Forum Starając się - ogólne Sierpniowe testowanie - pamiątki z wakacji :)
Odpowiedz

Sierpniowe testowanie - pamiątki z wakacji :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 lipca 2019, 09:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    Miałam ale jakieś pojedyncze. Dlugi sie staramy, więc się wkurzylam i zaczelam wymuszać skierowania. Jak widać słusznie, bo wyniki nie są najlepsze.
    Stwierdzam, że przykre jest to że trzeba samemu wymuszać skierowania na badania. Mi udało się trafić do takiego lekarza, który na wieść, że już długo się staramy wypisał całą listę badań na poczatek.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2019, 09:32

  • Wik89 Autorytet
    Postów: 2634 3777

    Wysłany: 30 lipca 2019, 09:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie duphaston zmniejsza objawy pms, piersi bola duzo mniej niz zwykle przed okresem, humor tez chyba troche lepszy
    Jestem dzis 4dpo i nie czuje za bardzo piersi, a bez dupka juz na pewno mialabym powiekszone i bardzo wrażliwe

    hormony OK, obustronna drożność, X 2019 histeroskopia, X 2019 morfologia 1%, HBA 36%, I 2020 operacja żpn
    22 cs szczęśliwy

    195up1.png
  • Szufladka Znajoma
    Postów: 26 22

    Wysłany: 30 lipca 2019, 11:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, u mnie dziś 12 dzień cyklu i delikatniusia kreseczka na teście owu. Mam nadzieję, że owulacja się zbliża :)

  • Agaalexa90 Koleżanka
    Postów: 62 15

    Wysłany: 30 lipca 2019, 12:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    U mnie Duphaston bardzo podkreca objawy. Bardzo bolą mnie piersi i podbrzusze


    Ja też tak mam . I PMS również 😣 jestem dopiero po pierwszym cyklu z Dupkiem ale że czułam się inaczej to też myślałam że.cos się podziało. A w tym cyklu już będę świadoma

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2019, 12:05

    -20 cykli
    -2 cykl na stymulacji
    Aromek, ovitrell, duphaston
  • Agaalexa90 Koleżanka
    Postów: 62 15

    Wysłany: 30 lipca 2019, 12:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olga2 wrote:
    Ja miałam zastrzyk 1 lipca o 22:00 i seks był właśnie 1 lipca, 2 lipca i 3 lipca co 24h i udało się zajść w ciąże :)

    I 3 lipca byłam wieczorem na wizycie i miałam już potwierdzone, że pęcherzyk pękł :)


    Miałam wszystko tak samo z zastrzykiem i wizyta ale niestety bez ciąży. A był to Twój pierwszy cykl z zastrzykiem? Dostałaś potem duphaston?

    -20 cykli
    -2 cykl na stymulacji
    Aromek, ovitrell, duphaston
  • Evelle28 Autorytet
    Postów: 2577 2803

    Wysłany: 30 lipca 2019, 14:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziewczyny powoli ten cykl daje na straty. Źle się czuję a za wcześnie na objawy. Brzuch boli typowo okresowo.. Więc raczej przyjdzie wcześniej @..


    „Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie.” ❤️

    Mthfr 1298a-c Homo
    Pai 1 4G Homo
    Morfologia ✔️
    LH-14,4⬆️
    FSH-10,4 ⬆️
    Tsh : 0,97 ✔️
    Ft 3 : 3,00 ✔️
    Ft 4 : 1,01 ✔️
    Kwas foliowy : 15,2 ng/ml ✔️
    Wit b 12 : 397pg/ml⬇️
    Homocysteina : 6.67umol/L✔️
    Białko C : 78% ✔️
    Bialko S: 85%✔️
    Ferrytyna : 38,3 ng/ml ✔️
    Anty Tg : 2,57 IU /ml ✔️
    Anty Tpo : 0,29 IU/ml ✔️
    DHEA-s : 210,2 ug/dl ✔️
    Prolaktyna : 17,44 ng/ml ⬆️
    Wit D3 : 48,8 ng/ml ✔️
    Antykoagulant tocznia : ujemny ✔️
    ANA 3 ➕

    24 CYKL STARAŃ

    Mama Aniołków:
    27.01.2018[*]💔
    23.11.2019 [*] 💔
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 30 lipca 2019, 14:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, jak wy bierzecie te 2 saszetki inofemu? 2 na raz czy jedną rano i jedną wieczorem?

    Justyna1719 lubi tę wiadomość

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Ma_ho Ekspertka
    Postów: 155 120

    Wysłany: 30 lipca 2019, 15:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś zakupiłam seksowny komplecik na podkręcenie mezusia W dodatku różowy żeby na dziewczynkę strzelał 😝

    Wik89, Agafiga, Justyna1719, Ignissa, Angela, Agaalexa90, Natikka123, Pani Ciasio lubią tę wiadomość

  • margaretta07 Koleżanka
    Postów: 39 5

    Wysłany: 30 lipca 2019, 16:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! U mnie @ ma się pojawić za 8 dni, ale jeśli nie to będę testować! Za 8/9 dni dowiem się czy jest we mnie mała fasolka 😍
    Staram się z narzeczonym od niedawna. W tym cyklu zauważyłam, że po owulacji kilka dni bolał mnie brzuch jak na @ i ciągnęły jajniki, wczoraj od rana straszne swędzenie sutków oraz od dzisiaj ból piersi. Oczywiście piersiami się nie sugeruje bo wiadomo zawsze bolą na @. Ale! Zastanawiam mnie reszta objawów. Nie nakręcam się, ale wcześniej tak nie miałam 😊

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4008 1706

    Wysłany: 30 lipca 2019, 16:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    Laski, jak wy bierzecie te 2 saszetki inofemu? 2 na raz czy jedną rano i jedną wieczorem?
    Polubiłam przez przypadek. Ja biorę i jedna rano i druga po południu 😊 tylko w tym cyklu myślę czy brac dwie przed owulacją a potem już po jednej....

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4008 1706

    Wysłany: 30 lipca 2019, 17:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    margaretta07 wrote:
    Hej dziewczyny! U mnie @ ma się pojawić za 8 dni, ale jeśli nie to będę testować! Za 8/9 dni dowiem się czy jest we mnie mała fasolka 😍
    Staram się z narzeczonym od niedawna. W tym cyklu zauważyłam, że po owulacji kilka dni bolał mnie brzuch jak na @ i ciągnęły jajniki, wczoraj od rana straszne swędzenie sutków oraz od dzisiaj ból piersi. Oczywiście piersiami się nie sugeruje bo wiadomo zawsze bolą na @. Ale! Zastanawiam mnie reszta objawów. Nie nakręcam się, ale wcześniej tak nie miałam 😊
    Na objawy ciążowe dużo dużo za wcześnie... Więc tym się nie sugeruj.. Ja u siebie za kazdym razem się doszukuje objawów a potem jest rozczarowanie... No a różne już te objawy miałam....

    Ignissa, Sleepyhead, Agaalexa90 lubią tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Lena986 Autorytet
    Postów: 431 157

    Wysłany: 30 lipca 2019, 17:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    margaretta07 wrote:
    Hej dziewczyny! U mnie @ ma się pojawić za 8 dni, ale jeśli nie to będę testować! Za 8/9 dni dowiem się czy jest we mnie mała fasolka 😍
    Staram się z narzeczonym od niedawna. W tym cyklu zauważyłam, że po owulacji kilka dni bolał mnie brzuch jak na @ i ciągnęły jajniki, wczoraj od rana straszne swędzenie sutków oraz od dzisiaj ból piersi. Oczywiście piersiami się nie sugeruje bo wiadomo zawsze bolą na @. Ale! Zastanawiam mnie reszta objawów. Nie nakręcam się, ale wcześniej tak nie miałam 😊

    Wcześniej może nie zwracalas na to uwagi, ja odkad sie staram to widze co miesiac milion objawow, przerabialam juz wszystkie książkowe. Tak naprawdę pewnie pojawiają się one po terminie @

    Justyna1719, Ignissa, Julka lubią tę wiadomość

  • Anka13 Ekspertka
    Postów: 161 219

    Wysłany: 30 lipca 2019, 17:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam 😘proszę mnie wpisać na 24.08.Mam pytanie czy owulacja może być od razu po miesiączkę?? Ten cykl mam jakiś dziwny.... Ostatni trwał 28 dni jak w zegarku a zazwyczaj mam 30-50 nawet. I krwawienie było tylko 3 dni a zazwyczaj jest 5.i w 6dc tak strasznie mnie bolał jajnik i dla głupoty zrobiłam test owu i wyszedł pozytywny. Byłam w szoku.... 😲😲😲

    https://zapodaj.net/b67b336215f68.jpg.html

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2019, 17:57

    wiek- 32 lata
    Niedoczynność tarczycy - euthyrox 75

    2.01.2019 - poronienie samoistne ( 7tc)
    14.10.2019 - pozytywny test
    14.10.2019 - beta 17.9
    16.10.2019 - beta 64.6
    04.11.2019 jest <3
    starania od 2016
    https://www.suwaczki.com/tickers/c55ftv7360ga37sc.png

    https://www.suwaczki.com/tickers/c55f3e3kv2bipar4.png
  • summer.86 Przyjaciółka
    Postów: 69 37

    Wysłany: 30 lipca 2019, 18:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, proszę o wpisanie mnie na 3.08.
    Test owulacyjny pozytywny w 11i12dc (ovarin w cyklu),dobry progesteron po owu..może akurat

  • Zabka89 Nowa
    Postów: 1 2

    Wysłany: 30 lipca 2019, 18:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chętnie do Was dołączę...... okropnie Sajgon hormonalny mi się zrobił ostatnio okres albo ciągle albo wcale ..... Mam nadzieję że teraz zaskoczy 😉 9.08 będę sprawdzać ..... pozdrawiam

    Julka, Justyna1719 lubią tę wiadomość

  • Lena986 Autorytet
    Postów: 431 157

    Wysłany: 30 lipca 2019, 18:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka13 wrote:
    Witam 😘proszę mnie wpisać na 24.08.Mam pytanie czy owulacja może być od razu po miesiączkę?? Ten cykl mam jakiś dziwny.... Ostatni trwał 28 dni jak w zegarku a zazwyczaj mam 30-50 nawet. I krwawienie było tylko 3 dni a zazwyczaj jest 5.i w 6dc tak strasznie mnie bolał jajnik i dla głupoty zrobiłam test owu i wyszedł pozytywny. Byłam w szoku.... 😲😲😲

    https://zapodaj.net/b67b336215f68.jpg.html

    Moze tak a moze nie, nie ma co sie oszczedzac, trzeba dzialac :D nie znasz dnia ani godziny

    Julka, Justyna1719, Pani Ciasio lubią tę wiadomość

  • Evelle28 Autorytet
    Postów: 2577 2803

    Wysłany: 30 lipca 2019, 19:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    margaretta07 wrote:
    Hej dziewczyny! U mnie @ ma się pojawić za 8 dni, ale jeśli nie to będę testować! Za 8/9 dni dowiem się czy jest we mnie mała fasolka 😍
    Staram się z narzeczonym od niedawna. W tym cyklu zauważyłam, że po owulacji kilka dni bolał mnie brzuch jak na @ i ciągnęły jajniki, wczoraj od rana straszne swędzenie sutków oraz od dzisiaj ból piersi. Oczywiście piersiami się nie sugeruje bo wiadomo zawsze bolą na @. Ale! Zastanawiam mnie reszta objawów. Nie nakręcam się, ale wcześniej tak nie miałam 😊
    Trzymam kciuki :) ja jestem 7 dp.. Ale czuję się bardziej okresowo...


    „Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie.” ❤️

    Mthfr 1298a-c Homo
    Pai 1 4G Homo
    Morfologia ✔️
    LH-14,4⬆️
    FSH-10,4 ⬆️
    Tsh : 0,97 ✔️
    Ft 3 : 3,00 ✔️
    Ft 4 : 1,01 ✔️
    Kwas foliowy : 15,2 ng/ml ✔️
    Wit b 12 : 397pg/ml⬇️
    Homocysteina : 6.67umol/L✔️
    Białko C : 78% ✔️
    Bialko S: 85%✔️
    Ferrytyna : 38,3 ng/ml ✔️
    Anty Tg : 2,57 IU /ml ✔️
    Anty Tpo : 0,29 IU/ml ✔️
    DHEA-s : 210,2 ug/dl ✔️
    Prolaktyna : 17,44 ng/ml ⬆️
    Wit D3 : 48,8 ng/ml ✔️
    Antykoagulant tocznia : ujemny ✔️
    ANA 3 ➕

    24 CYKL STARAŃ

    Mama Aniołków:
    27.01.2018[*]💔
    23.11.2019 [*] 💔
  • Addka Przyjaciółka
    Postów: 120 66

    Wysłany: 30 lipca 2019, 19:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, czy któraś z Was kiedykolwiek miała taką sytuacje, że owu przesunęła się o 10 dni ? :o

    b53fe4642b.png
  • summer.86 Przyjaciółka
    Postów: 69 37

    Wysłany: 30 lipca 2019, 19:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie trochę pobolewa brzuch-ciężko się śpi, a piersi zrobiły się bardziej sprężyste i od ok 3 dni bolą dość mocno i sterczą..

  • Lena986 Autorytet
    Postów: 431 157

    Wysłany: 30 lipca 2019, 20:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer.86 wrote:
    Mnie trochę pobolewa brzuch-ciężko się śpi, a piersi zrobiły się bardziej sprężyste i od ok 3 dni bolą dość mocno i sterczą..
    Pierwszy raz masz tak przed @? U mnie takie sprawy na porządku dziennym

‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Układ immunologiczny a problemy z płodnością, czyli czym jest niepłodność immunologiczna

Układ immunologiczny, czyli inaczej odpornościowy ma niebagatelny wpływ na płodność. Niekiedy czynniki immunologiczne mogą być bezpośrednią przyczyną niepłodności. Czy problemy z implantacją zarodka albo nawracającymi poronieniami mogą być wywołane przez czynniki immunologiczne? W jakich przypadkach rozważyć konsultację ze specjalistą - immunologiem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego