się czy będę miała w tym cyklu iui. Mam nadzieję że tak, nie mam siły już dłużej czekać.Pani Ciasio, Agaalexa90, boo123, Ignissa lubią tę wiadomość
27l
02.2019 Sono Hsg - jajowody drożne
O2.2019 IUI nieudana
07.2019 Histeroskopia-usuniecie polipa endometrialnego
06.08.19 2IUI
09.2019 3IUI
Macica dwurożna lub lukowata?
AMH -0.92
Mała ilość plemnikow i morfologia 1% -
UlaFalka wrote:Staramy się w sumie od kwietnia czyli mija 4 miesiąc starań (5-6 cykl), ale biorąc pod uwagę mój wiek (36 lat) i chorobę (endometriozę) to każdy cykl jest na wagę złota, bo mam niska rezerwe jajnikową.
Ale skoro jakimś cudem zaszłam w jedną ciążę, to jest szansa na drugą
Za pierwszym razem zajęło nam to 5 miesięcy, ale nikt nie dawał nam szans na naturalne poczęcie. Bylismy nawet w klinice leczenia niepłodności, dostałam skierowanie na badanie drozności jajowodów i zanim zrobiłam badanie zaszłam w ciążę.
A co do oznak zwiastujących ciążę, to myślę, że to normalne, że szukamy tych oznak ciąży, bo każda z nas na tym forum chce w niej być.27l
O2.2019 IUI nieudana
06.08.19 2IUI
09.2019 3IUI
AMH -0.92
Hej dziewczyny, poproszę o dopisanie na 13 sierpnia22.06.2020 Luiza :*
XII 2018 poronienie zatrzymane; Łucja - 10tc [*]
Hashimoto od 2007
Starania od XII 2015
jajowody drożne, histeroskopia ok
Mąż - morfologia 6%
AMH 8,07; 3 x UIU
X 2018 elektrokauteryzacja jajnika, usunięcie ognisk endometriozy
mthfr hetero, kwas metylowany i wit prenatalne -
nick nieaktualnyMarylove wrote:Jejku widzę, że nie jestem z takimi myślami sama - w kupie raźniej ) od listopada "na czuja", a od sześciu miesięcy z mierzenie temperatury, badaniem śluzu i szyjki. Metodą (chociaż podchodzilam do niej z dystansem) jestem naprawdę zachwycona i polecam,mimo że póki co jest bezowocna 🤦♀️ biorę leki na polepszenie owulacji, w połowie sierpnia mam wizytę u gina i zobaczymy co powie. Staram się nie panikowac, bo to niby niecały rok starań, ale co mam Tobie tłumaczyć, sama wiesz jak to jest :p
A Ty Sleepyhead jak długo się starasz?
Życzę powodzenia i szybkiego zobaczenia dwóch kresekWiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2019, 11:29
-
nick nieaktualnyAgaalexa90 wrote:Ja jestem przed owulacja i czuję się jakoś kiepsko , mam bóle jajnika już i w ogóle. Teraz mam 12dc normalnie owu mam w 14 DC. W tym.cyklu mam wyższa temperature niż ostatnio. Też tak macie że w każdym cyklu jest różnica?
-
A mi się chyba przesunie termin testowania, bo owulacja miała być niedziela/poniedziałek, a tymczasem jest środa i wiem jedynie, że już blisko.Leki: Luteina, Glucophage, Acard, foliany, Euthyrox, Bromergon
MTHFR 1298C hetero
4 lata starań o córkę, 3 ciąże biochemiczne po drodze
1.10.2020r. Jesteś, córeczko!
Cudzie trwaj!
09.2021: wracamy po rodzeństwo
Czekamy na Ciebie ;* -
nick nieaktualny
-
UlaFalka wrote:Staramy się w sumie od kwietnia czyli mija 4 miesiąc starań (5-6 cykl), ale biorąc pod uwagę mój wiek (36 lat) i chorobę (endometriozę) to każdy cykl jest na wagę złota, bo mam niska rezerwe jajnikową.
Ale skoro jakimś cudem zaszłam w jedną ciążę, to jest szansa na drugą
Za pierwszym razem zajęło nam to 5 miesięcy, ale nikt nie dawał nam szans na naturalne poczęcie. Bylismy nawet w klinice leczenia niepłodności, dostałam skierowanie na badanie drozności jajowodów i zanim zrobiłam badanie zaszłam w ciążę.
A co do oznak zwiastujących ciążę, to myślę, że to normalne, że szukamy tych oznak ciąży, bo każda z nas na tym forum chce w niej być.
Moja szwagierka też miała zdiagnozowana endometrioze ale ma trójkę zdrowych dzieci. O pierwsze starała się 3 lata od drugie 2 lata, o trzecie rok. Dwójkę rodziła po trzydziestce .Więc trzymam kciuki.-20 cykli
-2 cykl na stymulacji
Aromek, ovitrell, duphaston -
UlaFalka wrote:Przed pierwszą ciążą AMH wynosiło 0,5627l
O2.2019 IUI nieudana
06.08.19 2IUI
09.2019 3IUI
AMH -0.92
nick nieaktualny
-
Sleepyhead wrote:Zdarza się. Zazwyczaj ovu miałam koło 13 - 14 dnia, a ostatnio mi się zdarzyło mieć nawet 11. W opisie masz, że jesteś na stymulacji. Może też stąd jajniki dają o sobie znać? Ja pierwszy raz byłam stymulowana i generalnie jeden z jajników czułam prawie od początku brania Aromku.
No ja zaczęłam drugi cykl właśnie. Brałam Aromka , dzisiaj mam wizytę u ginekologa. Zobaczymy co tam wyjdzie ...-20 cykli
-2 cykl na stymulacji
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
UlaFalka wrote:Tak, udało się naturalnie. Dlatego zawsze powtarzam, że cyferki to nie wszystko.
Natura ma swoje prywatne plany i nawet złe wyniki nie musza byc do końca złe
Moja gin mówi, że potrzebna jest jedna zdrowa komorka jajowa, więc niska rezerwa jajnikowa moze utrudniać zajście w ciążę, ale wystarczy powalczyć o jedno, dobrej jakości jajeczko i się uda27l
O2.2019 IUI nieudana
06.08.19 2IUI
09.2019 3IUI
AMH -0.92
Sleepyhead to jestesmy dokladnie na tym samym etapie, u mnie tez 15 cs. Oby sie wkrotce udalo...
Malwcia, eh, szkoda trzymam kciuki za sierpniowy cykl!
U mnie dzis 5dpo i zero objawow czyli tak jak w zeszlym miesiacu (duphaston mi niweluje objawy pms)Malwcia89 lubi tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
nick nieaktualnyWik89 wrote:Sleepyhead to jestesmy dokladnie na tym samym etapie, u mnie tez 15 cs. Oby sie wkrotce udalo...
Malwcia, eh, szkoda trzymam kciuki za sierpniowy cykl!
U mnie dzis 5dpo i zero objawow czyli tak jak w zeszlym miesiacu (duphaston mi niweluje objawy pms) -
Sleepyhead wrote:To życzę ładnych pęcherzyków! Trzymam kciuki!
No kicha. Pęcherzyka nie widać kolejną wizytę mam w sobote rano. Pani doktor mówi że jeszcze może urosnąć .Coś widziała na USG , może to polip ale mówi że z histeroskopia jeszcze poczekamy może się uda. Chodzimy prywatnie do kliniki i koszty już nas przewyższają. Nie wiem czy uda mi się jakiegos konkretnego ginekologa z NFZ znaleźć. Byłam w Medicover bo miałam pakiet z pracy ale tam podejście lekarzy było kiepskie.-20 cykli
-2 cykl na stymulacji
nick nieaktualnyAgaalexa90 wrote:No kicha. Pęcherzyka nie widać kolejną wizytę mam w sobote rano. Pani doktor mówi że jeszcze może urosnąć .Coś widziała na USG , może to polip ale mówi że z histeroskopia jeszcze poczekamy może się uda. Chodzimy prywatnie do kliniki i koszty już nas przewyższają. Nie wiem czy uda mi się jakiegos konkretnego ginekologa z NFZ znaleźć. Byłam w Medicover bo miałam pakiet z pracy ale tam podejście lekarzy było kiepskie.
-
Julka wrote:Dziewczyny jak u was wyglada okres bo u mnie w sumie dwa dni bylo krwawienie a teraz to juz plamienie od dwoch dni.Nie wiem czy tonormalne bo zawsze okres mislam obfity.Czy mizliwe ze ovarin cos ma wspilnego z tym.
👱♀️33 lat, 🤵38 lat
Starania od czerwca 2018
❌Problem męski azoospermia - zespół klinefeltera
📌1 IUI - lipiec 2021 - nieudane ☹️
📌2 IUI - październik nieudane ☹️
🧫 04.11 IN VITRO
🧫30. 11 punkcja-pobrano 18 cumulusow ✊✊ z czego 12 prawidłowych
🧫31.11 - mamy 5 zarodków
❄️ Jeden zarodek C.C.C.
🤢Grudzień - Stop Covid ☹️
⛄07.02 Transfer-Blastka 3CC 🙏
👶3dpt - prog 41
👶7dpt beta 38,2, prog 46,82
👶9dpt 120,7
👶11dpt - 409,5, prog 47,82
👶15dpt - 1592, prog 40,82
👶21dpt - 8735 - prog39,15
❤️04.03 (25dpt) mamy serduszko ❤️
*AMH 2,35
*TSH 2,97 - (Euthyrox) 1,56 (13.12)
*FSH 6,36
*Homocysteina 11,66 (28.10), 4,86 (13.12)
*Insulinooporość - Glucophage 500
Suplementy: kwas foliowy, witamina B12, ashawaganda, Magne B6, omega 3, preventic z wit D3, witamina C, koenzym Q10